خصوصی سازی تئاتر در ایران و اروپا با هم بسیار تفاوت دارد
گزارش هنرنیوز از نشست خبری « باغ آلبالو»؛
خصوصی سازی تئاتر در ایران و اروپا با هم بسیار تفاوت دارد
محمدحسن معجونی کارگردان تئاتر «باغ آلبالو» در نشست خبری این نمایش گفت: تعاریف خصوصی سازی در تئاتر در ایران و اروپا با هم بسیار متفاوت است.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۰


نشست خبری نمایش « باغ آلبالو» صبح امروز ۲۸ فروردین ماه با حضور محمد حسن معجونی کارگردان، ویشکا آسایش طراح لباس و هما روستا و جمعی از بازیگران این نمایش در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست معجونی به عنوان کارگردان نمکایش «باغ آلبالو» گفت: «باغ آلبالو» را حدود ۶ سال پیش قرار بود تا در جشنواره تئاتر فجر اجرا کنم اما با برخوردهای سلیقه ای که در خصوص این نمایش اتفاق افتاد تصمیم گرفتم تا دیگر در هیچ جشنواره ای بدون دعوت حاضر نشوم و در این مدت که این نمایش موفق به اجرا نشد چند تجربه اجرا داشتم که همگی از آثار چخوف بود و «باغ آلبالو» سخت ترین تجربه از چخوف بود.
وی در مورد شکل اجرایی این نمایش اظهار داشت: من این کار را اگر هم قرار بود تا روسی اجرا کنم این اتفاق عملی نبود و این کار ناچارا ایرانی اجرا می شود، من این تئاتر را برای افرادی اجرا می کنم که در حال زندگی می کنند و من و هرکدام از بازیگران این نمایش از افق دید خود به آنچه که می خواهند می رسند.
این کارگردان ضمن بیان عدم حمایت مرکز هنرهای نمایشی از این اثر خاطرنشان کرد: مرکز هنرهای نمایشی همراه با بودجه، دستورالعمل هایی را نیز به هنرمند می دهند و هنرمند در حقیقت با این دستور العمل ها مواجه است و متاسفانه این دستورها ضد گروه هستند همچنین گمان نمی کنم که مرکز از هیچ گروهی حمایت کامل انجام دهد.
وی افزود: البته کارهایی هم هستند که به سفارش مرکز تولید می شوند که از آنها با نام کارهای ارزشی یاد می شود، اما از نظر من هنرمند باید کار خود را انجام دهد و همان فکر خود را دارد عملی کند در کارش. در مرکز داستان تنها بودجه نیست، اولویت های مرکز برای حمایت از یک اثر، اولویت های سیاسی نیز است.
نمایش «مترسگ» و «مرغ دریایی» در مورد خصوصی سازی تئاتر گفت: داستان خصوصی سازی پروسه سختی است که برای ما تجربه موفقی بوده که امیدوارم این حرکت ادامه داشته باشد البته تعریف خصوصی سازی تئاتر در اروپا با خصوصی سازی تئاتر در ایران بسیار متفاوت است و معتقدم که اگر دو بانک پاسارگاد، اقتصاد نوین و پارسه یک سالن تخصصی با ۶ گروه حرفه ای می توانند یک کار فرهنگی انجام دهد.
در ادامه این نشست هما روستا تاکید داشت: چخوف و این نمایشنامه و نقش را بسیار دوست دارم، سال ها پیش شروع به تمرین این نمایش کردیم اما به دلایلی اجرا نرفت و این در ذهن من بود تا اینکه بالاخره موفق به اجرای این نمایش شدیم. «باغ آلبالو» تجربه ای خوب با گروه حرفه ای بود و کارگردان فضا را به گونه ای برای ما محیا کرده بود که می توانستیم نقش خود را آن گونه که باید بشناسیم.
ویشکا آسایش طراح لباس این نمایش در ادامه گفت: طراحی لباس« باغ آلبالو» دومین تجربه همکاری من با گروه لیو است که اتفاقا حضور در این گروه برای من بسیار آموزنده است چه در بازی و چه در طراحی لباس.
وی در مورد طراحی لباس این نمایش افزود: برای طراحی لباس این نمایش با کارگردان صحبت های بسیاری بود و کارگردان طراحی می خواست امروزی و ایرانی.
رضا بهبودی نیز خاطرنشان کرد: برای ما بسیار خوشحال کننده است که در چنین نمایش هایی هستیم و ما در این کار بسیار سختی کشیده ایم اما وفادار به آن ماندیم و سختی های بسیاری را تحمل کردند و ما با اندک بودجه کار خود را پیش بردیم.
در پایان به آفرید غفاریان، سارا افشار، مهدی کوشکی، اشکان جنابی و سعید چنگیزیان که بازیگران این نمایش بودند از حضورشان در این نمایش اظهار خشنودی کردند.

کد خبر: 56645
Share/Save/Bookmark