در تپههای شمالی و جنوبی کُمیشانی چه میگذرد؛
پژوهشکده: برای تپههای کُمیشان مجوزی صادر نکردیم/ میراث مازندران: تخریبی صورت نگرفته است
در حالی که چند روز پیش معاون میراث مازندران مدعی ارسال نامه جهت صدور مجوز برای ادامه کار ادارهی راه در تپه«کمیشانی» شد که پژوهشکده باستانشناسی این موضوع را رد میکند.
آیا علیزاده با دیگر باستانشناسان فرق دارد؟
درحالی فراخوانی از سوی عباس علیزاده در ایران و موسسه شیکاگو منتشر شده و از باستانشناسان درخواست شده که برای پروژه ملی پژوهش و کاوش در شوش رزومه خود را ارسال کنند که این کار به طور قانونی وظیفه پژوهشکده باستانشناسی بوده و حتا اگر پژوهشکده نیز از این موضوع اطلاع داشته این اقدام باید از سوی ارگان حقوقی ...
نخستین اکوکمپ بخش شمالی کوه دماوند راهاندازی شد+ عکس
طبیعتگردان دردآشنای کمبودهای حوزه گردشگری هستند.آنها سالهاست که تلاش میکنند تا گردشگری و توسعه پایدار را در قالب برنامههای خود بگنجانند و در این راه هزاران بار با درهای بسته دولتی برخورد کردهاند اما این بار یک کوهنورد و طبیعتگرد که سالهاست وقت و زندگی خود را صرف این راه کرده است با هزینه خود طرح ...
ساختمان عشرت آباد بلندتر میشود؛
پیشنهادات رییس ایکوموس به سپاه درباره عشرت آباد
حجت درباره عمارت کلاه فرنگی میدان سپاه میگوید:« من مینویسم و امضا میکنم زمانیکه مرمت شد همین سپاه اجازه ندهد کسی مالک آن شود و خود راغب میشود که از این بنا به بهترین نحو ممکن استفاده شود و لذت این بنا و معماری تاریخی آن را خود ببرد و آن را به مکانی برای امضای موافقتنامهها، معاهدهها و رفتوآمد ...
پاسخی از دکتر حکمت الله ملاصالحی؛
اداره کلان شهری به مانند تهران جانهایی میطلبد جامعالاطراف
آنچه اینک بیش از همه در جامعه ما سروری میکند شیطان سود و سوداست. بکف آوردن منفعتهای کلان و زود هنگام به هربهایی حتی به بهای سنگین افکندن ریشههای تناور مواریث فرهنگی و مدنی و معنوی یک ملت.
از سکوت مسوولان تا ادامه کار سرمایهگذار؛
قطع ۲۵۰۰ اصله نهال، حفاری غیر مجاز در یک گورستان تاریخی، ساختوساز بالاتر از ارتفاع و... تنها بخشی از تخلفاتی است که سرمایهگذار از اوایل سال ۹۰ در حریم مصوب قلعهرودخان انجام داده است.
چه کسانی مسبب اصلی تخریب آثار تاریخی- فرهنگی تاق بستان هستند؟
کشف بقایای الهه نیکه ( فرشته بالدار) در چشمه تاق بستان+ عکس
وجود بخش یافته شده از الهه نیکه این احتمال را قوت می بخشد که دیگر بخش های این الهه در دامنه دیوار تاق بزرگ و در درون چشمه آب قرار داشته است که احتمالاً بر اثر انجام عملیات ساماندهی این مجموعه با استفاده از ماشین آلات مکانیکی برای همیشه نابود و در مکانی دیگر مدفون شده اند.
لزوم جلوگیری از عبور خط لوله گاز در یک محوطه ایلامی
عبور لولهگاز از یک محوطه دوره ایلامی بدون گرفتن مجوز از اداره میراث فرهنگی لالی سبب بروز مشکلات عدیدهای شده و اختلاف بین دو سازمان گاز و میراث فرهنگی منجر به حضور آنها در دستگاه قضا شده است.
یادداشتی درباره بافت تاریخی مشهد؛
مصوبات شورای عالی هم حرمت ندارد
آثار تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی یا واجد ارزشهای معماری و تاریخی به بهانهی توسعه و اجرای طرح، یکی پس از دیگری تخریب و نابود شدند. میتوان گفت دیگر چیزی از هویت تاریخی شهر به جز مجموعهی حرم مطهر نمانده است.
