در سایتهای تاریخی چه میگذرد؟
فرد زورگیر در بیستون به کسی آسیب وارد نکرده است
به گفته شاهدان عینی صبح پنجشنبه (۱۰ مهرماه) دو فرد زورگیر با سلاح سرد به یک گردشگر خارجی و راهنمای او در محوطه تاریخی بیستون حمله کرده و پس از آسیب رساندن به راهنمای تور وسایل شخصی آنها را به سرقت بردند.اما مسئولین انتظامی استان کرمانشاه ضمن رد این موضوع معتقد هستند در جریان این اتفاق به هیچ یک از ...
بورس اموال تاریخی حفاری غیر مجاز خانههای مردم است!
یک پیشکسوت باستانشناسی و کارشناس اموال تاریخی گفت: یعنی دولت اینقدر بیپول شده که حالا نوبت به اشیا تاریخی مردم رسیده است؟! تاریخ بخشی از مردم است، مملکتی که تاریخش را به حراج بگذارد؛ مردمش را به حراج گذاشته است! شما حاضرید کتاب قرآن پدربزرگتان را به من بفروشید؟ چه کسی یادبودش پدر بزرگش را میفروشد؟...
یک مجموعهدار در گفت و گو با هنرنیوز:
مردم از سازمان میراث فرهنگی گریزانند/ پول همایشها را صرف خرید اموال تاریخی حفاران غیر مجاز کنید
به گفته یک مجموعهدار اموال تاریخی – فرهنگی سازمانی که طلایه دار حفظ و نگهداری اموال تاریخی – فرهنگی است به شدت از روند سیاستگذاری غلط رنج میبرد.همین امر سبب شده طی ۳۶ سال گذشته بسیاری از آثار نفیس از مرزهای این کشور خارج شود. اگر تعداد حفاران غیر مجاز افزایش پیدا کرده متقابلاً سازمان میراث فرهنگی ...
درخواست پژوهشگران، باستان شناسان، روزنامه نگاران و فعالان میراث فرهنگی از ارزیاب یونسکو :
اعتبار حرفهای سازمان یونسکو را در پرونده « ثبت جهانی شوش»تضمین کنید
جمعی از پژوهشگران، باستانشناسان، هنرمندان، خبرنگاران و دوستداران میراث فرهنگی بیانیه ای دربارهی «ثبت جهانی شوش» صادر کردند.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گو با هنرنیوز؛
بورس اموال تاریخی در اختیار سازمان بورس اوراق بهادار قرار خواهد گرفت
به اعتقاد معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از آنجا که بورس، کالا و نقل و انتقال تعریف دارد بنابراین اموال تاریخی در یک بازار شفاف هویت خود را پیدا میکند. یک کالا وقتی به بازار بورس آمد و در کمیته قیمتگذاری هویت کالا مشخص، شناسنامه صادر و قیمت پایه تعیین شد دیگر امکان فروش ...
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشریح کرد:
مشکلات گردشگری از صدر اسلام تا نگاه ویژه برنامه ششم توسعه به آن
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از بخش خصوصی خواست تا هر آنچه را که به رونق، رشد و فراهم کردن شرایط برای فعالیت بیشتر بخش گردشگری میانجامد به صورت مکتوب و خیلی فوری در اختیار سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری بگذارند تا در برنامه ششم توسعه کشور پس از بررسیهای کارشناسی گنجانده میشود....
هنوز جای خالی برای اقامت شما موجود است!
در حالی که مسئولین رده بالای سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، با تقدیر از سیاست خارجی دولت یازدهم که موجب ورود چشمگیر گردشگران خارجی به ایران شده است از تکمیل ظرفیت هتلها تا سال ۲۰۱۵ خبر دادهاند برخی دیگر از مسئولین این سازمان و فعالان گردشگری اعلام میکنند همچنان ظرفیت خالی هتل برای ورود ...
رئیس اداره اموال منقول فرهنگی و تاریخی اداره مرکزی موزهها:
صدور مجوز برای بیش از ۴۰ مجموعهدار/ بانکها وجود اموال تاریخی- فرهنگیشان را رد میکنند!
مسئول بخش اموال منقول اداره کل موزهها گفت: بخشی از اموال تاریخی – فرهنگی که امروزه به خارج از کشور میرود و در حراجیهای بینالمللی به فروش میرسد متأسفانه با علم به اینکه ایرانی است اما برای دولت امکان طرح تملکش وجود ندارد و به لحاظ حقوقی کشور نمیتواند در مورد آن اقامه دعوی کند چون طبق قوانین بینالمللی ...
