خلیج فارس و باستانشناسی مغفول آن
رییس پژوهشکده باستانشناسی درباره باستانشناسی زیرآب می گوید:« پژوهشکده اقیانوس شناسی در ایران کارهای بسیار سیستماتیک و علمی درباره اقیانوسشناسی با تمام تجهیزات لازم انجام میدهد. از این رو ما تفاهمنامههایی با آنها در حال امضا داریم از سویی نیروی دریایی کشور هم اعلام آمادگی کرده که در این زمینه ...
۱۰۸ شی تاریخی «چغامیش» در ایران آرام گرفتند
دومین روز اردیبهشت ۹۴ از این لحاظ برای ایران روزی به یادماندنی است که ظهر امروز بالاخره پس از سالها تلاش۱۰۸ شیء تاریخی استردادی چغامیش رسما از دانشگاه شیکاگو آمریکا تحویل گرفته و در اختیار موزهی ملی ایران قرار گرفت.
نگاهی به وضعیت پایگاه های میراث فرهنگی؛
پایگاههای میراث فرهنگی چه زمانی نورچشمی میشوند؟!
چارت اداری برخی پایگاهها مشخص نیست و نیروی برخی از پایگاهها از ادارت میراث فرهنگی منفک نیستند. در این صورت چگونه یک مدیر پایگاه میتواند از حق و حقوق پایگاه یا کارکنانش دفاع کند درحالی که حقوق خودش به اداره آن استان وابسته است و حتی خطر اخراج یا ندادن حقوق و اضافه کاری او را تهدید میکند
در نشست رسانهای بافتها، بناها و محوطههای تاریخی مطرح شد:
تخصیص ردیف بودجه به پایگاههای ملی/ ساخت یک طبقه اضافه برجهای آرامش رامسر تخلف است
در نشست رسانهای بافتها، بناها و محوطههای تاریخی با اعلام این موضوع که تا یکماه آینده موزه دوران اسلامی افتتاح میشود از تعیین ردیف بودجه برای پایگاههای ملی همچنین تخلف مالکان برجهای آرامش رامسر سخن به میان آمد.
اندر احوالات عمارت مسعودیه و نوروز؛
اینجا پارک «لاله» نیست، عمارت «مسعودیه» است
سعید فلاح فر میگوید: «اگر عمارت مسعودیه نفیس نباشد، مرکز تهران چگونه تعریف میشود! مرکز تهران بدون مجلس یا باغ نگارستان و عمارت مسعودیه مگر قابل تعریف است! میشود از نیم تنه، بدن یک نفر را جدا کرد و بعد هم اصرار داشت بدون این عضو هم او شخصی کامل است. با حذف مسعودیه از نفایس، تعریف تهران عوض میشود....
وقتی که مهمترین مرجع کمر به همت نادیده گرفتن ارزش ثبتی می بندد؛
چه کسی خانه ثابت پاسال را کارشناسی کرده است؟
«بزرگترین خانهی تهران» را فاقد ارزش تاریخی دانستند، در حالی که نکات مبهم زیادی در این زمینه وجود دارد، چه کسی این خانه را کارشناسی کرده است؟
احداث دامداری در نزدیکی « پاسنگان» 700 ساله؛
اینجا منطقه نمونه دامداری است یا منطقه نمونه گردشگری؟
حدود ۷۰۰ متری کاروانسرای تاریخی «پا سنگان»، مجوز ایجاد یک گاوداری جدید را دادهاند، قدری دورتر از سه مرغداری در چند قدمی مرکز پذیرایی و گردشگری «پاسنگان» در استان قم!
بررسی یک بورس با اشکالات باستانشناختی/ابهامهایی از جنس دلنگرانی باستانشناسانه
«وقتی این همه کارهای معوق در حوزهی اموال تاریخی وجود دارد و سازمان میراث فرهنگی یک دفعه همه را رها میکند و به سراغ آخرین مرحله، یعنی خرید و فروش، میرود باید در صحت این برنامه شک کرد!»
