گردشگر نمی‌خواهد به شمال بیاید و هتل، آسفالت و جاده ببیند
در همایش توسعه‌ی پایدار گردشگری سواحل خزر عنوان شد:
گردشگر نمی‌خواهد به شمال بیاید و هتل، آسفالت و جاده ببیند
دکتر کهرم کارشناس محیط زیست گفت : ما نمی‌خواهیم همه‌جا به یوسف‌آباد تبدیل شود، ما می‌خواهیم طبیعت شمال كشور حفظ شود، گردشگر نیز همین را می‌خواهد.
 
تاريخ : شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۲
به
شرایط میانكاله طوری بود كه در ساعت چهار صبح با سر و صدای بال زدن ۱۸۰هزار پرنده از خواب بیدار می‌شدیم؛ اما حالا چه بر سر این منطقه آمده است. ما باید بجنگیم و به طرف جزیره‌ی آشوراده برویم تا شاید در محیطی دور از انسان‌ها، دوهزار مرغ آبی، ۳۰۰ فلامینگو و چند پلیكان و اگر خیلی خوش‌شانس باشیم، قوی زیبای سفید را ببینیم. چه بر سر آن پرندگان آمده است، امروز من نگران نسل‌های بعدی چكاوك آسمانی هستم. تازه این وضعیت برای منطقه‌ای كه پناهگاه به‌حساب می‌آید، اتفاق افتاده است.
گزارش هنرنیوز، در همایش توسعه‌ی پایدار گردشگری سواحل خزر ،اسماعیل كهرم ـ متخصص و كارشناس محیط زیست ـ با تقلید صدای چكاوك آسمانی و شرح چگونگی زندگی این پرنده در نوار شمالی كشور، تاکید کرد: ما امروز اینجا جمع شده‌ایم تا به بهانه‌ی همایشی كه قرار است در اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار شود، درباره‌ی میانكاله درد دل كنیم.

وی با بیان این که میانكاله نخستین سایت ساری بود و در بهمن‌ماه سال ۱۳۵۲ به‌عنوان نخستین منطقه‌ی حفاظت‌شده تعیین شد، تشریح کرد: من آن زمان سفری به آن منطقه داشتم، شرایط میانكاله طوری بود كه در ساعت چهار صبح با سر و صدای بال زدن ۱۸۰هزار پرنده از خواب بیدار می‌شدیم؛ اما حالا چه بر سر این منطقه آمده است. ما باید بجنگیم و به طرف جزیره‌ی آشوراده برویم تا شاید در محیطی دور از انسان‌ها، دوهزار مرغ آبی، ۳۰۰ فلامینگو و چند پلیكان و اگر خیلی خوش‌شانس باشیم، قوی زیبای سفید را ببینیم. چه بر سر آن پرندگان آمده است، امروز من نگران نسل‌های بعدی چكاوك آسمانی هستم. تازه این وضعیت برای منطقه‌ای كه پناهگاه به‌حساب می‌آید، اتفاق افتاده است.
کهرم با اشاره به این که«پارك ملی» یكی از این مناطق چهارگانه است كه حق نداریم حتی یك سنگ را در آن جابه‌جا كنیم، اظهارکرد: اما در ایران یك مرتبه می‌بینید كه ۱۱ بلدوزر به پارك ملی خجیر وارد می‌شوند و آن را نابود می‌كنند. این در حالی است كه خجیر گشواره‌ی تهران و تأمین‌كننده‌ی اكسیژن برای این شهر است.
این کارشناس محیط زیست برای مقایسه وضعیت پارک ملی در ایران با سایر نقاط جهان به شرح خاطره‌ای پرداخت و گفت: چندی پیش، تعدادی از دیپلمات‌های انگلیسی می‌خواستند به ایران بیایند. به آن‌ها برگه‌ای داده‌ بودند كه درباره‌ی محل اقامت‌شان نوشته بود، «هتل پنج ستاره» در زیر آن هم با فونت كوچك‌تر نوشته بود «استاندارد ایرانی». حالا پارك‌های ملی ‌ما هم «استاندارد ایرانی» دارند.
وی با عنوان این که «پناهگاه‌های حیات وحش» منطقه‌ی بعدی از مناطق چهارگانه‌ی ایران است، اظهار کرد: میانكاله یك پناهگاه حیات وحش است
چندی پیش، تعدادی از دیپلمات‌های انگلیسی می‌خواستند به ایران بیایند. به آن‌ها برگه‌ای داده‌ بودند كه درباره‌ی محل اقامت‌شان نوشته بود، «هتل پنج ستاره» در زیر آن هم با فونت كوچك‌تر نوشته بود «استاندارد ایرانی». حالا پارك‌های ملی ‌ما هم «استاندارد ایرانی» دارند.
كه در ۶۸هزار هكتار آن، ۲۸ بنه (آغل) وجود دارد و ما در این شرایط پذیرای پرندگان مهاجر هستیم!
این استاد دانشگاه در ادامه‌ی سخنانش به سنجاق سینه‌اش كه شبیه لاك‌پشت بود اشاره كرد و گفت: من گاهی از لاك‌پشت، قورباغه و حیوانات دیگر روی یقه كتم استفاده می‌كنم، به خدای احد آن‌قدر كه بین من انسان با این قورباغه شباهت وجود دارد، اختلاف نیست. اختلافات ما به اندازه و رنگ منتهی می‌شود و بعد شباهت‌های ما عمیق است.
البته پس از این سخن در بخش پرسش و پاسخ یکی از حاضران تفاوت انسان و قورباغه را در عقل و تفکر دانست که کهرم در پاسخ به او گفت: همین عقل و تفکر ما را بیچاره کرد. هیچ سوسکی تا به حال بمب اتم نساخته است که این سخن کهرم با تشویق حاضران همراه بود.
او همچنین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: آنچه چكاوك آسمانی از طبیعت انتظار دارد، انسان هم انتظار دارد، گردشگر نیز همین‌طور. گردشگر نمی‌خواهد به شمال بیاید و هتل، آسفالت و جاده را ببیند، این همان بلایی است كه امروز بر سر سواحل جزایر قناری آمده است.
کهرم خاطرنشان کرد: ما نمی‌خواهیم همه‌جا به یوسف‌آباد تبدیل شود، ما می‌خواهیم طبیعت شمال كشور حفظ شود، گردشگر نیز همین را می‌خواهد.


کد خبر: 126
Share/Save/Bookmark