رنجهای تهران از نگاه اسکندر مختاری
«شهرداری تهران از جیب خود پول درنمیآورد و منبع درآمد آن شهر است، اگر یک محله از شهر را به میراث فرهنگی بدهند، میتوانیم بررسی کنیم که آیا این سازمان نیز وظیفه اش را انجام میدهد یا نه؟ اگر دولت به میراث فرهنگی نیز پول بدهد میراث هم میتواند اقداماتش را زیاد کند.»
جوابیه سازمان میراث فرهنگی به انتشار گزارش نیروهای شرکتی
سازمان میراث فرهنگی در پی انتشار گزارشی درباره وضعیت نیروهای شرکتی در هنرنیوز جوابیه یی را منتشر کرد .
موقعیت شغلی باستان شناسان ایرانی در هاله ای از ابهام
لازم است تا فارغ از اینکه به حال و روز باستان شناسان بیکار کنونی چاره ای اندیشیده شود برنامه ای مدون و قاطع جهت جلوگیری از ازدیاد گروه های بعدی اجرا شود. شاید زمان اجرای محدویت رشته باستان شناسی تنها در چند دانشگاه مادر و اجرای قاطعانه محدودیت پذیرش دانشجو در رشته باستان شناسی فرا رسیده باشد.
ثروت میراث ثبت شود/ قضات دیوان عدالت اداری هم راضی نخواهند بود
عضو شورای عالی میراث فرهنگی کشور میگوید: مصداق معماری ایرانیاسلامی را میتوان در اندکپلاکهای تاریخی باقیمانده در بافت پیرامون حرم رضوی دید و با توجه به تاکید مکرری که بر استفاده از این معماری میشود، جای تعجب دارد که همین نمونههای محدود باقیمانده هم درحال تخریب هستند و متقابلا بناهایی ساخته ...
میراث ناملموس نیازمند حمایت است نه گلایه و اعتراض
استدلال گروه معترض به ثبت های ناملموس از آنجا ناشی می شود که آنها اصل تفکیک وظایف بخش های مختلف سازمان عریض و طویل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، را نادیده می گیرند و چنین می انگارند که اگر بخشی به هر دلیلی در انجام وظایف خود دچار ضعف و نقصانی بود لاجرم سایر بخش ها نیز باید متوقف گردند و برنامه ...
استعفای رییس دانشکده معماری دانشگاه یزد در اعتراض به ساخت و ساز در میدان امیرچخماق
در پی بازسازی و ساخت دیوارههای اطراف امیرچخماق، رئیس دانشکده هنر ومعماری دانشگاه یزد استعفا داد.
آیا دو اثر تاریخی مشهد نجات مییابد؟
از حساسیت رییس جمهور تا بازدید نماینده مجلس از خانه کوزه کنانی
«قید فوریت برای برگزاری جلسه شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری با مطرح شدن موضوع حساس "خارج شدن آثار تاریخی مشهد از فهرست آثار ملی"، باعث برگزار شدن هر چه زودتر جلسهی شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری شد.»
معاون میراث فرهنگی مازندران خبرداد:
معاون میراث فرهنگی استان مازندران می گوید:«ورود هر لودری به محوطهی «کُمیشانی» متوقف شده است و باستانشناسان این محوطهی آغاز زندگی روستانشینی را بررسی و مطالعه میکنند.»
تخریب کهنترین بقایای روستانشینی توسط اداره راه
در ماه گذشته تپه «کمیشانی» شمالی توسط مالک شخصی و تپه «کمیشانی» جنوبی توسط اداره راه که هر دو متعلق به دوره نوسنگی با قدمتی حدود 9 هزار سال در شهرستان نکا استان مازنداران مورد تعرض شدید قرار گرفتهاند.
آیا در سازمان میراث فرهنگی یک شرکت دورهمی تشکیل میشود؟!
در حالی پس از چهار سال باردیگر سخن از شرکتی شدن برخی نیروهای خدماتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به میان میآید که این بخش از منابع انسانی به شدت نگران اخراج وکاهش حقوق و مزایای خود هستند و معتقدند چرا دولت در واگذاری امور به بخش خصوصی قشر کارگر را نشانه رفته است.
