مدیر انتشارات حکمت در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد؛
کمیت و برگه شماری کتب برخوردی غیر حرفه ای باناشران در نمایشگاه
محمدحسین غفاری مدیر انتشارات حکمت گفت: اگر مسئولین میخواهند به سیستم نشر کشور کمک کنند باید اجازه حضور کتب سالهای گذشته را به ناشر بدهند و تأکید را بر ویرایش جدید آن کتابها بگذارند که متأسفانه وزارت ارشاد درباره این مسائل برخورد غیرکارشناسانه دارد.
تاريخ : شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۹
غفاری در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که «ارزیابی شما از نمایشگاه کتاب در دوره بیست و پنجم چیست و آیا انتقادات سایر ناشران درباره متراژ غرفه و سایر موارد درباره نشر حکمت هم صادق است؟» گفت: همواره پیشنهاد ما این بوده است که ناشران بزرگ و پر کار حوزههای اندیشه در کنار هم غرفه داشته باشند که شاید تعدادشان به ۱۰۰ ناشر برسد و سهولت دسترسی مخاطبان برای مردم فراهم گردد که متأسفانه این مسئله جزء سیاستگذاریهای نمایشگاه نیست و به آن عمل نمیشود.
وی در خصوص قانون برگه شماری و تعیین متراژ غرفه بر اساس آن اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از کتابهای ما به دلیل متراژ غرفه روی پیشخوان قرار ندارد در صورتیکه باید این متراژ به گونهای باشد که آثار منتشره ناشر در سالهای قبل در معرض دید عموم قرار بگیرد ولی الان این فضا کافی نیست.
غفاری با تأکید
” فرهنگ نشر ما به گونهای است که اگر نمایشگاه کتاب وجود نداشته باشد به چرخه مالی نشر لطمه میخورد؛ زیرا نقدینگی نشر ما در ایام نمایشگاه است و این ایام جوابگوی مالی در سایر ماه های سال است “
بر اینکه بسیاری از ناشران بزرگ به سیاست محدودهگذاری برای نمایش کتاب در سالهای مقرر شده _ ۸۷ تا ۹۱_ در نمایشگاه معترضند، بیان داشت: این سیاست، سیاست درستی نیست و کسانیکه آن را مصوب نمودهاند قطعا با فرآیند نشر آشنا نیستند؛ زیرا کتابهای به روز را همه به سهولت میتوانند از کتابفروشیها تهیه کنند ولی کتابهایی را که در سالهای قبل منتشر شده است ناچار باید از دفتر نشر یا خود ناشر تهیه کرد در حالیکه یکی از بهترین مأمنهای کتاب، نمایشگاه کتاب است که متأسفانه به آن وقعی نهاده نمیشود و کتابهای ۸۷ به بعد را ضرورتاً باید به نمایشگاه آورد و غیر آن تخلف محسوب میشود.
وی با بیان این مطلب افزود: اگر مسئولین میخواهند به سیستم نشر کشور کمک کنند باید اجازه حضور کتب سالهای گذشته را به ناشر بدهند و تأکید را بر ویرایش جدید آن کتابها بگذارند که متأسفانه وزارت ارشاد درباره این مسائل برخورد غیرکارشناسانه دارد.
غفاری در خصوص مشکلات سیستم توزیع کتاب گفت: کتابفروشيهای شهرستان تمایل دارند کتب جدید را خریداری کنند و بفروشند چون آنها فضای محدودی دارند لذا ترجیح میدهند کتابهای به روز را در آن محدوده عرضه کنند و سرمایهگذاریهای آنها زودتر جواب دهد.
مدیر انتشارات حکمت افزود: فرهنگ نشر ما به گونهای است که اگر نمایشگاه کتاب وجود نداشته باشد به چرخه مالی نشر لطمه میخورد؛ زیرا نقدینگی نشر ما در ایام نمایشگاه است و این ایام جوابگوی مالی در سایر ماه های سال است.
وی در خصوص فعالیت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در حمایت از ناشران و نظرات آنها همچون طرح غرفه چینی بر اساس موضوعات گفت: متأسفانه اتحادیه ضعیف عمل میکند و نتوانسته حقوق ناشران را در این موارد احیاء کند.