نمایش دستاوردهای کاوش های باستان شناسی ۳۰محوطه باستانی
نمایشگاه دستاوردهای کاوش های باستان شناسی سال ۹۳ که ۳۰محوطه باستان شناسی را شامل می شود همزمان با برگزاری چهاردهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران برپا می شود.
نوروز در ایران گردشگر جذب میکند؟
ایران پرونده اولیه برای جهانی شدن نوروز را تهیه کرد، هزینهها، زحمتها و تلاشهای اولیه را متحمل شد، اما حالا ترکیه از آن بهرهبرداری میکند! اتفاقی که باعث شده ایران هنوز چیزی به عنوان «گردشگر نوروزی» نداشته باشد.
معرفی نوروز با میراثفرهنگی، اعتبار از نهادهای دیگر
«آئین ملی بزرگداشت نوروز ۱۳۹۵» دو روز دیگر کار خود را در حالی در تهران آغاز میکند که همه برنامههای اجرائی و پژوهشی آن تا قبل از آغاز سال جدید و در واقع قبل از نوروز ۹۵ به پایان میرسد.
از باغ های دوقلو گلابدره چه خبر؟
عمارت قاجاری ملک واقع در تجریش،گلابدره ابتدای خیابان تاجیک بدون حمایت سازمان میراث فرهنگی به حال خود رها شده و جای تعجب دارد که تاکنون جزو آثار ملی به ثبت نرسیده است.در حریم بلافصل این عمارت تاریخی، ساخت و ساز همچنان ادامه دارد.
ارتقاء سایت مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران به هفت زبان زنده دنیا
همزمان با روز جهاني راهنمايان گردشگري ۲۱ فوریه، نسخه سوم سایت مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران با ارتقاء به هفت زبان زنده دنیا راه اندازی شد.
کشف دو قطعه سفال به خط پهلوی ساسانی در ورامین
فصل سوم کاوش های باستان شناسی قلعه ایرج ورامین به کشف دو قطعه سفال منقوش به خط پهلوی ساسانی منجر شد که ترجمه آنها در شناخت این قلعه به باستان شناسان کمک زیادی می کند.
نوبت به سرقت سریالی کتیبه های سنگی تاریخی رسید
پس از خبر سرقتهای سریالی کاشی ها و تزئینات بناهای تاریخی، این بار سارقین علاقمند به کتیبه های سنگی شده اند. در ماه گذشته چند کتیبه سنگی دوران صفویه، یکی در شهر پیربکران اصفهان و دیگری در شهر بابل سرقت شده است.
با حمایت دفترصادرات معاونت صنایع دستی صورت گرفت؛
سازمان میراث فرهنگی میزبان نمایشگاهی از سفال و سرامیک
نمایشگاهی از آثار سفال و سرامیک هنرمند جوان کشور عالیه نجفی به حمایت واحد توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی از ۸ تا ۱۲ اسفند ماه در ساختمان شماره ۱ سازمان از ساعت ۹صبح تا ۱۶ عصر پذیرای علاقمندان است.
حداکثر افزایش قانونی نرخ هتلها در سراسر کشور ۱۲ درصد است
حداکثر افزایش قانونی نرخ هتلها در سراسر کشور ۱۲ درصد تعیین شده و هرگونه افزایش نرخ خارج از این سقف غیرقانونی است.
کتاب پژوهش های باستان شناختی خلیج فارس_بندر سیراف منتشر شد
کتاب پژوهش های باستان شناختی خلیج فارس – بندر باستانی سیراف به قلم محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد.
۵۳ محوطه باستانی در دست تخریب
کاوشهای باستانشناسی منجر به شناسایی ۵۳ محوطه متعلق به دوران پارینه سنگی قدیم تا اسلامی متأخر در سومار شد که البته حدود نیمی به صورت مستقیم در معرض تخریبات ناشی از طرح انتقال آب گرمسیری و مکانیزه کردن شبکه آبیاری قرار دارند.
