فرزاد موتمن نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: آخرین کار من در عرصه سریال سازی ساخت مجموعه تلویزیونی «نون و ریحون» بوده است و بعد از آن هم چند تله فیلم تلویزیون برای شبکههای مختلف سیما ساختم.
وی افزود: من تاکنون تله فیلمهای تلویزیون چون: «ساعت گیج زمان»، «کرگدن»، «دماغ»، «انتهای بزرگراه» و «آذر» را ساختهام و معتقدم که تله فیلمهای تلویزیونی ما به دلیل اینکه به سرعت نوشته و ساخته میشوند عموما در ساختار و داستاپردازی ضعف دارند. به نوعی اکثرآنها مشکلات عدیدهای در فیلمنامه دارند و نکته جالب و تاسف آور اینکه تهیه کنندگان این آثار دوست دارند سریع تله فلم ساخته و برای پخش تحول داده شود.
کارگردان فیلم سینمایی «شبهای روشن» در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه برای تصویربرداری اکثر تله فیلمهای تلویزیون از سوی تهیه کنندگان ۱۰ تا دو هفته برنامه ریزی میشود و اما من تلاش کردم درآثاری که برای تلویزیون اختم بتوانم آثار با کیفیتی را برای پخش آماده کنم. ازسویی دیگر تله فیلمهایی که ساخته میشوند برخلاف فیلمهای سینمایی یک یا دوبار پخش میشوند و بعد فراموش میشوند. به همین دلیل سازندگان این آثار وقت و انرژی کمتری برای ساخت آنها صرف میکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین هرگز نباید این گونه فکر شود که تله فیلم هم مانند فیلم سینمایی نیاز به پیش تولید طولانی و فیلمبرداری چند ماهه دارد. ضمن اینکه این نوع فیلمها به لحاظ داستانپردازی هم نسبت به آثار سینمایی از داستانسرراستری برخودار هستند و به نوعی چون برای مخاطب عام ساخته میشوند باید قابل درک و فهم برای مخاطب باشند.
موتمن اضافه کرد: به نظر من ما در حوزه تلویزیون میتوانیم به جای اینکه برای پر کردن آنتن شبکههای مختلف مدام تله فیلمهای بیکیفیت و سطحی بسازم، تله فیلمهای با کیفیتی بسازیم تا مخاطبان ما این قدربه دلیل سطحی و ضعیف بودن آثار تلویزیون ما به سمت تماشای شبکههای ماهوارهای نروند.
وی با اشاره به ضعف عمده سریالها و تله فیلمهای شبکههای مختلف سیما در جذب مخاطب عنوان داشت: متاسفانه نبود فیلمنامههای جذاب و مخاطب پسند، مشکلات مالی در تولید آثار با کیفیت، ممیزیها و نظارتهای بیجا در ساخت این گونه آثارباعث شده که مخاطبان ما امروز به جای تماشای شبکههای داخلی به تماشای مجموعههای تلویزیونی شبکههای ماهوارهای مشغول باشند.
موتمن در پایان گفت: عمده سریالهای شبکههای ماهوارهای از فیلمنامه و ساختار ضعیفی برخوردار هستند و اما به دلیل اینکه مخاطبان شبکههای داخلی خودمان از سریالها و فیلمهای سطحی و کلیهای خسته شدهاند و به دنبال تماشای آثار متنوع و جذاب هستند از آثار وطنی دل خوشی ندارند وبه نوعی سریالها و تله فیلمهای کلیشهای و ضعیف را دوست ندارند.