گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای فیلم «خاکستر و برف»؛
سهرابی: «خاکستر و برف» حکایت زندگی واقعی یک مادر شهید است
نشست رسانه ای فیلم «خاکستر و برف» به کارگردانی روح الله سهرابی با حضور عومال این فیلم؛ قربان نجفی و کامبیز دیرباز بازیگر، فرهاد گلی تهیه کننده و نقی نعمتی تدوینگر بعد از ظهر امروز در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.
تاريخ : دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۲۵
به گزارش هنرنیوز در آغاز این نشست نخست سهرابی کارگردان این اثر سینمایی گفت: پیش از این فیلم «محدوده ابری» به صورت سه اپیزودی و قبل از آن چند فیلم کوتاه را ساخته ام تا در نهایت به فیلم «خاکستر و برف» رسیدیم که زندگی بخشی از آن زندگی واقعی خانواده شهید داود منصوری است که مادر این شهید نقش عزیز را بازی کرده است.
وی در ادامه افزود: برای ساخت این فیلم در بخش خصوصی انجمن سینمای دفاع مقدس از ما حمایت کرد و ۷۵ درصد با هزینه شخصی تهیه کننده ساخته شد و بعد قرار شد که بازخوردها و دیده شدن ها بر حمایت های بیشتر از آن موثر باشد.
وی تصریح کرد: در این فیلم هدف به تصویر کشیدن حس بی اعتمادی و ارتباط به هم ریخته آدم ها و بدبینی های طیف های مختلف به هم است اما سعی من بر این بوده است تا نگاه های مختلف را در فیلم مطرح کنیم مانند آنچه درباره ابراهیم که یک معلم است در فیلم وجود دارد.
کارگردان«خاکستر و برف» با اشاره به اینکه چرا به شکل مستقیم به تم اصلی فیلم که جنگ و دفاع مقدس است پرداخته نشده، گفت: بحث اصلی در آن بحث هزینه تولید بود که اگر می خواستیم درباره اش مستقیم گویی شود هزینه های آن بسیار بالا می رفت لیکن دغدغه اصلی ما نگاه خاکستری بود که در این فضا بر اساس آن برای مادر شهید تصمیم گرفته می شد.
وی درباره انتخاب کامبیز دیرباز برای نقش محوری کار گفت: در ابتدا قرار بود تا رنج سنی کار ۱۵ سال
” فیلم بنا دارد بگوید ما نباید به خاطر مشکلات سیاسی یا اجتماعی در جامعه به آرمانهایمان پشت کنیم “
با بازیگر اصلی فاصله داشته باشد که این امر به همت اضافه وزن کامبیز دیرباز و گریم خوب انجام شد.
سهرابی خاطرنشان نمود: فیلم «خاکستر و برف» را با شتاب به جشنواره رساندیم لذا لازم است تا بعد از جشنواره دوباره روی رنگ و جنس تصویر کار شود، همه تلاش من این بوده تا در این فیلم ریتم استاندارد در ایران و دنیا را رعایت کنم.
وی در خاتمه درباره هدف فیلم تصریح کرد: فیلم بنا دارد بگوید ما نباید به خاطر مشکلات سیاسی یا اجتماعی در جامعه به آرمانهایمان پشت کنیم.
در ادامه این نشست فرهاد گلی به ساخت فیلم «بامداد» اشازه کرد و گفت: نخست قرار بود تا فیلم «بامداد» را با همکاری سهرابی بسازیم اما نهایتا با طرح دیگری فیلم «خاکستر و برف» را ساختیم.
کامبیز دیرباز درباره نقش خود گفت: نشان دادن اختلاف دو نسل دغدغه اصلی من است و در کارهایم قبلی هم این هدف مدنظر من بوده است زیرا که من به روایت این پرسش ها علاقه دارم و جواب هایش را باید مخاطب از زاویه دید خود پیدا کند من هم سعی کردم تا در این فیلم بازی دیگری را تجربه کنم.
قربان نجفی دیگر بازیگر این فیلم گفت: برای ساخت این فیلم همه گروه باید همراه و همدل باشند که همینگونه بود.
وی در رابطه با نقش خود در این فیلم گفت: نقش ام را به انتخاب خودم برگزیدم و از کارگردان ممنونم که به من اعتماد کرد، من شخصیت های خاکستری و پیچیده را دوست دارم.
ادیب بازیگر نقش یحیی هم گفت: فیلم نامه را بسیار دوست داشتم و برایم مهم بود که در این فیلم آنچه به تصویر کشیده شده است این است که کسانیکه در جبهه زخم خورده اند باردیگر در جامعه زخم می خورند.
نقی نعمتی درباره تدوین این فیلم گفت: من نخست تدوین این کار را با اکراه و سختی پذیرفتم چون نگران بودم کارگردان بودنم به فیلم لطمه وارد کند اما خدا را شکر فیلم در نهایت خیلی خوب از آب درآمد.