در نخستین روز سی و سومین جشنواره فیلم فجر چه گذشت؛
اعتراض به حذف سیمرغ انتخابهای مردمی در روز اول
سی و سومین جشنواره فیلم فجر، نخستین روز کاری خود با اکران شش فیلم و یک مستند و با حضور جمع زیادی از هنرمندان و اصحاب رسانه آغاز کرد.
نگاهی به بازی باران کوثری، ستاره اسکندری و الهام کردا در نمایش «هم هوایی»؛
گاهی اوقات نباید نقد کرد بلکه باید سوال پرسید
نمایش «هم هوایی» با بازیگران زن و موضوعاتی در مورد آنها بسیار با ظرافت بدون اینکه به سمتی حرکت کند تا به آنها فمنیست بودن را نسبت دهند در جهت درستی حرکت کرده و به روی صحنه رفته است و مخاطب شاهد رنجها و اتفاقات زنهایی است که نسبت به آنها رفتار درستی از سوی جامعه صورت نگرفته است.
دهه فجر و جای خالی مجموعههای انقلابی
درست که برخی از نیروهای انقلاب در طول انقلاب از مردم و انقلاب جدا شدند و قطار دیگری را برای رسیدن به آمال و آرزوهای خود انتخاب کردند. اما به هنگام نمایش برههای ازتاریخ، آن هم زمانی که میخواهیم از یک وقایع مهمی مثل «انقلاب اسلامی» صحبت کنیم. نام و تصاویر بیخدشه و دست نخورده ، یکی از اصول امانتداری ...
در ادامه تغییر و تحوالات گسترده سازمان سینمایی؛
در این آشفته بازار که معلوم نیست مدیران چرا این گونه و به سرعت پستهای خود را ترک میکنند شنیدن تغییرات در انجمن و سایر ارگان ها میتواند نگران کننده باشد.
پیگیری وعدههای عملی نشده دفتر موسیقی معاونت هنری
دیدار با مراجع عظام و کارگاه های تخصصی مسایل فقهی موسیقی به کجا رسید؟
جدول اجراهای سیامین جشنواره موسیقی فجر هم مدتی است اعلام شده و جدای از این که در یادداشت دیگری به این خواهیم پرداخت که میشد چه کسانی را حتی به عنوان تک نوازی وارد جدول کرد و از سالها تلاش آنها تقدیر به عمل آورد؛ اما نکته مهم یکی از قولهای بسیار مهمی است که پیروز ارجمند روی آن تاکید داشت و اعلام ...
نگاهی به کتاب «چیزی که در مدرسه معماری آموختم»؛
این کتاب قصد دارد با معرفی عواملی که اساس کار آتلیهی معماری را با فرایندهای طراحی مرتبط می کنند، باعث رشد این فرایندها شود.
تئاتر همیشه باید از کمبودها برنجد فریاد بزند
دلواپسان کجایید؟! تئاتر نفس نفس میزند
بیچاره تئاتر که همیشه باید غر بزند، همیشه باید چشمهایش به دنبال جیب دیگران باشد، همیشه باید از کمبودها برنجد فریاد بزند و جوابی نشنود. اتفاقاً با توجه به اینکه مقام معظم رهبری سال جاری را «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری کردهاند ما باید از شما بپرسیم که چرا بودجه تاتر و جشنواره ...
نگاهی به مجموعه داستانی «تهِ خیار» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی؛
«ته خیار» عنوان یکی از داستانهای این مجموعه است که پیشتر در مراسم بزرگداشت سلیم نیساری، استاد ادبیات فارسی و نسخه پژوه، خوانده و بعدها در مجله «همشهری داستان» منتشر شده است. داستان دهل و لگن این مجموعه هم پیشتر در ویژه نامه عید همشهری داستان منتشر شده بود آنجا که یک ماهی قرمز کوچولو داستان خود و ...
به مناسبت سالگرد تولد «پل نیومن»؛
«پل نیومن»: مرد بدون دشمن، مردی بی شخصیت است.
جشنواره فیلم فجر امسال چه شرایطی دارد
افزایش فیلمهایی که با نگاه داوران همخوان نیست
«جشنواره فیلم فجر» جشنی که در هیچ دورهای نتوانسته چتر کامل خود را بر سر سینماگران کشور بگستراند. امسال هم این چتر به نظر میرسد قدش کوتاه تر شده و طیف فیلمسازانی که با نگاه سلیقهای هیات داوران به کناری گذاشته شدند افزایش یافتهاند.
