حمایت از رویکرد «ایرانشهری» در برابر رویکرد «استالینیستی» در بافتهای تاریخی
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دو جریان کاملا متضاد در رویارویی با حوزه شهرسازی و بافتهای تاریخی وجود دارد گفت: جریان نخست جریانی استالینیستی و فاشیستی است که به دنبال نابودکردن این بافتها و نوسازی روی زمین بایر است. در مقابل نیز جریانی وجود دارد که نگاه و توجه را به حفاظت مینیاتوری ...
عضو انجمن مفاخر معماری ایران مطرح کرد:
بازآفرینی شهری با اصلاح خطاهای گذشته محقق میشود/ متفاوت بودن الگوی بازآفرینی برای شهرهای مختلف
پرویز طلایی عضو موسسه فرهنگی ایکوموس تحقق بازآفرینی شهری را با اصلاح خطاهای گذشته و تحلیل وضعیت موجود ممکن دانست و گفت: هر بازآفرینی مخصوص همان منطقه است و با داشتن یک الگوی مشخص نمیتوان به بازآفرینی شهری در مناطق مختلف پرداخت.
چشم اميد ميراث به تدبير دولت؛
«تئاتر شهر» با پيشانی به خاك افتاد
هر ساختماني بايد به صورت منظم رسيدگي و بازسازي شود اما سه،چهار سال است كه اين اتفاق به علت مسائل بودجهاي براي تئاتر شهر اتفاق نميافتد.
ایران پرونده نامزدی ثبت جهانی مسجد کبود ارمنستان را تدوین میکند
کارشناسان و متخصصان ایرانی برای مرمت و تهیه پرونده ثبت جهانی مسجد کبود ایروان عازم ارمنستان می شوند.
همکاری ایران و فرانسه در زمینه باستانشناسی
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه لیون ۲ فرانسه یک یادداشت تفاهم همکاری در زمینههای باستانشناسی، حفاظت، مرمت و... امضا کردند.
اسکلت ۷ هزار ساله مولوی کجا آرام میگیرد؟!
بانوی ۷ هزار ساله این روزها سرگردان است بین ماندن و رفتن، خانه به دوشی سهم پایتخت نشینان است حتی اگر قدمتشان به عهد باستان برسد!
بانوی ۷۰۰۰ساله تهران میهمان موزه ملی میشود
اسکلت بانوی ۷۰۰۰ساله تهران هفته آینده به صورت موقت به موزه ملی منتقل میشود.
چشم انتظاری خانه باغ بنکداریان و رحمت میراثیان
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی همچنین از ارسال نامهای به راه و شهرسازی خبر میدهد و میگوید: ما فقط توانستیم جلوی تخریب خانه بنکداریان را بگیریم وگرنه مسیر از وسط حیاط خانه رد میشود. اما بهتر آن است که آن ملک به طور کامل تملک و مسیر اصلاح شود، به همین دلیل آن نامه را ارسال کردیم تا این ...
افزایش همکاریهای ایران و آلمان در زمینه توسعه پایدار گردشگری
چارچوب همکاری های سازمان میراث فرهنکی، صنایع دستی و گردشگری و بخش توسعه پایدار گردشگری سازمان همکاری های بین المللی کشور آلمان(GIZ) در قالب بیانیه ای مشترک تدوین شد.
شهرداری چرا خانه «دایی جان ناپلئون» را خرید؟
قائم مقام شهردار منطقه ۱۲ توضیحاتی در خصوص خرید خانه اتحادیه (دایی جان ناپلئون) ارائه کرد.
طراحی معماری بافت زندیه شیراز به مسابقه گذاشته شود نه حل مشکلات اجتماعی آن منطقه
سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مشکل منطقه زندیه شیراز کالبدی نیست بلکه فرهنگی اجتماعی و اقتصادی است بنابراین شناختن و راهحل دادن به این مشکلات نباید موضوع مسابقه بازطراحی بافت زندیه باشد.
قادری؛ عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اصل ۴۴:
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: برای احیاء و مرمت بناهای تاریخی و ایجاد بسترهای پیشرفت در این حوزه باید سرمایههای داخلی و خارجی را متمرکز کرد.
با همت مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران؛
بازدید اعضای بنیاد ملی نخبگان از پروژه های ملی و جاذبه های گردشگری
تعداد۵۰۰ نفر از اعضای بنیاد ملی نخبگان در بازدیدی یک روزه از مراکز علمی و صنعتی و جاذبه های گردشگری استان تهران و البرز دیدن کردند.
نخستین کاوش در یک گورستان مانایی در کنار محوطه مسکونی
کاوش اضطراری نجات بخشی در محوطه کانی زیرین نخستین کاوشی است که در آن یک گورستان مانایی در کنار محوطه مسکونی و کارگاه ، کاوش شده است.
آیا پاییز وعدههای مسوولان برای اسکلت ۷ هزار ساله فرا رسیده است؟
«کاش بیرون نیامده بودی، میگویند امسال پاییز و زمستان سرد و پر رحمتی پیش رو است. مواظب باش سرمای وعده مسوولان باقی استخوانهایت را ترک ترک نکند.»
