درخواست سرپرست هیأت گمانهزنی و تعیین عرصة و حریم شوش از ایکوموس؛
صحت و سقم عرصه و حریم شوش را پیگیری کنید
نظر به اینکه کمیتة ملّی ایکوموس به طور مستقل و ذیل مجموعة ایکوموس جهانی فعالیت دارد و اعضای آن نیز از کارشناسان مطلع و متخصصِ زمینههای مختلف میراث فرهنگی میهن ما هستند، تقاضا دارد مسایل مربوط به «مجموعة باستانی شوش» که از حیث تاریخی و تمدنی حائز اهمیت فوقالعادهای برای ایران و جهان است، به طور ویژه ...
مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان اصفهان:
دو کارشناس بانک سفال مسجد جامع بازمیگردند
به گفته مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان اصفهان مدیر پایگاهها قول داده تأمین اعتبار منابع انسانی را فراهم کند. قطعاً اگر این منابع تأمین شود پرسنل سابقهدار و متخصص پایگاه مسجد جامع اصفهان به جای خود باز می گردند و به کارشان ادامه میدهند.
حفاظت از بافتهای تاریخی تنها با دخالت یک دستگاه اتفاق نمیافتد
معاون میراث فرهنگی گفت: علاوه بر شهر یزد در شهرهای ساری، کاشان، دزفول، شوشتر، خوزستان و شیراز نیز تفاهمنامههایی در راستای اهداف ثبت ملی و جهانی امضا شده و قرار است در همدان، ساری و گرگان تفاهمنامههای دیگری با این هدف به امضا برسد تا یک سازوکار رسمیتر برای حفاظت از میراث فرهنگی کشور توسط این ...
نگاهی به سنگ نگارههای خراسان شمالی؛
شترهای دوکوهانه زینتبخش سنگنگارهها «قوچ قلعه»
سنگنگارههای «قوچ قلعه» به دلیل نزدیکی آن به رودخانه« اَترک» مدام محل رفت و آمد ایلات و عشایر کوچرو بوده و از این رو نقش شتر دو کوهانه و کل و بز کوهی بیشتر در آن دیده میشود.
روند ثبت جهانی محوطههای باستانی وسیع درون شهری، مروری بر تجربهٔ شوشتر و شوش
عاقبت همهٔ شما کارشناسان میروید دنبال زندگیتان!
نیت ما از ثبت جهانی چیست؟ آیا اضافه کردن یک رقم در یک فهرست است، یا شناخت بیشتر و صیانت بهتر از مواریث فرهنگیمان؟ اگر دولت ایران، توانایی پذیرش چنین تعهدی را در خود نمیبیند باید از ثبت این پرونده بگذرد، نه اینکه کارشناس طرح بر آگاهی خود نسبت به ماهیت یک میراث ملی چشم بپوشد و از مسئولیت خود در قبال ...
مهمات جنگ جهانی دوم در رسانهها منفجر شد
هنگام فتح تهران در زمان «جنگ جهانی دوم» پادگان منطقه جلالیه ( دکتر فاطمی) به دست نیروهای «متفقین» افتاد تا از مهمات آن برای ادامه جنگ استفاده کنند و مهمات خود را در آنجا جاسازی کنند.
رییس اسبق مرکز پژوهشهای باستان شناسی:
ثبت جهانی شوش با عرصه ۴۰۰ هکتاری حقیرانه است/ جلسه معاونت میراث فرهنگی صوری و برای رفع تکلیف بود
محمود موسوی گفت: ثبت جهانی شوش با عرصه ۴۰۰ هکتاری حقیرانه است اما حقیرانهتر آنکه باستانشناسان را به بازی گرفتند و جلسه صوری برقرار کردند.
چرا کارکنان گنجینه اصفهان اخراج شدند
بزرگترين گنجينه هاي سفال اسلامي جهان چه وضعیتی دارند؟
حالا اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان واقعاً از يك مركز تخصصي براي معماري جهاني اسلام به يك اداره باكارمندان اداري مبدل شده كه خالي از كارشناسان زبده است .
سوداگران از رامسر چه می خواهند؟
آرامش ۴ اثر تاریخی رامسر و باغ ۳۳ هکتاری مقابل آن به چه بهایی بر هم می ریزد؟
در حالی در طرح بالا دست شهری رامسر ۴ اثر تاریخی و حرایم آن تعیین شده است که اینک قرار است ساخت و سازهای برج آرامش ، رامسر را به سمت و سویی ببرد که نشان دهد حرایم آثار تاریخی برای مسئولان این شهر حرمتی ندارند.
هنرنیوز در گفتگو با هنرمندان صنایع دستی؛
راههای تصرف بازارهای خارجی صنایع دستی چیست؟
کاری در سطح تولید و تبلیغات و فروش احتیاج به تیم دارد مخصوصا اگر مقصود صادرات خارج از کشور باشد چون بعدا بحثهایی مثل طراحی هدفمند، بسته بندی استاندارد، قوانین گمرکی و ایجاد حسابهای خارجی مطرح میشود که هر کدام از این موارد احتیاج به هماهنگی، وقت و حوصله دارد. هرچه تیم کاری مصممتر و بزرگتر باشد کار ...
