رییس موزه ملی ایران در دیدار با هیأت علمی فرهنگی افغانستان:
موزه ملی ایران الگوی موزه داران افغانستان
موزه ملی ایران گنجینه منحصر به فردی از آثار باستانی است که می تواند الگوی مناسبی برای کارشناسان موزه داری افغانستان باشد .
تخریب عمارت قاجاری تجارتخانه جهانیان به سبک جدید
این روزها خبرهای تخریب زیادی می شنویم، اما تخریب عمارت قاجاری تجارتخانه جهانیان، به سبکی کاملا جدید صورت گرفته، خانه باغ جهانیان که در جنوبی ترین گذر لاله زار قرار گرفته بود، با روشی نوین تخریب و شاید هم دوباره سازی شد!
ارائه تسهیلات برای اخذ ضمانت نامه مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ارائه تسهیلات جدید در خصوص اخذ ضمانت نامه مجوز فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری با هدف افزایش رضایتمندی فعالان این حوزه خبر داد.
اعتراض بیش از ۹۰ انجمن به ساخت سد تنگ سرخ در نزدیکی شهر شیراز
بر پایهی پیشنهاد و کار پژوهشی شماری از انجمنهای محیطزیستی استان فارس که با همراهی بسیاری از شبکههای انجمنهای محیطزیستی سراسر کشور همراه بود بیش از ۹۰ انجمن محیط زیستی و میراث فرهنگی طی نامهای به رییسجمهور خواستار جلوگیری از ساخت سد تنگ سرخ در نزدیکی شهر شهر شیراز شدند.
شناسایی ۶۰محوطه باستانی در دشت نمدان
بررسی باستان شناختی دشت نمدان (نمدون) شهرستان اقلید فارس به شناسایی بیش از ۶۰محوطه مربوط به دوران پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی منجر شد.
«چطور پاساژ مریم با متری ۶ میلیون تومان فروش پیش فروش میشود آن هم درحالی که فقط روی نقشه است و سپس مالکان آن هرجور که خواستند این پاساژ را در دل بازار تهران ساختند اما دفتر حقوقی آتش نشانی روی ملکی که کارشناس باستانشناس تأیید میکند که مشکلی ندارد، مجوز ساخت نمیگیرد؟!»
افتتاح رینگ گردشگری تهران در خیابان سیتیر
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از افتتاح اولین رینگ پایدار گردشگری شهر در خیابان سی تیر تا پایان شهریورماه خبر داد.
ما عضو جهان محدود باستان شناسی نیستیم
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با تأکید بر این نکته که باید با علم باستان شناسی دنیا داد و ستد داشته باشیم گفت :جهان باستان شناسی جهان محدودی است که ما در آن عضویتی نداریم و ارتباطمان با آن قطع بوده است.
با همكاري دانشگاه علم و فرهنگ و انجمن علمی گردشگری ایران
جشنواره ملی گردشگری ناصرخسرو برگزار می شود
جشنواره ملی گردشگری ناصرخسرو ۲۴ آذرماه امسال به همت دانشگاه علم و فرهنگ و با همکاری انجمن علمی گردشگری ایران برگزار می شود.
نمایشگاه «فرهنگ و هنر تمدن مکزیک» به عنوان نخستین مجموعهی آثار تاریخی یک کشور دیگر در سال آینده میلادی در موزه ملی ایران به نمایش درمیآید.
افتتاح نمایشگاه "همسایگان دور" از کشور بلغارستان در کاخ نیاوران
نمایشگاه عکس "همسایگان دور" با محتوای عکس هایی از فرهنگ، آداب و رسوم کشور بلغارستان شامگاه یکشنبه ۲۲ شهریور ماه در تالار آبی کاخ نیاوران افتتاح شد.
کشف نخستین تدفین از دوره لپویی
کشف جامی از سفال لپویی در کنار یک گور چاله ای می تواند دریچه ای از این دورۀ ناشناخته در تاریخ ایران به روی ما بگشاید.
سقف خانه منسوب به «پدر چای ایران» دیگر توان ایستادن ندارد
میگفتند خانهی منسوب به «پدر چای ایران» متعلق به او نیست و این خانه فقط ۶۰ سال عمر دارد. حالا سه چهارم سقف آن فرو ریخته است و کسی نمیداند این خانه با تزئینات و معماری فاخر چرا باید چنین فرجامی پیدا کند
چه کسی مسئول بههم ریختگی سازمانی است که در کارنامهاش تخریب و ویرانی بسیار است.
همایش «گردشگری،توسعه پایدار بدون اتکا به درآمد های نفتی » برگزار می شود
رییس گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام برگزاری همایش«گردشگری ، توسعه پایدار بدون اتکا به درآمد های نفتی » در سالجاری تصریح کرد که اقتصاد گردشگری به واسطه اشتغالی که ایجاد می کند می تواند جایگزین درآمد های نفتی باشد.
