تمام  امور اجرایی گردشگری تونس توسط بخش خصوصی مدیریت می شود
یک کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی گفت:
تمام امور اجرایی گردشگری تونس توسط بخش خصوصی مدیریت می شود
به گفته یک کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی از مهم‌ترین امتیازات کشور تونس به این سرمایه‌گذاران گردشگری اعطای وام‌هایی با بهره کم و یا بازپرداخت درازمدت ۱۰ ،۱۵ ،۲۰ ساله، معافیت مالیاتی ۵ و ۱۰ ساله و تسهیلات ویژه دیگر است.»
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۰۰
به گزارش هنرنیوز، بنابر آمارهای ارایه شده، کشور تونس دارای انواع هتل‌های پنج ستاره تا دهکده‌های گردشگری و پانسیون‌های خانوادگی بدون ستاره و همچنین تعداد زیادی رستوران‌ها با درجه بندی مختلف و آژانس‌های مسافرتی است. شیدا مرتضایی - کار‌شناس ارشد جغرافیای سیاسی- می‌گوید: « بدون شک وجود هتل‌های مناسب و رستوران‌های مدرن همراه با کادر آموزش دیده، یکی از اولویت‌های جذب گردشگر در کشورها است. بنابر آخرین آمار ارایه شده، تونس با دارا بودن ۸۲۵ هتل با ظرفیت ۲۶۰ هزار تخت ۵۰۰ رستوران و تعداد فراوان آژانس‌های مسافرتی با تجربه، توانسته است با ارایه خدمات متنوعی، نظر جهانگردان خارجی را به خود جلب نماید.» 

ضمنا اقداماتی هم به منظور ساخت هتل های بسیار لوکس در حد شش ستاره هم در پروژه شهر قرن در تونس توسط اماراتی‌ها صورت گرفته و جزیره جربه که یکی از مهم‌ترین شهرهای جذب گردشگری است در حال آماده سازی است. این جزیره محل یکی از قدیمی‌ترین کنیسه‌های یهودیان جهان است که همه ساله تعداد زیادی از یهودیان برای انجام فرایض مذهبی به این شهر سفر می‌نماید. 

مرتضایی درباره شهرهای گردشگری تونس توضیح می‌دهد:« حمامات (ساحلی ) سوس، مونیستر، نایل و جزایر مهم این کشور مانند جربه، قرقنه،و زمبره از مناطق مهمی هستند که مورد بازدید گردشگرها قرار می‌گیرند. به عنوان نمونه، پایتخت این کشور، شهری قدیمی و باقیمانده از قرن ۱۲ است که دارای قلعه‌ای با دروازده‌هایی برای ایجاد ارتباط با خارج، بازارهای شلوغ با معماری اسلامی، حمام‌هایی به سبک عربی و کاروانسراها است.»

او ادامه می‌دهد: منطقه مدینه (بافت قدیمی شهر ) از سوی یونسکو به عنوان یک سایت جهانی ثبت شده است. جاذبه‌های این شهر مجموعه تاریخی کارتاژ، منطقه زیبای شیدی بوسعید و مساجد این شهر از جمله مسجد زیتونه که یکی از مکان‌های مذهبی این شهر محسوب می‌شود که همواره مورد بازدید جهانگردان است

مجید ولی شریعت پناهی نیز اظهار می‌کند: به گفته مقدمات تونسی دریا، آفتاب و امنیت، سه عامل مهم جذب گردشگری در تونس هستند و با در نظر گرفتن این سه اصل بیشترین تعداد هتل‌های این کشور در کنار ۱۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دریای مدیترانه قرار گرفته است. بنابراین یکی از مهم‌ترین تفرجگاه‌های گردشگری به ویژه گردشگران اروپایی سواحل اختصاصی و هتل‌های محل اسکان آن‌ها است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد گرمسار اعلام می‌کند: سایر مراکز تفریحی در تونس بیش از ۳۳ مرکز پیشرفته آب درمانی،۱۰ زمین بازی گلف، ۲۱ مرکز پیشرفته گردشگری غواضی، ۳۵ مرکز سوارکاری، ۱۰ بندر تفریحی،۳۰ متر کمپ‌های کاروانی،۳۱ مرکز اسکی روی آب و کازینوها و دیسکوتک‌های که بیشتر در شهرها و مناطق سیاحی راه اندازی شده‌اند.

