جوابیه اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی:
انتساب شهر ساساني توس به اين محوطه صرفا يك نظر كارشناسي است
اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی اعلام کرد: به لحاظ اهميت تاريخي اين محوطه ،پرونده ثبتي آن در سال گذشته توسط معاونت ميراث فرهنگي خراسان رضوي تهيه و جهت اقدامات ثبتي به اداره كل ثبت آثارتاريخي كشور ارسال شده كه عليرغم پيگيريهاي متعدد تا كنون شماره ثبت آن به استان ابلاغ نشده است .
تاريخ : سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۲
به گزارش هنرنیوز، پیش از این در این پایگاه خبری گزارشی تحت عنوان «آیا شهر «خراب» همان توس دوره ساسانی است؟» منتشر شده بود که امروز اداره میراث فرهنگی در واکنش به این متن پاسخی را به هنرنیوز ارسال کرد.
در متن این جوابیه که از سوی روابط عمومی کل اداره میراث فرهنگی استان خراسان رضوی ارسال شده آمده است:
«در پاسخ به مطلب مندرج در سايت آن خبرگزاري محترم تحت عنوان " شهر خراب چناران ،توس ساساني " نكاتي در ارتباط با مطلب فوق جهت تنوير اذهان عمومي تقديم مي گردد ،لذا بايد به عرض برسد كه محوطه موسوم به شهر خراب كه البته در محل با اين نام قابل شناسايي نسيت طي دهه هاي گذشته به عنوان زمين زراعي استفاده مي شده و متاسفانه تنها بخشهايي از معماري برج و باروهاي آن باقي مانده و خساراتي توسط كشاورزان درسال هاي گذشته به آن رسيده است، كه با مراجعات حضوري و اقدامات قضايي پيگيريهاي لازم صورت گرفته و از ادامه تخريبها ممانعت به عمل آمده است .
از سوي ديگر به لحاظ اهميت تاريخي اين محوطه ،پرونده ثبتي آن در سال گذشته توسط معاونت ميراث فرهنگي خراسان رضوي تهيه و جهت اقدامات ثبتي به اداره كل ثبت آثارتاريخي كشور ارسال شده كه عليرغم پيگيريهاي متعدد تا كنون شماره ثبت آن به استان ابلاغ نگرديده است . انتساب شهر ساساني توس به اين محوطه نيز صرفا يك نظر كارشناسي است.
لازم به يادآوري است كه ميراث فرهنگي شامل دو بخش مادي و معنوي است و ثبت موارد معنوي همه جزو ميراث فرهنگي است .بررسيها ،پژوهشها و كاوشهاي باستان شناسي به وفق ضوابط پژوهشكده باستان شناسي سازمان نياز دارد.
در پايان مقتضي است كه معاونت ميراث فرهنگي خراسان رضوي بر اساس ضوابط ذاتي خود هميشه جهت شناسايي ، پژوهش ، مرمت و احياء همت گمارده و كارشناسان اين حوزه با بذل علاقه در راستاي اين وظيفه خطير انجام وظيفه مي نمايند كه شناسايي ۰۰۰/۱۰ آثار تاريخي و ثبت ۱۴۷۶ اثر از ابنيه و آثار تاريخي مويد اين ادعا است .
مديريت و عوامل و بدنه كارشناسي اين اداره كل با اعتقاد راسخي كه به محافظت از ميراث فرهنگي در بعد مادي و معنوي دارد هم و غم خود را به خصوص در ماههاي اخير صرف شناسايي حفاظت و ثبت اين آثار مي نمايد و اميدوار ا ست كه با فرهنگ سازي كه توسط مسئولين و رسانه هاي گروهي صورت مي گيرد ،خود مردم كه ميراث داران واقعي اين آثار هستند بيش از پيش در حفاظت آثار و ميراث فرهنگي بذل همت نمايند. »