به بهانه انتشار فهرست صد رمان برتر زبان انگلیسی؛
از کلاسیک تا مدرن با صد رمان معروف دنیا
فهرست صد رمان برتر انگلیسی منتشر شد، تدوین این فهرست دو سال به طول انجامیده است.
به بهانه حضور ایران در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب مسکو؛
امسال بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب مسکو در حالی آغاز شد که ایران به عنوان مهمان ویژه در این نمایشگاه حضور بهم رسانید.
یادداشت جمال میر صادقی درباب کارکرد ایدئولوژی در داستان؛
ایدئولوژی، محدودسازی ادبیات در یک برهه زمانی است
جمال میرصادقی معتقد است که ایدئولوژی مطلق است و یک فکر و عقیده را غالب میکند. ایدئولوژی نوع خاصی از ادبیات را تبلیغ میکند. وی میگوید: کارهای ماکسیم گورکی به دلیل نگاه انسانیاش به انسان در ادبیات ماندگار شده است.
یادداشت جواد شمقدری در ارتباط با حذف نام فجر از بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر؛
هموار کردن راه نفوذ دشمن به حوزه فرهنگ و سینما، حاصل اقدام مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید
حذف یکباره عنوان «فجر» به عنوان نمادی از انقلاب اسلامی از این رویداد مهم و پر اهمیت سینمایی کشور که طی سی و سه سال همواره «فیلم فجر» بوده و نه عنوان دیگری، «جواد شمقدری نویسنده، کارگردان و رئیس سابق سازمان سینمایی که این روزها در صدد تولید سریالی با نام «انقلاب دوم» برای یکی از شبکه های صدا و سیماست،...
نگاهی بر کتاب «سایه های سرگردان گروک»؛
در رهگذر باد، آنجا که سایهها را نیز مجال ماندن نیست و آفتاب دوست دارد در کرانههای دور به دریا بپیوندد، داستان سرگردانی آدمها اتفاق میافتد و با شهرهای ذهن مخاطب همسایه میشود.
دیدن، دگر آموز و شنیدن، دگر آموز
نمایش شنیدن از بیست و سوم تیرماه با نویسندگی، کارگردانی و طراحی صحنه امیررضا کوهستانی در سالن چهارسوی تئاتر شهر به اجرای عمومی درآمده است. اثری که با روایتی سیال و غیرخطی زندگی دو دختر در خوابگاه دانشجویی را روایت میکند.
«فیلمهای خوبی» که در زد و بندهای سینما گُم میشوند
چرا فیلم هایی که با دغدغه های خاصی به مشکلات و معضلات مسائل اجتماعی با رگه های دینی و مذهبی می پردازند مورد بی مهری، هم تهیه کنندگان و هم مخاطبین قرار می گیرند و تهیه کنندگان و اسپانسرهایی که در عرصه تولید فیلم، فعال هستند به بهانه «نفروش بودن» این نوع فیلم ها، از ورود به عرصه تولید سر باز می زنند.
«پایتخت» سریالی که دیگر «پایتختی» نیست
ساخت سری چهارم پایتخت هر چند که توانست رکورد سری سازی سریال را در تلویزیون ایران از آن خود بکند اما باید دید آیا در این سری سازی ، مخاطب شاهد صحنه های جدیدی است یا اینکه فقط تکرار مکررات است تا برخی ها نانی به کف آرند و به غفلت نخورند.
با حذف برنامه هایی چون «رادیو هفت»، «هفت» و موضع گیری های شان در قبال برنامه «ماه عسل»
مخاطب تلویزیون مدیری می خواهد که گوش باشد نه فقط چشم
با حذف برنامه هایی چون «رادیو هفت»، «هفت» و موضع گیری های شان در قبال برنامه «ماه عسل» نشان از آن دارد که این مدیران به جای شنیدن صدای مخاطبین اصلی تلویزیون حواسشان به نقد های رسانه های زرد پسند و مخاطبین زرد دوستشان است. مخاطب تلویزیون مدیری می خواهد که گوش باشد نه فقط چشم.
نگاهی به کتاب «کوه مرا صدا زد»؛
کتاب «کوه مرا صدا زد» نوشته محمدرضا بایرامی از آن دست کتابهایی است که می شود با سطر به سطر آن به روستاهای ایران در گذشته های نه چندان دور رفت و با زندگی یک خانواده روستایی همزیستی نمود.