مدیر پایگاه کرفتو در گفت و گو با هنرنیوز؛
غارکرفتو پربازدیدترین سایت کردستان به چه چیزهایی نیاز دارد؟
مدیرپایگاه کرفتو که پیش از نوروز ۹۴ به این سمت منسوب شده پیشنهادات زیادی برای بهبود وضعیت غار کرفتو پربازدیدترین سایت کردستان دارد.
رییس اتحادیه هتل و هتل آپارتمانهای تهران،
لغو تحریمها تأثیرات مثبت زیادی بر صنعت هتلداری دارد
رییس اتحادیه هتل و هتل آپارتمانهای تهران حل مشکلات بانکی گردشگران ورودی و تهیه مواد اولیه مورد نیاز هتلها را از نخستین تأثیرات مثبت رفع تحریمها در صنعت هتلداری ایران دانست.
عضو هیئت مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی؛
توافقات هستهای تورهای ورودی را گرانتر میکند
عضو هیئت مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: در فروردین و اردیبهشت که اوج ورود گردشگر به ایران است دفاتر خدمات مسافرتی ورودی با گرفتن یورو۴۴۰۰ تومانی پیش از توافقات هستهای و فروش احتمالی ۳۵۰۰ تومانی پس از توافقات باید هزینه هتل و یک تور را پرداخت کنند و این تفاوت ۵۰۰ تا ۸۰۰ تومانی در کوتاه ...
زیویه؛ محوطة سوخته باستانشناسی ایران
بین دانستهها و نتایج حاصل از کاوشهای زیویه که در اختیار باستانشناسان و محققین قرار گرفته است و وسعت و مدت کاوشهای این دژ، هیچ رابطه معقولی وجود ندارد. در چنین شرایطی انتظار تجزیه و تحلیل و نتیجهگیری از یافتههای این کاوشها و اظهارنظرهای باستانشناسان و پژوهشگران مختلف و بروز بحثهای علمی میان ...
سید محمود میراسکندری در گفت و گو با هنرنیوز/۲
آیا برای کاوشها در محوطههای مهم و ملی پرسشی وجود دارد؟
رییس پژوهشکده باستانشناسی سالهای ۹۰- ۹۱ گفت:آیا برای کاوشهای ما که در محوطههای مهم و ملی صورت میگیرد، سوالی وجود دارد؟ یا این که احساس میشود پولی برای فلان محوطه باستانی باید خرج شود، پس کار را آغاز کنیم!
توضیحات «دنیل پاتس» به «صدای آمریکا» درباره «خلیج فارس»
دنیل پاتس از دعوت مسوولان ایرانی برای حضورش در ایران خبرداد و اظهار کرد که پس از آغاز کاوشهایش در ممسنی استان فارس در سال ۲۰۰۳ همواره از عنوان خلیج فارس برای آبهای جنوبی ایران استفاده کرده است.
سید محمود میراسکندری در گفت و گو با هنرنیوز/۱
حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد کاوشهای نجات بخشی ناظر نداشته است!
رییس پژوهشکده باستانشناسی در سالهای ۹۰ تا ۹۱ معتقد است بسیاری از محوطهها در کاوشهای نجات بخشی به دلیل قراردادهای پیمانی از بین رفت چرا که هیأتها معتقد بودند این آثار که باید زیر آب برود بنابراین چند ده میلیون میگیریم یک کلنگ میزنیم، دو تا گزارش مینویسیم، آثار هم که زیر آب میرود و کسی هم نمیپرسد ...
ایلام سرزمین ناشناختههای تاریخی
تنوع آب وهوایی تفرجگاههای فراوانی را در استان ایلام به وجود آورده است.
بارانهای گچساران مثل بارانهای «صد سال تنهایی» است
جمشید جهانزاده می گوید: هیچ تعطیلات نوروزی نبوده که من به گچساران نرفته باشم
باغ جهان نما،باغی سرشار از گل و درختان نارنج
باغ جهاننما یکی از باغهای قدیمی و تاریخی شیراز است که با گستره چهل هزار متر مربع، در بخش شمالی چهار راه حافظیه و در بخش شرقی خیابان حافظ جای گرفته است.
سمت زیبا کنار واقعاً زیباست، بنابراین پیشنهاد میکنم اگر کسی برای مسافرت میخواهد سفری به شمال کشور داشته باشد حتماً به این منطقه سری بزند.
