در نخستین بلدیهی ایران چه میگذرد؟
بازگشت میرزا کوچکخان به میدان شهرداری رشت
هرچند طرح چندین بار متوقف شد، شهردار رشت همچنان با قوت به اجرای آن ادامه میدهد. مسؤولان میراث فرهنگی در آخرین بازدید از میدان تاریخی وعده میدهند که مجسمهی میرزا کوچک خان به میدان شهرداری بازمیگردد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:
دخل و تصرف در زندان قصر تخلف است/ شهروندان حق شکایت دارند
باغ موزه قصر در آبان ٧٥ ثبت ملي شد و بر اساس قانون، مدیریت مجموعه حق دخل و تصرف در نما و بخشهای ثبت شده را ندارد؛ اما متاسفانه اینبار شهرداری با ساخت غرفههای شیشهای این قانون زیر پا گذاشته است و میطلبد که مسئولان ذیربط در اولین فرصت ممکن اقدام به تخریب فضای جدیدی که ایجاد شده نمایند تا این مکان ...
قایق سفالی در پایگاه میراث جهانی شوش مرمت شد
قایق سفالی متعلق به ۴۲۰۰پیش از میلاد در پایگاه میراث جهانی شوش مرمت شد، این مدل سفالی قایق باد بانی نذری در بهمن ماه سال ۱۳۹۳در یکی از انبارهای شوش یافت شد.
ناامنی، مهمترین آسیب و مانع توسعه گردشگری؛
امنیت ترکیه برای گردشگران مناسب نیست
رهنمایی گفت:آلمانیها و روسها بیشترین گردشگران ترکیه را تشکیل می دادند، اما در چند ماه اخیر با توجه به مسائلی که بین دو دولت ترکیه و روسیه به وجود آمد، بیشتر گردشگران روس، ترکیه را از لیست مقاصد سفر خود حذف کردند و آلمانی ها هم به دلیل اینکه ملت محافظه کاری هستند از سفر به ترکیه صرف نظر کرده اند.
انقلاب اسلامی، پسا تحریم و شکوفایی گردشگری
رییس سازمان میراث فرهنگی در بخشی از یادداشت خود متذکر شذ: ما هرچند در چشم انداز ۲۰ ساله، ۲۰ میلیون گردشگر را پیش بینی کرده ایم اما ۳۲ میلیون گردشگر خارجی را هدفگذاری میکنیم تا به ۲۰ میلیون نفر، یعنی رقم مطلوبمان برسیم. خوشبختانه در ۲ سال گذشته شاهد رشد گردشگران خارجی بودیم و در این زمینه کشور ما حدود ...
شناسایی ۱۷۵ اثر تاریخی – فرهنگی و طبیعی بخش مرکزی شهرستان قاین
بررسی و شناسایی باستان شناسی در سال جاری دربخش مرکزی شهرستان قاین به شناسایی ۱۷۵اثر تاریخی – فرهنگی و طبیعی منجر شد.
چهاردهمین همایش باستان شناسی ایران برگزار می شود
چهاردهمین همایش باستان شناسی ایران به منظور ارائه آخرین پژوهشهای باستان شناسی اسفند ماه سالجاری توسط پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می شود.
لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند فردا رونمایی می شود
آیین رونمایی از لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند طی مراسمی با حضور مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان، استر کوئیش لاروش مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در ایران، احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، مدیران و مسئولین استانی ...
نگاهی به تجارب احیاء مراکز تاریخی در جهان
امروزه فرآیند اعیانسازی یک عامل برجسته در تحولات مراکز شهری است. اعیان سازی«gentrification» فرآیندی است که طی آن خانوادههایی از طبقات متوسط و مرفه جایگزین اقشار محروم در محلات مرکزی و تاریخی شهر شده و به بهسازی و مرمت مسکنها میپردازند.
پایگاه حفاظتی ابیانه راه اندازی شد
پایگاه حفاظتی ابیانه با همکاری پایگاه ملی ابیانه و پشتیبانی دهیاری و اداره میراث فرهنگی شهرستان نطنز، از اول اسفندماه سال جاری با پرسنل ثابت وظیفه و کادر رسمی یگان حفاظت راه اندازی خواهد شد.
بیست و هفتمین نشست علمی- تخصصی موزه ملی ایران برگزار شد
صبح امروز بیست و هفتمین نشست از سلسله نشست های موزه ملی ایران با عنوان "کارگاههای سفالگری هزاره پنجم پیش از میلاد، دره بلاغی، فارس" توسط دکتر محمد کرمی باستان شناس فرهیخته در سالن نسشت های تخصصی موزه ملی ایران برگزار شد.
بر اثر آب گیری سد سیلوه صورت می گیرد :
غرق شدن آثار عصر مفرغ و دوره اشکانی
آب گیری سد سیلوه در روزهای آینده که عملیات نجات بخشی باستان شناسی در آن صورت نگرفته آثار عصر مفرغ و دوره اشکانی را غرق خواهد کرد.
ارسطو زاده مدیر پایگاه پژوهشی شوش :
نخستین تیشه باستان شناسان در شوش به زمین خورد
محمد حسین ارسطوزاده مدیر پایگاه پژوهشی شوش با اشاره به مرمت و بازسازی این اثر تاریخی در دولت جدید گفت:شوش اولین منطقه ایران است که تیشه باستان شناسان در آن به زمین خورده است .
همایش ملی" مردم شناسی مرگ و زندگی" هفته آینده برگزار می شود
همایش ملی "مردم شناسی مرگ و زندگی" توسط پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در تاریخ ۲۵ بهمن برگزار می شود.
