به بهانه حضور ایران در شصت و ششمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت؛
امروزه تقریبا بیشتر کشورهای جهان پس از عضویت و حمایت از قانون کپی رایت توانسته اند جایگاه خود را در نشر بین المللی به تثبیت برسانند و به مدد این قانون از امتیاز های خاصی برخوردار بشوند.
افق نو، دریچه ای نو علیه صهیونیزم و امپریالیزم سینمایی
کنفرانس بین المللی افق نو گفتمان و رویکرد جدیدی را در حوزه سینما و رسانه های بین المللی فراهم کرد و دریچه ای را برای تبیین و طرح مباحث جدید علیه امپریالیسم سینمایی و رسانه ای به سمت دنیا گشود.
حاشیههای بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان؛
تهدید مجری افتتاحیه علیه خبرنگار
مجری برنامه افتتاحیه در لابی هتل خبرنگار رسانه مذکور را تهدید بر شکایت کرد مبنی بر اینکه اگر مطلبی راجع به من در رسانه نوشته شود از شما شکایت میکنم.
نگاهی به برنامه های مهم حوزه کتاب در نیمه دوم سال؛
از فرانکفورت تا هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران
شصت و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت، فردا در این شهر آغاز به کار می کند، این در حالی است که بیش از صدها ناشر در این نمایشگاه به ارائه کتاب های خود می پردازند.
خروجی نشست رئیس سازمان سینمایی با دریادار «سیاری»
چه کسانی قرار است فیلم دریایی بسازند؟
نشست مشترک فرماندهی نیروی ارتش جمهوری اسلامی با رییس سازمان سینمایی با هدف گسترش ارتباطات دو سویه میان این دو نهاد برگزار شد. موضوع اما این است که چه کسانی قرار است از این تفاهم نامه منتفع شوند؟ چه کسانی قرار است فیلمها یی با موضوع دلاوریهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به تصویر در آورند؟...
ایجاد شائبۀ در مسأله مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری
مرکز موسیقی حوزه هنری را «شورای راهبردی» اداره میکند نه مدیر مرکز!
هنوز فاضل نظری – شاعر معاصر – یک هفته نیست بر مستند مدیریت مرکز موسیقی نشسته که اعلام نظرهایی جهت دار در مورد او آغاز شده است. وی که بعد از حدود یک دهه مدیریت موفق در حوزه هنری استان تهران، مشاور محسن مومنی شریف شده بود، حالا با حکم دیگری از او به مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری منصوب شده است؛ اما گویا ...
در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت؛
بزرگترین نمایشگاههای کتاب جهان
هر سال نمایشگاه های کتاب بسیاری در سراسر دنیا برگزار می شود. بسیاری از این نمایشگاه ها جنبه تجاری دارند و در بازار بین المللی نشر و کتاب بسیار تعیین کننده و با اهمیت هستند.
کنار آفتاب پاییز، روبه روی فصلها نشستهایم؛ حالمان اگر خوش نیست، لااقل سایهای طولانی از ما روبه رویمان پهن است که می تواند ابتدای شعری کوتاه باشد.
مروری بر جشنواره مقاومت و سخنی کوتاه با همکاران رسانهای؛
«روزگاری عشق و خیانت» نباید دیده شود! این در دستور کار برخی افراد قرار گرفته است
چرا برخی رسانهها در برابر همچین فیلمهایی در جشنواره مقاومت که جایگاه اصلی آنها هم است و به گونهای این جشنواه را خانه آنها باید بدانیم مقاومت کردند؟! مقاومت درجشنواره مقاومت علیه فیلمی که درباره مقاومت بوده است. آیا نباید این مسئله حداقل تبدیل به یک فرضیه شود که چون روح الله شمقدری تهیه کننده این ...
سینماگر،نویسنده و پژوهشگر سینما در پنجه سرطان معده؛
زاون قوکاسیان در بستر بیماری هم حاشیه ندارد
زاون قوکاسیان کارگردان، فیلمساز، نویسنده، محقق و منتقد سینمای کشورمان که در اصفهان ساکن است مدتی است که در بستر بیماری با سرطان معده دست و پنجه نرم میکند.
اگر نام کارگردان را از فیلم «امروز» بگیریم باز هم این فیلم اسکاری است
دیروز انتخاب «امروز» اشتباه بود
برای حضور در مراسمهایی مانند اسکار که یک کشور دیده میشود و هر فیلم نماینده مردمش در آن مراسم است باید حسایت بیشتری به خرج داد اگر رضا میرکریمی آن عقبه را در ذهن ما نمیداشت هیئت انتخاب بازهم پای این فیلم می ایستاد.
تعجیل و بیمبالاتی تخریب معنوی شوش را به همراه دارد
هرگونه تعجیل و بیمبالاتی در تدوین پروندة ثبت جهانی این میراث گرانقدرِ جهانی بهمنزلة تخریب معنوی آن است؛ نه چندان متفاوت از اینکه با کلنگ و بیل مکانیکی به جانش افتاده و آن را با خاک یکی کنیم!
تأملی بر پرفورمنسی درباره غزه؛
این پرفورمنس همانگونه که از نام آن پیداست، قصد در برانگیختن اندیشه واحساسی فراموش شده را دارد، گونه ای تلاش و سعی در زنده کردن نوستالوژی و امری فرو رفته در اعماق دل و ذهن، اما اینبار نه نوستالوژی یی فردی نبست به زمان و مکانی فردی و محدود ، بل نوستالوژی ای جهانشمول نبست به اندیشه و حسی جهانشمول که در ...
وقتی کتابهای روانشناسی در جامعه زیاد می شوند؛
در دو دهه اخیر انتشار و توزیع کتاب های روانشناسی که با موضوعات مختلف اما مشابه نوشته شدهاند، به صورت گسترده درآمده است.
