مدير اجرايي هيأت اسلامي هنرمندان از جشنواره بين المللي فيلم فجر به عنوان بهترين، موفق ترين و تأثيرگذارترين جشنواره هنري كشور ياد كرد و گفت: به جرأت مي توان اين جشنواره را بهار و نوروز سينماي ايران اعلام كرد.
عليرضا سجادپور در گفتگو با هنرنيوز افزود: جشنواره بين المللي فيلم فجر با نمايش آثار تازه و نو جذابيت زيادي را براي دست اندكاران سينما، هنرمندان و مردم ايجاد كرده است و يكي از پر رونق ترين جشن ها در ايام دهه مبارك فجر محسوب مي شود
* جشنواره فجر بهار سينماي ايران
وي اضافه كرد: جشنواره فيلم فجر با نوع برگزاري خود به بهار و نوروز سينماي ايران تبديل شده است و به منزله آغاز تقويمي سينماي ايران به لحاظ مديريت، سياستگذاري ها و تعيين فيلم هاي سال آينده مي باشد.
* برخي از مشكلات جشنواره طبيعي است
اين سينماگر با اشاره به برخي از مشكلات جشنواره فيلم فجر، بروز اين مشكلات را به دليل حجم گسترده اين جشنواره امر طبيعي ياد كرد و گفت: ممكن است به دليل فشردگي كار و به لحظه بودن برخي از بخش ها به نحو مطلوب مديريت نشود كه با توجه به بزرگي جشنواره امري طبيعي است.
سجادپور با بيان اين كه جشنواره فيلم فجر همواره به لحاظ اهميت و حساس بودن موضوع، اعتراض هاي متعدد فيلم سازان را در پي داشته است، نفس اين اعتراضات را مقدس توصيف كرد و آن را نشانه علايق هنرمندان به اين جشنواره اعلام كرد.
* جشنواره فجر ويترين تبليغات سينماي ايران
وي زمان برگزاري جشنواره فيلم فجر را بهترين فرصت تبليغاتي براي سينماي ايران دانست و يادآور شد: در اين ايام هزاران مطلب و مقاله از سوي همه رسانه هاي ديداري، شنيداري و جرائد درباره جشنواره به مخاطب عرضه مي شود كه فرصت بي نظيري براي تبليغ آثار حضور يافته در جشنواره محسوب مي شود و بي دليل نيست كه تمامي فيلم سازان مايلند در ويترين اصلي جشنواره كه همان بخش جشنواره فيلم است حضور داشته باشند.
* داوري در جهت سياست گذاري هاي نظام باشد
مدير اجرايي هيأت اسلامي هنرمندان گفت: جشنواره بين المللي فيلم فجر اگر چه توسط اصناف مرتبط با سينما داوري مي شود اما اين جشنواره يك جشنواره دولتي محسوب مي شود و نتايج آن نيز نشان از سياست گذاري هاي دولتي است كه البته اشكالي به اين امر نيست چرا كه همه جشنواره هاي بزرگ دنيا نيز به نوعي دولتي محسوب مي شوند.
اين تهيه كننده سينماي ايران تصريح كرد: اگر مديران اجرايي جشنواره فيلم فجر در بخش داوري به گونه اي عمل كنند كه نتايج و تأثيرگذاري جشنواره در جهت اهداف و سياست گذاري هاي مفيد به نظام تلقي شود، كار بسيار پسنديده اي خواهد بود چرا كه در برخي از دوره هاي جشنواره علي رغم همه امتيازاتش، چهره ها و آثاري مطرح مي شدند كه حاصل آن چندان به نفع اهداف نظام و جامعه نبوده است.
* عدم همسويي مديريت سينما با ديدگاه دولت نهم
مدير اجرايي هيأت اسلامي هنرمندان خاطر نشان كرد: بايد تلاش شود تا افراد بيشتري از فيلمسازان در جشنواره فيلم فجر حضور داشته باشند تا بتوانند از اين فرصت براي تبليغ آثار خويش استفاده كنند.
سجادپور با انتقاد از عدم همسويي مديريت سينما با ديگاه هاي دولت نهم تأكيد كرد: متأسفانه مديريت سينمايي كشور هيچ تمايلي نسبت به نگاه هماهنگ و همراهي با دولت نهم و دولت عدالت پرور از خود نشان نمي دهد.
* نبايد همه مشكلات را از چشم جشنواره ديد
وي با اشاره به داوري جشنواره فيلم فجر گفت: نبايد نتايج جشنواره به گونه اي داوري شود كه از دل آن پيام نادرستي به سينماگران القاء شود و سياست گذاري مغاير با اهداف كلان نظام تبليغ گردد.
اين سينماگر ادامه داد: نبايد همه مشكلات را از چشم جشنواره ديد چرا كه جشنواره فقط توليدات آثار موجود را بررسي مي كند بنابراين اصل مشكل به نظر من مديريت توليد است لذا بايد به چگونگي مديريت آثار سينمايي كه به جشنواره مي رسد، دقت بيشتري شود.
* ترسيم الگوهاي نامناسب
مدير اجرايي هيأت اسلامي هنرمندان در پاسخ به اين سئوال كه آيا جشنواره فيلم فجر توانسته است در طول سال هاي برگزاري جشنواره الگوهاي مناسبي را براي سينماي ايران فراهم سازد، گفت: جشنواره فيلم فجر با همه تلاش هايي كه در اين زمينه انجام داده است، متأسفانه نتوانسته است الگوسازي مطلوبي را براي سينماي ايران داشته باشد هر چند كه در برخي از دوره ها اين امر اتفاق افتاده است.