حجت الله سیفی درگفتگو با هنرنیوز:
بیشترین قربانی هجمه ماهوارهای «جوانان» هستند
حجت الله سیفی گفت: در هجمههای ماهوارهای، این فرزندان و جوانان هستند که بیشتر در معرض آسیب و هجمه قرارمی گیرند. لذا در اینجا نقش والدین خیلی میتواند حیاتی و سرنوشت ساز باشد.
تاريخ : چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۸
حجت الله سیفی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد هجمه ماهوارهها بر کیان خانوادههای ایرانی گفت: اول باید دید که چرا خانوادهها به سراغ ماهوارهها میروند – البته منظور من همه خانوادهها نیست - وقتی رسانه ملی خوراک مناسبی برای سلایق مختلف مخاطب تولید نمیکند یا برنامههای تولید شده اکثرا شامل سوژههای تکراری و کلیشهای با ساختاری ضعیف است باید به مخاطب حق دارد به سراغ رسانه دیگری غیر از تلویزیون ملی برود.
وی افزود: از هنگامی که شبکههای ماهوارهای برای مخاطب ایرانی به زبان فارسی سریال و فیلم پخش میکند ارتباط آنان با جامعه ایرانی نزدیک ترشده است. قبلا معضل زبان یکی از فاکتورهایی بود که خیلی از خانوادههای ایرانی را از دیدن برخی از سریالها و فیلمها باز میداشت اما از زمانی که این برنامهها به زبان فارسی دوبله میشوند متاسفانه مخاطب این شبکهها بیشتر شده و آنان نیز از این حربه به نفع خودشان استفاده میکنند و ضمن پخش تبلیغات مورد نظرخود، اهداف خودشان را نیز از پخش این فیلمها و سریالها که همانا سست کردن ایمان و باورهای خانوادههای ایرانی است تبیلغ میکنند.
کارگردان فیلم سینمایی «کیلومتر۵» تصریح کرد: البته همه برنامههای ماهواره به گونهای نیست که تبلیغ ناهنجاری باشد. بلکه برنامههای علمی، آموزشی، بهداشتی و برخی دیگر از برنامههای آن مفید است اما متاسفانه در کنار برنامههای مفید، برخی از شبکههای خارجی و حتی شبکههای فارسی زبان، مبادرت به پخش فیلمها و سریالهایی میکنند که با فرهنگ، اعتقاد و باورهای ما همخوانی ندارد و در دراز مدت میتواند ضررهای جبران ناپذیری را به جامعه ایرانی وارد سازد.
حجت الله سیفی یاد آور شد: در هجمههای ماهوارهای، این فرزندان و جوانان هستند که بیشتر در معرض آسیب و هجمه قرارمی گیرند. لذا در اینجا نقش والدین خیلی میتواند حیاتی و سرنوشت ساز باشد. والدین اگر ماهواره در خانه دارند باید هشدارهای لازم را به فرزندانشان بدهند ضمن اینکه باید کانالهایی که با فرهنگ و اعتقادات ما همسویی ندارد مسدود یا حذف شوند.
کارگردان فیلم سینمایی «پسران جسور» خاطرنشان کرد: خوشبختانه خانوادههای ایرانی، خانواده نجیبی هستند که خودشان بیشتر از هرفرد دیگری نگران سلامتی خانواده هستند. بنابراین آنان راضی نخواهند شد که با دستان خویش، کیان و ارکان اصلی خانواده که همان ایمان، اعتقاد و ناموس است را به نابودی بکشانند.
سیفی گفت: تردیدی نداشته باشید اگر صدا و سیما بتواند برنامههای جذاب و با کیفیتی که علاوه برتاکید برجنبه سرگرمی آن، پیامهای مناسبی را هم برای مخاطب داشته باشد حتما خانوادههای ایرانی، شبکههای داخلی را به شبکههای ماهوارهای ترجیح خواهند داد. نمونه آن، برخی سریالهایی بوده که در طول بعد از انقلاب ساخته شده به طوری که همه ایرانیها در آن ساعت تماشاگران آن برنامه بودند. پس ما میتوانیم مخاطب ایرانی را به سوی خودمان بکشانیم به شرطی که سلایق مخاطب را بشناسیم و به آن احترام بگذاریم. زمانی که یک کار ضعیف، تکرای و کشدار با بودجههای کم تولید میکنیم نباید انتظار داشته باشیم که مخاطب، کانال دیگری را برای دیدن نفشارد.
این کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه امیدوارم مسئولین و بویژه رسانه ملی، هجمه ماهوارهای به خصوص شبکههای فارسی زبان را جدی بگیرد و برای نفوذ بیش از پیش آن چاره جویی کند یاد آور شد: تعلل و سستی در این موضوع به منزله ویرانی اساس خانه و خانواده ایرانی است و باید همه برای مراقبت ونگهبانی از عناصر خانواده کوشا باشیم تا مبادا دشمن، ایمان و اعتقاد ما را به یغما ببرد.
کارگردان فیلم سینمایی «عروس کاغذی» تصریح کرد: آگاهی و تقویت ایمان مسدود کننده راههای شیطان است و شبکههایی که مبادرت به برنامههای مستهجن میکنند نمادی از شیطان هستند که امروزه به مدد تکنولوژی وارد خانهها شده است.