مهدی رهبر در گفت و گو باهنرنیوز:
درد بینوایی و بورس اموال تاریخی!
یک باستانشناس پیشکسوت گفت:«کدام بنا مرمت شد؟ چه کاوشی انجام شد؟ جلوی تخریب چند تپه، محوطه و خانه گرفته شد؟ چند طرح عمرانی مجاب به تغییر مسیر شد که دلمان خوش باشد اوضاع میراث فرهنگی این مملکت رو به سامان است و حالا باید به فکر اموال دیگران باشیم. راه اندازی بورس اموال تاریخی زهرخندی به اوضاع نا به سامان ...
از سوی مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان،
حکم رییس جدید میراث فرهنگی شوش ابلاغ شد
«سعید دیناروند» رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شوش شد.
هفت اپیزود و بافت تاریخی قزوین!
پرونده احداث خیابان انصاری شرقی و شکل گیری شهرسازی ایرانی-اسلامی توهمی که از حرکت باز ایستاد.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران خبرداد:
ضبط ۱۳۴۴ شی تاریخی از قاچاقچیان در شهریورماه // استاندار به وعده خود عمل کند
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران از کشف ۳ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی از جمله ۸۳۳ سکه منحصر بهفرد و همچنین گچبریهای متعلق به کاوشهای سد سیمره خبر داد.
مدیرکل جدید دفتر صادرات معاونت صنایعدستی خبرداد:
حضور صنایع دستی ایران در سه نمایشگاه برلین، میلان و الجزایر
مدیرکل جدید دفتر صادرات معاونت صنایعدستی از حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی در آینده نزدیک و احتمال برگزاری چنین نمایشگاههایی در ایران خبر داد. همچنین سرپرست پیشین این دفتر هم اعلام کرد: در هفته گردشگری برنامهای برای برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی ندارند.
همزمان با نمایشگاه نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایرانزمین؛
برگزاری سومین نشست علمی موزه ملی ایران
موزه ملی ایران همزمان با نمایشگاه نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایرانزمین، سلسله نشستهای علمی برگزار می کند که هدف آنها ارایه نتایج پژوهشهای جدید باستان شناسان و متخصصین حیات وحش و تنوع زیستی درباره پیشینه و وضعیت فعلی ارتباط انسان و سایر جانوران است.
یکم مهرماه در موزه ملی ایران رخ خواهد داد؛
در نمایشگاه «نشانههایی از ۲۰۰ هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایران زمین»، کتاب «عجایب المخلوقات» در موزه ملی به نمایش در میآید.
یک استاد دانشگاه در رشته معماری و شهرسازی گفت: حفاظت امری سه گانه شامل حفظ، تخریب و ساختن خلاقانه بر اساس آنچه بوده، میشود.
با پیگیریهای مسئولان و کارشناسان میراث فرهنگی،
سرانجام مخالفت با عبور خیابان انصاری شرقی قزوین رسماً اعلام شد
سرانجام شورای عالی معماری و شهرسازی مخالفت رسمی خود را با عبور خیابان انصاری شرقی قزوین از دل بافت تاریخی این شهر اعلام کرد.
۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت هتلها خالی است
دبیر جامعه هتلداران ایران گفت: خلاف آن چیزی که برخی از مسئولین در مورد تکمیل ظرفیت هتلها در رسانهها اعلام کردند همچنان جای خالی برای پذیرش مسافران داخلی و خارجی در هتلها وجود دارد.
مطالعه هیأت امنایی شدن موزهها رو به اتمام است
به اعتقاد معاون میراث فرهنگی کشور با هیات امنایی شدن اداره موزهها، درآمد موزهها به خودشان برمیگردد درحالی که وقتی هیات امنا، قانونی نشده باشد درآمد آن باید به خزانه واریز شود.
روز گذشته بخش بسیاری از یک خانه تاریخی مربوط به دوره زندیه در بافت تاریخی شیراز تخریب شد.
