دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی خبرداد:
۳۰۵ غرفه رایگان و ۱۰۰ غرفه غیر رایگان در نمایشگاه امسال صنایع دستی
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی از رایگان بودن غرفه هنرمندان و پولی بودن غرفه نهادها و سازمانها و بخشهای خصوصی غیر مرتبط با حوزه صنایع دستی خبر داد.
پردهبرداری از تخلفات بیشتر در میراث فرهنگی دزفول
دبیر و سخنگوی انجمن میراث فرهنگی تاریانا خوزستان گفت: شرکتی وجود داشته که به صورت صوری از طریق آن مجوزهایی برای تخریب بناهای تاریخی در بافت دزفول صادر میشده که مستندات آن شنبه تحویل حراست، یگان حفاظت و مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان داده خواهد شد تا به این تخلفات رسیدگی شود.
وعده و وعیدهایی که محقق نمیشوند؛
از استاندارد روی کاغذ تا وام پرداخت نشده به اقامتگاههای بومی
در حالی مسوولان گردشگری از تدوین استانداردهای اقامتگاههای بومی سخن میگویند که هنوز این طرح در هیأت دولت مطرح و تصویب نشده است و در حد یک آیین نامه داخلی است!
صدور بیانیه اعضای شورای عالی تشکلهای غیر دولتی صنایع دستی کشور؛
اعتراض به اختصاص بودجه و ردیف اعتبارات کم برای برگزاری هفته صنایع دستی
در پی تخصیص بودجهای کم برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی، اعضای شورای عالی تشکلهای غیر دولتی صنایع دستی کشور در بیانیهای اعتراض خود را به نمایندگی از هنرمندان و صنعتگران به گوش رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رساندند.
یادداشتی درباره محوطههای خوزستان؛
لزوم پاسخگویی شفاف میراث فرهنگی خوزستان درباره برنامههای تعیین عرصه و حریم
بنا به اظهار نظر بسیاری از اساتید باستانشناسی، تعیین عرصه محوطههای باستانی بخصوص در خوزستان که رسوبگذاری در آن بالا بوده میبایست از طریق گمانه زنی انجام شود، نه با استناد به مطالعات کتابخانهای و تصاویر هوایی.
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران:
دروازه های تاریخی شهرتهران بازنمایی میشوند
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران از تهیه طرح ساماندهی، مرمت و بازنمایی دروازه های محدوده حصار ناصری تهران تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: دروازههای حصار صفوی شهر تهران و تعدادی از دروازههای درونشهری دیگر در قالب این طرح بازیابی میشود.
مدیریت باغ موزه قصر، به یک مداح رسید
حسین هوشیار، معاون اجتماعی سابق چند منطقه در تهران و مداح اهل بیت، بر صندلی مدیریت باغ موزه قصر تکیه زد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان:
نظرات میراث فرهنگی درباره «لسانالارض» به جد مدنظر قرار گیرد
مدیر کل اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان گفت: پیش از ورود من به این اداره کل، توافقات دربارهی ساخت سالن اجتماعات در تختفولاد اصفهان انجام و حتی بخشهایی از کار نیز آغاز شده بود، از سوی دیگر بستگان متوفیان دفن شده در این محوطهی تاریخی اعتراض داشتند که نباید این کار انجام شود آنها اعتراض ...
با سکوت میراث فرهنگی اعلام شد؛
تخریب «لسانالارض» نتیجهی چهار سال بررسی !
شهردار منطقه ۶ اصفهان، در حالی عملیاتی شدن طرح «سالن اجتماعات گلستان شهدا» در «لسانالارض» را نفی میکند، که در برنامهای زنده و تلویزیونی آن را نتیجهی چهار سال بررسی میداند.
معاون میراث فرهنگی خوزستان خبرداد:
اعزام نقشهبردار به محوطههای چغامیش، چغاپهن، چغابنوت، تَل گسر
معاون میراث فرهنگی خوزستان از اعزام نقشهبردار به محوطههای چغامیش، چغاپهن، چغابنوت، تَل گسر برای فراهم شدن مقدمات تعیین دقیق عرصه و حریم خبرداد.