نگاهی بر بزرگترین نمایشگاه کتاب دنیا؛
آنچه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت می گذرد
نمایشگاه کتاب فرانکفورت، یک نمایشگاه پنج روزه است که در اواسط اکتبر هر سال در مرکز نمایشگاهی شهر فرانکفورت (Messe Frankfurt) در آلمان برگزار میشود. سه روز اول نمایشگاه کتاب فرانکفورت به بازدیدکنندگان تجاری (متخصصان صنعت چاپ و نشر) اختصاص دارد و دو روز آخر نمایشگاه کتاب فرانکفورت به روی بازدیدکنندگان ...
در آستانه شروع مدارس با نگاهی به نقوش لوازم التحریر؛
«باب اسفنجی» یا «شکرستان»؛ دفتر مشقهای بی هویت
این روزها هیاهوی بازگشایی مدارس، در خانواده ها شور و نشاط آغاز مهر را به ارمغان می آورد.
فعالیت فیسبوک در ایران فراز و نشیبهای زیادی داشتهاست.
نگاهی بر اثری از فرانچسکا لولی؛
پرفورمنسی با لایه های عمیق اعتراض
پرفورمنس «چطور باید باشد» یا «how it has to be» اثر Francesca Lolli را می شود به واسطه ی چند ویژگی پرفورمنسی، نسبتا متمایز از دیگر کارهای وی دانست.
مسعود کیمیایی در برنامه «هفت» مطرح کرد:
دوبار بیشتر سعید امامی را ندیدم این بحث را تمام کنید
کارگردانی که در آثارش همیشه به نوعی اعتراض را میتوان دید این بار در برنامه «هفت» به رفتار برخی از رسانهها و افرادی که در مورد وی حاشیه سازی میکنند اعتراض کرد و گفت.
شاید اگر جمله معروف و با معنای حضرت امام (ره) که فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» نبود شاید هیچ کسی خاطرهای از سوم خرداد و آزاد سازی غرور آفرین خرمشهر نداشت.
به مناسبت درگذشت «لورن باکال»؛
لورن باکال: نکته یک عمر کار کردن و بعد توقف چیست؟
نگاهی بر تازه ترین اثر احمد شاکری؛
رمان «انجمن مخفی» نوشته احمد شاکری درباره زندگی«بهاء الدین کمال» جوان از فرنگ برگشتهای است که به حکم پدر به مدرسه خان در یکی از محله های قدیمی شهر تهران عزیمت میکند و در آن جا با ماجراهای تازهای مواجه می شود.
اما و اگرهای سفر به شهر مادها؛
همدان؛ شهری که زیرساخت گردشگری ندارد!
بیشتر مراکز گردشگری، تفریحی، اقامتی و تجاری مانند پارکها، هتلها، رستورانها، مراکز خرید و شهربازیها در بخش کوچکی از شهر همدان یعنی دامنه الوند جانمایی شده که به نظر میرسد افق دید مدیران بیشتر از این منطقه نیست.
یاداشت یک کاربر ادبی در فضای مجازی؛
فیس بوک با ادبیات ما چه می کند!
این مطلب که فیس بوک بدون شک یک شبکه اجتماعی بسیار پُر کاربرد است غیر قابل انکار است اما برای بررسی جایگاه ادبیات در فیس بوک باید مطالعات و پژوهش های آماری سالیانه صورت گیرد.
به مناسبت درگذشت «رابین ویلیامز»؛
رابین ویلیامز: هر چیزی که خندهدار نیست میتواند در زمان یا موقعیتی خاص به موضوعی خندهدار تبدیل شود.
انتقادهایی که به یک شبکه اجتماعی وارد است؛
شعار فیسبوک، باز کردن و مرتب ساختن جهان است که در آن تنها یک صدا می تواند تاثیر قدرتمندی داشته باشد. در کنار سیاست باز کردن فضا و توان بالقوه این سایت برای ایجاد تغییرات اجتماعی، فیس بوک مکررا به خاطر سیاستهای بی در و پیکرش در ارتباط با حریم خصوصی کاربران، مورد حملات شدیدی قرار گرفته است.
تجربهای تازه در روانشناسی کودک؛
چه باید بکنم وقتی غمگین و تنها هستم
کتاب «چه باید بکنم وقتی غمگین و تنها هستم» نوشته «دکتر جیمز جی. کریست» با برگردان «حسین مسنن فارسی» از سوی انتشارات «پیدایش» منتشر شده است.
حاشیهای بر دعوت نکردن برخی رسانه در نشست خبری سازمان سینمایی؛
شما هم فضا را به سمت خودی و غیر خودی بردید!
چندی پیش توسط سازمان سینمایی نشستی برگزار شد که برخی از رسانهها حذف شده بودند. نگران نباشد چون به دلیل حضور خودیها اصلاً جایشان خالی نبود.
نگاهی بر یک کتاب مهم حوزه آموزش؛
کتاب «پرورش بیان کودک»، راهکاری برای رشد اندیشه و بیان
«پرورش بیان کودک» نوشته «نازلی اصغرزاده» عنوان کتابی است که در آن تجربههای حاصل از به کارگیری شیوههای متنوع برای جلب توجه و علاقه کودک به فراگیری و آموزش برای کودکان ۵ تا ۷ ساله را ارائه داده است.
نگاهی بر ماوقع ادبیات در یک شبکه اجتماعی؛
نقد و نظرهای فیسبوکی کجای ادبیات ما قرار می گیرد؟!
در میان شبکههای اجتماعی مجازی، فیسبوک پُر استقبالترین فضایی است که افراد با دیدگاههای گوناگون در آن حضور دارند و با عضویتشان عقاید و آثارشان را در این فضای مجازی انتشار میدهند.