با همکاری میراث فرهنگی، شهرداری شوشتر و وزارت نیرو
سازه های آبی و تاریخی شوشتر از زباله پاکسازی می شود
طی توافق معاون میراث فرهنگی با مدیرعامل آب و برق منطقه خوزستان و شهرداری شوشتر قرار شد سازه های آبی شوشتر از زباله پاکسازی و از ورود زباله های بالادست به رودخانه و شاخه گرگر جلوگیری شود.
استخراج سنگ ساختمانی مالک اصفهانی از قلعه سلجوقی سموران ؟!
بهرهبردار معدن سنگ، لودر و پتکهایش را در عرصه و وسط قلعه سلجوقی جاسازی کرده و اجازهی ورود هیچکس را به این قلعه تاریخی نمیدهد. از بخش کوچکتر قلعه «سموران» در یک سال و نیم گذشته چیزی جز خاطره باقی نمانده است و سراغ سنگهایش را باید از کسانی گرفت که عرصه «قلعه سموران» را با کشیدن جاده تا مسیر اصلی ...
نشست راهاندازی ستاد گردشگری نوروز
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برنامههای ستاد گردشگری نوروز۹۵ را تشریح کرد.
برگزاری همایش ملی نوروز ،میراث صلح
همایش ملی نوروز، میراث صلح روزهای ۱۷و۱۸اسفندماه توسط پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می شود.
یک باستان شناس در پایان عملیات کاوش خبرداد:
گورهای زنان عصر مفرغ غنی تر از مردان
علی اکبر وحدتی سرپرست هیات باستان شناسی استقرارگاه باستانی چلو با اشاره به غنی تربودن گورهای زنان عصر مفرغ ازگورهای مردان از کشف دانه های سوخته و همچنین گورهای میانی و متاخر این عصر خبرداد.
نهم اسفندماه سال ۱۳۰۴ خورشیدی تولد دکتر عزت اله نگهبان در اهواز
به گزارش هنرنیوز؛عزتالله نگهبان، در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در اهواز به دنیا آمد. تحصیلات خود را در دبستان جمشید جم و دبیرستان فیروز بهرام و مدرسه فنی آلمانی در تهران به پایان برد.او در سال ۱۳۲۸ در رشته باستانشناسی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. در سال ۱۳۲۹، وارد مؤسسه شرقشناسی دانشگاه ...
عدم نیاز به مرمت سازه تا ۴۰ سال آینده/ تولید سیمان ویژه ترمیم سردر دانشگاه تهران
نشست بررسی ترمیم سردر دانشکاه تهران رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: دو گلدانی جلوی سازه سردر دانشگاه تهران که نمادی از سر شاهینهاست، به دلیل داشتن بیشترین تماس با محیط، آسیبدیدگی شدیدی داشتند که قرار بود جمع شوند اما بررسیهای مختلفی انجام و مشخص شد اینها سر این دو پرنده بال گشوده هستند ...
افتتاح راه شاهی میدان نقش جهان پس از ۲۰سال
راه شاهی میدان امام (ره) (نقش جهان) اصفهان پس از گذشت ۲۰ سال از نخستین عملیات مرمتی در ایام نوروز به روی گردشگران گشوده می شود.
معاون صنایع دستی سازمان تاکید کرد؛
نمایش آثار صنایع دستی ایرانی در جشنواره فجر ۹۵
معاون صنایع دستی سازمان گفت: معاونت صنایع دستی باید سال آینده به مناسبت دهه فجر در جشنواره فجر شرکت داشته و آثار برگزیده خود را در جشن بزرگ انقلاب به نمایش بگذارد تا به این وسیله هنرهای اصیل ایرانی بیشتر دیده شوند.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی:
ترمیم سردر دانشگاه تهران یک ضرورت بود/ ضرورت استفاده از خرد جمعی در مرمت ميراث ملی
نشست بررسی ترمیم سردر دانشکاه تهران معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی از تغییرات ایجاد شده در نمای سردر دانشگاه تهران بدون مشاوره با معماران انتقاد کرد و گفت: مرمتگر حق ندارد در زمان اجرای پروژه از حدس و گمان خود پیروی کند، مگر اینکه ایجاد تغییر در سازه میراث ملی بر اساس خرد جمعی کارشناسان ...
