بهترین ناظرین برشبکه‌های ماهواره‌ای والدین هستند
جلال قزل ایاق در گفتگو با هنرنیوز:
بهترین ناظرین برشبکه‌های ماهواره‌ای والدین هستند
یک تهیه کننده سینمای ایران معتقد برخی از شبکه‌های ماهواره بد آموزی‌هایی دارند که می‌توانند برای خانواده‌ها و به ویژه جوانان، نوجوانان و حتی کودکان مخرب باشد.
 
تاريخ : شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۱۷
جلال قزل ایاق تهیه کننده سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد تاثیر نامطلوب برخی از شبکه‌های ماهواره‌ای گفت: امروزه ماهواره چتر خودش را به اندازه دنیا گسترش داده است به طوری که حتی رد پای آن را در روستاهای دور افتاده نیز می‌توان دید. ماهواره با وجود شبکه‌های مختلف و پخش انواع و اقسام برنامه‌ها توانسته همه سلایق را پوشش دهد و به استادی در لایه زیرین برنامه‌های خود، فرهنگ کشور‌ها را تغییر دهد.

وی افزود: اخیرا شبکه‌های فارسی زبان توانسته‌اند با مدد پخش برنامه‌های سرگرم کننده و نمایش فیلم‌ها و سریال‌های دنباله دار و دوبله به زبان فارسی، رگ خواب مخاطبین ایرانی خود را بربایند به طوری که در همه جا صحبت از سریال‌های ماهواره‌ای است که به زبان فارسی پخش می‌شود. متاسفانه این سریال‌ها آنقدر در میان خانواده‌های ایرانی طرفدار پیدا کرده‌اند که برخی از خانواده‌ها حتی تکرار این برنامه‌ها را نیز می‌بینند و برای همدیگر تعریف می‌کنند.

تهیه کننده فیلم سینمایی «پر پرواز» تصریح کرد: باید دید چرا شبکه‌های فارسی زبان ماهواره توانسته‌اند در مدت کوتاهی جای خود را در میان خانواده‌های ایرانی باز کنند؟ شاید یکی از دلایل آن این باشد که رسانه ملی ما نتوانسته است برای تمام ذائقه‌ها مخاطبین خود برنامه تولید و پخش کند. اگر چه اخیرا شبکه‌های تلویزیون ایران افزایش پیدا کرده است که این امر به تنهایی کار مطلوبی است اما این شبکه‌ها هنوز نتوانستند خوراک مناسبی در اختیار تماشاگران شبکه‌های خود بگذاراند و اکثرا مبادرت به پخش فیلم‌ها و سریال‌های تکراری می‌کنند که برای مخاطب دیگر جذابیتی به همراه ندارد.

جلال قزل ایاق یاد آور شد: مخاطبین امروز، تنوع طلب هستند و دیگر نمی‌شود آنان را به راحتی پای یک شبکه خاص نشاند. باید برنامه سازان تلویزیون برای همه سلایق، برنامه تولید کنند و از سوژه‌های بکر و تازه با نگاهی نو و خلاقانه استفاده کنند تا تماشاگر علاقه‌ای برای تعویض کانال و مراجعه به شبکه‌های ماهواره‌ای نداشته باشد.

این تهیه کننده سینمای ایران خاطرنشان کرد: ماهواره درعین حالی که شاید برخی از برنامه‌های آن مفید باشد اما در مجموعه می‌تواند امنیت اخلاقی خانواده را در هم بشکند و پایه‌های اصلی خانواده را به لحاظ اخلاقی سست کند. لذا باید مراقب و مواظب باشیم تا در گرداب این شبکه‌ها گرفتار نشویم.

وی از صدا و سیما و سینمای ایران به عنوان سالم‌ترین و پاک‌ترین نهاد فرهنگی یاد کرد و گفت: هنگامی که مخاطب پای تلویزیون و یا به دیدن فیلم‌های ایرانی در سینما می‌رود هیچ کس نگران آن چیزی که از سینما یا تلویزیون پخش می‌شود نیست چرا که مردم مطمئن هستند در ایران هیچ برنامه‌ای غیر اخلاقی و خشن که برای مخاطبین مضر باشد پخش نخواهد شد. اما هیچ‌گاه چنین اطمینانی نسبت به برنامه‌های پخش شده از شبکه‌های ماهواره‌ای و فارسی زبان وجود ندارد. بنابراین بهترین نظارت بر این شبکه‌ها خانواده‌ها هستند که باید نقش خود را در مدیریت کردن این شبکه‌ها پر رنگ کنند و با مسدود کردن برخی از شبکه‌ها و حتی حذف آنان و همچنین آگاهی به اعضای خانواده، آنان را نسبت به برخی از برنامه‌ها آگاه کنند.

تهیه کننده فیلم سینمایی «فراری» اضافه کرد: البته باید بپذیریم که روش‌های خشن و بگیر و ببند برای اینکه مردم به سمت ماهواره نروند هیچ‌گاه جواب نداده و نخواهد داد. هر چند که هر از گاهی شاهد جمع آوری دیش‌ها از سوی نیروی انتظامی هستیم. اما دیدیم که این دیش‌ها بلافاصله جایگزین شدند که نشان دهنده این است که این روش نیز جواب نداده است.

وی عنصر ایمان و باورهای مذهبی و تقویت آن در میان خانواده‌ها را بهترین راه برای دوری از شبکه‌های غیر اخلاقی ماهواره اعلام کرد و گفت: بسیاری از خانواده‌ها هستند علی رغم اینکه سال‌ها است ماهواره دارند اما آموختند که از برنامه‌های مناسب و در راستای اعتقادات و فرهنگ ایرانی استفاده کنند و اینگونه ترکش‌های مسموم برنامه‌های غیر اخلاقی ماهواره را عقیم کرده‌اند.
کد خبر: 62340
Share/Save/Bookmark