همزمان با اعزام هیأت ویژه میراث فرهنگی به شیراز؛
سازمان میراث فرهنگی از مسئولان شهری شیراز شکایت کرد
در جلسه کارشناسان سازمان میراث فرهنگی با مقامات و مسئولان شهر شیراز ضمن اعلام شکایت این سازمان از مقامات این شهر به دلیل تخریب خانهی « پورنواب» بر شناسایی و پیگیری عاملین تخریب شبانه خانه دختر فتحعلیشاه قاجار تأکید و فرمانداری و یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس مکلف به پیگیری این موضوع شد.
خانه «پور نواب» به طور کامل تخریب شد
خانه «پورنواب» متعلق به دوره زندیه با وجود تلاش فعالان میراث فرهنگی و سازمان میراث فرهنگی به طور کامل تخریب شد.
تعجیل و بیمبالاتی تخریب معنوی شوش را به همراه دارد
هرگونه تعجیل و بیمبالاتی در تدوین پروندة ثبت جهانی این میراث گرانقدرِ جهانی بهمنزلة تخریب معنوی آن است؛ نه چندان متفاوت از اینکه با کلنگ و بیل مکانیکی به جانش افتاده و آن را با خاک یکی کنیم!
۱۸ شهریور در موزه ملی برگزار میشود؛
دومین نشست تخصصی نمایشگاه "نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایرانزمین"
همزمان با برگزاری نمایشگاه "نشانههایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایرانزمین در موزه ملی ایران"، سلسله نشستهای علمی با موضوع نمایشگاه در این موزه برگزار میشود.
«دانش تاریخی مرمت» بهترین گزینه برای حفاظت آثار تاریخی
یک پژوهشگر رشته مرمت گفت:زمانی که کارگاههای مرمت و معماری جای خود را به کلاسهای درس در دانشگاهها دادند و سازمان میراث فرهنگی در دفاتر فنی سازمان«ملی حفاظت از آثار باستانی» مستقر شد ما در حفظ بناها با چالش جدی روبهرو شدیم.
دکتر مهدی حجت در گفت و گو با هنرنیوز:
نظر کارشناسی باستانشناسان درباره شوش را به ایکوموس جهانی منتقل میکنیم
رییس ایکوموس ایران گفت: نظر کارشناسی باستانشناسان فعال در حوزه شوش را به یونسکو اعلام خواهیم کرد.
معاون میراث فرهنگی در گفت و گو با هنرنیوز؛
ساماندهی اموال تاریخی از قانون برنامه چهارم توسعه ناقص مانده است
معاون میراث فرهنگی گفت: اموال تاریخی مجاز به دلیل ترس مردم از ضبط آنها، در وضعیت نامناسبی به لحاظ مرمتی به سر میبرند که این بورس امکان قیمتگذاری کارشناسی یا برآورد مشکلات مرمتی و چگونگی نگهداری بهتر آن را برطرف میسازد.
ضد اخلاقی رفتار کردن باستانشناسی یعنی تخریب میراث فرهنگی
دکتر حکمتالله ملاصالحی گفت: مسأله اخلاق در میراث فرهنگی و باستانشناسی یک مسأله بیرونی نیست. باستانشناسی دانش شناخت انسان است. ما کیستیم؟ چرا وجود تاریخی داریم؟ قرآن نیز ما را برای شناخت خودمان بیش از هر کتاب و دین دیگری به تاریخ به عنوان منبع شناخت دعوت میکند. مهمترین و با بهاترین شناخت، شناخت تاریخی ...
رييس هيأت مديرة جامعة باستانشناسي ايران خبر داد:
عدم تسویه دستمزدهای کاوش سد سیمره
محمد تقی عطایی گفت: کاوشهای نجات بخشی اکنون یک دو دهه است که به یکی از پیچیدهترین موضوعات باستانشناسی ایران بدل شده است. این نوع خاص از فعالیتهای باستانشناسی در همه جای جهان مرسوم است اما در ایران به دلیل وجود برهمکنش همزمان چندین عامل از جمله تحمیلی بودن آن، وابستگی مالی و لجستیکی آن، محدودیت زمانی ...
یک باستانشناس با اشاره به نقل قولی از «برشت» که میگوید:«خیلی دشوار است به کسی بخواهید چیزی را بفهمانید که برای نفهمیدن آن پول گرفته است» خواستار پیدا کردن راه حلی برای رساندن مشکلات حوزه میراث فرهنگی و باستانشناسی ایران به گوش مقامات و دولتمردان شد.