«هتل روزانه» در ایتالیا مرسوم است
عضو هیئت مدیره انجمن علمی گردشگری ایران:
«هتل روزانه» در ایتالیا مرسوم است
عضو هیئت مدیره انجمن علمی گردشگری ایران گفت: این که مردم ایتالیا قادر بوده‌اند جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی و انسان ساخت خود را در قالب محصول سفر تولید و به جهان عرضه کنند،نشانگر ارتقا سطح فرهنگی آن جامعه و به طبع ارتقا درآمدهای اقتصادی آنان است.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۸
علی رحیم پور - عضوهیات علمی پژوهشکده گردشگری – درباره وضعیت گردشگری ایران درمقایسه با ایتالیا اظهار کرد: کشور ایتالیا در قاره اروپا از نظر جذب تعداد گردشگر خارجی و کسب درآمد ارزی بعد از کشور فرانسه و اسپانیا در جایگاه سوم قرار گرفته است.

او توضیح می‌دهد که طبق بررسی‌ها کشور ایتالیا در یک دوره زمانی ۱۱ ساله (۲۰۰۰-۱۰۱۰ )توانسته است میزبان حدود ۴۵۰ میلیون نفر جهانگرد باشد. در همین دوره زمانی بالغ بر ۲۷۷ میلیون شهروند ایتالیایی برای دیدار از جاذبه‌های گردشگری جهان به خارج از مرزهای خود سفر نموده‌اند.

رحیم‌پور اظهار کرد: اگر یکی از شاخص‌های توسعه فرهنگی و اقتصادی جامعه امروزی را توسعه گردشگری بدانیم، قطعا کشور ایتالیا در ردیف برترین کشورهای جهان قرار خواهد داشت. این که مردم ایتالیا قادر بوده‌اند جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی و انسان ساخت خود را در قالب محصول سفر تولید و به جهان عرضه کنند. و در ۱۱ سال گذشته به طور متوسط میزبان بیش از ۴۰ میلیون گردشگر باشند، نشانگر ارتقا سطح فرهنگی آن جامعه و به طبع ارتقا درآمدهای اقتصادی آنان است.

او ادامه داد: موضوع زمانی جلوه بیشتری خواهد یافت که بدانیم شهروندان کشور ایتالیا در طول همین دوره زمانی با بیش از ۲۷۰ میلیون نفر خارجی با انگیزه گردشگری، توانسته‌اند به ارتقا سطح فرهنگی جامعه خود و به اقتصاد کشورهای میزبان کمک کنند.

این دکترای جغرافیای سیاسی کشور با بیان این که ایتالیا در پایان سال ۲۰۱۰ میلادی ۳۲ میلیارد یورو از ورود گردشگران خارجی درآمد داشته است، اظهار کرد: این کشور در دوره ۱۱ساله ۲۰۰۰- ۲۰۱۰ بیش از ۳۳۸ میلیارد یورو به ایتالیا مبلغ ۷۴۰ یورو هزینه کرده است و درآمد سرانه هر شهروند ایتالیایی از بخش گردشگری بالغ بر ۵۲۰ یورو بوده است.

وی توضیح داد: بیشتر گردشگران ورودی به ایتالیا بر اساس ملیت و بیشترین ورودی عبارتند از: اتباع کشورهای آلمان، فرانسه، انگلستان ، سویس، اتریش، آمریکا، اسپانیا، هلند، لهستان، مجارستان، بلژیک، رومانی، استرالیا، کانادا، دانمارک، سوئد، ایرلند، یونان، ژاپن و نروژ. اتباع کشور آلمان با بیش از ۹ میلیون نفر مقام اول و اتباع کشور نروژ با ۲۳۷ هزار نفر مقام بیستم را دراختیار دارد.

رحیم پور گفت: در سال ۲۰۰۶ میلادی بیست و پنج میلیون و ششصد و نود و هفت هزار شهروند ایتالیایی با انگیزه گردشگری به جهان سفر کرده‌اند. این آمار نشانگر این موضوع است که از جمعیت ۵۸.۴ میلیون نفری این کشور حدود نیمی از آنان در طول سال ۲۰۰۶ به سفر رفته‌اند. یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر شهروند ایتالیایی ۴۴ نفر آنان قادر بوده‌اند برای تفریح و گردش به خارج از مزرهای سیاسی خود سفر کنند.

