نویسنده کتاب «راهنمای کاربردی حفاظت و مرمت آثار قدیمی»:
جای خالی کتابهای مرتبط با مرمت احساس میشود
مژگان مقیمی، نویسنده کتاب «راهنمای کاربردی حفاظت و مرمت آثار قدیمی» گفت: متأسفانه در ایران به ندرت کتابهایی در زمینه مرمت داریم به همین دلیل تصمیم گرفتم با نگارش کتابی، راهکارهایی برای دانشجویان این رشته تحصیلی، موزهداران و علاقهمندان به مرمت آثار ارائه دهم.
همزمان با اعزام هیأت ویژه میراث فرهنگی به شیراز؛
سازمان میراث فرهنگی از مسئولان شهری شیراز شکایت کرد
در جلسه کارشناسان سازمان میراث فرهنگی با مقامات و مسئولان شهر شیراز ضمن اعلام شکایت این سازمان از مقامات این شهر به دلیل تخریب خانهی « پورنواب» بر شناسایی و پیگیری عاملین تخریب شبانه خانه دختر فتحعلیشاه قاجار تأکید و فرمانداری و یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس مکلف به پیگیری این موضوع شد.
خانه «پور نواب» به طور کامل تخریب شد
خانه «پورنواب» متعلق به دوره زندیه با وجود تلاش فعالان میراث فرهنگی و سازمان میراث فرهنگی به طور کامل تخریب شد.
ضد اخلاقی رفتار کردن باستانشناسی یعنی تخریب میراث فرهنگی
دکتر حکمتالله ملاصالحی گفت: مسأله اخلاق در میراث فرهنگی و باستانشناسی یک مسأله بیرونی نیست. باستانشناسی دانش شناخت انسان است. ما کیستیم؟ چرا وجود تاریخی داریم؟ قرآن نیز ما را برای شناخت خودمان بیش از هر کتاب و دین دیگری به تاریخ به عنوان منبع شناخت دعوت میکند. مهمترین و با بهاترین شناخت، شناخت تاریخی ...
رييس هيأت مديرة جامعة باستانشناسي ايران خبر داد:
عدم تسویه دستمزدهای کاوش سد سیمره
محمد تقی عطایی گفت: کاوشهای نجات بخشی اکنون یک دو دهه است که به یکی از پیچیدهترین موضوعات باستانشناسی ایران بدل شده است. این نوع خاص از فعالیتهای باستانشناسی در همه جای جهان مرسوم است اما در ایران به دلیل وجود برهمکنش همزمان چندین عامل از جمله تحمیلی بودن آن، وابستگی مالی و لجستیکی آن، محدودیت زمانی ...
یک باستانشناس با اشاره به نقل قولی از «برشت» که میگوید:«خیلی دشوار است به کسی بخواهید چیزی را بفهمانید که برای نفهمیدن آن پول گرفته است» خواستار پیدا کردن راه حلی برای رساندن مشکلات حوزه میراث فرهنگی و باستانشناسی ایران به گوش مقامات و دولتمردان شد.
در پی تخریب بافت تاریخی شیراز،
۵ نامهی سلطانیفر برای توقف تخریب بافت تاریخی شیراز
معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پنج نامه جداگانه به دفتر مقام معظم رهبری، وزیر کشور، دادستان کل کشور، استاندار فارس و تولیت آستان حرم احمد بن موسی (ع)، توقف آنی روند تخریب بافت تاریخی شیراز را خواستار شد.
روز گذشته بخش بسیاری از یک خانه تاریخی مربوط به دوره زندیه در بافت تاریخی شیراز تخریب شد.
۱۸ شهریور در موزه ملی برگزار میشود؛
دومین نشست تخصصی نمایشگاه "نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایرانزمین"
همزمان با برگزاری نمایشگاه "نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایرانزمین در موزه ملی ایران"، سلسله نشستهای علمی با موضوع نمایشگاه در این موزه برگزار میشود.
دکتر مهدی حجت در گفت و گو با هنرنیوز:
نظر کارشناسی باستانشناسان درباره شوش را به ایکوموس جهانی منتقل میکنیم
رییس ایکوموس ایران گفت: نظر کارشناسی باستانشناسان فعال در حوزه شوش را به یونسکو اعلام خواهیم کرد.
