جلسه نقد و بررسی فیلم سینمایی «روز روشن» با حضور حسین شهابی کارگردان، غلامرضا گمرکی تهیه کننده، محمدرضا سکوت مدیر فیلمبرداری، مهران احمدی، پانته آ بهرام، سودابه بیضایی و امیر کربلایی زاده در برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست شهابی سابقه کاری خود را این گونه عنوان کرد: پیش از فیلم سینمایی «روز روشن» چند فیلم کوتاه ساخته ام و «روز روشن » اولین تجربه من به عنوان کارگردان فیلم سینمایی است.
وی در مورد مضمون این فیلم سینمایی گفت: فیلم رئال اجتماعی است که موضوع اصلی آن دغدغه ای بود که به مسائل اجتماعی داشتم و تولید این فیلم بهانه ای شد برای واکاوی مشکلات جامعه.
این کارگردان افزود: «روز روشن» یک درام تراژیک اجتماعی است که برای رسیدن به فیلمنامه اصلی آن با جامعه شناسان و روان شناسانی مشورت کرده و نوشتن فیلمنامه نزدیک به یک سال طول کشید.
حسین شهابی ادامه داد: دوست داشتم تا شخصیت های داستان را بدون آغاز و پایان نشان دهم و برای هیچ کدام پیشینه ای قائل نشدیم تا شخصیت های فیلم با رفتار و کردار خود شخصیت خود را در فیلم به مخاطب عرضه کند، در حقیقت سعی کردیم تا در این اثر افراد را با فردیت مورد ارزیابی قرار دهیم نه شخصیت هایشان.
وی خاطرنشان کرد: دیالوگ های «روز روشن»، دیالوگ هایی تصویر ساز هستند و هر دیالوگ اتفاقی را تعریف می کند، به اعتقاد من یک فیلم با هر مدیومی می تواند اثری قابل تامل شود.
شهابی در مورد عدم استفاده از موسیقی در فیلم سینمایی «روز روشن» تاکید داشت: به خاطر احترامی که برای موسیقی قائل هستم معتقدم که نباید از این هنر استفاده موردی کرد. اگر درام ساختار درستی داشته باشد نیازی به موسیقی نیست البته از دلایل دیگری که از موسیقی در این کار استفاده نکردم دیالوگ محور بودن این اثر نیز در عدم استفاده از موسیقی نیز نقش داشت.
در ادامه این جلسه غلامرضا گمرکی تهیه کننده «روز روشن» گفت: فیلم در شرایط سخت آب و هوایی تولید شد که حدود ۳۲ روز آن را به اتمام رساندیم، که تولید این فیلم برای من اتفاق خوشایندی بود و در صدد هستیم تا کار را برای اکران در خارج از کشور و حضور در فستیوال های جهانی داشته باشیم.
محمدرضا سکوت به عنوان فیلمبردار «روز روشن» اظهار داشت: بستری که فیلم بر روی آن استوار بود به گونه ای بود که ما مجبور بودیم تا دوربین روی دست کار کنیم چرا که محدود بودن فضای فیلمبرداری و حرکت ماشین ما را مجبور به این گونه فیلمبرداری می کرد.
در ادامه مهران احمدی بازیگر این فیلم سینمایی گفت: زنده باد سینمای مستقل، امیدوارم در سال آینده شاهد تولید فیلم های بسیاری در سینمای مستقل باشیم.
وی افزود: به اعتقاد من بازیگر کسی است که توانایی آفرینش نقش های متفاوت قابل باور را داشته باشد و برای بازیگرانی که این گونه اند احترام فراوانی قائل هستم.
پانته آ بهرام نیز در ادامه در این جلسه اظهار داشت: چیزی که باعث می شود تا در این مکان دور هم جمع شویم سینما است. هر بازیگری که به حرفه خود علاقه مند است در پی مقایسه خود با خود است و سعی می کند تا از خود جلو بزند.
این بازیگر تصریح کرد: کارکتری که من بازیگر آن بودم پیچیدگی نداشت و که در حقیقت این کارکتر در موقعیت پیچیده ای قرار می گیرد که هر اتفاقی در کار وضعیت جامعه را روشن می کند و مدعی هستم که این فیلم عاشقانه ای ظریف و به اندازه در پایان کار دارد که فیلم را گرم و انگیزه این شخصیت را روشن می کند.
در پایان کار سودابه بیضایی و امیر کربلایی زاده از حضور در این کار اظهار خوشنودی کردند.