پاداش بهشت در ازای زیارت حضرت معصومه(س) به چه معناست؟
در سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه (س) برخی از مهمترین شاخصه های وجودی ایشان با نکته سنجی و نگاه ژرف نگر آیت الله جوادی آملی گردآوری شده است که آنها را در نوشته زیر می خوانید.
عزت و ذلت انسان ها در آموزههای امام حسن عسکری(ع)
آنچه در این نوشته می خوانید، چگونگی راهکارهای عزتمندی واقعی انسان با بهره گیری از آموزه های امام حسن عسکری(ع) است.
آیا امام سجاد(ع) برای مبارزه با حکومت ظالم تنها دعا می خواند؟
پاسخ به چند پرسش درباره روش های مبارزه امام سجاد(ع) با حکومت بنی امیه در سالروز شهادت ایشان روز شهادت امام سجاد(ع) در چند روایت متفاوت ذکر شده و تاریخ دقیق آن مشخص نيست اما روايت ۲۵ محرمِ سال ۹۴ هجري سنديت بيشتري دارد.
چگونه نوجوانان را به حضور در مراسم مذهبی ترغیب کنیم؟
ماه محرم فرا رسیده است،نوجوانان در برپایی با شکوه این ایام نقش پر رنگ دارند. مراسم مذهبی از جمله عزاداری ها یک کلاس درس است.حال سوال این است چگونه هدفمند در این مراسم شرکت کنیم؟ چگونه نوجوانان را هم قدم خودمان کنیم؟ با توجه به اینکه مراسم متعددی در ایام سوگواری برگزار می شود بهتر است نوجوانان را به ...
چرا سفارش شده که زیارت عاشورا بخوانیم؟
قدیمی ترین مقتل تحریف شده، ماجرای پیشنهاد فرار به امام حسین(ع)، دلیل سفارش به خواندن زیارت عاشورا و یک برخورد ویژه امام با غلامش را در پرونده خبرآنلاین در روز هفتم محرم بخوانید.
امام سجاد(ع) چگونه تشیع در حال نابودی را پس از واقعه کربلا نجات داد؟
«چرا حرکت و روش امام حسین(ع) در مقابل حکومت ظالم، با سایر ائمه متفاوت است؟»
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد همدان در گفتگو با هنرنیوز؛
همدان به قطب فرهنگی کودک و نوجوان تبدیل می شود
فاضل عبادی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد همدان گفت: قصد داریم همدان را به قطب فرهنگی کودک و نوجوان در کشور تبدیل کنیم، نمونه این تلاش، برگزاری جشنواره بین المللی فیلم و جشنواره تأتر کودک و نوجوان و انشالله سال آینده برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب کودک و نوجوان است.
واقعه عاشورا اولین بار توسط چه کسانی تحریف شد؟
نخستین تحریف ها درباره واقعه عاشورا و ریشه های آن، دلیل بازنگشتن امام به مدینه پس از آگاهی از خیانت کوفیان و منابع مورد تحقیق مقتل های عاشورایی را در پرونده خبرآنلاین در روز سوم محرم بخوانید.
در انفجار دفتر نخست وزیری چه گذشت؟
بازخوانی کتاب خاطرات آیت الله مهدوی کنی
«من تا حدی به یاد دارم که آقای بهزاد نبوی را برای بازجویی بردند، آقای تهرانی را هم بازجویی کردند و مدتی هم زندان و منفصل بود؛ ولی من در آن زمان با توجه به اعتمادی که به اینها داشتم اینها را هیچ کدام دلیل بر آن نمیگرفتم که اینها این کاره باشند.»
خاطره آیتالله مهدوی کنی از رحلت حضرت امام(ره)
آیتالله مهدوی کنی از رحلت امام گفتهاند: روزی که حضرت امام خمینی(ره) رحلت کردند، من در خارج از کشور و در بیمارستان بودم ولی در همان زمان مداوای بیماری خود را نیمهکاره رها کرده و عازم ایران شدم.
بیست و چهارم ذیحجه روزی است که پیامبر به همراه نزدیک ترین افراد خانواده خود به مباهله با مسیحیان نجرانی رفت.
واقعه غدیر و دلیل تلاش نکردن حضرت علی(ع) برای یادآوری آن در ماجرای سقیفه
«یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس.»
امامت علی(ع) و پیروان او در جهان امروز
امام موسی صدر می گوید: « علی، سرّ کمالش ایمانش است. راهی که برای ما هم باز است. این راهی است که علی رفت. بفرمایید شما هم بروید. علی صد درجهاش را رفت و آن شد، تو یک درجهاش را برو و یک صدم علی بشو. راه باز است برای همه. باز نیست؟»
به مناسبت سالروز شهادت سفیر اباعبدالله(ع)
ذکر مصیبتی که آقامجتبی تهرانی برای «مسلم بن عقیل» خواند
آقامجتبی تهرانی گفت: وقتی مسلم به پشتبام رسید، رو به سمت مکه کرد و گفت: «السلام علیک یا ابن رسولالله یا حسین». یا اباعبدالله! حال مسلم را داری میبینی؟! مولا هم مسلم را فراموش نکرد، او هم در همان لحظات آخر، یادی از مسلم کرد.
انسان در قیامت هر آیهای را نمیتواند بخواند
آیتالله جوادی آملی میگوید: اگر در قیامت اینگونه باشد که فقط با خواندن آیات قرآن درجات کسی بالا برود، همه میتوانستند به درجات فراوانی نائل شوند! بنابراین بعضیها فقط سه یا چهار آیه را میتوانند بخوانند، برای اینکه به این سه یا چهار آیه عمل کردهاند.
شب و روز عاشقی بر شما مبارک...
