به بهانه برگزاری چهارمین همایش نقد ادبی؛
نقد ادبی از سرگشتگی تا خوداندیشی و خودآگاهی
چهارمین همایش ملی نقد ادبی با عنوان «گفتمانشناسی ِ نقد ادبی» توسط انجمن نقد ادبی ایران با همکاری گروه زبان وادبیات فارسی دانشگاه گیلان، 16 و 17 اردیبهشت 1394 برگزار می شود.
کمتر از چند ساعت پس از انتخاب دبیر جشنواره فیلم فجر
موافقان و مخالفان دبیر جدید جشنواره فیلم در وایبر، واتساپ و تلگرام!
امروز شرایط رسانه به گونه ای شده است که دیگر حتی خبرگزاریها نمیتوانند به سرعت رسانههای همراه مردم برسند. رسانههای همراه منظورم تلفن همراه است. تلفن همراه هم دوربین عکاسی شده؛ هم فیلمبرداری، هم ضبط صوت و ...؛ در این شرایط خبرنگاران در گروههای مختلف حضور دارند و به صورت آنلاین هم اخبار را رصد میکنند ...
رضاداد: مجزا بودن بخش بینالملل فیلم فجر هزینهای برای سینما نداشت!
هزینه نداشت اما پول صرف برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر شد
بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر تمام شد و سوالاتی ماند که امیدوارم با برگزاری دوباره این رویداد به طور مجزا این پرسش ها هم با پایان برسد!
نگاهی به فیلم سینمایی «ایران برگر»؛
ایران برگر، ترکیب «پایتخت» و «شب های برره»/ ایران برگر مهران مدیری را کم داشت
حضور چند بازیگر آشنا و همچنین طراحی صحنه و جنس بازیها مخاطب فیلم را به یاد ترکیبی از مجموعه های «شب های برره» و «پایتخت» می اندازد و مسعود جعفری جوزانی دربرنامه «هفت» حرف هایی زد که باید به طور جدی به تغییر نگرش این فیلم ساز توجه کرد.
آستانه تحمل خودمان را افزایش دهیم و قدر صبورتر باشیم
یکی از مشکلات سینما و تلویزیون در سالهای اخیر اعتراضهایی است که توسط صنوف و اقوام مختلف نسبت به پخش یک فیلم یا یک سریال انجام میگیرد و همه آنان با کمتر از توقف کار راضی نمیشوند!
فیلمی که بعد از هفتاد سال پیدا شد/1
مستند «شب سقوط خواهد کرد» با داستان و روایت فوق العاده اش، کشتاری را به تصویر می کشد که نیروهای متفقین در اردوگاههای اسرای آلمان کشف کردند.
فیلمی که بعد از هفتاد سال پیدا شد/2
چهار سال قبل، موزه ی سلطنتی جنگ بریتانیا، تصمیم گرفت فیم هیچکاک و برنشتاین را احیا کند که شامل ششمین حلقه ی فیلم نیز می شود که در پایان پروژه ناتمام ماند
از« آلفرد هیچکاک» بیشتر بدانیم؛
در یادداشت زیر که ادامه نکاتی جالب از زندگی هیچکاک در طول دوره فیلمسازی اش و پشت صحنه این فیلمهاست در مورد استفاده از یک دوربین مخفی برای فیلم برداری در یکی از سکانسهای شمال از شمال غربی، ترفندی که هیچکاک برای پایان فیلم روانی به کار برد، عدم حضور «آنتونی پرکینز» در صحنه دوش، شکل گیری موسیقی فیلم «پرندگان» ...
نگاهی به کتاب «کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم»؛
قهوه را که نمیشود تنهایی خورد
نویسنده کمونیسم را بیشتر از آن که یک ایدئولوژی سیاسی و یک روش حکومت بیابد یک موقعیت ذهنی دیده است.
نگاهی به کتاب «خنیاگران آذربایجان»؛
عاشیق به معنای وسیع، صدای انسانهای آزاده، صدای داستانهای حقیقی و صدای حقیقت است.
