نمایشگاه نشان ملی مرغوبیت نشان دهنده کیفیت و توان کاری هنرمندان چیره دست کشور است
نمایش آثار نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در قالب نمایشگاهی در سطح ملی ودر کنار هم جمع آوری شدن آنها می تواند نشان دهنده کیفیت و توان کاری هنرمندان چیره دست کشور و راهی برای توسعه صنایع دستی باشد.
مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی کشور خبر داد؛
ارائه تسهیلات کم بهره به هنرمندان و صنعتگران بیست وششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران
طی توافق به عمل آمده میان معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و صندوق کارآفرینی امید تسهیلات کم بهره در اختیار هنرمندان و صنعتگران بیست وششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران قرار می گیرد.
جاذبه های گردشگری این بار روی دیوار
دیوارهای مشکین شهر به شکوفه نشستند
گروه مردم نهاد "مشکین شهر ما" متشکل از علاقه مندان به زیبایی و سامان شهری، متخصصان و تحصیلکرده ها در رشته های گونان در حرکتی مردمی اقدام به زیبا سازی معابر عمومی با تصاویری از جاذبه های گردشگری در سطح مشکین شهر کرده است.
ماجرای قرارداد فتحعلیشاه و ناپلئون بناپارت
در روز ۱۴ اردیبهشت ۱۱۸۶ شمسی قرارداد یا عهدنامه «فینکناشتاین» میان ایران و فرانسه منعقد شد. در سال ۱۸۰۱ میلادی بود که یک تاجر ارمنی به نام «آسکالون» به اتفاق «رومیو» کنسول فرانسه در بغداد، به تهران آمد و طی نامهای خواستار اتحاد دو کشور علیه دشمنان مشترک یعنی روسیه و انگلیس شد، اما چون در همین زمان ...
وقتی تمدن ۱۷ هزارساله ایران زیر آب میرود
سدسازی غیراصولی همچنان در کشور قربانی میگیرد اما اینبار قربانی آن تمدن چندهزارساله این کشور است که در خواب غفلت مسئولان به زیر آب میرود.
توضیحات میراث فرهنگی استان البرز درباره تپه باستانی «دشت بهشت»:
مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی کرج و یک باستانشناس ضمن صحه گذاشتن بر باستانی بودن تپه « دشت بهشت» از عدم استعلام گیری نهادهای ذی ربط برای انجام فعالیتهای عمرانی در این محوطه مهم خبر دادند و افزودند: در نامهای به دادستانی درخواست رسیدگی و توقف فوری تخریب و تعرض به تپه باستانی ثبت ملی پیش از تاریخ « ...
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد:
تصویب ضوابط سرمایهگذاری در مناطق طبیعی
معاون رئیس جمهور خبر داد: «ضوابط مشارکت و سرمایهگذاری برای طبیعتگردی در مناطق طبیعی کشور» تدوین و تصویب شدند.
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار میکند:
کارگاه قصهپردازی برمبنای روایتهای اسطورهای
دفتر پژوهش و آموزش کودکان و نوجوانان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کارگاه آموزشی قصهپردازی برمبنای روایتهای اسطورهای را برگزار میکند.
جشنواره نقش و نگار هنر ایران زمین در موزه فرش افتتاح شد
جشنواره تخصصی فرش، تابلو فرش و صنایع دستی با عنوان نقش و نگار هنر ایران زمین در محوطه موزه فرش افتتاح شد.
قلعه ضحاک در سال جاری کاوش میشود
مجموعه تاریخی قلعه ضحاک با تامین اعتبار و با هدف دستیابی به اطلاعات دقیقتر مبنی بر چگونگی استفاده از این مجموعه در سالجاری مورد کاوش قرار خواهد گرفت. مسئول کارگاه قلعه ضحاک با اعلام این خبر گفت: محوطه باستانی قلعه ضحاک شهری کامل با ۱۰ کیلومتر مربع در دو کیلومتر مربع وسعت است که تاکنون باستانشناسان ...
پرویز پرستویی، احمدرضا درویش، امیرشهاب رضویان و...
نامه هنرمندان به استاندار همدان در اعتراض به تخریب میراث فرهنگی
بیش از ۳۵۰ نفر از هنرمندان، روزنامه نگاران، نویسندگان و فعالان مدنی استان همدان باردیگر با نوشتن نامهای به محمد ناصر نیکبخت استاندار همدان به تخریب میراث فرهنگی و طبیعی در استان اعتراض کردند.
