درکاوش های باستان شناسی غارهای دره رودخانه سیروان صورت گرفت:
کشف آثار مربوط به هفتاد هزارسال پیش در کردستان
کاوشهای باستان شناسی در غارها و پناهگاه های سنگی دره رودخانه سیروان در استان کردستان به کشف آثار شکارگران عصر سنگ وغارنشینان اولیه منجر شد.
خیابان ۳۰ تیر تهران نمونهای از مدارای دینی
اینجا عبادتگاهها به هم نزدیکند. ظهر و عصر صدای روحنواز اذان در خیابان میپیچد، شنبهها هموطنان یهودی به کنیسهشان میروند، یکشنبهها هم صدای ناقوس کلیسا به گوش می رسد
بانوی هفت هزار ساله تهران رونمایی شد
اسکلت بانوی هفت هزارساله تهران در محل موزه ملی ایران با حضور سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری رونمایی شد.
توضیحات "سازمان زیباسازی" درباره مرمت جدارههای خیابان سعدی
سازمان زیباسازی شهر تهران در پاسخ به گزارش منتشرشده درباره پروژهی مرمت، ساماندهی و پاکسازی جدارههای خیابان سعدی و مرمت و رنگآمیزی سردر دانشگاه تهران، توضیحاتی ارائه کرد.
اعلام موجودیت پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی / مجلس راهی برای صیانت از میراث طبیعی و فرهنگی
مهدی حجت گفت:اگر نمایندگان مجلس به هر شکلی نسبت به اهمیت میراث طبیعی و فرهنگی و نقشی که در حیات این مملکت دارد، اطلاع و اشراف داشته باشند، می تواند در ادامه مسیر میراث فرهنگی و طبیعی بسیار موثر باشد.
توسعه خانه خالق «شرلوک هولمز» با شکست روبرو شد
پروژه بازسازی و توسعه خانه ویکتوریایی آرتور کانن دویل خالق شخصیت شرلوک هولمز و تغییر کاربری آن به عنوان مدرسه متوقف شد.
پیشنهاد حذف کلمه «شهرداریها» در بند ۱ تبصره ۳۶ را دادیم
تبصره ۳۶ «برنامه ششم توسعه» درحالی پیشنهاد شده که اهالی میراث فرهنگی را دچار شوک کرده تا آنجا که برخی آن را بدتر از نقل و انتقالات سازمان در دولت پیشین میدانند این در حالی است که محمدحسن طالبیان، معاونت میراث فرهنگی از تلاش یک سال و نیم گذشته خود و همکارانش برای به سروسامان رساندن بهتر این حوزه در ...
از تشکیل دبیرخانه تا ایجاد موزه در سیمره
همایش «پژوهشهای باستانی سد سیمره» با تاکید بر ضرورت همکاری امکانسنجی طرحهای عمرانی برای حفظ میراث فرهنگی» به کار خود پایان داد.
نخستین مکان تولید سفال «زاگرس مرکزی»
مطالعات نوسنگی با سفال «غار مربز» نشان میدهد، ساکنان این غار در زمره نخستین تولیدکنندگان سفال در زاگرس مرکزی و حوضه رودخانه سیمره بودهاند.
پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران پس از یکسال پیگیری کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها و مراتع ماه آینده با هدف ثبت جهانی به یونسکو ارسال می شود.
دست آفریده های بلورین سعید گلکار در سازمان میراث فرهنگی
مجموعه ای از آخرین آثار سعید گلکار هنرمند پیشکوست شیشه گری سنتی ایران در قالب نمایشگاهی در ساختمان شماره یک سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به نمایش درآمده است.
خانه زیبای "ظفر" هم برج میشود / آسیبهای اجتماعی با تخریب زود هنگام و بیمورد بناها
سریال تخریب ساختمانهای مقاوم که بعضاً معماری ارزشمندی هم دارند و جایگزینی آنها با برجها در پایتخت همچنان ادامه دارد. بسیاری از ساختمانهایی که هنوز عمر مفیدشان سپری نشده تخریب میشوند تا شهر شلوغتر وآلودهتر شود.
