مسئولان: ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت؛کارشناسان:آمار نداریم
یک بام دو هوا؛
مسئولان: ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت؛کارشناسان:آمار نداریم
در حالی که کارشناسان حوزه گردشگری سلامت از نبود آمار ورود گردشگران سلامت به ایران گلایه دارند،هفته گذشته مسعود سلطانی فر در پنجمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی سفر از ورود ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت در سال گذشته به ایران خبر داد.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۴

به گزارش هنرنیوز،پنجمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی سفر برگزار شد و در این جلسه رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام ورود ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت در یک سال گذشته به ایران سرانجام آمار دقیقی از ورود گردشگران سلامت اعلام کرد و کارشناسان این حوزه را که پیشتر از نبود آمار دقیق در این حوزه گلایه داشتند را از نگرانی درآورد.

تنها ۵ درصد از آمار ورود گردشگران سلامت شفاف است 

در حالی مسعود سلطانی‌فر چنین آماری را ارائه می‌دهد که پیش از این دکتر سید محمد اکرمی -مشاور گردشگری سلامت معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری-  در مورد آمار ورود گردشگران سلامت به خبرنگار هنرنیوز گفته بود:در حال حاضر بیشتر گردشگران سلامت در سر مرزها توسط رانندگان تاکسی وارد کشور می‌شوند و کلیه مراحل پذیرشان در بیمارستان‌ها و اقامتشان توسط همین افراد صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرده بود :به نظر می‌رسد تنها ۵ درصد از گردشگران سلامت به شکل صحیح توسط آژانس‌ها و با روند درست وارد کشور می‌شوند. 

به گزارش هنرنیوز،حال این پرسش مطرح می‌شود که آمار ورود ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت به چه شکل و توسط کدام ارگان یا سازمان محاسبه شده است؟ 

اگر این ۳۰۰ هزار نفر همان ۵ درصد گردشگرانی باشد که مشاور گردشگری سلامت و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری از آن خبر می‌دهد با یک محاسبه سرانگشتی تعداد ۱۰۰ درصد گردشگران سلامت به ۶ ملیون نفر می‌ر‌سد. این در حالی است که پیش بینی می‌شود آمار کل گردشگران ورودی تا آخر سال ۹۳ حدود ۵ میلیون نفر باشد؟

به نظر می‌رسد همچنان اعلام آمار و ارقام متناقض کما فی سابق در حوزه گردشگری ادامه دارد. با این رویه چگونه بر اساس آمارهای متناقض و گاهی اشتباه قرار است برای این حوزه تصمیم‌گیری و آن را در سطح کلان تبدیل به صنعت کرد.


آمار دقیقی از ورود گردشگران سلامت نداریم

پیشتر دکتر رضا صدیقی - عضو هیات مدیره و دبیر کمیته گردشگری جامعه تورگردانان- در پاسخ به خبرنگار هنرنیوز در مورد آمار ورود گردشگران سلامت گفته بود: آمار رسمی در حوزه گردشگری سلامت در ایران وجود ندارد.

وی در ادامه در مورد چگونگی ورود این گردشگران افزوده بود: بیشتر گردشگران سلامت در ایران به شکل سنتی و دهان به دهان از امکانات پزشکی ایران مطلع و به شکل غیر رسمی نیز به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

او با تاکید بر این نکته که در حال حاضر آژانس‌های مسافرتی تنها در حوزه گردشگری تندرستی به شکل مستمر فعالیت می‌کنند و در سایر حوزهای گردشگری سلامت مانند گردشگری پزشکی و درمانی هنوز فعالیتی ندارند،توضیح داده بود: بخشی از گردشگران این حوزه شهروندان کشورهای شوروی سابق هستند که به علت نبود کادر متخصص درمان در کشور خودشان از طریق سایر افراد که با روش‌ها و امکانات درمانی در ایران آشنا شدند به شکل غیر رسمی به بیمارستان‌های ایران مراجعه می‌کنند. و بخش دیگر از کشورهای اروپایی که امکان درمان در کشور خودشان دارند اما از طریق گردشگران فرهنگی که پیشتر به ایران آمده بودند و از مهارت بالای پزشکان ایران و ارائه خدمات ارزان قیمت نسبت به کشور خودشان مطلع شدند به ایران مراجعه می‌کنند که در هر دو بخش افراد بازاریابی صورت گرفته سنتی است.

