گفتگوی زیر توضیحات دکتر پیروز ارجمند درباب شبهه ای است که در آن گزارش طرح شده بود.
*** وظیفه مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری مدیر تولیدی هم خواهد بودبا توجه به اینکه حوزه هنری در تولید و تهیه کنندگی برخی از آلبومها سهیم است، اما بارها نام شما به عنوان مدیر تولید و در سمت یک مدیر دولتی، در پشت جلد آن آلبومها باعث به وجود آمدن شائبهها شده است، نظر خود شما در این رابطه چیست؟من قبل از ورود به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل مرکز موسیقی حوزه هنری بودم و یکی از وظایف مرکز موسیقی حوزه هنری تولید محصولات موسیقی است. در این راستا چون تولید، اجرا و پژوهش آثار بر عهده حوزه هنری است، پس برای هر پروژه ای باید یک مدیر تولید وجود داشته باشد. مدیر تولید بدون در نظر گرفتن جنبه مالی و دریافت پول وظیفه کاری در سمت خود دارد که آلبومها را در جهت بهبود کیفی هدایت کند. پس این امر طبیعی است که من مدیر تولید برخی از آثار نیز باشم؛ چون وظیفه من به عنوان مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری این است که مدیر تولید باشم.
*** هیچ گونه دلسوزی برای شخص و یا هنرمند خاصی نکردماما شما از اسفند ماه از سمت خود در حوزه هنری استعفا دادید اما هنوز آثاری با مدیر تولید بودن شما روانه بازار موسیقی می شود ؟بله من چند ماه است که از سمت خود در مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری استعفا داده ام و آن زمان به شکل طبیعی و بر اساس وظیفه کاری مدیر تولید آن آثار بودم و هیچ گونه دلسوزی برای شخص و یا هنرمند خاصی نکردم. من یک سری از کارها را از قبل انجام داده ام و در دوره مدیریتم در حوزه هنری ۷۰ اثر را مدیر تولید بوده ام و حال آن آثار یکی پس از دیگری در حال انتشار است. از این جایگاه نیز می شود به این امر نگاه کرد و باور کنید که در فضای موسیقی چقدر خوب است که شخصی که مدیر تولید است خود صنعت موسیقی را می شناسد و مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز موسیقی حوزه هنری نیز باشد. من سابقه مدیر تولید بودن صدها پروژه های موسیقی و موسیقی فیلم را دارم و این امر نشانگر آن است که جایگاه من در آن سمت از یک نگاه تخصصی به صنعت موسیقی سرچشمه می گیرد. مدیران در سیستم حوزه هنری باید چندین کار را با هم انجام بدهند و یکی از وظایف مدیر کل مر کز موسیقی حوزه هنری ناظر بودن بر تولید آلبوم است و مدیر در جهت کیفی بودن اثر و حتی توزیع آن فعالیت می کند، این امر در راستای اهداف و وظایفی است که برای مدیر کل مرکز موسیقی حوزه هنری تعریف کرده اند و با این حال مدیر تولید بودن جنبه مثبت کار من محسوب می شود.
*** مدیر کل مرکز موسیقی از «ایده» تا «پخش» را زیر نظر داردپس مدیر تولید بودن از جمله وظایف شماست و بابت آن نیز پولی دریافت نکردهاید؟در مجموعههای دولتی زمانیکه یک محصول برای تولید در سیستم اداری تعریف میشود و هدف آن حمایت از ترویج هنر ارزشمند و فاخر است، باید آن پروژه از ایده تا پخش توسط یک فرد مشخص هدایت شود و تحت مدیریت آن باشد. این فرد در حوزه هنری، مدیر کل مرکز موسیقی است و این جزء وظایف ماست که در سمت مدیر تولید محصول با کیفیت تولید و عرضه کنیم. بازهم می گویم من بابت مدیریت تولید آثار یک ریال هم نگرفتم و نمیگیرم و تنها حقوق من برای انجام این وظایف است. نکته بعدی اینکه در مورد بارها گفته شده که من چند شغله هستم. من عضویت برخی از شوراها را بر عهده دارم و این عضویت شغل محسوب نمیشود و کاملاً در راستای قانون است که شخصی که در سیستم اداری مسئولیت دارد میتواند عضو شوراهای مختلف نیز باشد. به عنوان مثال یک پزشک جراح عضو جمعیت جراحان و عضو شورای سمینارهای مختلف است اما او تنها پزشک جراح است و از تخصص وی استفاده میشود. کار من نیز به عنوان یک فرد دانشگاهی یک کار علمی است و طبیعی است که به عنوان یک مدیر، عضو شوراهای مختلف نیز باشم که نظرات کارشناسی و تخصصی بدهم و هیچ ممنوعیت و محدودیتی در قانون اساسی کشور برای این امر وجود ندارد.
