فعالین صنعت گردشگری خواستار ایجاد تشکل حرفهای قانونمند شدند
فعالان بخش خصوصی و پیشکسوتان صنعت گردشگری در نشست صمیمانه با معاون گردشگری سازمان، خواستار ایجاد تشکلهای حرفهای قانونمند و فراگیر برای اجرای سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در چارچوب برنامه ششم توسعه کشور و سیاست های دولت در حوزه گردشگری شدند.
سلطانیفر در دیدار با صادرکنندگان و تولیدکنندگان صنایع دستی؛
برای حضور در بازار صادرات باید به سمت تولید صنایع دستی لوکس حرکت کنیم
برای حضور در بازار صادرات باید به سمت تولید صنایع دستی لوکس حرکت کنیم برای حضور در بازار صادرات صنایع دستی باید به سمت تولید صنایع دستی لوکس و خاص حرکت کنیم.
دیوار قلعه کنجانچم ایلام تخریب شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: دیوار جنوبی قلعه تاریخی کنجانچم بر اثر بارش شدید باران و رعد و برق، تخریب شده است.
سردر « سرحدی» هنوز نفس میکشد+ عکس
میگویند تنها سردر و بخش حیاط و زیر زمین آن باقی مانده است اما خانه قاجاری « سرحدی » در شهر تکاب است نزدیکترین شهر به مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان...
هفتمین فصل کاوش دیوار بزرگ گرگان توسط یک هیات بین المللی باستان شناسی آغاز شد
فصل هفتم پژوهش های باستان شناسی دیوار بزرگ گرگان با همکاری هیاتی از باستان شناسان بین المللی و به سرپرستی ابرهارد سوئر و حمید عمرانی رکابندی با هدف بررسی ساختار قلعه های متصل به دیوار گرگان شروع شد.
معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با تاکید بر حفاظت از هویت ابنیه تاریخی در بازآفرینی شهری گفت: مناطق تاریخی به هیچعنوان جدا از سایر قسمتهای شهر نیستند و بازآفرینی شهری نیز درنظر گرفتن تمهیداتی است که در آن زیرساختها به طور عادلانه بین همه قسمتهای تاریخی و معاصر شهری توزیع ...
در گفت و گو با سیاووش صابری مطرح شد؛
گسترش ساختوسازهای غیرمجاز به بهانه توسعه/ آیندگان معماری و شهرسازی معاصر را نقد میکنند
سیاوش صابری کاخکی معاون پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران با انتقاد از وضعیت ساختوسازهای گسترده در کلانشهرها و تبدیل آنها به کارگاه ساختمانی تاکید کرد: اگر قرار است به بازآفرینی بپردازیم باید تضمین کنیم چیزی که قرار است بازآفریده شود منطبق با معماری اصیل ایرانی باشد.
احوالات یک محراب گچ بری در موزه دوران اسلامی
محراب گچبری مسجد اشترجان اصفهان در موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران به نمایش درآمد
پانزدهمین فصل کاوش در شهر سوخته آغاز شد
سیدمنصور سیدسجادی سرپرست هیات کاوش در شهر سوخته امروز"سه شنبه "با اعلام خبر آغاز پانزدهمین فصل از کاوش های باستان شناسی شهر سوخته ،کشف چشم مصنوعی مربوط به ۴۸۰۰سال پیش را مهمترین کشف کاوش های پیشین دانست.
عظیمترین نمایشخانه تاریخ ایران+ عکس
تکیهای که در حاشیه شمسالعماره ساخته شد/ وقتی شاه، تکیه دولت را خراب کرد
امروز از تکیه دولت تنها یک نام، چند عکس و یک نقاشی باقی مانده است. تکیهای که به دستور ناصرالدین شاه بنا شد و زمانی باشکوهترین مراسم تعزیه تهران در آن برگزار میشد، اما تجدد طلبان پهلوی آن را تاب نیاوردند و ویرانش کردند. تکیه دولت کجا بود؟ چگونه ساخته شد؟ چه شد که ویران شد؟
چهار كتبيه بابلی در نزديكی تخت جمشيد کشف شد
سرپرست ایرانی گروه كاوش محوطه تل آجری گفت: ۴ كتیبه متعلق به دوره هخامنشیان در محوطه تل آجری کشف شد که روی آنها به زبان بابلی كلماتی چون شاه و دروازه حک شده است.
شناسایی ۸ اثر تاریخی در حوضه شمال و شمال غربی رودخانه سیروان
بررسی های باستان شناختی فشرده در حوضه شمالی و شمال غربی رودخانه سیروان موجب شناسایی ۸ اثر تاریخی از جمله قلعه سلین،گورستان اسلامی قلعه سلین و.... شد.
گردشگران خارجی از تهران تا میبد
لباس سیاه به تن گردشگران اروپایی در روز عاشورا/ عکس
به گزارش هنرنیوز؛گردشگران اروپایی که روز عاشورا به بازار تهران رفتند تا عزاداری ایرانیها را در ایام محرم ببینند، به احترام مردم ایران و عزاداران لباس سیاه بر تن کردند.بر اساس گزارش منتشر شده در ایسنا؛روز گذشته (شنبه ۲ آبان) در حالی که مردم عزادار طبق رسم در روز عاشورا در بازار تهران به عزاداری ...
بانک ملی نمای یک اثر ارزشمند را «کامپوزیت» کرد!
آسیب زدن به هویت شهر و بناهای ارزشمند معاصر در تهران به یک امر عادی تبدیل شده و در جدیدترین نمونه آن شاهد تخریب نمای شعبه معروف دانشگاه بانک ملی و جایگزینی آن با کامپوزیت هستیم.