سعید فلاحفر در واکنش به تبصره ۳۶؛
واگذاری میراث فرهنگی مصداق فروختن ناموس یک مملکت است!
«مگر میتوان مساجد را به بخش خصوصی واگذار کرد؟ چرا فعالیتهای حوزه هنری سازمان تبلیغات را به بخش خصوصی واگذار نمیکنند؟ چرا برگزاری نماز جمعه، موزه قرآن، نیروی انتظامی یا مسلح، راه پیمایی های ملی، گشت ارشاد و... را به بخش خصوصی واگذار نمیکنند؟ مگر میشود همه چیز را به بخش خصوصی واگذار کرد؟ مگر می شود ...
تاریخ را از جدارههای خیابان سعدی پاک کردند
به اسم طرح «پیرایش و آرامسازی پهنه خیابانهای تهران» آمدهاند، شاید نیتشان خیر است پس چرا از این خیریت نیز تن بناهای تاریخی شهر میلرزد و جدارههایشان به مرگ فکر میکنند؟!
تبریز شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ شد
شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
به دلیل وضع قانون محدودیت صدور روادید توسط کنگرهی آمریکا انجام شد؛
اعتراض ۹۰ سمن حوزههای میراث فرهنگی و طبیعی
۹۰ سمن حوزههای میراث فرهنگی و طبیعی به وضع قانون محدودیت صدور روادید توسط کنگرهی آمریکا اعتراض کردند.
سرپرست کاوش های نجات بخشی سد سیمره :
سابقه اولین استقرار در حوضه آبگیر سیمره به هزاره نهم قبل ازمیلاد رسید
پژوهش های باستان شناسی دوران نوسنگی بدون سفال در محوطه های چیا سبز شرقی ،کپرگاه وغارهای چیا سبز توانست اطلاعات جدیدی را در اختیار باستان شناسان قرار دهد که قدمت اولین استقرار را در حوضه آبگیر سیمره به هزاره نهم قبل از میلاد می رساند.
بزرگداشت فرانسویها برای «شهریار عدل»
به همت انجمن ایرانشناسی فرانسه در ایران (IFRI) و بخش فرهنگی سفارت فرانسه، مراسم بزرگداشتی برای پروفسور «شهریار عدل» در محل این انجمن برگزار شد.
یادداشتی به قلم دکتر حکمت الله ملاصالحی؛
در برنامه ششم توسعه پارهای از مادهها و تبصرهها و بندهایی که به مواریث فرهنگی و بناهای تاریخی مرتبط میشود متاسفانه اگر پیش ازآنکه تصحیح شود و به نحوی که در تبصره ۳۶ و بندهای یک و دو آن آمده به مجلس برود و به تصویب برسد هم راه را برای متجاوزان به مواریث فرهنگی هموارتر خواهد کرد هم میدان برای سلاخی ...
تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از صنایع دستی باید سرلوحه برنامه ریزی ها باشد
محمد تقی آشوری عضو هیات علمی دانشگاه هنر، با اشاره به اهمیت تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از صنایع دستی گفت: بند ۵۱ ابلاغیه برنامه ششم اتفاق مهم و ارزشمندی برای توسعه صنایع دستی محسوب می شود و باید در سرلوحه کار دولت و مجلس در تدوین برنامه ششم توسعه کشور قرار گیرد.
بهشتی در واکنش به پیشنویس لایحه برنامه ششم توسعه؛
واگذاری اماکن تاریخی به شهرداریها خلاف قانون است
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به پیشنویس لایحه برنامه ششم توسعه در حوزه میراث فرهنگی که سازمان میراث فرهنگی را موظف به انتقال اماکن تاریخی به شهرداریها میکند، گفت: این مساله خلاف قانون است و بر اساس قانون ما نمیتوانیم؛ وظایف حاکمیتیمان را واگذار کنیم.