علامت های عاشورایی یک زن در سازمان میراث فرهنگی
معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی به مناسبت فرارسیدن ایام محرم نمایشگاهی از علامت های عاشورایی که توسط خانم فاطمه عیدیون ساخته شده اند را از ۲۵ تا ۲۹ مهرماه در معرض دید علاقمندان قرار داده است
نظام مدیریتشهری برای شبکههای مختلف خود چارهاندیشی ندارد
عضو موسسه ایکوموس با اشاره به ناهماهنگی برنامههای توسعه شهری که در آن بازآفرینی شهری قربانی توسعه میشود گفت: برنامههای توسعهشهری، توسعه ملی، نظام مدیریتشهری و در نهایت بازآفرینی شهر باید هم راستا با یکدیگر عمل کنند زیرا هرگونه ناهماهنگی بین آنها نتیجهاش شهرهایی میشود که هم اکنون داریم.
طراح شهر تاریخی "فرارا"ی ایتالیا مطرح کرد:
وضع بافت تاریخی شیراز و کرمان از ۱۵ سال قبل بدتر شده است
یوکا یوکیلتو معمار مشهور ایتالیایی وضع بافت تاریخی دو شهر کرمان و شیراز را بحرانی توصیف کرد و گفت: با همکاری و هماهنگی مردم و مسئولان شهر این مسئله قابل درمان است.
مرمت و بهره برداری از «کاروانسرای میاندشت» سمنان
«کاروانسرای میاندشت» استان سمنان توسط بخش خصوصی مرمت و در قالب قرارداد ۱۷ ساله توسط سرمایه گذار مورد بهره برداری قرار می گیرد.
بدري؛ رييس مركز احياء و توانمندسازي اماكن تاريخي خبر داد:
آمادگي شركتهاي مهندسين مشاور براي استقرار در بافت های تاريخي
جمعي از شركتهاي مهندسين مشاور در حوزه معماري، شهرسازي، گردشگري اعلام آمادگي كردهاند تا در صورت مهيا شدن بستر لازم، دفاتر كار خود را به بافت تاريخي پايتخت منتقل كنند. مديران اين شركتها همچنين اعلام كردهاند كه در وهله بعدي حتي حاضرند محل زندگي خانواده خود و همكاران را نيز به اين بافتها منتقل كنند....
میراثیان در موزه ملی گرد هم آمدند تا به ملک باستانشناسی ایران ادای احترام کنند.
ملک باستانشناسی ایران تقدیر شد؛
آسانسوری که به یاد ملک بالا و پایین میرود!
«دکتر نگهبان به من گفت اگر علاقه داری درخواست استخدام خود را به دانشگاه تهران بده. وقتی این کار را کردم با خدا عهد کردم که سعی کنم به جوانان علاقهمند به باستانشناسی کشورم خدمت کنم و به جز آن هیچ چیز از خدا نخواهم.»
مدیر گروه فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران:
حفظ میراث زبانی پاسداری از فرهنگ و تمدن ایران است
محمود جعفری دهقی، مدیر گروه فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران با تأکید بر ضرورت بومی سازی پژوهشهای زبانشناسی گفت: میراث زبانی گنجینهای است که حفظ و صیانت از آن پاسداری ازفرهنگ و تمدن ایرانی است.
همایش ملی تحلیل گردشگری ایران در دوران پساتحریم برگزار می شود
مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران همایش ملی "تحلیل گردشگری ایران در دوران پساتحریم" را برگزار می کند.
سه اثر ملی از سقوط جرثقیل نجات یافت
در ساعات بامدادی امروز صبح تهران، تاورکرین (جرثقیل) ساختمان جدید روزنامه اطلاعات شکست و سقوط کرد، نکته حائز اهمیت این سقوط، در خطر بودن سه اثر ملی شهر تهران است که می توانست موجب تخریب آنها شود.
تهرانگردی که نام محرمگردی به خود گرفت
روایاتی از دسته طیب، تعزیه و چهارپایه معروف عزاداری در تیمچه
صبح روز جمعه و با فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین (ع) عضو شورای اسلامی شهر تهران، تهرانگردی این هفته خود را به محرمگردی تبدیل کرد و در پی آداب و سنن این ماه، از برخی محله های قدیمی تهران بازدید کرد.
روزهای زرّین نوزدهم و بیستم و بیست یکم ماه مهری که اینک به پایانش رسیدهایم زیرسقف بلند دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران حلقهای از باستانشناسان جوان و انجمن علمی گروه باستانشناسی دانشکده همایشی را به مقیاس جهانی و بینالمللی با حضور و مشارکت دهها باستانشناس و متخصصان دانشهای میان رشتهای ...
خانه دایی جان ناپلئون عاقبت بخیر شد!
خانه – باغ اتحادیه توسط سازمان زیباسازی شهر تهران برای کاربری فرهنگی و هنری به صورت کامل تملک شد.
نامه یک معمار و شهرساز به شهردار تهران؛
بنده به عنوان اولین شهرساز این کشور که اولین طرح تفصیلی تهران را تهیه کرده است، مشتاقم بدانم کدام ضابطه در قطعه زمینی به مساحت ۶۰۰ مترمربع، مجوز ساخت ۱۲ طبقه از روی زمین و ۳ طبقه زیرزمین را داده است؟ و یا چگونه در قطعه زمینی دیگر پروانهای صادر شده است که ۴۰ % سطح زمین مزبور که قاعدتاً میبایست فضای ...
کتاب دریاچه ارومیه به مناسبت هفته ملی کودک چاپ شد
این کتاب به معرفی و داستان سرایی پیرامون دریاچه ارومیه و عوامل فرهنگی و زیست محیطی آن برای کودکان می پردازد.