شورجه : مديريت سينماي ايران فشل و ناكارآمد است
 
تاريخ : دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۱۵





عضو شوراي سياستگذاري حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي گفت : آينده سينماي ايران با اين مديريت فشل و ناكارآمد به علت نبود سياستگذاري كلان مبهم است و در رسيدن آن به نقطه تعالي ترديد وجود دارد.
جمال شورجه در مصاحبه با هنرنيوز اضافه كرد: حاكم شدن سليقه هاي مختلف بر جريان مديريت فرهنگي كشور در طول سالهاي بعد از انقلاب و نداشتن استراتژي فرهنگي، دلسوزان فرهنگ كشور را نگران كرده است.
وي با اشاره به دوران حاكميت اصلاحات بر فرهنگ كشور كه تلاش كرد ليبراليزم را بر همه جامعه تسري بخشد گفت: بخش سينما هم از اين قاعده مستثني نشد كه شاهد آن اين است كه در اين مقطع بيشترين انحرافات در سينما اتفاق افتد و خيل عظيمي از فيلمهاي شبه روشنفكري و جشنواره پسند به همراه فيلم هاي بدنه توليد شد كه ضربه جبران ناپذيري به فرهنگ كشور وارد كرد.
شورجه وضع آشفته فعلي سينماي كشور بويژه سينماي دفاع مقدس و انقلاب را نتيجه ضعف فيلمنامه نويسان / نبود سياستگذاري كلان / نبود سرمايه گذار و حامي مالي و نبود حمايت از طرف متوليان امر دانست و افزود: متأسفانه فرمايشات مقام معظم رهبري در جمع متوليان امور فرهنگي در نهادهاي فرهنگي متوقف مي ماند و به صورت كامل در بدنه فرهنگي كشور بويژه سينما شكل نمي گيرد.
كارگردان فيلم حماسه مجنون با ابراز نارضايتي از جريان سينماي كشور، تأكيد كرد تا اراده و همت قوي و محكم نباشد، ما تغييري را در وضع سينمايي كشور مشاهده نخواهيم كرد و بايد مجلس شوراي اسلامي بويژه كميسيون فرهنگي مجلس، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دولت با تدوين استراتژي مناسب و قابل اجرا عوامل اجرايي را با راهبردهاي قانوني حمايت كنند، به صورتي كه با تغيير دولت ها در سياست هاي ارزشي و فرهنگي كشور بويژه سينماي متعالي اخلال وارد نشود.
جمال شورجه كه كارگرداني فيلم هايي چون حماسه مجنون / باشگاه سري / عبور از خط سرخ و وعده ديدار را در كارنامه خود دارد، درباره فيلم هايي با مضامين دفاع مقدس گفت: اين نوع فيلمها پروژه هاي ملي محسوب مي شوند كه نشانگر تاريخ فراموش نشدني رشادتها و حماسه هاي ملت ايران در طول 8 سال جنگ تحميلي هستند كه مي توان از هر زاويه اي به آن پرداخت.
كارگردان فيلم حماسه مجنون تأكيد كرد: فيلم ها و برنامه هاي با موضوع دفاع مقدس، براي ساخت با مشكل مالي و سرمايه گذاري مواجه هستند. بخش خصوصي رغبت چنداني به سرمايه گذاري در اين بخش ندارد و متأسفانه بخشهاي دولتي هم درباره آن دغدغه ندارند.
وي افزود : به عنوان مثال مدت 8 ماه از صدور مجوز براي ساخت فيلم نفوذي كه درباره دفاع مقدس است، مي گذرد، اما متأسفانه تاكنون هيچ نهاد دولتي و فرهنگي سرمايه گذاري براي آن را نپذيرفته است. دولت و دستگاه هاي مسئول بايد به سينماي دفاع مقدس به عنوان پروژه هاي ملي بنگرند و از آنها حمايت مالي كنند. شورجه در پايان درباره فيلم نفوذي گفت: فيلمنامه نفوذي گرفته شده از كتابي به نام حكايت زمستان است كه درباره مقاومتهاي آزاده اي است كه به قصد شهادت به جبهه مي رود، ولي اسير دشمن مي شود مي خواهد در طول اسارت عزت خود را حفظ كند كه دچار مشكلاتي مي شود ...



کد خبر: 2890
Share/Save/Bookmark