توسعه گردشگری داخلی است که بر گردشگری خارجی تأثیر می‌گذارد نه بالعکس
کارشناس ارشد بازاریابی گردشگری:
توسعه گردشگری داخلی است که بر گردشگری خارجی تأثیر می‌گذارد نه بالعکس
کشور مالزی زمانی که می‌خواست گردشگری خارجی‌اش را توسعه دهد با ساخت فیلم‌هایی درباره فرهنگ مردم کشورشان منجر به شناخت مردم از خودشان و کشورشان شد و نگذاشت فرهنگ‌های دیگر به راحتی روی آنها تاثیر بگذارند.
 
تاريخ : سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۲۲:۴۳
به گزارش هنرنیوز، در ادامه مبحث بازاریابی گردشگری و عوامل جذب گردشگران در دنیای پر رقابت امروز با یلدا شهابی - کارشناس ارشد بازاریابی گردشگری- به گفت و گو نشستیم.

شما گفتید گردشگر داخلی می‌تواند پایه‌گذار ورود گردشگر خارجی باشد در حالی که خانم تهرانی ( لادن جعفری تهرانی مدیر کل دفتر توسعه گردشگری، بازاریابی و تبلیغات سازمان میراث فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری ) عکس این نظر را دارد؟
تصویر اشتباه درباره‌ی بازاریابی این است که بسیاری از مردم تصورشان از بازاریابی ویزیتوری است. یعنی این که کسی داخل یک مغازه برود و محصولی را معرفی کند، در صورتی که بازاریابی فرآیندی پیچیده و اجتماعی است که باید مدیریت شود..
تصور دیگر اینکه بسیاری از مردم و حتی دست اندرکاران گردشگری کشور هم معتقدند اگر بتوانیم گردشگری خارجی را رونق بدهیم برایمان کفایت می‌کند در حالی که باید از زاویه دیگر به این مسأله نگاه کرد. گردشگری داخلی اگر به صورت صحیح و توسعه یافته حرکت کند می‌تواند تأثیرات بسزایی در گسترش گردشگری خارجی ما داشته باشد. این امر مسیر است هنگامی که ما به جامعه میزبان آموزش صحیح بدهیم که با میهمان چگونه رفتار کنند. 

در این حالت مطمئنا گردشگر خارجی هم به آن منطقه بیاید با رفتار صحیح از طرف جامعه میزبان رو به رو می‌شود تا گردشگر دوباره به آن مقصد یا کشور سفر کند. از سوی دیگر باید این فرهنگسازی را برای گردشگرانمان پیاده‌سازی کنیم.
زمانی که یکباره گردشگر وارد جامعه میزبان مخصوصاً جامعه روستایی که بسته‌تراز جامعه شهری است می‌شود باید دقت داشته باشد که ابتدا به امر به اعتقاد آنها احترام بگذارد، در نوع پوشش دقت کند و موقع عکاسی از فرد اجازه بگیرد .
از سویی زیره کاری‌هایی هست که اگر بتوانیم رفتارمان را بر اساس آن منطبق کنیم مطمئناً اگر ایرانیان به سفرهای خارجی بروند می‌توانند سفیران بسیار خوبی برایمان باشند. این دو تأثیر مهم و عمده‌ی توسعه گردشگری داخلی و تاثیر آن بر گردشگر خارجی است. به عنوان مثال یک تاثیر بسیار مهم این است که وقتی با مردم کندوان درباره قدمت و ارزش روستاهای کوهستانی صحبت کرده و به آنها آگاهی می‌دهیم نسبت به خودشان و روستایشان احساس غرور می‌کنند. وقتی احساس غرور کنند دیگر از روستا بیرون نمی‌روند و به شهرها مهاجرت نمی‌کنند. به خودشان و پیشینیانشان افتخار می‌کنند .هنگامی که گردشگر داخلی و خارجی به آنجا می‌آیند و با لذت به اطراف نگاه می‌کنند مطمئناً این حس افتخار و غرور ملی در آنها ایجاد و همین امر جلوی تهاجم فرهنگی را می‌گیرد.