مجسمه پنه لوپه هفته گردشگری به ایران می آید
مجسمه پنه لوپه که ۶ ماه پیش برای نمایش به ایتالیا رفته بود به همراه سه خواهر دیگرش اواخر شهریورماه وارد ایران می شود و در نخستین روز هفته گردشگری در موزه ملی ایران به نمایش در می آید.
جوابیه روابط عمومی میراث فرهنگی استان کرمانشاه؛
ادعای کشف بقایای الهه نیکه در چشمه های تاق بستان کذب است
«کشف بقایای الهه نیکه از سوی جناب گراوند ادعایی بیش نیست و طبق بررسی های به عمل آمده تکه سنگ مورد نظر هیچ گونه ارتباطی با نقش الهه نیکه ( فرشته بالدار) ندارد.»
ثبت جهانی راه آهن ايران و ايجاد موزه در شبکه ريلی
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام به جریان افتادن پرونده ثبت جهانی راه آهن ایران از ایجاد موزه در شبکه خطوط ریلی خبر داد.
خیابان کشی در یک تپه پیش از تاریخ
نخستین فصل کاوش های باستان شناختی تپه دامغانی سبزوار با وسعت ده ها هکتار که در آن خیابان کشی صورت گرفته است شروع شد.
خانه سرلشگر شیبانی هم تخریب شد
خانه سرلشگر شیبانی که از خانه های ارزشمند خیابان سی تیر تهران بود به ادعای یک فعال میراث فرهنگی با مجوز اداره کل میراث فرهنگی تهران تخریب شد.
اعضای هیات امنای موزه فرش ایران منصوب شدند
اعضای هیات امنای موزه فرش ایران با حکم معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب شدند.
کمیته آموزش ایکوموس ایران برگزار میکند
کمیته آموزش ایکوموس ایران 30 شهریور در سلسله نشست های ماهیانه خود با حضور صاحب نظران به موضوع حفاظت شهری میپردازد.
در مراسم «عصر کتاب طهران» برگزار شد؛
عصر روز جمعه ۲۰ شهریور به پاس تلاشهای تهرانشناسی «عبدالله انوار» و تهرانگردیهای «احمد مسجد جامعی»، فرهنگسرای عطار در باغ موزه هنرهای ایرانی، مراسم «عصر کتاب طهران» را برگزار و از این دو چهره تهران شناس، تقدیر کرد.
کشف صحنی بزرگ در شهر تاریخی بلقیس
فصل هفتم از کاوش های باستان شناسی در شارستان و ارگ شهر تاریخی بلقیس به کشف صحنی با رواق های پیرامونی، یک ورودی آجر فرش مزین به گچبری های برهشته ، ادامه تالار ستوندار ، سیستم آبرسانی ،حیاط مرکزی و آب انبار انجامید.
سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به مطرح بودن پرسش های بسیاری درباره کیستی مردم و چیستی شهر تهران در دو دهه گذشته تاکید کرد که شهر تهران یک موزه است زیرا موزه ها صرفا مکانی برای نمایش اشیای منقول با درهای بسته نیستند.
چگونه یک حفار غیرمجاز توبه کرد؟
همین یک کار را هم به فرجام رسانده باشد، خوب است. وقتی که میشنود جوانی ۲۵ ساله با پایان نشست میگوید:« تا امروز چند کاوش غیرمجاز نزدیک سقز انجام دادهام، اما تا کنون نمیدانستم چه کار اشتباهی است و چه قدر به ایرانی بودنم ضربه میزنم، محوطههایی که حفاری کردهام را نشانتان میدهم.»، لابد خستگی این همه ...
آرزوهای بزرگ برنامه ششم توسعه؛
نقش سازمان میراث فرهنگی در ایجاد موزه از نگاه "کارگر"
مدیر کل موزه ها میگوید:در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دادهایم که همه ساختمانها و وزارتخانهها موظف هستند هر کدام یک موزه خصوصی داشته باشند که اگر این مصوبه در برنامه گنجانده شود اتفاق خوبی خواهد بود و با روند کنونی سال آینده شاهد این خواهیم بود که هر هفته یک موزه ایجاد شود.
با همکاری شهرداری و هلال احمر؛
موزه استاد علی اکبر صنعتی به زندگی لبخند میزند
موزه استاد علیاکبر صنعتی پس از سالها مورد توجه سه سازمان هلال احمر، شهرداری و میراث فرهنگی قرار گرفت تا با استحکامبخشی و مرمت تن رنجورش روی آرامش به خود ببیند.
به کار گیری تکنولوژیهای نوین در مستند نگاری معماری دست کند
کارگاه تخصصی تکنولوژیهای نوین در مستندنگاری معماری دستکند؛ شهر زیرزمینی نوشآباد به همت پژوهشکده بناها و بافتهای فرهنگی- تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، برگزار میشود.
ایران و اتریش در زمینه باستان شناسی تفاهم نامه امضا کردند
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و آکادمی علوم اتریش یک یادداشت تفاهم در زمینه باستان شناسی امضا کردند.