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی خبرداد؛
بافت تاریخی یزد ثبت جهانی میشود
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی هدف از نشست دیروز سازمان میراث فرهنگی و سایر مسئولان شهری یزد با این ارگان را تلاش برای ثبت بافت تاریخی یزد عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تهیه پرونده این بافت، ظرف یکی دو سال آینده شاهد ثبت جهانی آن باشیم.
چرا یک بنای قابل واگذاری به بخش خصوصی حریم ندارد
در حالی باغ نمیر یزد از سوی صندوق حفظ و احیا به بخش خصوصی واگذار شد که این باغ تاریخی به رغم سرمایهگذاری کلان جهت بهرهبرداری فاقد حریم مصوب و ابلاغی است و حریم آن با ساخت و سازهای اطراف شکسته میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور تأکید کرد:
ثبت جهانی ورزش پهلوانی گام مؤثری در ترویج ارزشهای اخلاقی کشور
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ورزش زورخانهای و آیین پهلوانی نقش اساسی در تربیت نسل جوان و آموزش فرهنگ فتوت و جوانمردی و ترویج ارزشهای اخلاقی دارد.
دفتر برنامهریزی آمار و اطلاعات گردشگری همچنان بسته است
در حالی که مسئولان گردشگری در سالهای گذشته آمار مختلف،گاه عجیب و غریب توام با خیالپردازی در صنعت گردشگری کشور ارائه دادهاند؛ کارشناسان، صاحبنظران و تحلیلگران این حوزه از نداشتن مرکزی برای ثبت آمار دقیق حوزه گردشگری که بتوان بر اساس آن برنامهریزی درست و مدونی برای این صنعت در کشور انجام داد، ...
معاون میراث فرهنگی کل کشور در گفت و گو با هنرنیوز؛
پرونده تعیین عرصه شوش به پژوهشکده باستانشناسی سپرده شد
جلسه تعیین عرصه شوش که با حضور مسئولان مختلف سازمان میراث فرهنگی از صبح در حال برگزار بود نهایتاً با سپردن پرونده تعیین عرصه به پژوهشکده باستانشناسی ظهر امروز به کار خود پایان داد.
اما و اگرهای سفر به شهر مادها؛
همدان؛ شهری که زیرساخت گردشگری ندارد!
بیشتر مراکز گردشگری، تفریحی، اقامتی و تجاری مانند پارکها، هتلها، رستورانها، مراکز خرید و شهربازیها در بخش کوچکی از شهر همدان یعنی دامنه الوند جانمایی شده که به نظر میرسد افق دید مدیران بیشتر از این منطقه نیست.
احسان یغمایی در گفت و گو با هنرنیوز؛
آقای طالبیان تعصب شما کجا رفته است؟
احسان یغمایی، باستانشناس و پژوهشگر پیشکسوت، تعیین عرصهای «۴۰۰ هکتاری» برای شوش را مصداق هموار کردن راه برای سوداگران دانست و گفت: کار میراث فرهنگی این مملکت به جایی رسیده که شوش ۱۲۰۰ هکتاری را با عرصه ۴۰۰ هکتاری ثبت جهانی کنند؟ آن هم با تصمیم مهندسان عمران! پس تکلیف ۸۰۰ هکتار دیگر و تکلیف اقمار وابسته ...
شبهههای شوش و تقلای ثبت جهانی
اندازة واقعی عرصة مجموعة باستانی شوش را نمیدانم؛ این جملة کوتاه، همة پاسخی است که آقای محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور و مسؤول پروندة ثبت جهانی شوش، در چند ماه گذشته به پرسشها و ابهامهایِ خبرنگارانِ بخشِ میراث فرهنگی چندین رسانه تحویل داده است. ولی ماجرا چیست؟ معاون میراث فرهنگی کشور چرا ...
«جعفرمهرکیان» از «تاریخ مجسم ایران» چه میگوید؟
روزهای سپری شده جنگ از زبان « شوش»
شوش روزگاران زیادی را پشت سر گذاشته است و حال به یمن همین استواری قرار است مزین به فهرست میراث جهانی شود اما در دوران جنگ بر شوش و موزه و قلعه آن چه گذشته است و مسئولان میراث فرهنگی، امروز درباره آن باید چه تصمیمی اتخاذ کنند؟ آیا تصمیم آنها شایسته شوش خواهد بود؟
مالک: تخریب میکنیم، مسجد جامعی: تخریب نمیشود
کلنگها خانهی «شیخفضلالله نوری» را بیشتر دوست دارند
کارگران شهرداری قسمتی از تیغه کشیده شده با آجر و سیمان خانه ی شیخ فضلالله را تخریب میکنند تا مسجد جامعی و خبرنگاران برای نخستین بار و در زمانی یک ساعته بتوانند از خانه صد ساله «شیخفضلالله نوری» دیدن کنند، خانهای که مسجد جامعی اصرار بر حفظ آن دارد و مالکش اصرار بر تخریب آن.
