در دومین شب از کنسرتهای پاپ رخ داد؛
بیاخلاقی در کنسرت شهرام شکوهی!
دومین شب از کنسرتهای پاپ بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با اجرای «شهرام شکوهی» آغاز شد که با بیاخلاقی یکی از حاضران همراه بود!
اختتامیهای که برای مخاطب ارمغانی نداشت
جشنواره فیلم فجر درحالی به پایان رسید که فیلمهای بخش «نوعی تجربه» سرشان از جوایز جشنواره بیکلاه ماند و مورد قضاوت داوران قرار نگرفتند.
عبوری کوتاه بر فیلم «خانه پدری»؛
فیلمی که منطبق با هیچ تاریخی نیست
«خانه پدری» عنوان فیلم کیانوش عیاری است که محصول ۱۳۸۹ است اما به دلیل اصلاحات وارد بر آن، برای نخستین بار در سی و دومین جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۹۲ اکران شد.
وقتی تکنولوژی وارد میدان می شود؛
کتابهای صوتی را برای لحظات از دست رفته استخدام کنیم
نوآوران و خلاقان بسیار زیادی در طول تاریخ در تلاش بوده اند تا با ابداعات خود به پیشرفت دانش و تکنولوژی در سطح جهانی مدد برسانند و هر نوع پیشرفتی در زمینه علم و فن که از آن به عنوان تکنولوژی یاد می شود مرهون استعداد و تلاش نوابغ و نوآوران تاریخ بشریت است.
نگاهی به ۱۰فیلم اکشن برتر تاریخ؛
از بسیاری جهات اکشن را ژانری ناب میدانند. در دهه ۸۰ اکشن به اوج رسید و خشونت و مردانگی جز ذات این فیلمها شدند و اسلحه بازی و خشونت صریح کم کم به مشخصه این فیلمها تبدیل شدند.
نگاهی به فیلم سینمایی «میهمان داریم»؛
این همه تکرار را از کجا آوردهاید؟
صحنههای تکراری، بازی تکراری و شعار از ویژگی مهم فیلم سینمایی «میهمان داریم» است.
نگاهی بر مستندترین فیلم سی و دومین جشنواره فیلم فجر؛
«روزگاری عشق و خیانت» آینهای پیش روی تاریخ
نفوذ صهیونیسم به اراضی کشورهای مختلف خاورمیانه بحثی نو در مطالعات تاریخی دوره معاصر است که بسیار جای تامل دارد.
درباره «کاپیتان فیلیپس» آخرین ساخته «پل گرین گراس»؛
گرین گراس یک نوع فیلم را بهتر از بقیه کارگردانها هدایت میکند و کاپیتان فیلیپس دقیقا از آن نوع است، تریلری با تعلیق لحظه به لحظه.
نگاهی به «شیار ۱۴۳» با تامل مقایسهای با فیلمهای جشنواره
نمیخواهند «شیار ۱۴۳» دیده شود
گویا در ژانر فیلمهای دفاع مقدسی اتفاق نوعی افتاده است. خدا را شکر میکنیم در ژانری که مدتی طولانی است فیلم نامههایش تبدیل به کلیشه شدهاند و مردم را با ساختار بد و موضوعات تکراری از این فضا فراری میدادند و روایت قصهها یک شکل شده بود فیلمی به نام «شیار ۱۴۳» از دل گروهی که با اخلاص کار کردهاند ساخته ...
نگاهی به فیلم تازه کیومرث پوراحمد؛
قدم های ناموفق در «پنجاه قدم مانده به آخر»
فیلم «پنجاه قدم مانده به آخر» چندین قدم با یک فیلم خوب دفاع مقدسی فاصله دارد.
هفدهم بهمن ماه روز درگذشت بهمن فرزانه، مترجم مشهور ایرانی است که بر اثر دیابت و مشکلات ریوی از چندی پیش تحت نظر پزشکان قرار داشت و سرانجام در سن ۷۵ سالگی چشم از جهان فرو بست.
نگاهی به فیلم «همه چیز برای فروش»
همه چیز برای تلخ شدن کام تماشاگران
گره فیلم «همه چیز برای فروش» از همان اول به نظر میرسد که با دست باز میشود و نیازی نیست که قهرمان فیلم آن را با دندان باز کند تا فیلم، فیلم تلخی شود.
باستانشناسی ایران پس از انقلاب اسلامی/2
سالهای آرامش و آموزش برای میراث فرهنگی
تاسیس پروژههایی برای پاسخگویی به سئوالات اساسی باستانشناختی، خلاقیتی اجرائی بود که برای همیشه در اختیار دولت اول اصلاحات و سازمان میراث فرهنگی آن زمان باقی خواهد ماند.
نگاهی به «جازمین غمگین» ساخته وودی آلن؛
جازمین غمگین نوعی از همان کمدی های سابق وودی آلن درباره آدمهای ظریف و شکستنی است.
در نشست خبری فیلم سینمایی «پنجاه قدم آخر»،
کیومرث پوراحمد خبرنگاران را مورد توهین قرار داد
کیومرثپور احمد در نشست خبری بر خلاف انتظاری که از ایشان به عنوان کارگردانی با سابقه میرفت، خبرنگاران را مورد توهین قرار داد.