از سوی مسئولان حوزه معاونت میراث فرهنگی؛
صدور مجوز ساخت بیش از ۸.۵ متر ارتفاع برجهای آرامش رامسر تخلف اعلام شد
در حالی مجوز ساخت مجتمع تجاری آرامش، مقابل باغ ۳۳ هکتاری و درحریم ۴ اثر تاریخی رامسر بیش از ۵/۸ متر ارتفاع از سوی مدیر کل میراث فرهنگی استان مازندران صادر شده است که مسئولان مختلف حوزه معاونت میراث فرهنگی هرگونه تغییر در حریم را منوط به تصویب در این معاونت میدانند و این اقدام را مصداق تخلف از قانون ...
گزارش هنرنیوز از حضور آلمانها در جنگ جهانی در ایران؛
آیا وجود ۲۰ تن طلای آلمانها در سمنان صحت دارد؟
آلمان ها در جنگ جهانی اول و دوم در ایران حضور دارند اما چه میشود که برخی فکر میکنند آلمانها در این زمان ۲۰ تن طلا در ایران گم کردهاند شاید دیدن فیلم " استرداد" عدهای را وسوسه میکند تا تاریخ را بار دیگر بنگارند.
رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی:
فرهنگ خرد حاصل از تعامل همزیستی تاریخی انسان با محیط است
سیدمحمد بهشتی گفت: اگر فلات ایران را از نقشهی کشور حذف کنیم، فقط یک پهنهی آبی به وسعت دریای مازندران و خلیج فارس داریم که هیچ موجود زندهای در آن نبود.
موزه ملی امروز در مسیر خود قرار گرفته است
مدیر کل امور موزهها گفت: موزههای امروز موزههای نسل ششم هستند که باید جامعه محور باشند جهان از موزه های شی محور عبور کرده و ما هم سالهاست برای تحقق آن تلاش میکنیم.
لزوم قرارگیری دوبارهی میدان مشق، در دستور کار
معاون میراث فرهنگی بار دیگر بر لزوم پیگیری مصوبهی هیئت دولت برای تبدیل محدودهی میدان مشق به یک منطقهی فرهنگی - موزهیی تأکید کرد.
نمایشگاههای موزهای محلی برای پژوهش متخصصان و آموزش عموم
رییس موزه ملی در مراسم افتتاح نمایشگاه« نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایران زمین» گفت: طبیعت و حیات وحش همچون آثار تاریخی و فرهنگی که در این مجموعه گوشهای کوچک از آن را به نمایش گذاشتهایم،امانتی است در دست ما که میبایست دست نخورده به نسلهای آینده و میراث دارانمان منتقل کنیم....
درخواست سرپرست هیأت گمانهزنی و تعیین عرصة و حریم شوش از ایکوموس؛
صحت و سقم عرصه و حریم شوش را پیگیری کنید
نظر به اینکه کمیتة ملّی ایکوموس به طور مستقل و ذیل مجموعة ایکوموس جهانی فعالیت دارد و اعضای آن نیز از کارشناسان مطلع و متخصصِ زمینههای مختلف میراث فرهنگی میهن ما هستند، تقاضا دارد مسایل مربوط به «مجموعة باستانی شوش» که از حیث تاریخی و تمدنی حائز اهمیت فوقالعادهای برای ایران و جهان است، به طور ویژه ...
در هفتة دولت از سوی موزة ملی ایران و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست؛
برگزاری نمایشگاه و نشست علمی «باستانشناسی و فرهنگ» و «حیاتوحش امروز ایران»
موزه ملی ایران با همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و به مناسبت پاسداشت یکمین سال فعالیت دولت یازدهم در هفتة دولت دو نمایشگاه و یک همایش علمی را در محل این موزه برگزار میکند.
ما از حفاظت، بهسازی و باز زندهسازی استقبال میکنیم
مدیر اداره کل موزهها با اشاره به امضای تفاهم نامه بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی برای حفاظت از بافتهای تاریخی تأکید کرد: جای تأسف است، در کشوری که این همه بافت تاریخی دارد، باید حالا به این موضوع پرداخته شود. در حالی که موظف بودهایم سالها پیش، این گونه مصوبهها را تهیه و آنها را ...