با حضور مسجدجامعی ، دکتر مهدی محقق، خاندان امیناضرب در سالروز صدور فرمان مشروطیت برگزار شد:
جشن ۹۰ سالگی «تاج فرهنگ زنده تهران»
رئیس شورای شهر تهران همراه با جمعی از خبرنگاران و چهرههای فرهنگی کشور، جشن روز خبرنگار و تولد ۹۰ سالگی عبدالله انوار – تهران شناس و نسخه شناس شهیر ایران - را عصر روز گذشته (جمعه ۱۷ مرداد) در خانهی تاریخی «امینالاضرب» برگزار کردند.
با تخریب خانه میناسیان مخالفتی نداریم!
پس از درگذشت لئون میناسیان پژوهشگر و نویسنده ارمنی اصفهان، خانه او سرنوشت مبهمی پیدا کرده است.
مهدی رهبر در گفت و گو با هنرنیوز؛
عرصه شوش قطعاً بیش از ۴۰۰ هکتار است
مهدی رهبر گفت: بیرون از عرصه معروف به «۴۰۰ هکتاری» شوش آثار و تپههای تاریخی زیادی وجود دارد که جزء لاینفک مجموعه باستانی شوش است و مسؤولان میراث فرهنگی را ملزم میکند نه از سر تعجیل، بلکه از باب ضرورت، تعقل و تعهد در تعیین عرصه تدبر لازم را به خرج دهند و دست به انتخابی نزنند که در شأن آنها، سازمان ...
تخریب امامزاده ۸۰۰ ساله «طزرک»
چگونه عاملان تخریب امامزاده طزرک بنایی را که در حکم شناسنامه تاریخی طزرک بوده و موجب ثبت نام طزرک در کتابهای تارخی و مشهور شدن آن در منطقه و استان بوده ویران کردهاند و با این کار مدعی خدمت به مردم طزرک و فرهنگ آنان نیز هستند!»
مهدی رهبر در گفتگو با هنرنیوز:
تعیین عرصه مجموعه باستانی «ایوان کرخه» بدون گمانهزنی محال است
مهدی رهبر با اشاره به مدفون شدن بسیاری از آثار شهر باستانی ایوان کرخه و تپههای اقماری در زیر انباشت رسوبات طبیعی، تعیین عرصه این شهر باستانی بدون گمانهزنی در این منطقه را محال و خنده دار توصیف کرد.
یکی از ساکنان پیشین مجموعه تاریخی خانههای «آقاجان نسب»:
مرمت خانههای تاریخی وظیفه سازمان میراث فرهنگی است نه بخش خصوصی!
درحالی میراث فرهنگی استان مازندران ۱۵ سال پیش مجموعه خانههای تاریخی «آقاجان نسب» را به منظور حفظ این بناها خریداری کرد که یکی از ساکنان پیشین آن از رها شدن این خانهها به حال خود طی این مدت تا زمان واگذاری به سرمایهگذار بخش خصوصی خبر میدهد.
آثاری که در بستههای سفر گم میشوند؛
آیا گردشگری فارس تنها با سه اثر زنده است؟
در حالی برخی فعالان گردشگری معتقدند بازدید از آثار تاریخی مشهور تنها گزینه مورد علاقه گردشگران خارجی است که برخی دیگر از فعالان و کارشناس عدم معرفی و گنجاندن سایر مقاصد را علت اصلی این انتخاب میدانند.
گزارش هنرنیوز از طرح آبرسانی غدیر و خطر تخریب محوطههای تاریخی + تصاویر
محوطههای تاریخی گرفتار تصمیم مسئولان پژوهشکده باستانشناسی و میراث خوزستان
در نهایت اعضای پژوهشکده و معاونت میراث فرهنگی و مسئولان خوزستان چه تصمیمی برای محوطههای تاریخی خوزستان در طرح آبرسانی غدیر میگیرند؟ محوطههایی که با عبور این خط لوله در معرض خطر تخریب قرار دارند.آیا پس از ۵ سال قرار است پژوهشکده باستانشناسی کلیه محوطههای تاریخی طول مسیر آبرسانی غدیر را شناسایی کند ...
معاون حفظ و احیای میراث فرهنگی خوزستان:
محوطههای تاریخی خوزستان گوشت قربانی نیست
معاون حفظ و احیای میراث فرهنگی خوزستان گفت: محوطههای تاریخی خوزستان گوشت قربانی نیست و برای حفاظت از آنها تلاش خواهیم کرد.
کدام را تخریب کنیم، حمام قاجاری یا مدرسه سلجوقی؟
اگر گرمابه بلاغی به زیر خیابان برود شاید ما نیز همچون اصفهانی ها که پنجاه سال پیش گرمابه خسروآقا را به زیر خیابان بردند و اکنون پشیمان هستند در آینده پشیمان گردیم. اما بد از بدتر، بهتر است و برای مدیریت شهری قزوین هیچ جای نگرانی نیست قزوین گرمابه زیاد دارد ولی مدرسه کم