لطفا در این سالن‌ سیگار نکشید!
آمار هفت ساله ساخت و بازسازی سالن‌های سینما
لطفا در این سالن‌ سیگار نکشید!
اتفاقاتی که در دولت نهم و به ویژه دهم برای بهبود اوضاع ساخت و ساز و بهسازی سینماها محقق شد موضوعی است که نمی‌توان از آن به سادگی گذر کرد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۲
این بازسازی و البته بهسازی ساختمان‌ها تنها محصور و محدود به سالن‌های سینما نشد؛ بلکه ساختمان‌های اداری در بخش‌های مختلف مدیریت سینمایی در کشور هم یا از ارگان‌های دیگر بازپس گرفته شد (مانند اتفاقی که در برخی ساختمان‌های انجمن سینمایی جوانان در استان‌های مختلف روی داد) و یا بهسازی شد. سالن‌های سینما در دوران مدیریت جواد شمقدری به عنوان یکی از عناصری که به قطع بر میزان حضور مخاطب در سینما تاثیرگذار است جدی گرفته شد. با بسیاری از سینمادارها گفتگوهایی صورت گرفت که بخش عمده‌ای از مبلغ مرد نیاز بازسازی سالن پرداخت شود تا سالن‌دار انگیزه‌ای برای ادامه داشته باشد؛ برخی سالن‌دارها اساساً تمایلی به ادامه کار ندارند دلیلش هم این است که با تعطیلی سالن و پس از مدتی تغییر کاربری آن، می‌توانند درآمدی صد در صد بیشتر از سینماداری کسب کنند و این امر اینقدر سودآور است که از خیر کار فرهنگی خواهند گذشت. سویه دیگر اما باز می‌گردد به این که فیلم‌ها هم گاهی مخاطب را چندان به رفتن سالن سینما ترغیب نمی‌کند و همین امر هم از دلایل دیگری است که سالن‌دارهای خصوصی و دولتی تمایلی به بازسازی نداشته باشند. اما روی هم رفته «در دولت‌های نهم و دهم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت‌های خود در حوزه سینما را با در نظر گرفتن سه برنامه بنیادین و کلان تحت عنوان؛ فیلم خوب، سالن خوب و اکران خوب شروع کردند و در این راستا حمایت و نوسازی سالن‌های سینمایی، حمایت از ساخت سالن‌های جدید و... در دستور کار خود قرار دادند. » 



در همین راستا در دولت نهم «یک سوم اعتبارات مورد نیاز ازطریق کمک‌های دولتی و دوسوم نیز توسط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و وام‌های کم بهره تأمین شد. امروزه یک سینمای قدرتمند بدون برخورداری از سیستم‌ها و تجهیزات جدید و به روز سینمایی، ناقص و نارسا خواهد بود برای رفع این خلاء طرح نوسازی تجهیزات تولید و پخش فیلم‌های سینمایی نیز به مرحله اجرا رسید.» . افزایش تعداد سالن‌های سینما از ۲۵۱ سالن در سال ۸۴ به ۳۴۵ سالن در سال ۹۰ رسید. در این آمار آمده است: در سال ۱۳۸۵ تعداد ۳۱ سینما بازسازی و ساخته شده‌اند. همچنین در سال ۱۳۸۵ ظرفیت سالن‌های بازسازی شده به ۱۳۰۸۳ رسید. در سال۱۳۸۶ تعداد ۳۲ سالن سینما ساخته و یا بازسازی شده است. در این سال چندین شرکت بیمه برای تامین سینماهای فرسوده قدم برداشتند . در سال ۱۳۸۶ ظرفیت سالن‌های بازسازی شده نزدیک به ۱۲۲۸۷ بوده است. در سال ۱۳۸۷ حدود ۲۱ سالن و در سال ۱۳۸۸ تعداد ۴۱ سالن احداث شد. در سال ۱۳۸۹ نزدیک به ۲۴ سالن سینما آغاز به کار کرد. در سال ۱۳۹۰ نزدیک به ۵۷ سالن سینما بازی شده‌اند که در این سال به ۳۴۵ سالن افزایش یافته است. در طول شش سال گذشته، ۱۲ مجموعه سینمایی بازسازی و به تعداد سالن‌های آن‌ها اضافه شده است، به طور کلی ۱۴ سالن سینمایی جدید در مجموعه‌های مورد بازسازی، راه اندازی شده است. سینماهای جمهوری، کارون، تماشا (الیگودرز)، شهر تماشا (کرمان)، پایتخت، حافظ ۲، فرهنگ، جوان ۱، قدس (اصفهان)، ماندانا، استقلال (لرستان)، شکوفه، سینماهایی هستند که سالن‌هایشان پس از بازسازی کلی، افزایش یافته است.