با حضوررئیس منطقه ای شورای جهانی صنایع دستی آسیا –اقیانوسیه ؛
کارگاه آموزشی توسعه صنایع دستی برگزار می شود
کارگاه آموزشی توسعه صنایع دستی با حضوررئیس منطقه ای شورای جهانی صنایع دستی آسیا –اقیانوسیه با محوریت دست یابی به بازارهای داخلی و خارجی جدید در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار می شود.
تپه «دشت بهشت» مربوط به دوران پیش از تاریخ سوله ورزشی میشود؟!
تپه ثبت ملی شده دشت بهشت واقع در محمد شهر کرج با قدمت پیش از تاریخی در معرض تخریب و تبدیل به سوله ورزشی قرار دارد.
رییس پژوهشگاه مواد و انرژی در دومین همایش علم مواد و حفاظت آثار فرهنگی –تاریخی مطرح کرد:
آگاهی از نحوه زندگی گذشتگان با بهره گیری از علم مواد
علم مواد در حفاظت از اشیای تاریخی-فرهنگی اهمیت زیادی دارد بگونه ای که می تواند انقلابی در حفاظت و مرمت ایجاد کند زیرا از طریق علم مواد درمی یابیم که مردم در گذشته چگونه می اندیشیدند و نگرش و طرز تفکرشان نسبت به مسائل چگونه بوده است.
بهشتی در دومین همایش علم مواد و حفاظت از آثار تاریخی –فرهنگی عنوان کرد :
آثار تاریخی تنها به وجه هنری و تاریخی معتبر نیستند
بهشتی با بیان اینکه آثار تاریخی تنها به وجه هنری و تاریخی معتبر نیستند بلکه به لحاظ علمی نیز باید مورد تأمل قرار گیرندتصریح کرد: سرو کار داشتن با آثار تاریخی با نیت اولیه حفاظت نباید به این نیت ختم شود بلکه باید با محصول کار گذشتگان آشنا شویم و به دانشی که داشته اند دست یابیم چه بسا چیزهایی بیابیم که ...
انتقاد از سفر مجردها به «شهرهای گناه»
یک روزنامه اصولگرا با انتقاد از میزان سفرهای ایرانیان به برخی کشورها بویژه ترکیه و تایلند، نوشت: حجم حدود ۴ میلیون گردشگر به مقاصدی که به فساد شهرت دارند، زیبنده است؟
بیانیه دیدهبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ايران
بهشتِ سنگنگارههای ایران را دریابید!
«دیدهبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ايران» نگرانی شدید خود را نسبت به وقایعی که به نام توسعه در مناطق تاریخیِ خمین و گلپایگان برای سنگ نگاره ها در جریان است، اعلام میدارد و از مراجع فرهنگی و متولیان امور میراث فرهنگي کشور میخواهد سريعاً نسبت به توقف عملیات تخریبی اقدام و سپس با كمك كارشناسان چارهانديشي ...
در مراسم گشایش دومین همایش علم مواد و حفاظت آثار فرهنگی – تاریخی مطرح شد:
گذشتگان ما مواد مناسب را انتخاب می کردند
یکی از مسائل پیچیده حفاظت و مرمت آثار گذشتگان انتخاب مواد مناسب و ایده آل از میان ده ها یا صدها ماده در دسترس است که مانع از آسیب و مداخله در ساختار مادی و ارزشهای هنری و معنوی آنها بشود.
سلطانی فر در دومین همایش علم مواد و حفاظت آثار تاریخی –فرهنگی تصریح کرد :
ضرورت تقویت توریسم علمی در شاخه حفاظت
همانگونه که امروز شاهد افزایش آمار توریسم درمانی و تقویت بیش از پیش سایر شاخه های گردشگری هستیم زمان آن رسیده که به سمت توریسم علمی در شاخه ای که بیش از هر رشته دیگری زیبنده نام ایران است یعنی علم حفاظت پیش رویم .
با حضور معاون صنایع دستی سازمان؛
تفاهم نامه همکاری معاونت صنایع دستی کشور و دانشگاه الزهرا (س) به امضا رسید
تفاهم نامه همکاری معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و دانشگاه الزهرا(س) در زمینه همکاری متقابل و آموزشی، فرهنگی به منظور تقویت، رشد و توسعه بنیه علمی با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور، خانم دکترخزعلی رئیس دانشگاه الزهرا(س) ، خانم دکتر سهرابی مدرس دانشکده هنرها و صنایع دستی دانشگاه الزهرا(س) ...
