فیلم مستند«سارا» ، سرآغاز اطلاع رسانی به خانواده ها
اگر چه فیلم مستند «سارا» بیشتر به زندگی روزمره و تلاش های این دختر بچه برای شناخت دنیای اطراف خود بویژه رنگها و نورها می پردازد اما جای خالی نگاههای کارشناسی و دستورات پزشکی درجهت اطلاع رسانی نسبت به بیماری «تورچ» بشدت احساس می شود.
مرکز ملی فرش و استاد قبا شیوا چه پاسخی دارند؟
تکراریبودن پوستر «نمایشگاه فرش دستباف» برای چهارمین سال متوالی
هدف از این نوشتار نقدی بر کار عجیب و غیر حرفهای مرکز ملی فرش ایران مبنی بر تکراریبودن پوستر این نمایشگاه برای چهارمین سال متوالی (دورۀ بیست و سوم تا بیست و ششم) است که به گفته خودشان به منظور شکلگیری و تثبیت این رویداد در ذهن مخاطبان، الگوی کلی فرش دستباف ثابت است!
جای خالی «سوم خرداد» در سینمای ایران
حال که قرار است دولت دوازدهم در قوی تر شدن چیدمان کابینه خود تجدید نظر کند. بهتر است دست به انتخاب مدیرانی در حوزه فرهنگ و هنر و بویژه موضوع سینما و دفاع مقدس بزند که دراین حوزه دغدغه مند باشند.
دولت منتخب و توجه به عزت و معیشت حوزه فرهنگ
اگر چه دولت منتخب در وعده های انتخاباتی و مناظرات ، کمترین توجه را به «حوزه فرهنگی» و بویژه سینما داشت اما انتظار همه سینماگران از اعضای 4 هزار نفره خانه سینما گرفته تا هنرمندانی که به صورت مستقل فعالیت می کنند این است که دولتمردان ...
دولت منتخب و توجه به عزت و معیشت حوزه فرهنگ
اگر چه دولت منتخب در وعده های انتخاباتی و مناظرات ، کمترین توجه را به «حوزه فرهنگی» و بویژه سینما داشت اما انتظار همه سینماگران از اعضای 4 هزار نفره خانه سینما گرفته تا هنرمندانی که به صورت مستقل فعالیت می کنند این است که دولتمردان ...
نگاهی به فیلم «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان
روایتی منطقی از میلیشیا و بحرانسازیهای سال ۶۰
«ماجرای نیمروز» روایتی به استناد اسناد است از سال 60 و درگیریهای آن روزگار. این فیلم روی مرز واقعیت ایستاده است؛ دوربین درون یک هسته از بچههای سپاه است؛ آنها دغدغه دارند که دشمن روبه رو را بزنند؛ اما اینقدر فضا مهآلود است که تشخیص دشمن هم کاری دشوار به نظر میرسد. این فیلم تکامل یافتۀ آثاری است ...
رسانه ملی درسال جدید به خانه تکانی اساسی نیاز دارد
جبار آذین در یادداشتی با اشاره به محتوای برنامه های صداو سیما آورده است؛ تولیدات ضعیف،برنامه های تکراری و نبود نوآوری و خلاقیت و نابسامانی اوضاع برنامه وسریال سازی و...که باعث بی رغبتی مخاطب و روی آوری اوبه برنامه های ماهواره ای شده است،رسانه ملی رادرانجام وظایف ملی خود موفق نشان نمی دهد
رسانه ملی درسال جدید به خانه تکانی اساسی نیاز دارد
جبار آذین در یادداشتی با اشاره به محتوای برنامه های صداو سیما آورده است؛ تولیدات ضعیف،برنامه های تکراری و نبود نوآوری و خلاقیت و نابسامانی اوضاع برنامه وسریال سازی و...که باعث بی رغبتی مخاطب و روی آوری اوبه برنامه های ماهواره ای شده است،رسانه ملی رادرانجام وظایف ملی خود موفق نشان نمی دهد
حضور در صحنه برای گرفتن فیلم و عکس ! جای گلایه مندی است
یک زمانی ، ساختمان پلاسکو یکی از بلندمرتبه ترین ساختمان های تهران و کشور محسوب می شد ، ساختمانی که هر گاه در فیلمی دیده می شد زیبایی شهر را در نماهای باز دو چندان می کرد.
