مرتضی اسدی مرام از مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد یک کرمانشاه مسئول برگزاری شب شعرهای دانشجویی جشنواره تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر است. با او درباره این جشنواره به گفتگو نشسته ایم؛
_آقای اسدی مرام با توجه به اینکه نخستین دوره جشنواره تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر به بحث اشتغال و کارآفرینی در این حوزه اختصاص دارد، جایگاه شعر و ادب را در این جشنواره چگونه قلمداد می کنید؟
ما سعی کردیم برنامه های متنوعی را از کرمانشاه به این جشنواره بیاوریم؛ لذا بخشی از این برنامه به این اختصاص یافت که شاعرانی را که موفق شده بودند به صورت مستقل با ادبیات زندگی کنند و عملا توانسته بودند از آن ارتزاق داشته باشند معرفی کنیم و از آنها دعوت کردیم تا در برنامه های ما حاضر شوند چراکه این عزیزان توانسته بودند به صورت تخصصی کار کنند و آثارشان را به چاپ برسانند و از آن ارتزاق کنند و این اتفاق مهمی در این حوزه محسوب می شود.
_بسیاری از دانشجویان ادبیات نگران بحث آینده مالی و ارتزاق از این حوزه هستند. نظر شما چیست؟
اگر نویسندگان و شاعران ما بتوانند به صورت حرفه ای در حوزه خودشان کار کنند و زحمت بکشند قطعا خروجی آن این خواهد بود که در این حوزه به راحتی به به درآمدزایی می رسند لذا ما در کنار اهالی ادبیات از دوستانی که در حوزه فرهنگ خاصه ادبیات انتشارات داشتند در اینجا دعوت کردیم که آثار شاعران و نویسندگان را بشنوند و در راستای چاپ و انتشار این آثار کمک کنند که خروجی این جلسات چاپ آثار این شعرای جوان توسط این ناشران خواهد بود.
_آقای شاه آبادی در نشست خبری جشنواره تولیدات دانشجوی فرهنگ و هنر به نقش ادبیات و شیوه های حمایتی از آن در این جشنواره و در دانشگاه علمی کاربردی در بحث کارآفرینی اشاره نمودند. شما چقدر ادبیات را اشتغال زا می دانید؟
دانشگاه علمی کاربردی طی چند ساله گذشته بیشتر حوزه فنی را در رشته های خود داشته است اما دانشگاه فرهنگ و هنر که تاسیس شد عملا فضایی را جهت علمی شدن و کاربردی شدن محصولات فرهنگی باز کرد که این اتفاق با تشکیل موسسه آموزش عالی فرهنگ و هنر قوت گرفت لذا امیدوارم آقای شاه آبادی با طرح برنامه اشتغال زایی در حوزه ادبیات بتوانند گامی موثر در این راستا بردارند و در دل دانشجویان این حوزه انگیزه ایجاد کنند و برنامه هایشان را عملی کنند که این دپارتمانها بتوانند به دانشجویان علمی کاربردی کمک کنند؛ چون ما در حال حاضر در دانشگاه علمی کاربردی رشتهای نزدیک به ادبیات نداریم و رشته ای کاربردی در ادبیات هنوز تعریف نشده است و فقط رشته چاپ و نشر در این دانشگاه وجود دارد که این موضوع باید در برنامه های مسئولین این دانشگاه قرار بگیرد و برای این رشته برنامه ریزی کنند زیرا ضرورت وجود آن محسوس است.
_هفته گذشته دکتر اسماعیل آذر حکمی را جهت بخش ادبیات در این دانشگاه دریافت نمودند. انتظار شما به عنوان یک فعال ادبی از ایشان چیست؟
امیدوارم مسئولیتی را که بر عهده گرفته اند با شناسایی دانشجویان فعال در این زمینه و معرفی آنها به جامعه بتوانند حرکتی را در فضای دانشجویی ایجاد کنند. امیدواریم با برگزاری جشنواره ها، همایش ها و ایجاد ظرفیتهای اشتغال زایی و کارآفرینی این مسئله امکان پذیر شود یعنی اول شناسایی دانشجویان و جوانان مستعد در حوزه ادبیات و سپس حمایت از آنها را سرفصل برنامه های خود قرار دهند.
گفتنی است برنامه های ادبی و نشست شعر و داستان در جشنواره تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ایام این جشنواره برگزار می شود.