چرا می‌گویید ما با آگاهی به جامعه محلی به راحتی می‌توانیم جلوی تأثیرات مخرب فرهنگ‌های ورودی به کشور را بگیریم ؟
کشور مالزی زمانی که می‌خواست گردشگری خارجی‌اش را توسعه دهد با ساخت فیلم‌هایی درباره فرهنگ مردم کشورشان نه به صورت شعاری بلکه خیلی نرم و زیبا درباره فرهنگ و افتخار به آن، منجر به شناخت مردم از خودشان و کشورشان شد و نگذاشت فرهنگ‌های دیگر به راحتی روی آنها تاثیر بگذارند.
این در نهایت منجر می‌شود به این که نخواهیم خیلی تمرکزمان را پایین بیاوریم یا اینکه تأثیرات مخرب ایجاد شده را درست کنیم در یک کلام می‌توانیم به سادگی پیشگیری کنیم.

در خصوص گردشگری خروجی گر چه ارز از کشور خارج می‌شود اما تبادل فرهنگی را به همراه دارد و تجربیات آن طرف را در تاسیسات ما دخیل می‌کند اما در مورد گردشگر داخلی به نظر می رسد این نوع گردشگری که اتفاق می‌افتد مبنای علمی ندارد و هزینه و چرخش اقتصادی از این جیب به آن جیب است. برگ برنده گردشگر ورودی است که ارز بین‌الملل را به ریال تبدیل می‌کند که تورگردان می‌تواند از آن انتفاع مالی ببرد. نظر شما چیست ؟

اگر بشود گردشگر ورودی را به حداکثر برسانیم موجب رونق اقتصادی می‌شود اما نباید به این موضوع تک بعدی نگاه کرد این فقط از بعد گردشگر ورودی به مساله نگاه کردن است درصورتی که گردشگری بسیار وسیعتر است باید که ما در حالی که روی گردشگر ورودی سرمایه گذاری می‌کنیم به گردشگرداخلی نیز توجه کنیم.  

اگر درست برای گردشگری داخلی برنامه‌ریزی شود به راحتی زیرساخت‌های گردشگری خارجی فراهم می‌شود. اکنون شاهد تخریب بیش از حد بسیاری از مقاصد گردشگری هستیم. در شهرهای شمالی، زباله‌ها ساحل دریا و آب را پوشانده و آب دریا کثیف است و یا برنامه‌ریزی‌های غلط یا پیش‌بینی نشده برای ساختمان‌های کنار دریا باعث تخریب این مقاصد شده است . 

فقط در شهرهای شمالی نیست درتمام نقاط کشور شاهد چنین وضعیتی هستیم در سی و سه پل اصفهان روی دیوارهای نوشته و حکاکی کردند. خوب اگر گردشگر داخلی را از اهمیت موضوع آگاه کنیم کمتر تخریب خواهیم داشت .
گردشگر خارجی هم که می‌آید با تلی از خاک مواجه نمی‌شود. با خرابه‌ای از تخت جمشید که پر از یادگاری‌نویسی‌هاست رو به رو نمی‌شود‌.

گردشگر داخلی باعث می‌شود حس عشق و ایمان به گردشگر خارجی هم تسری یابد اما وقتی گردشگری خارجی وارد ایران می‌شود و می‌بیند تمام قسمت‌های پاسارگاد یادگاری نوشته شده یا آشغال ریخته چه تصوری از مردم ایران خواهد داشت؟ قطعاً تصور خوبی از مردم ایران نخواهد داشت، شاید به زبان نیاورد،اما از نظر ذهنی روی او تاثیر می‌گذارد.

بنابراین در این قسمت تاثیر بر گردشگر داخلی را خواهیم دید که نه تنها باعث حفظ فرهنگ بلکه باعث حفظ ابنیه‌ها می‌شود.
کد خبر: 45498
Share/Save/Bookmark