پس از تولید سه دوره این سریال؛
تولید «پایتخت ۴» دغدغه مخاطب یا پیشنهاد وسوسه انگیز مالی
آیا پیشنهاد وسوسه انگیز مالی تلویزیون به سیروس مقدم برای ساخت سریال پایتخت ۴ موجب شد تا وی به تمامی حرفهای قبلی خود مبنی بر نساختن سری جدید پایتخت پشت کند یا اینکه مساله دیگری در میان بوده است بماند.
نگاهی به یک برنامه پُر طرفدار نوروزی؛
کلاه قرمزی ؛ کُلاهی که برای سر کودکان گشاد است!
برنامه «کلاه قرمزی» سالها است که مخاطب اصلی خود که همان کودک و نوجوانان هستند را گم کرده است و متاسفانه بیشتر قصههایش در راستای سلیقه بزرگسالان نوشته میشود و این امری است که میتواند در آینده نزدیک، سبب قطع ارتباط کودکان با این برنامه پرطرف شود.
نگاهی به سریال «فوق سری» و اعتراض مهدی فخیم زاده؛
آقای فخیم زاده ضعف سریال تان ارتباطی به مدیران رسانه ندارد
گویا مهدی فخیمزاده، مدیران رسانه و فیلمنامه نویس سریال «فوق سری» اطلاع ندارند که مخاطبین تلویزیون بهترین و هیجان انگیزترین مجموعههای پلیسی را دنبال میکنند. نمیتوان مخاطب امروزی را به هر نحوی راضی کرد. آنقدر ساده بینی در یک سریال به نوعی دست کم گرفتن شعور مخاطب به حساب میآید.
نگاهی به یکی از سریالهای نوروزی؛
«درحاشیه» واس ماس یا واس خنده س!
مجموعه طنز «درحاشیه» بیشتر از آنکه در نقد عملکرد پزشکان باشد بیشتر برای خنداندن مخاطب ساده پسند تهیه شده است تا گروهی، پولی بدست آورند و نانی به زحمت نخورند!
نگاهی به فیلم سینمایی «رخ دیوانه»؛
وقتی ساعد سهیلی ماجرای فیلم را لو می دهد
بزرگترین ایرادی که میتوان به « رخ دیوانه»گرفت تغییر صدای ساعد سهیلی است که مخاطب با کمی دقت میتواند از همان اواسط فیلم تغییر صدای ایجاد شده توسط وی را حدس بزند.
نگاهی به روند اکران فیلم سینمایی «استراحت مطلق» در نوروز؛
چگونه کارگردانی به دلیل حضور نیافتن فیلمش نشست رسانهای برگزار میکند و بر علیه مدیریت سینمایی صحبت میکند و از رسانهها در راستای گلهمندیهایش استفاده میکند و در نهایت فیلمش جزو آثاری قرار میگیرد که در نوروز اکران میشود؟! این توافق یا یک محافظه کاری است یا نشأت گرفته از یک سناریوی مشترک.
گذری بر یک نمایش در سالن باران؛
«آخرین نامه»، ابتکار در مضمون تئاتر جنگ
سالن تازه تأسیس باران، این روزها را به نمایش «آخرین نامه» اختصاص داده است. نمایشی کمدی با مضمون جنگ که داستان سه دیدهبان (هژار، اسماعیل و رحمان) در منطقهی مرزی مهران را روایت میکند. این سه شخصیت، در فواصل مختلف نمایش، قسمتهایی از زندگی خصوصی خود را بازگو می...
درود نوروز با چهارشنبه سوری آغاز و بدرودش با سیزده به در به پایان میرسد.
سفر به یکی از مراکز مهم معماری ایرانی؛
یکی از شهرهایی که قدم زدن گاه به گاه در آن هرگز متضمن مفهوم تکرار نیست. کاشان است. از همین روی چند اثر از این شهر را مرور می کنیم.
حاجیفیروزه، عید نوروزه، سالی چند روزه
بوی عید که در کوچه پس کوچههای شهر میپیچد، حاجی فیروزها با چهره سیاه، لباس و کلاه مخروطی شکل مقوایی قرمز رنگ سر چهارراهها جای گلفروشان و فال فروشان را میگیرند تا با خواندن شعرهای ضربی (حاجی فیروزه،سالی یه روزه،همه میدونن،منم میدونم، عید نوروزه)، رقص و شیرینکاری نوید آمدن بهار را بدهند و انعامی ...