دفاعیات مدیرعامل آبنیرو از فعالیتهای عمرانی
انگشت اتهام را به سوی سدسازی نبرید
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: با توجه به اینکه پروژههای عمرانی زیادی در کشور انجام میشود نباید برای از بینرفتن میراث فرهنگی کشور انگشت اتهام را به سمت سدسازی برد.
سدسازی یک امر صفر و یک نیست که بتوان با آن مخالفت کرد
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو عشق سدسازی ندارد، گفت: باید شرایط و ظرفیت کشور را کنار هم بگذاریم و با همفکری به دنبال پیدا کردن راهکارهای مناسب که توسعه را با حفظ میراث فرهنگی ومحیط زیست به دنبال دارد، باشیم.
مجری طرح های سد و نیروگاه سیمره و معشوره:
توقف آبگیری سد سیمره برای ادامه کاوش های باستان شناسی
آبگیری سد سیمره با وجود صدور مجوز متوقف شده و کاوش های باستان شناسی توسط کارشناسان پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در آن ادامه دارد.
معاونت فنی و پژوهش شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران :
آبگیری سد ها با نظارت میراث فرهنگی صورت میگیرد
در مرحله عملیات اجرایی مطالعات و کاوش های باستان شناسی درمحدوده سد ها نظارت سازمان میراث فرهنگی بر روند عملیات حفظ شده و زمانیکه یافته هایی تاریخی به دست آید کنترل دقیق صورت گرفته و مجوز نهایی برای مرحله آبگیری و بهره برداری طرح ها صادر و به مرحله پایانی می رسد.
معاون پژوهشی مرکز بررسی های استراتژیک:
برای مدیران بی توجه به میراث ملی و محیط زیست دادگاه تشکیل شود
محمدفاضلی معاون پژوهشی مرکز بررسی های استراتژیک وابسته به ریاست جمهوری گفت : باید برای مدیران بی توجه به قوانین،کنوانسیون های بین المللی ،میراث ملی و محیط زیست دادگاه تخصصی وجودداشته باشد.
تنها ۱۰۵محوطه و اثر تاریخی گمانه زنی و کاوش باستان شناسی شده است
سرپرست واحد باستان شناسی طرح های عمرانی پژوهشکده باستان شناسی با اشاره به صاف و تخریب محوطه های تاریخی با ساخت شبکه های آبیاری گفت :تا کنون مطالعات فرهنگی –تاریخی بر روی ۱۲۱سد و ۱۸شبکه آبیاری و زهکشی انجام شده و بیش از ۲۴۰۰اثر و محوطه فرهنگی –تاریخی در محدوده سدها و شبکه های سراسر کشور شناسایی شده است ...
طالبیان: درصدد رفع چالش های برنامه ششم توسعه هستیم
بهشتی:بسیاری از خرابکاریها را در سرزمینمان قربه الیالله انجام میدهیم
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در طول یک سال و نیم برای برنامه ششم توسعه، برنامهای جامع آماده کردیم که دچار چالش شده و به برنامه اضافه نشد.
مجوز پلاک «۶۱۵» را مدیران قبلی دادند/بنا ارزشمند بود
۲۱ بهمن ماه ۹۱ از سوی میراث فرهنگی ملک پلاک ثبتی «۶۱۵» واجد ارزش اعلام شد، همان زمان مالک به این حکم اعتراض کرد و ۱۱ روز بعد یعنی دوم اسفند ۹۱ برخی مسئولان سابق میراث فرهنگی مجوز تخریب این بنا را صادر کردند.
همایش پژوهش های باستان شناسی سد سیمره برگزار می شود
همایش دو روزه پژوهش های باستان شناسی حوضه آبگیر سد سیمره روزهای اول و دوم دی ماه در سالن همایش های موزه دوران اسلامی برگزار می شود.