نگاهی بر وضعیت خیابان انقلاب اسلامی؛
خیابان انقلاب اسلامی که یکی از خیابان های اصلی شهر تهران است و حد فاصل بین میدان انقلاب اسلامی تا میدان امام حسین(ع) را در بر می گیرد در بخش غربی خود از سمت دانشگاه تهران تا چهار ولیعصر(عج) به کتابفروشی های مختلف و دفاتر نشر اختصاص دارد.
نگاهی به کتاب «نشان سرخ دلیری»؛
کرین در طلب حقیقت و استفاده از تجربه در راس آن رشته از ادبیات قرار گرفته که مخصوص آمریکاست و تم آن در کارهای «ارنست همینگوی»، «شروود اندرسن» و «توماس وولف» دیده می شود.
ماه رمضان و وفور برنامه های آنتن محور!!
شاید دور از ذهن نباشد که در پِسِ برخی از برنامه های رمضانی تلویزیون، پول هایی هزینه می شود که حرف اصلی این نوع برنامه ها، کمک به یکدیگر و دست گیری از ضُعفا است!!...
نگاهی به «خندوانه» و «جناب خان»
از لبوفروشی تا ترانزیت پودر نارگیل در دست جناب خان!
چه جامعهای نیاز به خندیدن دارد؟ چه جامعهای نیازمند شادی است؛ حال چه جامعهای خوب است. آدمهای اطرافمان را بررسی کنیم؛ کدامشان شادی در زندگیشان جریان دارد؟ میزان رضایتمندی از زندگی در آدمهای اطرافمان چقدر است.
مدیر دفتر موسیقی برکنار شد یا استعفا کرد؟!
آیا «استعفا» اسم «مودبانه» برکناری است!؟
قرار نیست دوباره برگردیم به عقب؛ قرار نیست موضوعاتی که در حوزه هنری در زمان تصدی پیروز ارجمند اتفاق افتاد و آلبومهایی که منتشر نشد و وعدههایی که عملیاتی نشد سخنی بگوییم.
نگاهی به کتاب «تنهایی اعداد اول»؛
تنهایی اعداد اول نوعی جست و جو برای صعود به درون ذهن است و نویسنده با واکاوی، تحلیل روانکاوانه شخصیت ها و تکرار و رجعت روان شناسانه و زبانی، به مرز شناخت می رسد و وجود نوعی خلاء تفاهم و عشق را در زندگی امروز نشان می دهد.
نگاهی بر موسيقي رپ، پاپ، راك، جاز و موسيقي ملي ايران؛
موسيقي رمانتيك و تاريخي ايران در معرض تأثير خرد كننده ي دنياي ماشيني قرار گرفته است.
مدیریت فرهنگی در حوزه تئاتر هوشیار تر عمل کند
اجرای تئاتر « عاشقانه های ناآرام » درحالی همچنان در تالار وحدت ادامه دارد که بسیاری از اهالی تاتر به شیوه مدیریتی تالار وحدت معترض هستند به گونه ای که حتی صدای کانون کارگردانان خانه تئاتر را هم در آورده و آنان در بیانیه خود ضمن «فاجعه بار» دانستن این نمایش، به شدت از مدیریت فرهنگی در حوزه تئاتر انتقاد ...
نگاهی به نمایش «بیژن و منیژه» به کارگردانی پیروز میرزایی
نمایش سلو «بیژن و منیژه» روایت گر بازیگر دوره گردی است که شهر به شهر و کشور به کشور برای امرار معاش به بازیگری و هنرنمایی و سیرک و ژانگولر بازی می پردازد .
نگاهی به دلایل فروش فیلم ها در بعد از انقلاب
اینجا سینما است، ۲+۲ چهار نمیشود
همواره شاهد بودهایم که سرماه گذاران و تهیه کنندگان یکی از دغدغه های اصلی شان فروش فیلم های است به همین دلیل گاهی شاهد هستیم که آنها برای دیده شدن فیلم شان هر کاری که بتوانند انجام میدهند از آوردن بازیگران چهره تا درست کردن حاشیههای غیر منطقی برای فیلم هایشان در این یادداشت مروری بر آثاری که طی چند ...
گذری بر وضعیت فرهنگی شهر همدان؛
همدان «پایتخت فرهنگ و تمدن» این روزها، بهار خُنک و دلچسب خود را می گذراند و به استقبال مسافران و گردشگرانی می رود که در پایان بهار و فصل تابستان، عازم این شهر می شوند تا چهره زیبا و خوش آب و هوای این شهر را کوتاه زمانی تجربه کنند.