آیا براستی در دیگر کشورها هم، آنان چنین سرنوشت دردآوری را بر سرِ آیینها و مراسمهایی با قدمت هزاران ساله خود بوجود میآورند؟! مگر ما همان ایرانیهایی با تمدن ۷ هزار ساله که اولین دستورات متمدنانه و زندگی مسالمت آمیز را در فرهنگ خود داشتند نیستیم ؟! پس چرا اینقدر تغییر کردیم؟
به بهانه اکران دوباره ایک فیلم خاطره انگیز؛
«گاو» فیلمی که میتوان بارها آن را دید
نمایش فیلم «گاو» علاوه بر اینکه میتواند خاطره تولید فیلمهای آن روزگاران را نزد مخاطب امروزی زنده کند این فرصت را هم برای تماشاگران ایرانی فراهم می سازد تا بار دیگر این اثر ماندگار و هنری را بر پرده سینما مشاهده کند.
نگاهی به یکی از فیلم های گروه «هنر و تجربه»؛
«پریدن از ارتفاع کم» اثر ضعیف و پر اطواری است
شب گذشته این فیلم به همراه عواملش در ایوان شمس اکران خصوصی را برگزار کرد تا این کارگردان نمایش اولین فیلم بلندش را در گروه «هنر و تجربه» تجربه کند. فیلم «پریدن از ارتفاع کم» اثر ضعیف و پر اطواری است که برای جوانان علاقهمند به سینما ارزش دیدن را دارد.
نگاهی به کتاب «یکی درباره دیگری»؛
«کتاب یکی درباره دیگری» دستچینی از برخوردهای تاریخی است که لحظاتی از تاریخ را از نگاه مشاهیری که مخاطب هم هستند با چاشنی طنز روایت می کند.
نگاهی به کتاب «گرسنگی و ابریشم» اثر «هرتا مولر»؛
نویسنده اگر ریشه در خاک نداشته باشد نوشتن برایش سخت می شود. اما گویی مولر خاک را با خودش اینور و آنور می کشد، خاک هنوز در گلدانی است که با دستهای چائوشسکو حمل می شود!
نگاهی به فیلمهایی که در نوروز امسال اکران خواهد شد؛
کاهانی با آن همه شکایت به اکران نوروزی رسید
بالاخره پس از کش و قوسی که طبیعی است چندی است فیلمهایی که در نوروز قرار است اکران شود مشخص شده اند.کاهانی با آن همه گله مندی که نتوانست در قجر حضور داشته باشد چگونه اکران نو.روز را از آن خود کرد؟!
اکرانهای نوروزی؛ موفقیت یا ناکامی
با قدری مدیریت در اکران، هم میتوان فیلمهای پرفروشی را در طول سال، راهی سینماهای کشور کرد و هم اینکه تماشاگر فراری از سینما را با یک عملیات غافلگیرانه، دوباره با سینما آشتی داد
نگاهی به کتاب «آوای لطیف اهریمن» اثر «نادین گوردیمر»؛
نوشتن است که رویاها را واقعیت میبخشد
گوردیمر عواطف و درونیات انسان را با استفاده قدرتمندش از کلمات روی صفحات کاغذ بیرون می ریزد و خواننده را با وجوه کمتر شناخته شده اش آشنا می کند وجوهی که روح انسان را ترسناک جلوه می دهد.
سهم خانواده ۵ هزار نفری خانه سینما در انتخابات چقدر بود؟
وقتی تعداد کسانی که در یک انتخابات حضور دارند – حتی اگر نمایندگی طیف وسیعی از زیر مجموعه خود را هم برعهده داشته باشند – بیشتر باشد آیا امکان انتخاب شدن افراد شایستهتر برای احراز پستهای کلیدی مثل هیات مدیره، بیشتر نخواهد شد؟ چرا خانه سینما خود را از این امکان – با تمکین نکردن از ورود افراد بیشتر به ...
نگاهی به کتاب «آرمان در جستوجوي دوست»؛
سفر آرمان در این شهر او را با رازها و مسائل عجیبی در برخورد با خجیها و خعیها آشنا می کند.