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد:
اطلاق «فرسوده» از روی بافتهای ارزشمند حذف شد
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با مشارکت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، شرح خدمات معین و شخصی از بافتهای تاریخی تهیه میشود و در اختیار دستگاهها از جمله شهرداری قرار میگیرد.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیاء خبرداد:
اولین نشست معارفه و گزینش نمایندگان صندوق احیاء در استانها
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیاء در خصوص لزوم شناسایی و بهرمندی از منابع حمایتی در این حوزه گفت: مجموعه قوانین و مقررات و آیین نامه های میراث فرهنگی، شهرداری ها و دیگر نهادهای مؤثر مملو از فرصت های حمایتی مالی، مالیاتی، بیمه ای، کارشناسی و غیره است که با شناخت و تلفیق و پیگیری مجدانه در استان ...
حفاظت از بافتهای تاریخی تنها با دخالت یک دستگاه اتفاق نمیافتد
معاون میراث فرهنگی گفت: علاوه بر شهر یزد در شهرهای ساری، کاشان، دزفول، شوشتر، خوزستان و شیراز نیز تفاهمنامههایی در راستای اهداف ثبت ملی و جهانی امضا شده و قرار است در همدان، ساری و گرگان تفاهمنامههای دیگری با این هدف به امضا برسد تا یک سازوکار رسمیتر برای حفاظت از میراث فرهنگی کشور توسط این ...
درخواست یونسکو درباره «شهر سوخته»،
عرصه و حریم «شهر سوخته» قابل تغییر است
یونسکو با نگارش نامهای از معاونت میراثفرهنگی کشور خواست تا اول دسامبر ۲۰۱۴ در صورت تمایل برای تغییر در عرصه و حریم شهر سوخته این تغییرات را به این نهاد اعلام کند.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان خوزستان:
تخصیص ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار برای تقویت زیرساختهای گردشگری شوش
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان خوزستان از در نظر گرفتن اعتبار مالی برای ایجاد و تقویت زیرساختهای گردشگری این استان خبر داد.
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی خبرداد:
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی اعلام کرد: در آخرین جلسهی کمیتهی ثبت مواریث طبیعی، هشت اثر طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
تشریح عملکرد معاونت میراث فرهنگی از زبان طالبیان؛
محدوده ۱۶۸ شهر تاریخی به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد
معاون میراث فرهنگی با اشاره به تهیه و ابلاغ محدوده ۱۶۸ شهر تاریخی به وزارت راه و شهرسازی، گفت: اتفاقات ۴ سال گذشته در حوزه حفظ و احیاء بناها و بافتهای تاریخی به منظور کاهش تاثیر تصمیمات مخرب در این حوزه بررسی و اقدامات پیشگرانه لازم انجام شد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی در نامهای به رئیس قوه قضائیه و دو وزیر تاکید کرد؛
لزوم برخورد با جرایم مرتبط با استفاده از دستگاههای فلزیاب
ممنوعیت چاپ و تبلیغ آگهی و پوستر فروش، دستگاه فلزیاب، تطبیق عملکرد فعالین این حوزه با قوانین و پیگیری جرایم این افراد در محاکم قضایی در نامههای جداگانه معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به رئیس قوه قضائیه، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مورد تاکید ...
نگاهی به سنگ نگارههای خراسان شمالی؛
شترهای دوکوهانه زینتبخش سنگنگارهها «قوچ قلعه»
سنگنگارههای «قوچ قلعه» به دلیل نزدیکی آن به رودخانه« اَترک» مدام محل رفت و آمد ایلات و عشایر کوچرو بوده و از این رو نقش شتر دو کوهانه و کل و بز کوهی بیشتر در آن دیده میشود.
اگر رئیس شورا نشوم تهرانگردی می کنم
رییس شورای شهر تهران گفت: تهران گردی ها فهمیدن روح تهران است و کسی می تواند برای تهران برنامه ریزی کند که تاریخ و جغرافیا و فرهنگ آنجا را بشناسد
کارگاه آموزشی بازرگانی صنایع دستی برگزار شد
گارگاه آموزشی آشنایی با مفاهیم بازرگانی برای مدیران ادارات کل معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی با هدف توسعه بازرگانی صنایع دستی و تقویت مباحث نظری این حوزه در آغاز هفته دولت برگزار شد.