اگر چه تلاش ها و زحمات عوامل تولید معمای شاه قابل تقدیر است و از اینکه رسانه ملی توجه ویژه ای به تاریخ انقلاب آن هم در یک سریال طولانی مدت کرده است را می توان به فال نیک گرفت اما با ابراز تاسف باید گفت معمای شاه در قدو قامت پرداختن به مهمترین ژاندارم منطقه و رشادت های مردم ایران برای به ثمرنشستن مهمترین ...
با افشا شدن برخی از فیش های حقوقی مدیران
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
حالا که فرصت دست داده تا مسئولین به فیش های حقوقی کلان رسیدگی کنند، بد نیست مسئولین قدری هم به فکر فیش های حقوقی کسانی باشند که سالها به آنان در پرداخت حقوق اجحاف شده است!
تغییر مدیریت رسانه ملی ؛ امیدها و آرزوها
با وجودی که صدا و سیما در کشور ما یک دستگاه عریض و طویلی است که بودجه های زیادی را می بلعد اما متاسفانه طی سالهای گذشته ، خروجی موفقی نداشته است و حتی در رقابت با شبکه های کوچک ماهواره ای هم ، قافیه را باخته است!
شورای عالی سینما؛ دستاوردی که قربانی جناح بندی شد
درحالی انحلال شورای عالی سینما رقم می خورد که این شورا می توانست یکی از کارآمدترین و ممتاز ترین شوراها در زمینه سینما - آن هم درسطح کلان مدیریت کشور- محسوب شود و راه را برای هر نوع موضع گیری های افراطی که گاها در برخی از مقاطع بر علیه سینما گرفته می شود مسدود سازد.
اگر ما بتوانیم بزرگترین خطاهای فکری را بشناسیم و از آنها در زندگی شخصی، شغلی یا در دولت مان پرهیز کنیم، ممکن است شاهد جهشی در موفقیت خود باشیم.
نگاهی به کتاب «انسانیت: تاریخ اخلاقی قرن بیستم»؛
برخاستن از دل بربریت و باز فروافتادن در آن
کتاب «انسانیت: تاریخ اخلاقی قرن بیستم» گذشته را به حال پیوند می زند. تلاشی است برای جمع کردن اخلاق با تاریخ. موضوع کتاب تاریخ اخلاقی نوع بشر در سدهی بیستم است.
نگاهی به فیلم «کانون توجه(2015)»؛
فیلم کانون توجه(Spotlight) به کارگردانی «تام مککارتی» که در لیست منتشر شده توسط انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا به عنوان بهترین فیلم سال 2015 معرفی شده است
به پایان آمد جشنواره «حکایت» همچنان باقی است!
جشنواره سی و چهارم با تمام فراز و نشیب هایش به پایان رسید تا بار دیگر ثابت کند که جشنواره ای بی عیب و نقض و بدون نگاههای سیاسی و جناحی، هیچگاه با جشنواره فیلم فجر قرین نخواهد شد.
«به دنیا آمدن»؛ سرگردان در انتقال پیام
لحن فیلم در انتقال پیامش معلق است و خداحافظی زن برای رفتن به یزد و ماندن مرد در خانه ای تک و تنها با نورپردازی تاریک و گریه آرام مرد نشان از لحن دو گانه فیلم در نتیجه گیری است
جشنواره و اعلام داوری بدور از شائبه!
هر ساله با اعلام رای داوران جشنواره فیلم فجر شاهد اعتراض ها و موضع گیریهای برخی از سینماگرانی نسبت به رای داوران هستیم امری که به نظر می رسد کم کم به یک سنت ناخواسته تبدیل شده است.