«نماز در آیینه میراث فرهنگی» در انتظار مخاطب
در حالی میتوان از نمایشگاه «نماز در آیینه میراث فرهنگی» به عنوان تنها برنامه هفته میراث فرهنگی یاد کرد که این نمایشگاه به دلیل عدم تبلیغات مناسب در سکوت چشم انتظار علاقهمندان به آثار موزهای است.
ناتوانها «توانا بود هر که دانا بود» را شکستند
جدارهسازی خیابان ناصرخسرو، باعث تخریب کتیبهی – کاشی ۸۳ سالهی «توانا بود هر که دانا بود» شد.
نغمه اصفهان پس از ۷۰ سال فراموشی، به گوش رسید
پس از ۷۰ سال از نخستین اجرای سرود اصفهان اولین اثر موسیقیایی که در وصف شهر اصفهان ساخته شد، این اثر تاریخی از پرده فراموشی بیرون آمد و با صدای شهریار بلوچستانی اجرا شد.
پاسخ شهرام زارع به مسوولان پایگاه شوشتر؛
مناقشه نکنید! «وضع ما خوب است»
سؤال روشنی پرسیده شده است: در هزار متری دفتر پایگاه میراث جهانی شوشتر، در درون محدودة درجه یک حریم جهانی، مجموعه میراثی عظیمی آشکارا در شرف نابودی است. این مجموعه سترگ میراثی، به رغم آنکه میبایست جزئی از شخصیت و کاراکتر پرونده جهانی شوشتر باشد، پس از شش سال از ثبت جهانی آن نه تنها به پرونده الحاق ...
نگاهی به وضعیت موزه های ایران؛
موزهها فراموشخانههای تاریخ یا گورستان هویت
به اعتقاد یک باستان شناس در ایران موزهها فقط حالت یک اداره را دارند که بدون هیچ پژوهش یا طرح پرسش یا بازدیدی از سوی مخاطبان، صبح دربهای آن گشوده و عصر بسته میشود.
بازگشت اشیاء چغامیش و آیندۀ باستان شناسی ایران
باستان شناسی ایران دست کم پنجاه سال از باستان شناسی جهان عقب است، بنابراین اگر هیأتی خارجی قصد پژوهش در ایران دارد، این پژوهش باید در مسیر اهداف و در جهت پیشبرد باستان شناسی ایران باشد نه فرضیه ای که ذهن فلان یا بهمان باستان شناس – چه خارجی یا چه ایرانی – را به خود مشغول کرده و با اولویتهای پژوهشی باستان ...
وقتی هایپرمارکت مهمتر از تاریخ میشود؛
سالن اجتماعات ۶ هزار متری وسط قبرستان تاریخی « تخت فولاد»
در حالی «لسانالارض» یکی از قدیمیترین قبرستانهای جهان شیعه ثبت ملی شده تبدیل به سالن اجتماعات میشود که چند متر آن طرفتر در مکانی که قرار بود مصلی تختفولاد شود، مجوز هایپرمارکت صادر شده است؟!
یک کارشناس دفتر حفظ و احیای معاونت میراث فرهنگی زیرپا گذاشتن مصوبات حریم توسط شهرداری مشهد را یکی از عوامل رشد قدرت ساخت و ساز در توس میداند و میگوید: با توجه به گسترش شهر مشهد، شهرداری میگوید چون برای بخشهایی از این مجموعه روستا سرمایهگذاری شده یعنی جادهکشی و لوله کشی گاز کردهایم، پس باید از ...
به منظور رفع مشکلات و ارتقا کیفیت خدمات، پایگاه استانی ابیانه ملی میشود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در گفت و گو با هنرنیوز:
آماده شنیدن نظرات متخصصان درباره وزارتخانهشدن سازمان میراث فرهنگی هستیم
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو که مسوولیت بررسی وزارتخانهشدن سازمان میراث فرهنگی در قالب یک کارگروه ویژه را برعهده دارد از اعلام نظر متخصصان سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این باره استقبال کرد.
تپه باستانی «KS۰۳۹۷» در منطقه چغامیش تسطیح شد +عکس هوایی
درحالی طی چند روز گذشته سخن از تسطیح تپه فضیلی به میان آمده است که عکسهوایی همچنین فعالان میراث فرهنگی و باستانشناسان مستقل حاضر شده در محل خبر از تخریب تپه باستانی دیگری میدهند و این پرسش را مطرح میکنند که کارشناسان میراث فرهنگی دزفول چگونه تشخیص دادند که تپهی باستانی تسطیح شده که در فهرست محوطههای ...
