قهر نهاد کتابخانه ها با ناشران در دولت دهم
مدیر امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفتگو با هنرنیوز؛
قهر نهاد کتابخانه ها با ناشران در دولت دهم
علی اکبر حاج مومنی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: متاسفانه در سنوات گذشته نهاد کتابخانه های عمومی کشور با ناشران قهر بوده است و بنای آشتی در دوره جدید محقق شده است.
 
تاريخ : شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۸

حاج مومنی درباره فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور در دوره جدید تغییرات مدیریتی گفت: نهاد کتابخانه ها در دوره جدید مدیریت خود در نظر دارد در چند بخش فعالیت کند اما واقعیت این است تا وقتی که نیروی انسانی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور انگیزه کافی نداشته باشند همه فعالیت ها تقریبا تبدیل به شعار می شود. 

وی با بیان این مطلب افزود: متاسفانه از سال ۱۳۸۸ به بعد، حقوق و مزایای کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور منطبق با حقوق و مزایای کارکنان دولت تغییر نکرده بود و در نتیجه آنها با مشکلات مضاعف مالی مواجه شدند ضمن اینکه نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سنوات گذشته تمرکزش به جای کارشناس محوری بیشتر بر شخص محوری بوده است.
 
وی به مدیریت جدید نهاد کتابخانه ها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه دبیرکل فعلی نهاد کتابخانه های عمومی کشور دارای بینش علمی نسبت به کار است _با توجه به اینکه چند سال سابقه مدیریت نهاد کتابخانه های کشور را داشته و حتی موجودی فعلی نهاد کتابخانه های عمومی کشور مدیون دوره های پیشین است که وی دبیرکل نهاد بوده است_ و بر این اساس، انجام اقدامات جدی میسر خواهد بود. 

مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: در صدد هستیم به عنوان اولین قدم حقوق کارکنان و کتابخانه داران کتابخانه‌های عمومی کشور را منطبق با قانون مدیریت خدمات کشوری که در مصوبه سال ۱۳۸۸ هیات امنای کتابخانه های عمومی کشور در نظر گرفته شده بود اجرایی کنیم. متاسفانه در سنوات قبل با وجود اینکه این مصوبه را هیأت امنا تصویب کرده بود اما نهاد کتابخانه های عمومی کشور خود را مقید به اجرای این مصوبات نمی دانست. 

وی با تاکید بر ضرورت اعتمادسازی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اهتمام بر اعتماد سازی دارد، چراکه یک نهاد غیر دولتی است و بخش اعظم بودجه خود را باید از نیم درصد شهرداری ها اخذ کند اما متاسفانه در سنوات گذشته نیم درصدی که از شهرداری ها و مراکز استانها اخذ شده به صورت غیر کارشناسی و فردی هزینه شده و این باعث گله‌هایی شده است که اتفاقا این گله مندی ها به جا و منطقی است. 

وی عنوان کرد: ما خودمان را موظف می دانیم به نهادهای نظارتی پاسخگو باشیم و فعالیت نهاد کتابخانه‌ها را در مسیر قانونی پیش ببریم تا عملکرد آن همیشه قابل دفاع باشد؛ در حال حاضر هم معتقدیم هیچ شهرستانی نباید مبالغ وصولی را به ستاد مرکزی بفرستد و باید در همان شهر و شهرستان زیر نظر انجمن کتابخانه های آن شهر، هزینه بشود که شهرداری ها این انگیزه را داشته باشند که به توسعه کتابخانه های عمومی آن شهرستان مساعدت ورزند. 

حاج مومنی افزود: کار دیگری که نهاد کتابخانه ها در صدد انجام است ارتباط با ناشران است؛ متاسفانه در سنوات گذشته نهاد کتابخانه های عمومی کشور با ناشران قهر بوده است اما در دوره مدیریت مهندس ملک احمدی رویکردها تا حد زیادی تغییر کرده است؛ به این مفهوم که ما برای توسعه کتابخوانی محتاج نظرات ناشرین هستیم چون توسعه کتابخوانی مباحث فنی زیادی دارد و ناشرین به آن مباحث وقوف بهتری دارند لذا ما باید از نظرات ناشران حداکثر بهره برداری را برای ساز و کارهای عملیاتی‌مان داشته باشیم. 

وی در خاتمه به تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره کتابخوانی اشاره نمود و گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری که همواره تاکید کرده‌اند توسعه کتابخوانی مهمترین اصل در نهاد کتابخانه های عمومی کشور است بنای ما این است که از تمام ظرفیت ها به نحو احسن استفاده کنیم لذا سه محور توسعه کتابخوانی، تجهیز کتابخانه و افزایش تعداد آنها را در برنامه کاری خود پیش بینی نموده ایم.

کد خبر: 71938
Share/Save/Bookmark