عرفه، زمان نیایش و راز و نیاز با معبودی است که پاسخ گوی تمام پرسش ها و برآورنده تمام نیازها است. خدای مهربانم ... هرگاه که تو را خواندم، پاسخم گفتی؛ هر چه از تو خواستم، عنایتم فرمودی؛ هرگاه اطاعتت کردم، قدردانی و تشکر کردی؛ و هر زمان که شکرت را بر جا آوردم، بر نعمت هایم افزودی؛ و اینها همه چیست؟ جز ...
اختلال در سیستم پشتیبانی پایگاه خبری هنرنیوز
نشریه الکترونیکی هنر (پایگاه خبری هنرنیوز) به دلیل پارهای از مشکلات سرور، متاسفانه اخبار محدوده ۱۰ شهریور لغایت ۲۷ شهریور را در صفحه نمایان نمیکند؛ امیدوارم بتوانیم در اسرع وقت با فایلهای پشتیبان این مشکل را مرتفع کنیم. دلیل به روز نبودن اخبار این مشکل است.
هر انسانی شب قدری دارد که با شب قدر انسان دیگر متفاوت است
قدم به هجدهمین روز از میهمانی خدا گذاشته ایم، از میزبان مهربان و بخشنده یاری می خواهیم تا ما را به درک شب قدر برساند.
نصحیت امام حسن مجتبی(ع) به کودکان چیست؟
آیتالله جعفر سبحانی در جلسه درس تفسیر خود با اشاره به تولد امام حسن مجتبی(ع)، اولین گل خاندان رسالت و سبط اکبر بیان کرد: مرحوم علامه مجلسی در جلد علم و دانش بحار الانوار نقل می کند که امام حسن مجبتی (ع) فرزندان خودش و فرزندان برادر و دیگر بستگان کوچکش را جمع کرد و فرمود: شما کودکان این جمعیتاید و ...
پاداشی که خدا برای تعلیم قرآن به فرزندان می دهد چیست؟
درباره اهمیت تعلیم قرآن و احکام دین به فرزندان روایت های بسیاری از پیامبر و اهل بیت (که درود خدا بر ایشان باد) داریم.
راز نامگذاری امام زمان(عج) به «قائم» به روایت آیت الله جوادی آملی
حضرت مهدی(عج) مانند دیگر ائمه معصومین(علیهم السلام) دارای القاب مختلفی نظیر حجت، منتظر، خلف صالح و غائب است که نام «قائم» را نیز می توان به این اسامی افزود.
مواجهه اولیای الهی با «بلا» در کلام علامه طباطبایی(ره)
علامه طباطبایی(ره) میگوید: بلایا و محنتهایی که اولیاء خدا بدان مبتلا میشوند تربیتی الهی است که خدا به وسیله آن بلایا ایشان را تربیت میکند و به حد کمال میرساند و در واقع بلا لازمه ولایت و دوستی است.
چرا امام حسین(ع) از خدا می خواهد که او را با نعمت و احسانش امتحان نکند؟
آیت الله آقا مجتبی تهرانی (که روانش شاد باد) در جلسات خود به شرح و تفسیر حدیث می پرداخت و بر این کار مداومت داشت. به مناسبت سالروز میلاد امام حسین (که درود خدا بر او باد) دو حدیث امام از کتاب بحارالانوار را با شرح آقا مجتبی تهرانی در ادامه می خوانید.
حرفی است از هزاران در مدح حضرت علی(ع)
آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت ۱۳ رجب در نوشتاری با عنون «حرفی است از هزاران ...» به مدح حضرت امیرالمؤمنین علی (که درود خدا بر او باد) پرداخته است.
نظر امام هادی(ع) درباره تقدیر و تدبیر
چرا تدبیر کارهایمان درست نیست؟
امام هادی(ع) به پیروان خویش میفرماید: «از کسى که نسبت به او کدورت و کینه دارى، صمیمیــت و محبـت مجـوى. هم چنین از کسى که نسبت به او بدگمان هستى، نصیحت و موعظه طلب نکن، چون دیدگاه و افکار دیگران نسبت به تو همانند قلب خودت نسبت به آنها است.»
حاج علیاکبری در شرح صحیفه سجادیه:
«نماز» بار گناه را سبک و آتش آن را خاموش میکند
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: خداوند برای راحتی فهم انسان، گناه را به باری تشبیه کرده که بر دوش انسان قرار گرفته و او قدرت حمل آن بار را ندارد. انسان مسافری است که باید راه سختی را با این بار طی کند.
زن در اندیشه علامه طباطبایی چگونه است؟
زن در اندیشه علامه طباطبایی در دانشگاه الزهرا(س) تحلیل و بررسی شد.
حاج علیاکبری در جلسه «شرح صحیفه سجادیه»:
گناه بین ما و خودمان فاصله میاندازد
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: آنچه که در انجام گناه اتفاق میافتد، بسیار خطرناک و پیچیده است و آن بیگانه شدن از خویشتن است؛ گناه هیچ هماهنگی با فطرت انسان ندارد و خداوند فطرت انسان را بر اساس بندگی بنا نهاده است.
ویژگیهای مؤمن حقیقی به روایت امام رضا(ع)
امام رضا(ع) در روایتی، مؤمن حقیقی را دارای سه خصلت از سنت خدا، پیامبر و ولی او دانسته و در تفسیر آیه ۱۹ سوره علق، نزدیکترین حالت بنده به خدا را در سجده میدانند.
انسان ذاتا به خوبی گرایش دارد و از بدی و گناه دوری میکند
حجتالاسلام والمسلمین آقایی گفت: «انسان را اگر به حال خود رها کنی ذاتا به سمت خدا میرود. انسان در زمان سختی مانند بیماری، اضطراب و نگرانی ها رو به فطرت اصلی خود می آورد و از خدا طلب کمک میکند.»