۴۰ نفر گردشگر سلامت در سال وارد یزد می‌شوند

همچنین مصطفی فاطمی معاون گردشگری استان یزد که یکی از استان‌های پایلوت گردشگری سلامت است در گفت و گوی دیگری با هنرنیوز آمار ورود گردشگران سلامت از کشورهای خارجی به یزد را ۴۰ نفر اعلام کرده و افزوده بود:به عنوان نمونه مرکز خاتم الانبیا در روز حدود ۱۱۰۰ مراجعه‌کننده دارد که از این تعداد حدود ۷۵۰ نفر را شهروندان استان‌های تهران، کرمان، شیراز، هرمزگان حدود ۴۰ نفر در سال را شهروندان کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اسلامی تشکیل می‌دهند.

این درحالی است که مرکز درمان ناباروری رویان که تنها یکی از مراکز درمانی شهر یزد است رتبه نخست مراکز درمان ناباروری در خاورمیانه را دارد.

وی در مورد اقامت نحوه اقامت گردشگران سلامت نیز اظهار کرده بود:اکنون بیشتر افرادی که برای درمان به یزد مراجعه می‌کنند به جای استفاده از هتل یا شب‌ها در پارک‌های این شهر چادر می‌زنند و یا در بهترین حالت از خانه‌های استیجاری استفاده می‌کنند.

او با تأکید بر این که این گردشگران کمترین ارتباطی با جامعه محلی دارند و تنها برای رفع نیازهای اولیه خود به فروشگاه‌های این استان مراجعه می‌کنند، اضافه کرده بود: در مورد پذیرش بیماران قلبی و خاص نیز هرچند از اینکه توان درمان بیماری‌های قلبی و خاص در شهر یزد محیا است اما با توجه به دغدغه بالای این بیماران و همراهانشان فرصت استفاده از امکانات گردشگری برای این افراد فراهم نخواهد شد، پس در این مورد هم نمی‌توانیم از مراجعه این افراد به یزد به عنوان گردشگران سلامت نام ببریم

گردشگران سلامت توسط اقوام خود وارد کشور می‌شوند

ناصر گلدوست - دبیر انجمن صنفی دفا‌تر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران- نیز در مورد آمار و نحوه ورود گردشگران سلامت به هنرنیوز گفته بود: در حال حاضر بیشترین گردشگران سلامت از دو کشور عراق و جمهوری آذربایجان توسط اقوام و آشنایان که پیش‌تر از پزشکان وقت گرفته‌اند و مسافران برای اقامت را به جای هتل به خانه‌های خود که ارزان‌تر تمام می‌شود، می‌برند به شکل غیر‌سازمان‌یافته وارد می‌کنند.

دبیر انجمن صنفی دفا‌تر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ادامه داده بود: برخی دیگر هم در فرودگاه یا سر مرز‌ها بدون آنکه ذکر کنند برای چه موضوعی می‌خواهد وارد کشور شوند ویزا می‌گیرند و به عنوان گردشگر برای مدت کوتاهی مثلا ۱۵ روز واردکشورمی‌شوند.

وی افزوده بود: زمانی گردشگری سلامت سازمان‌یافته خواهد شد که این روند به شکل قانونی، شفاف و از طریق آژانس‌های مسافرتی وارد ایران پیش برود. بدانیم چند بیمار در سال وارد کشور می‌شوند، از چه کشورهایی، و در کدام بیمارستان‌ها و به چه مدت بستری می شوند و ...
کد خبر: 77451
Share/Save/Bookmark