اما درباره آمارهای سال 91 به استناد یکی از گفتگوهای رئیس موسسه سینمایی شهر روند روبه رشدی را شاهد بودیم. در این گفتگو آمده است: تا پايان سال جاري (91) 31 سالن جديد سينما در تهران و شهرستان‌ها احداث و 11 سالن بازسازي مي شود. مجيد مسچي اواسط سال گذشته خبر داده بود که «سينماهاي هويزه مشهد، بهمن سنندج و سروش تهران بازسازي شده و مجموعه هاي جديدي شامل سينما كاپري گرگان، پرشين مهرشهر در استان البرز، الهيه بندرعباس، ستاره خليج فارس شيراز و پرديس هاي كوروش و مگامال در تهران مراحل احداث را پشت سر مي گذراند كه تا پايان سال 91 روي هم رفته 9690 صندلي را شامل مي شوند. رئيس موسسه سينما شهر (وابسته به سازمان سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي) در ادامه گفته بود: «سينما هويزه مشهد آخرين مراحل بازسازي را طي مي‌كنند و احتمالاً شهريورماه با 5 سالن و 1100 صندلي افتتاح مي‌شود. سينما بهمن سنندج هم پس از بازسازي كامل به 3 سالن تبديل شده و يك ماه ديگر گشايش خواهد يافت كه اين سالن 850 صندلي را در اختيار دارد. سينما سروش تهران هم پس از بازسازي توسط بخش خصوصي با 3 سالن جديد مهرماه افتتاح مي‌شود كه در نهايت 900 صندلي در آن قرار دارد. در تهران هم 2 مجموعه جديد در حال احداث است كه يكي از آنها با 12 سالن راه اندازي خواهد شد و ديگري 5 سالن در برخواهد داشت. مجموعه اول كه كوروش نام دارد يك مجموعه تجاري – فرهنگي است كه در محدوده شهيد ستاري و پيامبر (بين بزرگراه حكيم و همت) قرار دارد و 12 سالن در آن پيش بيني شده است. اين سالن ها مجموعاً 2600 صندلي داشته و در كنار پاركينگ بزرگ و فروشگاه ها فعاليت خواهد كرد و تا پايان سال يا احتمالاً اوايل سال 92 افتتاح مي شود. مجموعه مگامال هم در شهرك اكباتان با 5 سالن به انتهاي كار ساختماني رسيده و با 1200 صندلي در اواخر سال جاري يا اوايل سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد. سينما «كاپري» گرگان هم با 2 سالن احداث شده و نهايتاً در 3 ماه آينده با 450 صندلي آماده افتتاح مي‌شود. سينما «پرشين» مهرشهر كرج هم با 4 سالن به تازگي احداث شده و با 700 صندلي در 4 ماه آينده راه اندازي مي‌شود. مجموعه الهيه بندرعباس با 2 سالن در مراحل پاياني احداث قرار دارد و با 460 صندلي اواخر سال يا نهايتاً اوايل سال آينده افتتاح خواهد شد. همچنين مجموعه ستاره خليج فارس شيراز هم در شهرك صدرا با 6 سالن و 1430 صندلي جديد تا آخر امسال بهره‌برداري مي شود.» این آمار بخش قابل توجهی از بهسازی سالن‌های سینمای در کشور و البته ساخت سینماست. سالن‌هایی که مخاطب را هر چه بیشتر دعوت به آرامش و آسایش در زمان دیدن فیلم می‌کند.
کد خبر: 59520
Share/Save/Bookmark