*** حوزه هنری فعلا مدیر ندارداما شما در عین واحد در دو مرکز متولی موسیقی (مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کل مرکز موسیقی حوزه هنری) به شکل موازی سمت داشتید و حال در جلسات مرکز موسیقی حوزه هنری نیز شرکت میکنید؟خیر من از اسفند ماه استعفا دادم و چون مرکز موسیقی حوزه هنری فعلاً مدیر ندارد، من به عنوان کسی که بر پروژههای موسیقی را نظارت میکند مشاور حوزه هنری هستم و حتی حقوق هم دریافت نمیکنم. در حوزه هنری مانند وزارت ارشاد نگاه ارزشیابی و نظارتی بر آثار وجود ندارد و صرفاً کار این مرکز تولید، پژوهش و اجرا است. و در این زمینه از تخصص من استفاده میشود. من حال به عنوان مدیر کل مرکز موسیقی وزارت ارشاد هستم و رئیس جشنواره موسیقی فجر نیز هستم و این دو شغله بودن محسوب نمیشود و برای این سمتها نیز حقوقی دریافت نمیکنم.
هنرنیوز - تحشیه برای ریاست محترم حوزه هنری:
با توجه به این که حوزه هنری یکی از مهمترین متولیان اشاعه فرهنگ، اندشیه و هنر اسلامی به حساب می آید باید بیش از اینها به جایگاه و حضور مدیرانش به صورت فعال در عرصه مدیریت و تولید آثار ماندگار و همسو با ارزش های اسلامی توجه داشته باشد؛ به همین اعتبار، نباید از اسفند ماه تا امروز که پایان خرداد ماه است؛ مرکز موسیقی حوزه هنری بدون مدیر باشد؛ با توضیحاتی که دکتر پیروز ارجمند درباره حساسیت فعالیت در این مرکز ارائه کرد و تاکید بر این نکته که مدیر مرکز موسیقی – در تمام دوره ها- وظیفه دارد از «ایده» تا «پخش» یک آلبوم را در مقام مدیر تولید و ناظر کیفی زیر نظر داشته باشند؛ بنابراین رییس محترم حوزه هنری – که فردی انقلابی، آگاه، خردمند و آشنا با هنر اسلامی و ادبیات غنی این سرزمین است - باید فکری برای مرکز موسیقی داشته باشد؛ چرا که احتمالاً کارها روی زمین مانده زیاد بوده و باید سامانی برای آنها در نظر گرفت. امروز ما شاهد آن هستیم که فقط آلبومهایی که (حدود 70 آلبوم که تعدادی از آن ها منتشر شده است) در دوره دکتر ارجمند مجوز دریافت کردهاند به مروز زمان دارند با زحمات ایشان و توسط خودشان به مرحله اجرا میرسند. اگر مدیر مرکز موسیقی معرفی شود، این کار اضافی و وظیفه خطیر هم، از دوش این دلسوز موسیقی برداشته و کار توسط مدیر مرکز پیگیری و مدیریت خواهد شد. بنابراین شایسته این است که مرکز موسیقی حوزه هنری هم مانند دفتر موسیقی وزارت ارشاد که دو متولی اصلی موسیقی کشور هستند، مانند همیشه دارای مدیر لایق و توانمند شود.