«توس» اندر خم هفت خوان رستم/ ۸ کیلومتری که توس را نجات میداد!
قرار شد ساکنان روستاهای توس «سفلی» و «علیا» جابه جا شوند و عرصه زمینها از ساخت و ساز خالی و آزاد شود و جمعیت روستای «اسلامیه» نیز افزایش نیابد و مجوز ساخت و ساز بیشتر به آن داده نشود اما اینک نه تنها این روستاها جابه جا نشده بلکه با آوردن امکاناتی چون آب و برق و گاز زمزمههایی برای تلاش جهت گرفتن ...
با وجود ثبت نخستین تپهها درسال 1310؛
تنها ۱.۱۷ درصد تپههای تاریخی دارای حریمند!
در حالی هر روز اخباری از گوشه و کنار مبنی بر تخریب تپههای باستانی شنیدهمیشود که از ۱۲ هزار و ۵۶۴ تپه ثبت ملی کشور فقط ۱۴۷ تپه در طول ۸۵سال تعیین حریم شدهاند و با این سرعت ۲۲۶۱ سال دیگر زمان نیاز است تا کل تپههای تاریخی تعیین حریم شوند البته اگر تا آن زمان چیزی از این تپهها باقی مانده باشد؟!
بهترین نوع گردشگری در ایام پیک سفر؛
گردشگری تخریب؛ شیوهی مورد پسند گردشگران ایرانی
در برخی از سایتهای مشهور باید از یک تعداد بخصوص بیشتر گردشگر به مجموعه راه نداد، روشی که امروزه در بسیاری از سایتهای گردشگری جهان مانند موزه لورو هم به کار گرفته میشود.
با کشف سازهای جدید حین لولهکشی گاز در محوطه کلگه زرین؛
آیا میراث خوزستان به تعیین عرصه و حریم هوایی پایان خواهد داد؟
در حالی مسوولان میراث فرهنگی خوزستان معتقدند کشف سازه باستانی حین لوله کشی گاز در محوطه کلگه زرین مسجد سلیمان بیرون از عرصه است که سال پیش این محدوده از طریق عکس هوایی و بدون مجوز پژوهشکده باستانشناسی تعیین عرصه و حریم شده است.
در یک عصر جمعه اردیبهشتی رخ داد؛
ایکوموسیهای ایران دور هم جمع شدند تا درباره بایدها و نبایدهای این موسسه فرهنگی گفت وگوی کوتاهی داشته باشند.
یک فعال گردشگری معتقد است که چادرخوابی ویژهی طبیعت گردان است و البته این شیوه از چادرخوابی با حجم گسترده فقط مختص ایران است.
فصل بهار کاخ ورسای تهران چگونه میگذرد؟
بروکراسی اداری دامن «ثابت پاسال» را هم گرفت!
با وجود پیگیریهای رسانهای و حساسیت افکار عمومی نسبت به موضوع «ثابتپاسال» گفته میشود هنوز این پروندهی از اداره کل میراث فرهنگی تهران راهی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نشده است.
«جواهر» ایرانی چگونه حفاظت میشود؟
چرا مجموعة مهم و ارزشمند سوزنگر که جزئی از شخصیت و کاراکترِ سازههای آبی شوشتر به شمار میآید در فهرست سیزدهگانة این پرونده به ثبت نرسیده است؟ چرا در پروندة شوشتر حتی اشارهای هم به این مجموعه وجود ندارد؟! (بخصوص که نه تنها ناشناخته نبودهاند بلکه در انظار و ملاء عام و محل تردد همگانی قرار دارند)؛...
آیا یکی دیگر از یاران حجت میرود؟
پچپچههای درگوشی بهارانه سازمان میراث فرهنگی
فصل بهار سال ۹۴ آغازی متفاوت در حوزه میراث فرهنگی داشت جدای از خبر خوش بازگشت اشیای چغامیش به خاک وطن،ظاهراً این فصل با صف عریض و طویل شایعههای متفاوت درباره استعفا به اواسط خود نزدیک میشود.