احمدرضا گرشاسبی در گفتگو با هنرنیوز:
تولید برنامههای سرگرمکننده مانع ورود ماهواره به درون خانوادهها خواهد شد
یک کارگردان پیشکسوت سینمای ایران گفت: هنگامی که جامعه ای معتقد به رعایت اصول اخلاقی باشد و در پی آن، رسانه ملی و سینمای کشور نیز تولید برنامه های جذاب و سرگرم کننده ای را در دستور کار خود قرار دهد. بی شک، راه برای نفوذ شبکه های بیگانه مفسده آمیز، بر خانواده های ایرانی مسدود خواهد شد.
تاريخ : دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۷
احمد رضا گرشاسبی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد نفوذ شبکههای ماهوارهای بر خانوادههای ایرانی افزود: معتقدم برای در امان ماندن جامعه از نفوذ شبکههای ماهوارهای، دو راهکار وجود دارد. یکی راهکار اصولی و کلیدی است که نگهبان واقعی جامعه از نفوذ هر فساد و تباهی به مردم خواهد بود و دیگری، راهکار مقطعی و سطحی است که باید در ادامه راهکار اول، استمرار داشته باشد.
وی ادامه داد: راهکار اصولی و کلیدی این است که یک جامعه باید خودش معتقد به اصول اخلاقی و مسائل اسلامی باشد. حال یک جامعه چگونه به این اصول میرسد؟ زمانی که ما جامعهای مملو از عدالت، معنویت، راستی و درستی داشته باشیم و مسائلی مثل فقر، تبعیض و بیعدالتی و موارد دیگر در آنجایی نداشته باشد.
کارگردان فیلم سینمایی «بانی چاو» اضافه کرد: وقتی که جامعه امکان نقد سالم نداشته باشد و هر موردی به نام خطوط قرمز تعریف شود، هنگامی که به پوشش جامعه بیخودی گیر بدهند و سلایق خاصی را اعمال کنند مطمئن باشید که جامعه در پی راه فراری خواهد گشت تا خودش را - حتی برای ساعاتی - سرگرم کند و چه بهتر و سهل الوصولتر از شبکههای ماهوارهای، آن هم شبکههای فارسی زبان.
گرشاسبی با اشاره به راهکار دوم خاطر نشان کرد: راه حل دوم برای محفوظ نگه داشتن جامعه از ورود به شبکههای ماهوارهای؛ تولید و ساخت فیلمها و سریالهای مناسب برای تمامی سلایق جامعه است. البته فقط نباید به دنبال ساخت فیلمها و سریالها باشیم چرا که هنگامی که اسم برنامههای سرگرم کننده به میان میآید خیلیها تصور میکنند که برنامههای سرگرم کننده حتما یعنی فیلم و سریال؛ درحالی که اگر به برنامههای جذاب تلویزیونهای دنیا توجه کنید متوجه خواهید شد که بیشترین برنامههای جذاب و سرگرم کننده آنان، گفتگوهای دو نفره، میزگردها، فیلمهای مستند و علمی، اخبار و تفسیر اخبار و همچنین موضوعهای مخاطب پسند خواهد بود، موضوعی که شاید تلویزیون ما از نبود آنان همواره در فقر بوده است.
کارگردان فیلم سینمایی «اینجا شهر دیگری است» گفت: درحالی که ما الان دارای چندین شبکه تلویزیونی هستیم اما در همهٔ این شبکهها، کمتر برنامههای جذاب، تولید و پخش میشود.
گرشاسبی با بیان اینکه نقش والدین در سلامت خانواده نقش بسیار کلیدی است یاد آور شد: اما یادمان نرود که خود والدین نیز تحت تاثیر جامعه هستند و آنان هم میتوانند خودشان در معرض خطر باشند. هنگامی که پدر خانواده برای تامین نیازهای خانواده، مجبور باشد چندین شیفت کار کند آیا فرصت و رمقی برای او باقی خواهد ماند تا به سلامت اخلاقی خانواده رسیدگی کند؟
این کارگردان سینمای ایران افزود: اولین پایگاه تربیتی هر فرد، خانواده اوست. خانواده سهمی بسزایی در رشد، ارتقاء و سلامت فرد فرد خانواده خواهد داشت.
احمد رضا گرشاسبی با اشاره به راه حلهای مقطعی که از سوی نیروی انتظامی با بگیر و ببند و جمع آوری ماهوارهها صورت میپذیرد گفت: تجربه نشان داده است که اینگونه برخوردها نه تنها نتایج مثبتی نداشته است بلکه بیشتر تاثیرات منفی را به همراه داشته است. موضوعاتی همچون عفاف، پرهیزگاری و ایمان، موضوعاتی است که باید از درون فرد بجوشد نه با تهدید و ارعاب و بگیر و ببند محقق شود.
کارگردان فیلم سینمایی «دره هزار فانوس» اضافه کرد: برای حل معضلات اجتماعی و فرهنگی باید جامعهشناسان خبره و با تجربه را دعوت کرد تا در مورد ریشههایی مثل بد حجابی، فسادهای اخلاقی و علت گرایش مردم به سوی شبکههای ماهوارهای را بررسی کنند و با گزارشها و تحقیقات میدانی و علمی و با چاره جویی و اخذ تصمیمهای مناسب و کارشناسانه، جامعه را با واقعیتها و همچنین خطرهایی که درکمین آنهاست آگاه نمایند.