علیرضا سبط احمدی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: تدوین مجموعه تلویزیونی «همه بچههای ما» به کارگردانی و نویسندگی «تاجبخش فناییان» به پایان رسیده و تلاش میکنیم که این سریال را تا مهرماه سال جاری برای پخش آماده نمایش کنیم.
وی تصریح کرد: تصویربرداری فاز نخست سریال «همه بچههای ما» برای پخش از شبکه دوم سیما به پایان رسیده و این روزها قسمتهای نهایی آن در حال مونتاژاست. ضمن اینکه ما تیتراژ انتهایی سریال را با صدای مجید اخشابی و براساس شعری از انور انجام دادیم و آقای حسین غفاری نیز صداگذاری آن را انجام داده است.
سریال «همه بچههای ما» میتوانست به شکل اپیزودیک ساخته شود
سبط احمدی با اشاره به اینکه سریال «همه بچههای ما» به شکل فصلی ساخته نشده است، خاطرنشان کرد: مجموعه تلویزیون «همه بچههای ما» در فصلهای مختلف مانند آثار خارجی ساخته نمیشود، منتها به دلیل بخشی از داستانها و بخشهای مختلف این سریال که نیاز به بازیگران مختلف و لوکیشنهای گوناگون دارد، ضمن اینکه این سریال میتوانست به شکل اپیزودیک ساخته شود و که ما ازاین حالت آن را خارج کردیم و به شکل سریال و در قسمتهای مختلف آن را پخش آماده کردیم.
وی درادامه خاطرنشان کرد: پروژهای که درآن نزدیک به ۱۷۰ تا ۱۸۰ بازیگر چهره، مطرح و غیره مطرح بازی میکنند و بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ لوکیشن متفاوت و مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و در حدود ۱۴ تا ۱۵ قصه متفاوت روایت میشود و براساس شخصیتها و مضامین مختلف به همدیگر پیوند میخوردند، تولید هر بخشی از آن پیش تولید متفاوتی میخواهد. به عنوان مثال بخشی از کار در زمستان روایت میشود و نیاز به لوکیشن، امکانات و فضای متفاوتی دارد.
متاسفانه این روزها درحوزه سینما و تلویزیون به شدت ریزش مخاطب داریم
این تهیه کننده تلویزیون اضافه کرد: بخشهای دیگراین سریال هم پیش تولید متفاوت و گوناگونی را میطلبد و نمیتوان مثلا برای یک سال لوکیشن اجاره کرد. یا بازیگر را برای چند ماه دیگر آفیش کرد. ما تولید این سریال را برای چند بخش و فاز تقسیم کردیم و برای همین برای هر فاز پیش تولید چند روزهای را داریم و امکانات را مثلا برای چند ماه آماده میکنیم. ضمن اینکه نویسنده و کارگردان همه بخشهای این سریال تا پایان آقای «تاجبخش فناییان» خواهند بود.
وی با اشاره به موضوع و داستان این اثر افزود: این سریال به صدمات اجتماعی کودکان در جامعه به دلیل بیدقتی والدین به آنها میپردازد. بیتوجهی که باعث به وجود آمدن نوعی ناهنجاری اجتماعی برای کودکان و در نتیجه فرار کودکان از مدرسه و پناه بردن به اجتماع و مشغول شدن به فعالیت و کاری اجباری در خیابانها میشود.
سبط احمدی در مورد بیتوجهی مخاطبان سیما به تولیدات داخلی هم عنوان داشت: متاسفانه این روزها درحوزه سینما و تلویزیون ما به شدت ریزش مخاطب داریم و نباید در این خصوص با خوشبینیها و دلایل بیهوده و مختلف خودمان را فریب دهیم. دنیای که امروز ما در آن زندگی میکنیم، دنیای پیشرفت تکنولوژی در عرصه رسانهای است. دنیایی که کنترل تلویزیون در دست من و شما و همه مردم است. آنلاین میتوانیم ۲۰۰۰هزارشبکه ماهوارهای را رصد کنیم.
اگر ما نتوانیم در شبکههای مختلف خودمان مخاطب را جذب کنیم واقعا بازنده ایم
وی ابرازداشت: دنیایی که میتوان گفت به راحتی مخاطب میتواند هر شبکهای را که بخواهد تماشا کند. اگر ما نتوانیم در شبکههای مختلف خودمان مخاطب را جذب کنیم واقعا بازندهایم، هرچند رقابتی که امروز ما با شبکههای ماهوارهای داریم به ناحق و بیرحمانه است. چرا که آنها به شکل هیچ محدودیتی در خصوص انتخاب و ساخت آثار تلویزیون به لحاظ مضمون و موضوع ندارند. در واقع خطوط قرمز برای آنها نسبت به ما خیلی کم است.
تهیه کننده فیلمهای سینمایی «شیر تو شیر» و «سنگ اول» در ادامه یادآورد: امروز برخلاف گذشته مخاطب راحت روی مبل لم داده و کانل عوض میکند. بنابراین من فیلمساز یا نویسنده باید با اثری که میسازم کاری کنم که مخاطب به جای تماشای برنامههای شبکههای ماهوارهای به سمت تولیدات داخلی گرایش و علاقه داشته باشد. سریال یا فیلمی تولید کنم که مخاطب را میخکوب و جذب کند. در واقع با اثری که ساختهام از بیننده وقت بگیرم که تکان نخورد و به برنامهای که من ساختهام توجه داشته باشد.
نبود المانها و فاکتورهای جذب مخاطب یعنی ناتوانی در رقابت با شبکههای ماهوارهای
وی ادامه داد: وقتی من هنرمند هیچ کدام از المانها و فاکتورهای جذب مخاطب را نداریم، نمیتوانم مخاطب را جذب کنم. در نتیجه اثرم توانایی رقابت با شبکههای ماهوارهای را نیز از دست خواهد داد. بسیاری از شبکههای ماهوارهای که امروزه برای مخاطبان کشورما مجموعههای تلویزیونی یا فیلم پخش میکنند بدون شک به دنبال منافع سیاسی و مالی خویش هستند وبه نوعی کارآنها تهاجم فرهنگی به حساب میآید.
سبط احمدی با اشاره به اثرات بسیار منفی تهاجم فرهنگی بر خانوادههای ایرانی تاکید کرد: شما شک نکنید که شبکههای ماهوارهای با آثاری که تاکنون برای مخاطبین ما به شکل دوبله فارسی پخش کردهاند بدون شک به دنبال نوعی تهاجم فرهنگی بر علیه کشورمان بودهاند. مسئولین کشورمان کافی تا در خیابانها قدم بزنند و ببینند که متاسفانه چقدر شبکههای ماهوارهای در غالب تهاجم فرهنگی بر جوانان ما تاثیرات منفی داشته است. متاسفانه امروز این شبکهها در نوع سخن گفتن، طرز لباس پوشیدن، نوع آرایش مو، شیوه زندگی و... تاثیرات منفی در خانوادههای ایرانی گذاشتهاند و باید در این خصوص راهکاری اساسی اندیشیده شود.
گفتگو از علی یعقوبی