او اظهار می‌کند: کشور تونس به پشتوانه تاریخ ۲۸۰۰ ساله خود یعنی از زمان تاسیس کارتاژ، دارای موزه‌ها و ابنیه تاریخی و اسلامی مهمی است که جزو میراث فرهنگی جهانی نیز به شمار می‌آید. بیش از نیمی از جهانگردانی که به این کشور سفر می‌کنند از این موزه‌ها بازدید به عمل می‌آورند.

مرتضی زارعی - کار‌شناس ارشد جغرافیای سیاسی- درباره نحوه جذب گردشگر در کشورهای خارجی سازمان جهانگردی تونس تاکید می‌کند: بنا بر آمار سازمان ملی گردشگری تونس به منظور جذب دیمی جهانگردان خارجی مبادرت به ایجاد دفاتر نمایندگی در کشورهای فرانسه (پاریس و لیوان )، آلمان (برلین ،فرانکفورت ،دوسلدورف ،مونیخ )، اتریش، بلژیک، کاندا، اسپانیا، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، هلند، چک، پرتغال، سوید، روسیه، مجارستان، لهستان، یونان، آمریکا، امارات متحده عربی،عربستان، سوریه، لیبی و الجزایر نموده است.

او بیان می‌کند: «این نمایندگی‌ها مسولیت دارند تا نسبت به جذب جهانگرد از طریق برگزار مراسم و هفته‌های فرهنگی و سیاحتی، ایجاد تورهای مسافرتی و نیز جذب سرمایه گذاری خارجی در زمینه گردشگری اقدام نمایند. نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی نیز موظفند زمینه‌های جذب گردشگر را به کشور خود فراهم کنند.»
کار‌شناس ارشد جغرافیای سیاسی تصریح می‌کند: « مهم‌ترین فعالیت‌های سازمان جهانگردی تونس برای شناساندن توانمندی‌های این کشور از نقطه نظر گردشگری عبارت است از دعوت از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران، دعوت از آژانس‌های مسافرتی و سیاحتی، حضور فعال در نمایشگاه‌های بین‌المللی گردشگری در کشور‌های مختلف، برگزاری هفته فرهنگی و جهانگردی تونس با ارایه تخفیف‌های ویژه، امضای قراردادهای تبلیغاتی با شرکت‌های بزرگ فعال در زمینه گردشگری، تهیه و پخش برنامه‌های تبلیغاتی و اعلام آمار گردشگرها در شبکه معتبر تلویزیونی جهانی ».

مرتضایی هم درباره آمار گردشگران تونس می‌گوید:«بنا به گفته‌ی خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۱۰ تونس ۷ میلیون نفر جهانگرد را پذیرفت که فرانسه با ۱.۴ میلیون نفر اولین مشتری اروپایی این کشور بود و به ترتیب آلمان با ۴۵۹ هزار نفر، ایتالیا ۳۵۴ هزار نفر، انگلیس ۳۵۳ هزار نفر، روسیه ۱۸۸هزار نفر، بلژیک ۱۶۳ هزار نفر، لهستان ۱۵۱ هزارنفر ،کشورهای اسکاندیناوی ۱۳۲ هزارنفر، سوییس ۹۶ هزارنفر ،اسپانیا ۸۴ هزارنفر ،جمهوری چک ۷۷هزارنفر وهلند ۷۵ هزارنفر بوده‌اند.»

این کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی تصریح می‌کند:« همچنین از کشورهای منطقه، لیبی با ۲ میلیون نفر و الجزایر با ۱ میلیون نفر در راس کشورهای گردشگر فرست بوده‌اند که البته نباید فراموش کرد که هم مرز بودن و فرهنگ یکسان در این امر بی‌تاثیر نبوده است. به علاوه آنکه این افراد بیشتر شامل گردشگری درمانی، با استفاده از امکانات پزشکی تونس جهت درمان بیماری افراد اعزامی بوده است.»