هیات مدیره انجمن جلوه های ویژه میدانی یادداشت اعتراض آمیزی به محمد حیدری نوشت
همزمان با رای داوران، هیات مدیره انجمن جلوه های ویژه میدانی طی یاد داشت اعتراض آمیزی به محمد حیدری دبیرجشنواره نسبت به ادغام جلوه های ویژه میدانی و جلوه های ویژه بصری ، واکنش نشان داد.
جشنواره و افزایش بی نظمی های سلیقه ای و گاها سیاسی!
به نظر می رسد که گلایه مندی بعضی از فیلمسازان از دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر به حدی رسیده که آنان سعی می کنند این گلایه مندی را در نرفتن بر روی فرش قرمز یا برگزار نکردن نشست های خبری نشان دهند. امری که در این دوره به نظر می رسد رو به افزایش است.
جشنواره و فیلم های تلخ ، فاقد امید و به دور از فضای انقلابی
بی شک پرداختن به فیلم ها تلخ اجتماعی که هیچ بازتابی از امید در آنان دیده نمی شود و انتهای آن جز سیاهی رنگی نیست نمی تواند نسخه شفا بخش جامعه ای باشد حتی اگر بپذیریم که این جامعه به چنین معضلاتی – به صورت حداقلی – دچار شده باشد.
نقش محوری زنان در این خانواده ها نقش حیاتی است که می تواند آرامش خانه را با ایفای درست نقش مادری و همسری همچنان حفظ کند به گونه ای که فرزندان هیچ چیزی از یک خانواده معمولی کم نداشته باشند.
آخرین بار کی سحر را دیدی ؛ فیلمی قصه گو با چاشنی قتل!
این فیلم که در ژانر فیلم پلیسی – معمایی تعریف می شود با یک قتل در وسط اتوبان شروع می شود و همزمان قصه گمشدن سحر نیز اتفاق می افتد.
«نفس« فیلمی که نفس تماشاگران را به شماره انداخت!
فیلم «نفس» نیازمند بازنگری های اساسی هم به لحاظ تایم ، ریتم و تدوین است و اگر فیلم به روایت روان تر، ساده تر و کوتاه تر از قصه خود اعتنایی نکند بی شک ، نفس مخاطب در نیمه های اول فیلم به شماره خواهد افتاد.
صدور کارت های فله ای جشنواره ؛ شلوغی در حد حادثه منا !
دیشب کاخ جشنواره شاهد حضور بیشماری از تماشاگرانی برای دیدن فیلم «لانتوری» اثر رضا درمیشیان بود تماشاگران انبوهی که مشخص نبود چگونه و از کجا موفق به دریافت کارت کاخ جشنواره شده بودند؟!
هدف این کتاب از بررسی فیلم ها نه صرفا بازتاب و تبیین مسائل شهری که در سطحی فراتر خلق تصویر و تصوری سینمایی از شهرهاست تصویری ورای آنچه که در زندگی هر روزه مان تجربه می کنیم.
امسال باز جمال ما به تغییر و تحولات سلیقه ای مدیر جشنواره فیلم فجر روشن شد و انتخاب مدیر برای کاخ جشنواره و کاخ مردمی و همچنین انتخاب مشاوران دبیر ، همه نشان از صرف بودجه های جدید برجشنواره است و چه خوب است در شادی جشنواره فیلم فجر؛ قدری هم مراقب بیت المال باشیم.
نگاهی کوتاه به سریال « خانه کوچک»
«خانه کوچک» اگر چه کوچک است اما روح بزرگی را در مخاطب گوشزد می کند و آن حس انساندوستی برای حل مشکلات همنوعان خود است تا بتوان با عشق و محبت ، خانه بزرگتری از امید ، عاطفه و انسانیت بنا کرد.
زنده بودن و یک نویسنده بودن کافی است. کاترین منسفیلد