مصادف با پیروزی انقلاب ایران در بهمن ماه سال ۵۷، تاریخ ایران خود را مدیون این تاریخ دانست و به همین منظور بزرگترین و مهمترین رویدادهای کشور را به یاد همان تاریخ و یادآوری آن اتفاق بزرگ در بهمن ماه برگزار می کند و هنوز بعد از گذشت سی ویک سال این رویدادها همچنان در جریان است حال چه این جریان کند و غیر فعال باشد و چه سریع و تاثیر گذار.
رویدادهای مهمی چون جشنواره های فیلم و تئاتر فجر که دقیقاً از همان سال شروع به کار کردند و پسوند فجر را نیز با خود یدک کشیدند و به جشنواره های فیلم فجر و تئاتر فجر شهرت یافتند، جشنواره هایی که بعد از سال ها عنوان جهانی و بین المللی نیز پیدا کردند و برای هنرمندان جهان نیز جشنواره ای نام آشنا شدند.
امسال نیز سی و یکمین دوره این جشنواره ها در بهمن ماه برگزار خواهد شد اما به رسم هر ساله که برگزاری این دو جشنواره با هم همزمان بودند بعد از پیگیری بسیار قرار بر این شد تا جشنواره تئاتر فجر از ابتدای بهمن ماه فعالیتش را شروع کند.
سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری سعید کشن فلاح اول بهمن ماه شروع خواهد شد و تا برگزاری آن کمتر از ۲ هفته دیگر باقی مانده، جشنواره ای که هنوز هم بعد از سی و یکمین دوره برگزاری مظلوم مانده است و شاید به دلیل مظلومیتی که همیشه در مورد این هنر گفته می شود، باعث شده تا کمتر به آن توجه شود، کم توجهی هایی که همیشه شاهد آن بوده ایم.
کم توجهی هایی که در بودجه، تبلیغات و ... وجود دارد البته این کم توجهی ها تنها به دوره جشنواره باز نمی گردد و البته تئاتر همیشه مورد کم توجهی قرار گرفته است. با وجود اینکه سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر اول بهمن ماه کار خود را شروع خواهد کرد اما هنوز تبلیغاتی در مورد آن صورت نگرفته است و تئاتر شهر که مهمترین قطب این اتفاق است در خاموشی به سر می برد و بسیاری هنوز هم از زمان برگزاری آن بی خبر هستند.
این در حالی است که جشنواره تئاتر فجر که بزرگترین و مهمترین رویداد تئاتری کشور محسوب می شود هر ساله هنرمندان بسیاری از ایران و جهان را به شرکت در آن دعوت می کند اما واقعاً جشنواره تئاتر فجر چه اندازه مورد توجه مسئولان است و برای آنها اهمیت دارد؟
با توجه به برگزاری این جشنواره در سال های اخیر و بودجه هایی که در اختیار این جشنواره قرار می گیرد می توان گفت که تئاتر چندان دغدغه مسئولان ما نیست و برگزاری این جشنواره شاید اگر طبق عادت نبود و جای خود را در جهان پیدا نکرده بود ممکن بود تا این جشنواره مدت ها پیش از این تعطیل می شد.
هر چند که مسئولان هر ساله نوید دهنده این هستند که بهترین جشنواره تئاتر در آن سال برگزار خواهد شد اما واقعاً آیا اینگونه است؟ طبق آنچه که در این سال ها شاهد بوده ایم در جشنواره تئاتر فجر نه تنها کارهای خوبی به لحاظ متن و سبک اجرایی و کیفیت اجرا نرفته بلکه متأسفانه کارهایی که به روی صحنه می روند از سال گذشته ضعیف تر هستند و به قول معروف هر سال دریغ از پارسال، البته یکی از دلایلی که می توان علت ضعف جشنواره دانست نبود دبیری دائم برای چند دوره از جشنواره و تغییرات دبیران جشنواره در هر سال است که این اتفاق خود سبب قانون گذاری ها و سیاست گذاری های مقطعی می شود و با تغییر هر دبیر این سیاست ها نیز تغییر می کند.
جشنواره سی و یکم در ابتدای راه است و هنوز چیزی از آن مشخص نیست اما با وضعیت تبلیغاتی و کمک هزینه ای که گروه ها از آن صحبت می کند به نظر می رسد که این جشنواره نیز دست کمی از دوره های قبل ندارد مگر اینکه ...