یادداشتی برای جشنواره فیلم فجر
اعتراف کاهانی؛ مدیریت شمقدری بهتر از ایوبی بود
زمان یکی از بهترین قضاوت کنندگان است تا نشان دهد برخورد خوب و دوستانه رییس سازمان سینمایی با اصحاب رسانه ارتباطی به آنچه که توسط مدیریت وی در سینما رخ میدهد ندارد نباید اجازه دهیم پاسخ به سوالات فقط با یک لبخند جواب داده شود. در طول این مدت که از مدیریت رییس سازمان سینمایی گذشته است کمتر پیش آمده که ...
در پاسخ به اهانت مجله سخیف فرانسوی آقای ایوبی شما چه تصمیمی می گیرید؟!
سینماگران نمک گیر فرانسویها نشوند!
شاید بد نبود که در این رابطه مسئولان سینمای و سایر مدیران فرهنگی جلسهای فوری میگذاشتند چرا که فقط فرهنگ و مذهب و اعتقاداتمان را هدف سنگین گلولههایی به نام آزادی قرار ندادهاند آنها نه جان و تاریخ و فرهنگ ما بلکه شخص پیامبر (ص) را هدف قرار دادهاند.
نگاهی به کتاب «گفتگو با تارکوفسکی»؛
ایمان تنها چیزی است که میتواند انسان را نجات دهد
انسان به این مساله توجه نکرده است که حجم غول آسای پیشرفت مادی او با شرایط روحی و معنوی او هم خوانی ندارد.
نقدی کوتاه بر تازه های نشر کودک و نوجوان؛
تخیل یا تحمیق! حرف حساب«فسقل قصه های موتوری» چیست؟
دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری به تازگی کتاب «فسقل قصه های موتوری» را توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر کرده است.
بودجه فرهنگی؛ قامتی که برازنده «فرهنگ» نیست
واقعا جای سوال است که چرا دولتی که خودش را وامدار مسائل فرهنگی میداند و در سالی که به نام فرهنگ نام گذاری شده است نه تنها بودجه نحیف بخش فرهنگی را افزایش نداده بلکه تا جایی که توانسته آن را تکانده تا فرهنگ همچنان مظلوم باقی بماند.
نگاهی به نمایشگاه «آشوب رنگ حماسه» نقاشیهای محمدرضا باقری در گالری «ویونا»
بازآفرینی کلیت انضمامی و نزاع دلگرم کنندۀ مخاطب با فردوسی!
«آشوب رنگ حماسه» تلاشی است آگاهانه برای درک دیگری از شاهنامه؛ درکی که شهودی است؛ شهودی روایت شده، شهودی و شورانگیز رنگها را به میان آورده و شهودی پایان داده است.
گردی از راهی نمی خیزد، سواران را چه شد؟!
پس از حذف تصدیهای دولتی برخی افراد سودجو، فرصت را غنیمت شمرده و از فضای به وجود آمده نهایت استفاده و سوء استفاده را بردند، در این میان برخی تشکلهای غیر دولتی هم خود را به قطار سوء استفاده از هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور رساندند.
وعدههای مدیران برای آغاز به کار ارکسترهای ایران از دی 92 تا دی 93/بخش دوم
معاون هنری و مدیرعامل رودکی: ارکسترها شاید برسند/مدیر دفتر موسیقی: ارکسترها قطعا میرسند
دی ماه سال ۱۳۹۲ بود که حسن روحانی در دیدار با هنرمندان، وعده داد که ارکسترها به زودی کار خود را آغاز میکنند. رئیس جمهور در همان دیدار دستور داد تا مسئولان فرهنگی هر چه زودتر ارکسترها را به صحنه بازگردانند. در این دیدار روحانی وعده داد که ردیف بودجه مستقل برای ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ...
وعدههای مدیران برای آغاز به کار ارکسترهای ایران از دی ۹۲ تا دی۹۳ / بخش نخست
آیا کیفیت اجرا فدای دستورهای مدیریتی میشود/من دستور میدهم پس هستم!
دی ماه سال ۱۳۹۲ بود که حسن روحانی در دیدار با هنرمندان، وعده داد که ارکسترها به زودی کار خود را آغاز میکنند. رئیس جمهور در همان دیدار دستور داد تا مسئولان فرهنگی هر چه زودتر ارکسترها را به صحنه بازگردانند. در این دیدار روحانی وعده داد که ردیف بودجه مستقل برای ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ...