ایتالیا سراغ بناهای تاریخی ایران میآید
نماینده شرکت «ناوارا»ی ایتالیا در دیدار با مدیرعامل و رییس هیئت مدیره صندوق احیا از اعلام آمادگی شرکت متبوعش برای سرمایهگذاری در بناهای تاریخی کشور خبر داد.
شماره هفدهم دوفصلنامة «باستانپژوهی» منتشر شد
شماره تازة مجلة باستانپژوهی که در زمینة ایرانشناسی و با محوریت باستانشناسی، تاریخ و رشتههای در پیوند با میراث فرهنگی ایران چاپ میشود، انتشار یافت.
۷۹سال پیش آن هنگام که در دوره رضاخان بختیاری ها در منطقه ایذه خوزستان یکجا نشین شدند مجسمه مرد پارتی، مشهور به مردشمی،در دل کوه ها و درروستایی به همین نام کشف شد تا صفحات تاریک تاریخ ایران را در لابهلای گورهای باستانی و نیایشگاه های عصر عیلامی ورق بزند و ایرانیان را با معمای دوره ایلمایی این منطقه ...
گزارش تصویری هنرنیوز از چغازنبیل
چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامیها) و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده است. چغازنبیل بخش بهجا مانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد.این سازه در ۱۹۷۹ اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. جامعه ...
چند سال گذشته، پیکر مطهر یکی از شهدای گمنام جنگ تحمیلی با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، در چند متری «ارگ انار» به خاک سپرده و قرار شد مقبرهای برای آن شهید گمنام ساخته شود؛ اما حالا ادامه ساختوسازها، برای بنای تاریخی مشکلاتی را ایجاد کرده است.
ردپای شبح دختری در یک موزه؟ + تصاویر
کارمندان یک موزه در کراسنویارسک در سیبری پس از مشاهده عکسهای قدیمی به طور تصادفی متوجه دختری شدند که در بیش از ۲۰ تصویر لباس سرتاسر سفید بر تن و در همه تصاویر ژست کاملا مشابهی به هم دارد.
آیا انتخاب سازه شیشهای برای نمایشگاه اتومبیل در باغ موزه قصر مناسب است؟
در حالی مسوولان باغ موزه قصر از برگزاری نمایشگاه اتومبیل در سازه شیشهای خبر میدهند که برخی کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند حتی اگر برای الحاق این سازه شیشهای دخل و تصرفی در بنای اصلی صورت نگرفته باشد بازهم افزون بر اجازه شورای فنی مسأله ایمنی و تضمین امنیت مطرح میشود.
مشاور فرهنگی رییسجمهور پیشنهاد کرد
موزه ایران باستان به موزه مشترکات تمدنها ارتقا یابد
نمایشگاه «تحقیقات باستانشناسی ایتالیا در ایران؛ کاوشها و مرمتها» با حضور مشاور فرهنگی رییسجمهور در موزهی هنرهای شرقی شهر رم برپا شد.
طرح تفصیلی منطقه ۱۲ تغییر می کند؛
قالیباف: ندامتگاه اوین تا سال ۹۶ به پارک شهر و موزه تبدیل می شود
شهردار تهران به مذاکرات خود با رئیس قوه قضاییه درخصوص واگذاری ندامتگاه اوین به شهرداری اشاره کرد و گفت: براساس توافقات حاصله، ندامتگاه اوین ظرف دو سال آینده به پارک شهر و موزه تبدیل خواهد شد.
تخریب آثار تاریخی علامت بیماری فرهنگی
در یک نگاه کلی میتوان گفت تخریب میراث فرهنگی به این علل بوده و هست: جهل و بیتوجهی، زدودن خاطره بانیان و پدیدآورندگان، دشمنیهای نژادی و سیاسی، اختلافات مذهبی، خرافات، تخریب برای استفاده از مصالح، توسعه و عملیات عمرانی.
حکیمی پور خواستار برچیده شدن سازه الحاقی باغ موزه قصر شد
نائب رييس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران نسبت به اقدام شهرداري تهران در محوطه باغ موزه قصر اعتراض كرد.
فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی در لرستان نهادینه نشده است
نامزدهای انتخاباتی پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی معرفی می شوند
حریم «ارگ انار» در انتظار پیگیریها
بیش از دو هفته از قول و قرارها برای پیگیری وضعیت سازه آهنی گنبدی شکل در کنار مقبره شهید گمنام در حریم «ارگ انار» کرمان میگذرد، مدت زمانیکه برای دوستداران میراث فرهنگی زیاد به نظر میرسد و حالا امیدشان به پیگیریهای معاونت میراث فرهنگی برای جلوگیری از مخدوش شدن حریم منظری یکی از با ارزشترین بناهای ...
در گفت و گو با مرادخانی عنوان شد؛
سازه شیشهای باغ موزه قصر یک پرتابل برگشتپذیر است
مدیر فرهنگی هنری باغ موزه قصر گفت: سازه شیشهای این باغ موزه یک پرتابل برگشتپذیر است که هر لحظه میتوان آن را جابه جا کرد همچنین از ابتدای انجام کار این سازه برای فعالیت موزهای ایجاد شد.
کارشناسان و مدیران میراث فرهنگی اعلام کردند:
دخل و تصرف های باغ موزه قصر در شورای فنی مطرح نشده است
در حالی ۱۴۰متر مربع از زمین روبروی دیوار شیشه ای جنب ساختمان مارکوف باغ موزه با الحاقات شیشهای به این بنا اضافه شده است که انجام این دخل و تصرف در شورای فنی استان تهران مطرح نشده است.
عفونت در بدن بانوی ۷هزار ساله تهران
«پس از کشف و سالیابی انجام شده روی اسکلت بانوی ۷ هزارساله، گروه انگلشناسی و قارچ شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسیهای «پالئوپارازیتولوژیک» را روی بقایای بیولوژیک حاصل از این اسکلت انجام داد.»