وی با تاکید براین که سفر و تبادل فرهنگی و آشنا شدن با دستاورد‌های فرهنگی مردم جهان را یکی از شاخص‌های توسعه در قرن بیست و یکم است، اذعان کرد که مردم کشور ایتالیا علاوه بر اینکه میزبان شایسته‌ای برای گردشگران ورودی بوده‌اند، خود در زمره شهروندان توسعه یافته در جهان کنونی هستند.

رحیم‌پور درباره اقامت گردشگران در ایتالیا گفت: ایتالیا دارای ۵۷ هزار واحد اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان، اقامتگاه کوهستانی، اقامتگاه ساحلی، اقامتگاه‌های آبگرم، خانه‌ها و سویت‌های شهری، خانه‌های روستایی، اقامتگاه‌های مذهبی، اقامتگاه‌های جوانان و پانسیون است.

عضوهیات علمی پژوهشکده گردشگری اضافه کرد: از این تعداد اقامتگاه که با هر نوع سلیقه و درآمد گردشگران سازگار است تعداد ۴۰ هزار هتل یک تا ۵ ستاره وجود دارد که هتل‌های ستاره آن به دو دسته دولوکس و لوکس تقسیم می‌شود. همچنین اقامتگاه‌های ساحلی ایتالیا ۵۹۱۴واحد، اقامتگاه‌های آبگرم ۵۶۵ واحد و اقامتگاه‌های کوهستانی ۵۳۳ واحد است. تنها در منطقه دولومیتس ۱۳۸ واحد اقامتگاه کوهستانی برای پذیرایی ازگردشگران احداث شده است.

وی بیان کرد: هتل‌ها و واحدهای اقامتی کشور ایتالیا در سال ۲۰۰۶ میلادی توانسته‌اند تعداد یک میلیون و سی وچهار هزار و هفتصد و ده هزار اتاق را برای اقامت گردشگران مهیا کنند که در مقایسه با سال قبل از رشد معادل ۱.۴ درصد برخودار بوده است.

او عنوان کرد: در این سال تعداد ۳۴۵ میلیون و ۶۱۶ هزار شب گردشگران از اتاق هتل‌های ایتالیا استفاده نموده‌اند که این آمار رشدی معادل ۳.۲ درصد را نسبت به سال ۲۰۰۵ نشان می‌دهد. آسیسی با ۶۸، لوسکا با ۶۷، سی ینا با ۶۶، سن جیمی گنانو با ۶۲، تورمینو با ۵۱، جنوا با ۵۰، پیزا با ۴۰، سیرمیونو با ۳۹، ماسا لبرنس با ۳۷، پوستیتالو با ۳۵، آمالفی با ۳۳، مرانو با ۳۱، دسن زانودل گاردابا ۲۶، کموبا ۲۰، وسنت مارگالریتالیگاره با۱۷، واحد اقامتی در جایگاه‌های بعدی قراردارند.

عضوهیات علمی پژوهشکده گردشگری تشریح کرد:واحدهای اقامتی و هتل‌های کشور ایتالیا در هر استان قراردادی با اداره هیات گردشگری استان مربوطه دارند که نرخ مالیات و خدمات وابسته را به صورت سالانه مشخص می‌کنند. حداکثر مبلغ پرداختی به اداره مذکور ۱۰ درصد است. به منظور حمایت از صنعت گردشگری و جذب و توزیع مناسب فصلی گردشگران، مالیاتی از گردشگران در طی ماه‌های نوامبر، دسامبر ، ژانویه، فوریه و مارس در شهر‌های کوچک و مراکز تفریحی واقامتی دریافت نمی‌گردد.

رحیم‌پور ادامه داد: همچنین در ماه آوریل، می، سپتامبر و نوامبر گردشگران از پرداخت مالیات در مراکز و پست‌های اسکی معاف هستند. بر اساس توافق انجمن بین‌المللی هتلداران و فدارسیون آژانس‌های مسافرتی، هتل از زمانی رزو می‌شود که پولی بابت آن پرداخت شده باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی گردشگری ایران تصریح کرد: در ایام کم مسافر، اگر هتلی رزو شده باشد و تا ۱۴ روز قبل از هنگام اقامت کنسل شود، هتل موظف است تمامی مبلغ دریافتی را عینا عودت دهد. در ایام پرمسافر این مدت به ۳۰ روز افزایش می‌یابد.