توسعه شهری نسبت به احیای بافت تاریخی ادب به جای آوَرَد
رئیس «پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری» رفتاری را که توسعه شهری در شهرهای موفق دنیا با بافتهای تاریخی انجام میدهد مبتنی بر رعایت ادب دانست و گفت: اگر ارزشهای داخل بافت تاریخی را آشکار سازیم به تدریج مردم نسبت به داشتههای میراثی خود توجه میکنند و در مقابل تخریب و خرابکاری واکنش نشان میدهند.
رونمایی از اعتبارنامه ثبت جهانی تبریز در نمایشگاه ابوظبی
اعتبارنامه ثبت جهانی تبریز به عنوان شهر بافت فرش در نمایشگاه گردشگری ابوظبی رونمایی شد.
شناسایی یک روستای ۷هزارساله در لرستان
بررسی و شناسایی دهستان سیلاخور دورود لرستان با هدف دست یابی به اطلاعات پایه و درست برای تهیه نقشه و پراکندگی آثار باستانی و میراث فرهنگی دشت پهناور سیلاخور انجام شد.
یک خبر خوش در حوزه میراث فرهنگی؛
ابلاغ نقشه محدوده بافت تاریخی ۱۶۸ شهر کشور
محدوده بافت تاریخی ۱۶۸ شهر در طرحهای توسعه و عمران با تاکید وزیر راه و شهرسازی برای بازآفرینی شهرها و همچنین تاکید بر اندیشه ایرانشهر به تصویب رسید.
مديركل دفتر ثبت آثار سازمان ميراثفرهنگي:
طولانیترين فهرست موقت میراث جهاني يونسكو متعلق به ايران است
مديركل دفتر ثبت آثار سازمان ميراثفرهنگي از پيگيري ثبت جهاني ميراث طبيعي جنگلهاي هيركاني ايران در يونسكو خبر داده است...
تاریخ تعزیه خوانی در سرزمین آفتاب
در مدت ۱۰ روز یعنی از اول تا دهم محرم تغذیه و خوراک شبیهخوانها بر عهده کدخدا بزرگ همان روستا بود و در منزل آنها صورت میگرفت و همین که صبحانه میخوردند تمرین و مقابله آنها آغاز میشد و تا ظهر ادامه داشت.
مديركل امور پايگاههای معاونت ميراث فرهنگی:
آمریکاییها صرفاً از منطقه بازدید کردند
مدیرکل امورپایگاهها معاونت ميراث فرهنگی گفت: دفتر امور پایگاهها از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری استعلام گرفت و مشخص شد گروه آمریکایی برای آشنایی با منطقه و جهت همکاریهای بیشتر با سازمان قصد عزیمت به شوش را دارند.
بانوی ۷ هزار ساله تهران ماندنی شد
میگویند تو را از آرامگاه ابدیات جدا نخواهند کرد و آرامش روحت را بیش از این بر هم نخواهند ریخت! میگویند همین جا خواهی ماند و برایت سایت موزه خواهند ساخت. نخستین سایت موزه پایتخت، خدا کند خواب شیرینت بیش از این با وعده و وعیدهای مسوولان تلخ نشود و بافت تاریخی تهران، پادشاه فصلها را با اقدامی بجا در ...
تاق بُستان این روزها حال خوشی ندارد، رنگ از رُخسارش پریده و همانند بیماری است که هر کسی برایش دارویی می پیچد، ولی دردهایش بسیار ژرف تر (عمیق تر) از آنست که درمان شود و همچنان آشفته حال است و چهره اش زرد گون.
عضو هیات مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: یکی از راهبردهای اثربخش صندوق احیاء، استفاده از بخش خصوصی واقعی در بحث مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی است.
واگذاری 4 بنای تاریخی از سوی صندوق حفظ و احیا
«عمارت شهرستانک» استان البرز با قراردادی بیست ساله برای نخستین بار وارد چرخه اقتصادی احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی شد.
تجلیل از صادرکننده برتر صنایع دستی در روز ملی صادرات
پس از ۱۰ سال و همزمان با روز ملی صادرات یکی از فعالان صنایع دستی کشور، به عنوان صادرکننده نمونه در روز ملی صادرات معرفی و تجلیل شد.
بهشتی در همایش بین المللی میراث زبانی:
ایران از ثروتمندترین کشورهای دنیا در حوزه زبان است
در حوزه زبان جزء ثروتمندترین کشورهای دنیا هستیم و این تنها به دلیل وجود زبان فارسی نیست، بلکه تنوع زبانی و گویشی که در سرزمینمان وجود دارد و از کل قاره اروپا بیشتر است، گواه این مدعاست.
کشف گورهایی با تدفین طاقباز درگورستان "وستمین "کیاسر
ادامه کاوش های اضطراری در گورستان " وستمین" کیاسر متعلق به دوره اشکانی به کشف ۶۰گور دخمه ای با تدفین جنینی و همچنین گورهایی با معماری چاله ای با شیوه تدفین طاقباز منجر شد.
تهران دارای صدها خانه تاریخی است، خانههایی که با حضور یا بدون حضور مالک مطرود و متروک شدهاند.
یک گروه از باستانشناسان آمریکایی که برای حضور در پنجمین همایش «باستانشناسان جوان» همراه با عباس علیزاده به ایران سفر کرده بودند، در چند روز گذشته از محوطهی باستانی شوش و جندی شاپور و... بازدید کردند.