به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري جشنواره صاحبدلان، كارگردان نمايش «عزا در فضا» ضمن بيان اينكه هميشه احساس ميكردم جاي اجراي اثري با محتواي ديني در ميان كارهايم خالي است، گفت: نمايشهاي مذهبي ساختمان و ساختار مشخصي دارند كه خيلي هم دستكاري نميشود. به عنوان نمونه آنچه در واقعه كربلا اتفاق افتاد نيز شامل همين گفته ميشود. ما شاهد هستيم طي ساليان متمادي به ماجراي كربلا در تعذيه و آثار نمايشي ديني پرداخته شده است، ديدم اگر قرار باشد آنچه تا به امروز بارها به شكلي تكراري براي مردم ساخته و اجرا شده را روي صحنه ببرم كار جالبي نخواهد بود.
اين هنرمند اضافه كرد: به همين دليل تصميم گرفتم به آن بخش از واقعه كربلا نگاه كنم كه تا به امروز كمتر مورد توجه قرار گرفته است و آن شخصيت منفور ماجرا يعني «يزيد» بود. ما شاهد هستيم پس از به شهادت رسيدن حضرت امام حسين(ع) و با وجود افاشگرهاي اهل بيت ايشان، يزيد سه سال حكمراني ميكند و من در نمايش خود به اين سه سال و وقايعي كه طي آن اتفاق افتاده است ميپردازم.
كارگردان نمايش «عزا در فضا» همچنين در رابطه با اجراي عمومي اثر خود در قالب جشنواره صاحبدلان، گفت: زمان زيادي صرف آمادهسازي اثر شد و تمرينهاي طولاني مدتي داشتيم. اما سرانجام اثر را به جشنواره صاحبدلان فرستاديم و در بوشهر و شهرستانهاي اطراف اجرا كرديم.
وي افزود: نمايش را در شهرستانهاي ديلم، برازجان و شهرجم نيز روي صحنه برديم و طبق قرار تعيين شده كار را از تاريخ ۱۵ تا ۲۱بهمن براي مخاطبان به نمايش گذاشتيم كه با استقبال بسيار خوبي مواجه شد. در ادامه هم قصد داريم نمايش خود را براي اجرا به شهر خارك نيز ببريم كه خارج از جشنواره خواهد بود.
اين هنرمند در رابطه با شركت در جشنواره صاحبدلان، اظهار داشت: اساسا اينكه جشنواره رقابتي نيست، آثار اجراي عمومي دريافت ميكنند و برگزيدهها از اين ميان انتخاب ميشوند امر بسيار خوبي است. يكي ديگر از نكاتي كه حائز اهميت است، اعتماد مركزهنرهاي نمايشي به گروهها در خصوص پرداخت پول به آنها و دريافت گزارش عملكرد است. اما اي كاش از نظر مالي امكان حمايت بيشتري وجود داشت و ميتوانستيم در ديگر شهرها هم كارها را روي صحنه ببريم.
وي ادامه داد: اين پيشنهاد را از اين بابت طرح ميكنم كه اجراي نمايش براي اهالي شهر محل سكونت كارگردان كار سختي نيست و همواره در جريان است اما اگر شرايطي به وجود بيايد كه گروهها بتوانند براي اجرا به ديگر شهرهاي كشور سفر كنند، اين مواجه با فرهنگهاي گوناگون در كشور ميتواند بسيار مفيد باشد.
كارگردان نمايش در پايان با اشاره به نياز هرچه بيشتر هنر تئاتر به توجه مسئولان، گفت: مسئولان بايد تئاتر را به عنوان يك ضرورت بپذيرند و به هنر تئاتر خارج از ايام برگزاري جشنواره هم توجه شود. متاسفانه شاهد هستيم حتي رسانه ملي هم تنها هنگام جشنواره به تئاتر توجه نشان ميدهد.