او گفت: در ایتالیا «هتل روزانه» مرسوم بوده و در مراکز شهری و در مجاورت ایستگاه‌ها و ترمینال‌های مسافربری این نوع هتل برای استراحت مسافران و گردشگران به تعداد کافی وجود دارد. این هتل‌ها از امکاناتی همانند: حمام، دوش، آرایشگاه، دستگاه واکس کفش، خشکشویی، تلفن، اتاق نگهداری اثاثیه و اتاق مخصوص استراحت کوتاه مدت برخوردار هستند. در بسیاری از این گونه هتل‌ها، آژانس خدمات مسافرتی و صرافی وجود دارد. مدت سرویس‌دهی هتل‌‌های روزانه از ۶ صبح تا ساعت ۲۴ است.

رحیم‌پور درباره‌ی اقامت گردشگران در ایران در مقایسه با ایتالیا اظهار کرد: بر طبق آمار دفتر امور مراکز واستانداردها، میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در آذرماه ۱۳۸۷ در مقایسه با کشور ایتالیا تعداد واحد ۷۸۲ واحد هتل با ۳۳۸۰۲ اتاق و ۷۵۸۷۱ تخت در کشور وجود داشته است. علاوه بر هتل‌های مذکور، تعداد ۳۷۸ هتل آپارتمان با ۷۶۴۸ اتاق و ۱۸۱۴۸ تخت آماده ارایه خدمات به مسافر ان و گردشگران بوده‌اند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی گردشگری ایران گفت: در کنار هتل‌ها و هتل آپارتمان‌های موجود تعداد ۱۴۴۶ واحد مهمان پذیر در کشور وجود داشته که دارای ۲۷۹۶۹ اتاق و ۷۵۰۳۱تخت بوده‌اند. هتل‌ها بر اساس یک تا پنچ ستاره و مهمان پذیر‌ها بر اساس یک تا سه ستاره درجه بندی می‌شوند.

وی همچنین اعلام کرد: براساس همین آمار از سال ۱۳۴۲ تا سال ۱۳۸۷ تعداد ۲۳۴۹ دفتر خدمات مسافرتی وجهانگردی و تعداد ۳۳۲۷ راهنمایی گردشگری در کشور مجوز فعالیت اخذ کرده‌اند. بر اساس آمار ارایه شده در سال ۱۳۸۴ درصد اشغال اتاق و تخت هتل‌‌ها و هتل آپارتمان‌های کشور ۴۲ و ۳۶ درصد کل بوده است.

رحیم‌پور بیان کرد: براساس آمار مهمانخانه‌های کشور در سال ۱۳۸۴ در این سال تعداد ۳میلیون ۳۴۰ هزار و ۳۳۲ تخت در اشغال مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بوده است. متوسط اقامت گردشگران خارجی در هتل‌ها ۲.۴ شب و شهروندان ایرانی ۲ شب بوده است. در این سال تعداد ۴۱۵۶۰۶ نفر گردشگر از هتل‌های کشور استفاده نموده‌اند که با مدت اقامت ۲.۴ شب معادل ۹۹۷ هزار و۶۷۰ شب است. ().

او اعلام کرد: ظرفیت سالانه تخت‌های هتل‌ها و هتل آپارتمان‌های کشور در سال ۱۳۸۷ برابر ۳۴.۳۱۶.۹۳۵ شب اقامت است که بر اساس آمار موجود کمتر از نیمی از آن‌ها در اشغال مسافران هستند. به طور متوسط کمتر از یک سی و چهارم از اشغال سالانه تخت‌های هتل‌ها و هتل آپارتمان‌های کشور توسط گردشگران خارجی صورت گرفته که حدود یک میلیون شب است .این آمار در کشور ایتالیا بالغ بر ۳۴۵ میلیون شب بوده است .

کد خبر: 54188
Share/Save/Bookmark