در پی گلایه ناشران از نوسانات قیمت کاغذ؛
«مار و پله» معاونت برای ناشران؛ برنامه ریزی امکان پذیر نیست
اتحادیه نتوانست به اندازه خرید یک ورق از اعضایش حمایت کند
چندی پیش مدیر یکی از انتشارات دیرپای حوزه نشر از عدم حمایت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و وعده های محقق نشده معاونت فرهنگی وزارت ارشاد خبر داد و گفت: « برای بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران ناشران نمی توانند برنامه جامع و دقیقی داشته باشند؛ زیرا قیمت کاغذ به حدی بالاست که نمی توان برای آینده نشر سرمایه گذاری یا برنامه ریزی نمود.»
تاريخ : سه شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۵
هفته گذشته، علیرضا علمی مدیر انتشارات جاویدان همچون سایر ناشران از قیمت بالای کاغذ، عدم حمایت وزارت ارشاد از انتشار کتاب های نو و نرخ مالیات اظهار تاسف کرد و اظهار داشت: حدود ده سال است که اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که باید حامی ناشران عضو باشد نتوانسته حتی به اندازه یک ورق کاغذ از ما حمایت کند در حالیکه ما به عنوان عضو توقع حمایت از اتحادیه داریم وگرنه عضویتمان
” افزایش نرخ کاغذ به طرحی فوریتی نیازمند است که به نظر می رسد یک طرح سه مرحله ای، به زمان بندی جدولی موکول شود و مراحل اجرایی شدن فازهای متعدد را در پی داشته باشد که فی نفسه به یک پروسه زمانی نیاز دارد “
در آنجا بیهوده است در حالیکه همه ساله حق عضویت در اتحادیه را پرداخت نموده ایم.
در حالیکه گلایه های مدیر انتشارات جاویدان و برخی ناشران از این موضوع ادامه داشت، اخبار منتشره از سوی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از جلوگیری افزایش کاذب و بادکنکی قیمت کاغذ در کشور حکایت داشت و طرحی به نام «مار و پله» که از کاهش ده درصدی قیمت کاغذ در چند روز اخیر خبر می داد.
اگر وعده معاونت فرهنگی تحقق پیدا نکند... گفته شده است این طرح در سه مرحله وارد فاز اجرایی خواهد شد لیکن اثرات مثبت آن _چنانچه وعده ای تو خالی نباشد_ به ربع قرن نمایشگاه کتاب و جهاد فرهنگی نرسیده و ناشران را با خیل گسترده مشکلات کوچک و بزرگ وا گذاشته است.
این در حالی است که قیمت سرسام آور کاغذ در پنج سال گذشته بسیاری از ناشران را در انتشار کتاب های مرجع در مجلدات کثیر به مشقت افکنده و نیز بخش قابل توجهی از نشر به باز تولید کتب پر فروشی که خود تامین کننده قیمت کاغذ مصرفی بودند روی آوردند.
وانگهی افزایش نرخ کاغذ به طرحی فوریتی نیازمند است که به نظر می رسد یک طرح سه مرحله ای، به زمان بندی جدولی موکول شود و مراحل اجرایی شدن فازهای متعدد را در پی داشته باشد که فی نفسه به یک پروسه زمانی نیاز دارد.
همچنین در چند روز گذشته اخبار واصله حکایت از تصویب طرح معافیت مالیاتی
” معمولا پیش از برگزاری هر برنامه بزرگ کشوری برآیندهای آن، تصویب قوانین و ضوابطی نو و پیگیری های واصله معرفی می شود “
کتابفروشی ها با امضای ریاست جمهوری دارد که بر اساس مصوبه بند «ل» ماده ۱۳۹ تمامی مراکز مطبوعاتی، فرهنگی، هنری، انتشاراتی و کتابفروشیهایی که مجوزشان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، از پرداخت مالیات معاف میشوند.
در پی انتشار این خبر مجددا پرسش قبلی مبنی بر تصویب طرح معافیت مالیاتی ناشران و پی گیری های اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پیش می آید و اینکه معمولا پیش از برگزاری هر برنامه بزرگ کشوری برآیندهای آن، تصویب قوانین و ضوابطی نو و پیگیری های واصله معرفی می شود.
معاونت فرهنگی هم از این مسئله در ملاحظات برگزاری ربع قرن نمایشگاه کتاب تهران مبری نیست و تلاش خود را در جهت نشان دادن بستری از تعالی فرهنگی و تصویب مصوبات اجرایی به عنوان برآیندها و فرآیندهای این دوره از نمایشگاه می کند.
باری پرسش ها تا زمانیکه بازده مفید و بهینه این مصوبات در جامعه فرهنگی رویت نشود همچنان باقی است...
مریم خاکیان