گزارش هنرنیوز از نشست فیلم«اشیا از آنچه در آینه می بینید به شما نزدیکترند»؛
آبیار: فیلم را بر اساس زندگی زنان اطرافم ساختم
نشست پرسش و پاسخ فیلم «اشیا از آنچه شما در آینه می بینید نزدیکترند» بعد از ظهر امروز با حضور نرگس آبیار(کارگردان)، محمدحسین قاسمی(تهیه کننده)، پیمان خاکسار(تدوین)، ابوذر محمدی(تهیه کننده)، منصور ظهوری(فیلم بردار) و گلاره عباسی (بازیگر) در سالن سعدی مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.
تاريخ : يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۱۰
به گزارش هنرنیوز در آغاز این نشست نرگس آبیار با اشاره به روند نگارش فیلم نامه این اثر گفت: طرح فیلم نامه این اثر را دو سال پیش نوشتم و ایده آن را از اتفاقات اطرافم در خانواده هایی که می شناختم گرفتم چراکه نظیر این اتفاق برای یکی از این افراد افتاده بودکه من آن ها را به فیلم نامه تبدیل کردم و در نهایت شرایط ساخت و تولید آن برایم فراهم شد.
وی با بیان این مطلب افزود: من آقای پورمحمدی و قاسمی را با کار مستند می شناختم لذا چون تجربه خوبی از همکاری قبلی ام با آن ها داشتم فیلم نامه را به آن ها نشان دادم، آنها نیز پسندیدند و شروع به تولید آن کردیم.
آبیار زمان ساخت این فیلم را یک ماه اعلام کرد و گفت: پیش تولید این فیلم حدود پنجاه روز به طول انجامید و ما در فضای سینمای مستقل با این فیلم مواجه داشتیم و هم از این روی ناگزیر بودیم تا تولید آن جمع و جور باشد.
وی اذعان داشت: بعد ازینکه فیلم تدوین شد آن را چند بار برای مخاطبین اطرافمان نمایش دادیم و آنها همه از آن خوششان آمد مخصوصا خانم هایی که فیلم را دیدند از آن لذت بردند.
وی در تشریح تم اصلی اثرش گفت: به نظر من قصه فیلم من تکیه بر نقطه عطف ها و گره ها نیست بلکه تاکید من بیشتر بر روی لحظات بوده است و فضاسازی لحظات زندگی و تاثیرگزاری آنها.
وی اضافه کرد: من به آنات و لحظات در فیلم توجه و تاکید داشتم و به واقع توجه به جزئیاتی است که گاهی ما اهمیت آنها را نادیده می گیریم کما اینکه در این فیلم ماجرای یک
” برای تولید این فیلم حتی یک ریال از هیچ نهاد یا ارگان دولتی نگرفتیم و هیچ گونه حمایتی نداشتیم “
بشقاب سبب شد تا اتفاقات خاصی بیفتد.
آبیار در خصوص عنوان فیلم گفت: عبارت «اشیا از آنچه شما در آینه می بینید به شما نزدیکترند» که روی آینه اتومبیل ها نوشته می شود به واقع هشداری است که به راننده داده می شود و لذا این عبارت مخاطب را به تامل وا می دارد که اتفاقات کوچک روزمره قادرند مشکلات عدیده بیافرینند، اتفاقاتی که ما فکرش را نمی کنیم.
وی تصریح نمود: برای انتخاب گلاره عباسی معتقد بودم بازی ها نباید از فیلم بیرون بزند و گل درشت شود لذا عباسی بهترین گزینه ای بود که برای این منظور می توانستم انتخابش کنم.
کارگردان این فیلم خلطرنشان ساخت: در فیلم برداری ما تاکیدمان بر روی دوربلین روی دست بود نه فیلم برداری سه پایه زیرا می خواستیم طبیعی باشد، من پس از تالیف سی عنوان کتاب به جرئت ادعا می کنم که همه اطلاعات لزوما نباید در فیلم قید شود و فیلم من داده ها را مستقیم به مخاطب نمی داد و روال صحیحی در نوع روایت داشت.
در ادامه
محمد حسین قاسمی گفت: برای تولید این فیلم حتی یک ریال از هیچ نهاد یا ارگان دولتی نگرفتیم و هیچ گونه حمایتی نداشتیم و در تولید کارهم همه دشواری آن بر عهده بخش خصوصی بود.
وی افزود: فیلم نامه خانم آبیار طوری بود که ما از آن خوشمان آمد، ما امیدواریم که این فیلم مخاطب داشته باشد البته بازار اکران فیلم برای مخاطب در ایران خیلی قابل پیش بینی نیست لذا ما قصد اکران داریم اما نمی توان پیش بینی کرد که چه اتفاقی برای اکرانمان می افتد.
گلاره عباسی نیز گفت: خوشحالم که در این فیلم حضور داشتم، من قصه این فیلم را بسیار دوست داشتم و از بازی در این فیلم در نقش لیلا احساس خوبی برایم حاصل شد.
منصور ظهوری نیز در خصوص فیلم برداری این اثر گفت: تلاش من بر این بود تا فیلم برداری من از فیلم جدا نباشد ولی فیلم برداری در بخش های بازار با توجه به کنترل حرکت مردم و نماهای داخلی و تاریک خانه بسیار دشوار بود.