جمال شورجه در گفتگو با هنرنیوز:
«سازمان سینمایی» یکی از دستاوردهای مهم مدیریت شمقدری است
یک کارگردان سینمای ایران تلاش ۴ ساله شمقدری را بسیارمفید برای سینمای ایران ارزیابی کرد اما در عین حال ابراز تاسف کرد به دلیل کارشکنیهای برخی از سینماگران، این تلاشها نتوانست آنچنان که لازم بود در جامعه شکوفا شود.
تاريخ : يکشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۴
جمال شورجه کارگردان پیشکسوت سینمای ایران در گفتگو با خبرنگارسینمایی هنرنیوز در مورد عملکرد رئیس سازمان سینمایی گفت: یکی از دستاوردهای مهم مدیریت آقای شمقدری، حرکت بسیار ارزشمند تاسیس «شورای عالی سینما» بود که رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی دیگر از مسئولین کشور و سینماگران در آن حضور دارند و مباحث کلان سینما را در این شورا مورد نقد و بررسی قرار میدهند. لذا با توجه به اینکه رئیس جمهور در راس شورای عالی سینما قرار دارد بنابراین تمام مصوبات این شورا که در جهت رشد و تعالی سینما خواهد بود حکم اجرایی و قانونی پیدا میکند که این کار میتواند بسیار برای سینما ارزشمند باشد چرا که دغدغههای اهالی سینما بیواسطه توسط اعضای شورای عالی سینما که همه از خانواده سینما هستند میتواند با رئیس جمهور درمیان گذاشته شود و بلافاصله تصمیم گیری شود.
عضو شورای عالی سینما افزود: از زمان راه اندازی شورای عالی سینما، خوشبختانه چندین جلسه برگزار شده که تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است. البته با توجه به اینکه کشور گرفتار تحریمها شده لذا این تصمیمات آنچنان که لازم و ضروری بود به سر انجام نرسید هر چند که تصمیمات گرفته شده همه به نفع سینما و سینماگران خواهد بود که امیدوارم یک به یک هرچه زودتر اجرایی شوند.
این کارگردان سینمای ایران افزود: با وجودی که در اولین سال ورود آقای شمقدری (سال ۸۸) به عرصه مدیریت سینمایی، ما با فتنه جدیدی درحوزه سینما روبرو بودیم که همان طراحی اتاق فکرهایی بود که برای منحرف کردن انقلاب در بیرون و خارج از کشور طراحی شدند و متاسفانه برخی از سینماگران ما نیز در این حوزه فعال بودند و عملا وارد عرصه مبارزاتی با نظام شدند که دیدیم تعدادی از آنها دستگیر و بازجویی شدند. این موارد نشان از آن داشت که متاسفانه سینما هم وارد عرصه کاملا سیاسی و براندازانه شده و برای فعالیتهای سیاسی خود، جایی بهتر از خانه سینما را پیدا نکرد و به همین منظور، گروهی با تفکرات ضد انقلاب و براندازانه و نزدیک به جریان فتنه سال ۸۸ در خانه سینما لانه کرده بودند و علی رغم اینکه مساله فتنه انتخابات با رهنمودهای مقام معظم رهبری فروکش کرده بود ولی ما میبینیم در حوزه سینما متاسفانه این فعالیتها همچنان ادامه داشت و این روند هم در تولیدات سینمایی و هم در موضع گیریهای خانه سینما خصوصا در موضع گیریهای هیات مدیره این خانه و لابیهایی که با رسانههای بیگانه صورت میگرفت دیده میشد. لذا اینها حرکات تنش زایی بود که در ابتدای دوره ریاست جناب آقای شمقدری روی داده بود و قاعدتا مسئولین سینمایی و سیاسی کشور هم ساکت ننشستند و درپی این ماجراها بود که شورای فرهنگ عمومی در مقابل موضع گیریهای هیات مدیره خانه سینما تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت خانه سینما را تعطیل کند و چون خانه سینما از زیر مجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب میشد به ناچار؛ اعمال تعطیلی خانه سینما بر عهده معاونت سینمایی و جناب آقای شمقدری افتد. لذا رای به تعطیلی خانه سینما داده شد و این خانه موقتا تعطیل اعلام شد.
کارگردان فیلم سینمایی «۳۳ روز» ادامه داد: بهرحال برای بیشتراهالی سینما، تعطیلی خانه سینما حرکت میمونی بود و خوشحالیم که هم اینک اساسنامه این خانه اصلاح شده است که بعد از تصویب در شورای عالی سینما اجرایی خواهد شد.
کارگردان فیلم سینمایی «حماسه مجنون» با اشاره به «تاسیس سازمان سینمایی کشور» با پیشنهاد جواد شمقدری تصریح کرد: تاسیس سازمان سینمایی کشور برای سینمای ایران یک نیاز و خون تازهای بود که ارتقاء حوزه سینما از یک معاونت به یک سازمان و با توجه به اختصاص بودجه مستقل برای سینما، بیشک به نفع استقلال سینما و به منزله پیشرفت فعالیتهای سینمایی خواهد بود. بنابراین، این حرکت هم یکی دیگر از حرکتهای بسیار خوبی بود که در زمان مدیریت آقای شمقدری شکل گرفت البته با توجه به نوپا بودن سازمان سینمایی، در حال حاضرنمی شود ارزیابی چندانی نسبت به این سازمان تازه تاسیس داشت اما در مجموع این حرکت، حرکت بسیار نوید بخشی بود که میتوان آن را به فال نیک گفت چرا که میتواند دستاوردهای بزرگی برای سینما و سینماگران داشته باشد.
به گفته شورجه همزمانی تاسیس سازمان سینمایی کشور با تحریمهای گسترده خارجی و مشکلات اقتصادی کشور، اجازه نداد این سازمان بطور کامل به اهداف خود دست پیدا کند.
این کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران «تولید فیلمهای فاخر» را یکی دیگر از مواردی ذکر کرد که در دوران مدیریت شمقدری پا گرفت و مسیرتازهای را برای تولید آثار ارزشمندی بازکرد.
وی با اشاره به بحث دیجیتالی شدن سینماهای کشور این امر را نیز به زمان مدیریت شمقدری منتسب کرد و گفت: دیجیتالی شدن برخی از سینماهای کشور که قرار است در آینده نزدیک، همه سینماهای کشور مجهز به این سیستم بشود یکی دیگر از تلاشهای مدیریت سینمایی کشور است که با تحقق کامل چنین سیستمی در همه سینماها ما قادر خواهیم بود فیلمهای ایرانی را از طریق ماهواره در همه کشورها اکران کنیم و موانع اکران از سر راه فیلمها هم در داخل و هم درخارج برداشته خواهد شد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «آسمان هشتم» برگزاری منظم جشنوارههای مختلف کشور و راه اندازی دوباره جشنواره فیلم مقاومت ورانقلاب اسلامی که چندین سال برگزاری آن متوقف شده بود را ازردیگرتلاشهای خوب مدیریت شمقدری عنوان کرد.