آیا نفسهای خانه «کوزه کنانی » و « سرای عزیزالله اف» به شمارش میافتد؟
هر چند براساس طرح تفصیلی مشهد مقدس، بافت مرکزی اطراف حرم مطهر امام رضا (ع) باید کاربری فرهنگی – تاریخی داشته باشد،اما به نظر میرسد تلاش برای خروج بناهای تاریخی از فهرست ثبت آثار ملی گریبان بافت تاریخی مشهد را نیز گرفته است تا اثبات کند طرح تفصیلی و بافت تاریخی در مشهد هم حرمت ندارد.
نامه اعضای پژوهشکده ثامن به استاندار مشهد؛
مانع خروج دو بنای تاریخی مشهد از فهرست ثبت ملی شوید
«تخریب این یادگارانِ مشهدِ تاریخی، بهدیگر سخن، نابودی شواهد تاریخ ارادت زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، بر اثر قصور و توجه نکردن کافی مسئولان در سالهای گذشته اخیراً به خروج آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی منجر شده است، آن هم در مقطعی که دیدگان جهانی در پی انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام ...
يادداشتي درباره ميراث ناملموس؛
«آلوی برغان» مهمتر است یا «تعیین حریم»؟
«پس از آن که شیوه سنتی تهیه «آلوی برغان» و «بستنی گله» به ثبت رسید، گردشگران زیادی به روستای برغان آمدند، هر چند در ابتدا موجی از مخالفت برپا و در برخی از رسانهها این موضوع مطرح شد که تعیین حریم آثار تاریخی مهم است یا ثبت آلوی برغان و بستنی گله؟!»
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه:
مرمت غیر اصولی چه بر سر کوشک نورآباد ایذه آورد؟
کوشک نورآباد ایذه بنای عصر قاجاریه و دوران حکمرانی خوانین بختیاری در منطقه ایذه مالمیر در حال فرو ریختن است!
«جامعه باستانشناسی ایران» تأکید کرد:
«اگر تهدید و تخریب محوطههای باستانی آن هم در مقیاسی بسیار گستردهتر از سوی مسئولان و مجریان طرحهای عمرانی صورت گیرد، متاسفانه جرم محسوب نشده و هیچ اقدامی صورت نمیگیرد.»
احتمال تخریب کافه نادری نوعیبازی رسانهای است!
شهرداری منطقه ۱۲ با ارسال جوابیهای اعلام کرد که هیچ گونه مجوزی از سوی شهرداری منطقه ۱۲ برای ملک کافه نادری صادر نشده است.
تشریح توافقات ایران و عراق در میراث فرهنگی
«ما مسیر را باز میکنیم تا اگر تمایل داشتند در این زمینه به آن ها کمک کنیم، اما اگر اعلام بینیازی کردند، نمیتوانیم کاری انجام دهیم.»
برای کافه نادری هیچ اتفاقی نمیافتد
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرد: هیچ اتفاقی برای کافه نادری در خیابان جمهوری تهران رخ نمیدهد، با ابزارهای قانونی جلوی هر اتفاقی را میگیریم.
پیام ایكوموس ایران به مناسبت روز خبرنگار
حفظ میراث فرهنگی و طبیعی آن هم در شرایطی که توسعه با کم توجهی به ارزشهای فرهنگی این دّر گهربار را آبستن حوادثی بعضاً تلخ و جبرانناپذیر میکند، مرهون همدلیها و همزبانیهای حمایتگرانه و نقادانه خبرنگاران و روزنامهنگارانی است که با عشق به سرزمین مادری ، قلم به دست غبار را از سپهر دانایی میزدایند ...
خانه «عدل» بنیاد عام المنفعه میشود
رییس پژوهشگاه گفت: با سازمان زیباسازی شهرداری تهران قضیه را دنبال میکنیم تا نخست این سازمان، خانه را خریداری کند و پس از آن به بنیادی عامالمنفعه تبدیل شود.
رییس ایکوموس ایران در گفت و گو با هنرنیوز؛
چه کسانی فقط نوک دماغشان را میبینند؟!
به اعتقاد رییس ایکوموس ایران بعدا کسانی هستند که ناراخت میشوند که چرا بنای قدیمی و ارزشمند خود را خراب کردهاند و یک بنای معمولی جای آن ساختهاند، این طبیعتا در ده تا ۲۰ سال آینده رخ میدهد، و تمام کسانی که بناهای تاریخی خود را تخریب میکنند، به روزگار تاسف خوردن دچار میشوند.