گفت و گو با فرحناز منافی ظاهر :
اردبیل،مجسمه حضرت مریم،لباس قشقایی
فرحناز منافی ظاهر می گوید: حالا که دلار گران شده و مردم نمیتوانند سفر خارجی بروند باید مسوولان گردشگری کاری کنند که گردشگران سراسر جهان به ایران علاقهمند شوند اینگونه درآمد کشور افزایش یافته وضعیت اقتصادی و رفاهی مردم بهتر میشود
گشت و گذار در یکی از آثار باستانی اصفهان؛
آتشگاه بربلندای تپه ای دراصفهان
آتشگاه اصفهان یا کوه آتشگاه از بناهای تاریخی شهر اصفهان و از یادگارهای ایران باستان است.
آثار دوره تیموری یزد را ببینید
میدان امير چخماق مشهورترین میدان یزد
گردشگران امیر چخماق را نام میدانی در شهر یزد میدانند که در آن بنایی چند طبقه، مسجد و حسینیهای به همین نام وجود دارد.
گشت و گذاری در یکی از ۱۰۱ هتل برتر دنیا؛
کاروانسرای زین الدین دور افتاده در قلب کویر
اگر ۶۰ کیلومتری از یزد به سمت کرمان حرکت کنید، در فاصله ۵۰۰ متری جاده تنها کاروانسرای گرد ایران به نام کاروانسرای زینالدین را که ساخته قرن ۱۰ هجری قمری است می بینید.
سفر به یکی از مراکز مهم معماری ایرانی؛
یکی از شهرهایی که قدم زدن گاه به گاه در آن هرگز متضمن مفهوم تکرار نیست. کاشان است. از همین روی چند اثر از این شهر را مرور می کنیم.
دید و بازدیدهایمان را معنا ببخشیم
سال نو فرا رسیده است. تنها ساعتهایی به پایان سال باقی مانده است. روزهای مان یکی پس از دیگری گذشت و شاید هر روز تصمیم گرفتیم که سبک و سیاق ارتباط مان را با اطرافیان تغییر دهیم.
نمایشگاه عکس پارسه از منظری دیگر
نمایشگاه عکس پارسه از منظری دیگر، به همت بنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد، از ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۳ الی ۱۴ فروردین ۱۳۹۴ در محل محوطه میراث جهانی تخت جمشید برگزار خواهد شد.
اولویتهای میراث فرهنگی در سال جدید
معاون میراث فرهنگی گفت: انجمنهای میراث فرهنگی و نیروهای مردمی را برای حفاظت از میراث فرهنگی کشور که خود صاحب آن هستند، فعال میکنیم.
رحمانیموحد در گفت و گو با هنرنیوز؛
انتظام بخشی به تشکلها و واحدهای گردشگری الویت سال ۹۴
معاون گردشگری کل کشور تأکید کرد: تمرکز سازمان گردشگری بر روی انتظامبخشی تشکلها و واحدهای گردشگری در سال ۹۴ است.
آیا پژوهشکده باستانشناسی در خوزستان نادیده گرفته میشود؟
تعیین عرصه و حریم «چغابِنوت»، «چغامیش» و «تُل گِسر» بدون امضای پژوهشکده باستانشناسی ظرف یک هفته نامعلوم در حالی قرار است در استان خوزستان انجام شود که «چغابنوت»، «چغامیش» بین دزفول و شوش بوده و حدود ۲۰۰ کیلومتر با «تُل گِسر» در رامهرمز فاصله دارند؟!
مجسمههای صنعتی چه زمانی لبخند میزنند؟
داربستها روی شانههای «صنعتی» سنگینی میکنند
فقط لرزههای عبور مترو موزهی «استاد صنعتی» را به رعشه نمیاندازد، دیر زمانی است که میدان توپخانه دیگر هیچ کس را به یاد تهران قدیم نمیاندازد برای همین صدای مجسمههای علیاکبر صنعتی به گوش نمیرسد. حالا چندی است داربستهایی را بر بدن نحیف این ساختمان نصب کرده و مشغول مرمت و استحکامبخشی آن هستند.