نگاهی بر رمان «کلیدر» نوشته محمود دولت آبادی؛
«پیشکش به عاشقان»؛ این نخستین جمله ای است که بر نخستین صفحه رمان بلند «کلیدر» نوشته است. کتابی که سالیان متمادی است که محبوب دلهای مخاطب ایرانی است و با هر فصل پُرشکوه آن می شود عاشقی کرد. روزهای این داستان از جنس زیستن در معیت دشت و کوه های سبزوار و شبهای آن مملو از ستاره باران قصه های تاریخی این منطقه ...
فرهنگ مان در چه مسیری قرار دارد؟!
محافظه کارانی که به فکر وجهه خود هستند
در طی مدتی که از مدیریت دولت جدید می گذرد و همچنین اتفاقاتی که در رسانه ملی به واسطه تعدیل نیروها رخ داده است مسیر فرهنگی کشور با توجه به تاکیدات رهبری نامشخص است. شاهد مدیریت مدیرانی هستیم که برای این که چهره خود را در میان سیاسیون و همچنین هنرمندان آن چنانی حفظ کنند تنها محافظه کاری را پیش گرفتهاند....
نگاهی بر تازه ترین اثر منتشر شده در حوزه تاریخ ملی ایران؛
«تاریخ جامع ایران» و فراز و فرودهای ایرانیان در گذر تاریخ
ثبت، ضبط و تدوین چند هزار سال تاریخ سرزمین و مردم ایران، با فراز و نشیبهای بیمانند، وظیفه همه ایرانیانی است که برای مرز و بوم خود در عرصه تاریخ و تمدن بشر سهمی ممتاز و سترگ قائلاند. بهرغم این همه، هنوز مجموعهای نسبتا جامع که مهمترین وجوه تاریخ ایران را به شیوهای محققانه بازگوید، پدید نیامده است....
در حوزه فیلمسازی «موج سوار» نباشیم
پرداختن به مسائل روز اجتماع به معنی توجه به موج هایی که در اجتماع به دلایل سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی و ... که گاهی اوقات به عمد از سوی برخی از گروههای جامعه بر اجتماع تحمیل می شود نیست و فیلمسازان ما نباید به اشتباه ؛ سوار بر این موج های کوتاه قد که توانایی بالا رفتن را ندارند بشوند آن هم به این امید ...
صادق صادق دقیقی در واکنش به سخنان پژمان لشگری پور:
«تا آمدن احمد» با یک پانزدهم فیلم فاخر شما تولید شده، و از این بابت خدا را شاکرم
صادق صادق دقیقی کارگردان فیلم سینمایی « تا آمدن احمد» در پی یاد داشتی که چند روز پیش «پژمان لشکری پور» در مورد عملکرد ضعیف مديران انجمن سينمايي دفاع مقدس در تولید فیلم های این حوزه داشتند و بویژه این جمله که «خروجی انجمن سینمایی دفاع مقدس، فيلمهاي ضعيفي مثل «...
نگاهی به کتاب «آن بیست و سه نفر»؛
صدام با دیدن تصاویر اسرای نوجوان تصمیم گرفته بود که از حضور این نوجوانان در جنگ استفاده ابزاری کند و جنگی تبلیغاتی علیه ایران به راه بیاندازد.
«ولپُن» همه چیز را سر جایش دارد
نمایش «ولپن» به کارگردانی مهدی کوشکی توسط عدهای از بازیگران جوان آماده اجرا شده است. کوشکی با شجاعت ذهنیاتش را به عنوان کارگردان و طراحی صحنه با کمترین ابزارها نمایش داده است. هر اثر هنری دارای نکات منفی و مثبتی است ولپن هم از این قاعده مستثنی نیست اما گاهی باید تنها به شجاعت یک کارگردان و انتخابهای ...
انتخاب دبیر سی و چهارم فیلم فجر ؛ شتاب زدگی یا اختلافات پشت پرده ای !
جناب آقای ایوبی! شما که همواره برای هر پیشرفتی در عرصه سینما؛ معتقدید مسئولین سینمایی نباید خودشان را بیبهره از مشاورههای سینماگران بدانند آیا انتخاب سی و چهارمین دبیر جشنواره فیلم فجر، تابع این اعتقاد بوده است؟!
«مدونا» را بیشتر میشناسیم یا «فردوسی» را؟ / ۴ درصد از دانشجویان فردوسی را میشناسند!
از شیر مرغ تا جان آدمیزاد مورد تامل و مداقه بخش دانشگاهی کشور است. اشکالی هم ندارد. اگر از رفتارهای سیاسی دم انتخابات بگویید که دیگر نگو و نپرس!