بنابر برخی تحلیل‌ها، گردشگری تونس در منطقه شمال آفریقا نوعی گردشگری خانوادگی است که تاثیر مثبتی بر اقتصاد محلی و به ویژه کسب و کارهای کوچک، رستوران داران، موسسسات کرایه اتومبیل و خانه و نیز نقش بسیار مثبتی بر فعالیت‌های جاری در بخش سلامت و بهداشت و خصوصا در زمینه‌های آب درمانی و کلینیک‌های حصوصی دارد. 

شریعت پناه هم توضیح می‌دهد که گردشگرهای لیبیایی بیشتر برای استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی تونس به آن کشور سفر می‌کنند و بیشتر این گردشگران با استفاده از خودرو به این کشور می‌آیند و همچنین مسافرانی هم که از الجزایر می‌آیند با اهداف مشابه و با خودرو مسافرت می‌کنند.

او اشاره می‌کند که بنا به گفته‌ی سازمان ملی جهانگردی تونس در خصوص الجزایر برخی از جهانگردان آن کشور که مقیم کشورهای اروپا هستند نیز به تونس سفر می‌نمایند. به هر حال تلاش‌های تونس برای جذب گردشگران کشورهای همسایه نتایجی داشت و تنها در سال ۲۰۰۹ بیش از ۵ درصد رشد داشته است.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد:« لازم به یادآوری است که تعداد جهانگردان ایرانی که در سال و معمولا در تعطیلات نوروزی و تابستانی از تونس دیدن می‌کنند کمتر از ده هزار نفر است که اقداماتی از سوی مقامات در کشور برای توسعه این همکاری انجام شده است و اصولا این سفرها از سوی کشور ما به تونس است و معمولا در نوروز تونس با برقراری تعدادی پرواز چارتر به این امر مبادرت می‌ورزد. 

زارعی هم درباره ساختار تشکیلاتی سازمان متولی صنعت گردشگری و نقش بخش خصوصی توضیح می‌دهد: «مدیریت کلان صنعت گردشگری تونس بر عهده وزارت بازگانی و جهانگردی این کشور است، ولی سازمان توسعه گردشگری تونس، بازوی اجرایی این وزارتخانه به شمار می‌رود. در رابطه با نقش بخش خصوصی در صنعت توسعه گردشگری تونس، نیز لازم به ذکر است که تمامی امور اجرایی آن بخش توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود.»

این کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی تشریح می‌کند: «تمامی امور اجرایی گردشگری در تونس توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود و نهادهای دولتی فقط وظیفه هدایت و نظارت را برعهده دارند. آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، آمریکا، کویت، انگلستان و هلند از مهم‌ترین کشورهای سرمایه گذار در بخش گردشگری تونس هستند.»

او اضافه کرد:« بیشتر این سرمایه گذاران خارجی با استفاده از اعتبارات بانک‌های خارجی و تونسی مبادرت به سرمایه‌گذاری در این بخش می‌کنند. از مهم‌ترین امتیازات کشور تونس به این سرمایه‌گذاران اعطای وام‌هایی با بهره کم و یا بازپرداخت درازمدت ۱۰ ،۱۵ ،۲۰ ساله، معافیت مالیاتی ۵ و ۱۰ ساله و تسهیلات ویژه دیگر است.»

زارعی اظهار می‌کند:« تونس همه ساله در راستای پاسخگویی به نیازمندهای جهانگردان، برنامه‌های مختلفی را برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز بخش گردشگری تدوین و به اجرا می‌گذارد. در این کشور علاوه بر دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، نزدیک به ۷۰ واحد آموزشی خصوصی هم در رشته‌های مختلف برای هتل‌ها، رستوران‌ها، آژانس‌های مسافرتی، موزه‌ها، و شرکت‌های حمل و نقل هوایی دریایی، وظیفه برگزاری دوره‌های کوتاه و دراز مدت را بر عهده دارند. این موسسات همچنین دوره‌های کوتاه مدت آموزشی ضمن خدمت را برای کارکنان شاغل در بخش‌های مختلف گردشگری برگزار می‌کنند.»
کد خبر: 54311
Share/Save/Bookmark