یادداشت دکتر سید جواد امیری زاد در مورد «اتاق عمل» مدیری
تشدید بی اعتمادی در بدنه پزشکی
آیا پروژه جدید آقای مدیری تحت عنوان «اتاق عمل» با توجه به هجمه ای که در حال حاضر بر علیه پزشکان ایجاد شده باعث تشدید این بد بینی و بی اعتمادی نسبت به این صنف که اساس کارش بر پایه اعتماد است نخواهد شد؟
چند نکته با عماریون دلسوز نظام و انقلاب؛
تولد جشنواره عمار از دل یک اتفاق تلخ/دوستان تعریف درستی از مردمی بودن عمار ارائه دهند
جشنواره مردمی عمار از دل یک اتفاق تلخ متولد شد تا کام مردم را شیرین کند اما باید با نقد دلسووزانه آن را در سمیر درست هدایت کرد. برخی نگاه های تند و بسته ممکن است باعث دفع مخاطب و بسیاری از سینماگران شود تا جذب آن ها از طرفی جای خوشحالی دارد که برگزار کنندگان صرفاً به دنبال جذب نگاه شبه روشنفکران نیستند....
خطاب به مدیران بخشهای خصوصی و دولتی فرهنگ و هنر
متاسفانه این روزها شاهد بیماری و رفتن هنرمندان سینما و تئاتر به دیار باقی هستیم و وضعیت به گونهای شده است که گویا حضرت اجل، دلش میخواهد چند صباحی، هم دل هنرمندان را بلرزاند و هم اینکه در حال و هوای سینمایی، فرمان «کات» بدهد.
به بهانه سالروز درگذشت نیما یوشیج؛
از آن روزی که نیمای شعر فارسی سر در نقاب خاک فرو هشت و عالمی را با افسانهی خود تنها گذاشت پنجاه و پنج سال گذشته است.
نگاهی به اکران فیلم های ارزشی در زمان جشنواره فیلم فجر
آقای ایوبی زمان مناسب اکران برای فیلمهای ارزشی جزو حق الناس است برادر!
در شرایطی که فیلمهای ارزشی در بدترین شرایط زمانی اکران میشوند و بسیاری از آثار سوپر مارکتی در اولیت نمایش قرار میگیرند جز لابی چه امکان دیگری وجود خواهد داشت؟!
«همه چیز آنجاست»؛ همه چیز «خانواده » است
نشان دادن تعطیلی یک کارگاه تولیدی به عنوان قصه محرکه سریال «همه چیز آنجاست» شاید یکی از معضلات عدیدهای باشد که طی این سالها بسیاری از تولیدکنندگان و به طبع آن، خانوادهها را گرفتار کرده است و انتخاب این سوژه برای این سریال، نشان از دغدغه رسانه ملی نسبت به این معضل است.
«دربست تا لواسون»، دربست به سوی آسایشگاه سالمندان
اگر چه فیلم «دربست تا لواسون» پایان شادی دارد و همه با حضور در جشن تولد، ساعات خوشی را سپری میکنند اما فیلم به این سوال که واقعا جای سالمندان در «کنار خانواده» است یا در «آسایشگاه سالمندان»؛ پاسخی نمیدهد.
نگاهی به فیلم «دختر گم شده» اثر «دیوید فینچر»؛
وقتی جنون لبخندزنان سلام میکند
با توجه به آنچه که فیلمساز در نیمه اول از او به ما نشان داده در عدم اطمینانی غوطهور می شویم که نمی توانیم تشخیص دهیم که این دروغهایی که می شنویم همان دروغهایی هستند که باید بشنویم یا این دروغها، دروغهای دیگری هستند.
به بهانه انتشار شماره هفتم «نخستین کتاب فصل موسیقی در ایران» و پس از یک سال عسرت
آنچه امروز میخواهیم به آن به عنوان یک تکلیف بپردازیم موضوع «نخستین کتاب فصل موسیقی در ایران» فصلنامه «مقام موسیقایی» است که در سوره مهر حوزه هنری منتشر میشود؛ و متاسفانه آنچه در یکسال گذشته بر این فصلنامه رفت آنقدر جفا بود که اهالی مطبوعات در حوزه فرهنگ و به ویژه موسیقی اگر میدانستند چه اتفاقی رخ ...
نگاهی بر برخی ویژگی های غزل معاصر؛
پس از گذشت زمانی بسیار از پیدایش شعر نو، عده ای هنوز بر این گمانند كه باید در مورد بودن یا نبودن «قالب» غزل بحث كرد.
یادداشت جهانگیر الماسی پیرامون «خانه پدری»؛
بهترین تصمیم را در مورد «خانه پدری» جواد شمقدری گرفت
به نظر میآید که بهترین تصمیم را در ارتباط با فیلم سینمایی «خانه پدری» در همان دوره جواد شمقدری گرفت که آن را در بخش دیگری در جشنواره فیلم فجر به نام نوعی نگاه اکران کرد و البته این رفتار در دولت کنونی نیز به شکل دیگری ادامه یافت.