«کاوشهای باستانشناسی شمال شهر مهران شناسایی ۸۰ اثر تاریخی از دوران پارینه سنگی تا دوره اسلامی را به همراه داشت که اجرای سد «کنجانچم» باعث تخریب برخی از آثار دوره پارینه سنگی شد.»
همزمان با افتتاح نمایشگاه " تهران،کهن شهر من "
نقشبند بهار با تهرانگردی هنرمندان
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران از برگزاری نخستین برنامه تهرانگردی ویژه نوروز ۹۵ همزمان با افتتاح نمایشگاه " تهران ، کهن شهر من " در روز ۲۴ اسفندماه برای هنرمندان پایتخت خبرداد.
استقبال فروشگاه های صنایع دستی کشور از دریافت نشان اعتماد
در پی واگذاری نشان اعتماد به فروشگاههای صنایع دستی، استقبال قابل توجهی در استانهای مختلف کشور برای دریافت این گواهی معتبر صورت گرفته است.
اهدا چهارمین نشان دکتر نگهبان به حکمت الله ملاصالحی
ملاصالحی: دکتر نگهبان از امروز میراث فرهنگی ایران رنج میبرد
« مرحوم دکتر نگهبان عاشقانه در خدمت باستانشناسی و فرهنگ این مملکت بود و اگر امروز حضور داشت بسیار از وقایع رخ داده آزرده خاطر میشد و رنج میبرد و مطمئنم از جان و دل تلاش میکرد تا جلوی آسیبها و تخریبها و رنجها و زخمهایی که امروز بر پیکر میراث فرهنگی ایران وارد آمده بکاهد حتی اگر اطمینان داشت در ...
توسط معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان؛
داوران سومین دوره برنامه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی تقدیر می شوند
داوران سومین دوره برنامه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در نشست تخصصی هم اندیشی داوران این برنامه ۹ اسفند ماه با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان تقدیر می شوند.
مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی سازمان خبر داد؛
اجرای طرح یکسان سازی بازارچه های موقت نوروزی در سال ۹۵
شرایط و ضوابط جدید برگزاری هرچه منسجم تر و منظم تر بازارچه های نوروزی در سال ۹۵ در قالب طرح یکسان سازی بازارچه های صنایع دستی در تمامی استان ها در نشست تخصصی هماهنگی برگزاری بازارچه های موقت نوروزی به منظور اجرای کامل در نوروز ۹۵ به مسئولین مرتبط استانی اعلام شد.
شناسایی محوطههای تاریخی ۹ هزارساله در سرپل ذهاب
سرپرست هیات باستان شناسی بررسی محدوده اجرای طرح گرمسیری در سرپل ذهاب از شناسایی محوطههای تاریخی ۹ هزارساله در این منطقه و تخریب ۳ مورد از آنها بر اثر عبور کانال آب خبرداد.
برندگان نهایی مزایده ۵ بنای تاریخی دیگر مشخص شدند
با نهایی شدن دور دوم مزایده های برگزار شده توسط صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، برندگان مزایده ۵ بنای تاریخی دیگر نیز به لیست بهره برداران پیروز مزایده های صندوق احیاء در سال جاری اضافه شدند.
نظر سلطانی فر درباره مخالفان واگذاری بناها درتبصره 36 به شهرداری؛
مَثَل بعضی به ظاهر دلسوزان و عوام فریبان « نه خود خورد ، نه کس دهد...» است
معاون رییسجمهور تاکید کرد: گردشگری داخلی در برنامه ششم توسعه از قلم نیفتاده و تبصرهی "واگذاری بناهای تاریخی به شهرداریها" بدون آنکه تغییر کند، محکم سر جای خود باقی خواهد ماند.