معاون میراث فرهنگی کشور اعلام کرد:
توجه به علوم چند رشته ای به حفاظت از آثار و محوطه های تاریخی کمک بسیاری می کند
محمد حسن طالبیان صبح امروز در همایش علم مواد و حفاظت از آثار فرهنگی و تاریخی به استفاده از علوم رشته ای در فعالیت های میدانی کارشناسان و پژوهشگران تاکید ویژه ای کرد. او گفت: امروزه در شرایطی قرار داریم که برای حفظ آثار تاریخی نیاز به کمک متخصصان علوم مختلف و استفاده از دانش های میان رشته ای هستیم از ...
درخواست مشاوران عظام از خبرنگاران:
نگذارید «عمارت مسعودیه» را از بخش خصوصی بگیرند
اگر «عمارت مسعودیه» تا پیش از سال ۸۹ قصه هزار و یک شب داشت پس از واگذاری به شرکت « عظام» اما و اگرهای این واگذاری هم تبدیل به مثنوی هفتادمن شد تا روایت نامه آن تکمیل شود. حالا مشاوران عظام از تلاشهایشان به عنوان بخش خصوصی در این عمارت فاخر میگویند و خبرنگاران از تعلل آنها در مرمت و نفیس بودن این مجموعه ...
استفاده از ظرفیت های صنایع دستی آذربایجان شرقی به منظور کارآفرینی برای جوانان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در نشست مشترک بین کارآفرینان حوزه فرش و صنایع دستی استان با اعضای هئیت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه بر لزوم استفاده از ظرفیت های صنایع دستی استان به منظور کارآفرینی برای جوانان جویای کار تأکید کرد.
اطلس زبانی ایران در حال تدوین است
اطلس زبانی ایران به عنوان طرحی ملی با هدف ارایه تصویری تا حد امکان دقیق از سیمای زبانی کشور در گروه زبان و گویش پژوهشکده زبان شناسی ، کتیبه ها و متون در حال تدوین است.
به منظور ارتقای موضوعات مرتبط با حقوق میراث فرهنگی انجام می گیرد
بررسی حقوق اموال منقول و موزه ای
نخستین نشست حقوق اموال تاریخی –فرهنگی با حضور سخنرانانی ازدانشگاه ژنو سوییس و اساتید و محققان ایرانی برگزار می شود .
خانه نصیرالملک مرمت و ساماندهی شد
مدیر پایگاه بافت تاریخی شیراز از مرمت و ساماندهی خانه نصیرالملک در بافت تاریخی شیراز خبر داد. او گفت: بخش جنوبی این بنا پیشتر به دلیل نم و رطوبت دچار آسیب شده بود که هم اکنون رطوبت بنا از بین رفته و سازه های چوبی نیز مورد حفاظت قرار گرفته اند.
سیاه و سفیدهای یک عمارت تاریخی
از مرمتهایی که عمارت تاریخی مسعودیه در طول چند سال گذشته به چشم دیده تا قولهایی که صندوق حفظ و احیا به شرکت سرمایهگذاری عظام داد تا این شرکت بتواند تعهداتش را در قبال بنای تاریخی «مسعودیه» به سرانجام برساند، حرفهایی است که امروز مسئولان بهرهبردار عمارت تاریخی «مسعودیه» به زبان آوردند، تا شاید برخی ...
برگزاری مزایده واگذاری ۱۰ بنای تاریخی
مزایده ۱۰ بنای تاریخی برای واگذاری به بخش خصوصی توسط صندوق احیاء برگزار شد.
پیشنهاد معاون صنایع دستی کشور:
معاون صنایع دستی کشور با اشاره به این که کشورهای چین و هند دارای جاده «ابریشم» و «ادویه» هستند؛ اظهار کرد: ایران نیز باید با احیای«جاده فرش» گام جدیدی در برندسازی و احیای داشته های فرهنگی- هنری خود بردارد.
نخستین ژنراتور برق صنعتی ایران در کدام شهر قرار دارد؟
نخستین ژنراتور برق در تاریخ صنعت ایران در حال حاضر در یکی از دانشگاه های کشور مرمت شده و نگهداری می شود.