نگاهی به 5 کارگردان نامزد اسکار و گفته های منتقدین؛
در این یاداشت نگاهی کوتاهی داریم به فیلمسازانی که در بخش بهترین کارگردانی امسال نامزد دریافت جایزه اسکار شده اند و آنچه منتقدان در مورد آنها گفته اند.
شل در سال 1990 در سن 60 سالگی از دریافت جایزه افتخاری فیلم آلمان امتناع کرد چون فکر می کرد برای دریافت جایزه یک عمر فعالیت هنری زیاده از حد جوان است.
نگاهی به کارنامه «فیلیپ سیمور هافمن»؛
یکی از ناب ترین، همه فن حریف ترین و ثابت قدم ترین بازیگران هالیوود که برای بازی در نقش انسانهای مشکل دار برای خود نامی دست و پا کرده «فیلیپ سیمور هافمن» است.
نگاهی به فیلم «جاذبه» ساخته «آلفونسو کورآن»؛
سینما دارد همه چیز را عوض می کند. شما در این فیلم بزرگ با جزئیات کوچک، در هیچ کجای بی رحم، عشق، از خود گذشتگی، تلاش و ایمان را می آموزید.
نگاهی بر توجه به کتاب و کتابخوانی در رسانه ملی؛
با «رادیو هفت» چای بنوشیم و کتاب بخوانیم
رادیو هفت برای اولین بار در تابستان سال ۱۳۸۹ و برای پخش در ماه مبارک رمضان به صورت برنامه ای شبانه از شبکه آموزش سیما به مخاطبان ارائه شد.
در آوردگاه میراث و سنگر میراثیان؛
انتصاب شتاب زده و تحمیلی خسارت بار است
انتصاب شتابزده و تحمیل مدیری ناآشنا به مسایل سازمان و بیگانه با دانش پیچیده و پر هزینه و عمرخوار باستانشناسی و بیخبر از ظرافت و مسئولیت خطیر میراثداری و میراثبانی جهان پیچیده و تأثیرگذار و باسابقه تاریخی و فرهنگی غنیای چونان ایران، میتواند اثرات و تبعات منفی و خسارتبار فراوان دیگری را به دنبال ...
روز دوم و صادر نکردن کارت برای برخی از خبرنگاران
روزهای اول و دوم جشنواره روزهای سختی است؛ تمام برآوردها در همین یکی دو روز اول است که یا جامه عمل میپوشند؛ یا دچار آشفتگی میشوند و برخی از برنامه ریزیهای جشنواره را به هم میریزند؛ امیدورام که شما توانسته باشید با موفقیت جشن سینمای ایران را که یکی از سنگ محکهای سینمای پس از انقلاب است با موفقیت ...
گذشته مُرده، میراث متهم است: نجفی برود، مشهدی میآید!
میراث متهم است: اتهام مرگ گذشته است. اتهام بهره برداریهای نامشروع از گذشت بوسیله گذشتگانی است که در گذشتهاند. میراث متهم است چون گذشته مُرده است.
نگاهی بر ادبیات سفرنامهای اروپاییان؛
تنوری که تاریخ ایران در آن پخته شد
ادبیات سفرنامهای، رخ نمود وضعیت اجتماعی و اندیشه ایرانیان از سده های میانه تا دوره معاصر است. در پژوهش های متعددی که بر روی سفرنامه های این دوره صورت گرفته است به فضای فکری نویسندگان این سفرنامه ها پرداخته شده است اما در باب ادبیات آنها کمتر نگارشی به عمل آمده است.
بعد از دوهزار سال سقراط به داد تئاتر ما میرسد
«سقراط» نمایشی است که در آشفته بازاری که در نمایشهای سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تا به امروز به روی صحنه رفتهاند آبروی تئاتر ما را میخرد.
مردانی که از پنجرهها بیرون جستند
میتوان گفت این بهترین فیلمی است که در مورد تاریخ برده داری ساخته شده و هنوز چیزهای زیادی را برای گفتن باقی گذاشته است.
سایه خیال بر سر جشنواره تئاتر فجر
چشمهایتان را ببندید جشنواره تئاتر فجر حاشیه نداشته است!
روزهای پایانی جشنواره تئاتر فجر است و اگر قرار باشد که یک نگاه تخصصی و حرفه در سطح یک جشنواره بین المللی داشته باشیم باید کلاه شرم بر سر بگذاریم.
آن مرد در تاریکی آمد، با کلاه آمد
کلاه فیلمی به شدت تاثیرگذار است، پر از غم و اندوه و احساس تاسف زیاد. نمونه خوبی است از نوار، خاصه از دید بصری.
چه کسی التیام بخش زخمهای میراث استان کردستان خواهد بود؟
با نیم نگاهی به برنامههای حفاظتی استان کردستان میتوان گفت در این حوزه مدیریت میراث فرهنگی استان کردستان طی سالیان متفاوت کارنامه قابل دفاعی از خود نشان نداده است.
جشنواره فیلم فجر با چهار روایت
با همه هیاهویی که برای برگزاری امسال جشنواره فیلم فجر براه افتاده است و با توجه به حضور فیلمهایی از فیلمسازان صاحب نام، به نظر میرسد که باز هم سبد سینما از فیلمهای پُرمخاطب خالی باشد.