بیلی وایلدر(درباره بازی کوپر در ماجرای نیمروز): کوپر با کلاه و هفت تیر در ماجرای نیمروز، برازنده ترین مردی بود که تا به حال زندگی کرده است.
او بارها و بارها زمین خورده ولی اراده و شاید کله شقی اش مانع از این نشده که فیلم نسازد.
در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چه می گذرد؛
از «هاشمی در سال۸۸» تا محرومیت دائمی یک ناشر متخلف
اکنون بیست و هفت سال از اولین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب می گذرد؛ بیست و هفت دوره نمایشگاه در طول سالهای مختلف و مدیرانی که آمدند و رفتند و کتاب هایشان در نمایشگاه برای نسل های بعد باقی ماند.
چگونه میشود در یک مجموعه تلویزیونی که شخصیتهایش به درستی به لحاظ فیلم نامه پرداخت نشدهاند و هزار و یک حفره دارند دم از عرفان و ذبح شدن ذبیح بزند.
تاخیر دو ماه در اعلام فراخوان جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران
به نظر کمی دیر شده است، فراخوان و آئين نامه شركت در جشنواره فیلم کوتاه تهران توسط انجمن سینمای جوانان هنوز با وجود این که نزدیک به دو ماه از سال جدید می گذرد امروز منتشر شد؛ شاید مدیران انجمن و جشنواره فکر می کنند فیلم کوتاه را باید در زمان کوتاه ساخت و برگزار کرد؟!
نگاهی به لزوم تولید مستند اجتماعی و برخورد مدیران با این گونه مستند؛
مستندهای اجتماعی هنگامی ماندگار میشوند که فیلمساز غرایض شخصی، سیاسی و تفکرات فرا متنی را به فیلم سنجاق نکند و معضل را همان گونه که دراجتماع وجود دارد منعکس کند و با نگاه کارشناسی به ریشههای آن بپردازد.
در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛
میزبانی ضعیف ایران در سالن ناشران بین الملل
روزهای پنجشنبه و جمعه، روزهای پر ازدحام نمایشگاه کتاب بود، روزهایی که از شلوغی جمعیت در صحن شبستان جای سوزن انداختن نبود.
یادداشتی برای اردیبهشت سوگوار موسیقی ایران
محمدرضا لطفی قطعه گم شده موسیقی
نام محمدرضا لطفی امروز دوباره در صدر اخبار موسیقی ایران قرار گرفت. اما این بار نه از اجراهای پر مخاطب خبری بود و نه خبری تازه از مجموعهها و آلبوم های موسیقی. امروز محمدرضا لطفی برای همیشه آرام گرفت و صدای دلنشین سازش برای ابد خاموش شد.
نگاهی بر روند اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران؛
مشارکت تشکلهای نشر کلید دولت یازدهم
امسال بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران کار خود را از دهم اردیبهشت ماه آغاز می کند و مطابق هر سال در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
در آستانه برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین الملی کتاب تهران؛
هرگز حضور حاضر غایب شنیدهای؟!
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، با نظرات تازه معاونت فرهنگی درباره ناشران تعلیقی شکل تازه ای به خود گرفته است.
به مناسبت تولد «فرد زینه مان»؛
من همیشه تلاش کرده ام به مخاطبان چیزی مثبت در فیلم ارائه کنم که به همان اندازه سرگرم کننده هم هست.
حاشیه ای بر سخنان مدیرکل طرح و برنامه نظارت سیما؛
شوی تبلیغی سیما با اعلام سریالهای در حال ساخت!
آیا محقق شدن بیش از ۲۵ سریال «الف» ویژه که از سوی مدیر کل طرح و برنامه نظارت سیما اعلام شده است و هزینههای سنگینی را میطلبد فقط یک شوی تبلیغی از سوی سیما است یا واقعا به مرحله عمل درخواهد آمد.
نگاهی به فیلم «خروج از مغازه کادو فروشی (۲۰۱۰)»؛
فیلم پویا بودن مدیایی که بنکسی کار در آن را انتخاب کرده نشان می دهد و اینکه هنرمندان برای ادامه دادن راهشان باید خود را با شرایط وفق دهند.
یادداشت اکبر حر بر سینمای مستند
مجلس تمام گشت و به آخر رسید عمر!
نظر اندیشمندان سینمای مستند آن است که اگر فیلم تنها به تصویر یک معضل، درد یا زخم اکتفا کند، تنها کار عکاسی و ثبت موضوع را انجام داده است و نه بیشتر، اما فیلم «پیشرو» به جهت برخورداری از اشراف و دانش فیلمساز، علاوه بر ثبت و درج تصویر از موضوع و مضمون خود، به تحلیل و چگونگی شکل گیری آن نیز میپردازد.
آل پاچینو را به معنای واقعی کلمه بازیگر میدانند، بازیگری که روح سینما بر تک تک سلولهای بدنش نشسته و هرگاه روی پرده به او مینگریم از دریچه چشمهایش به زیر پوست ما نفوذ میکند و شوری در ما میآفریند.
به مناسبت تولد «برتراند تاورنیه»؛
یکی از تهیه کنندگان، نویسندگان و کارگردانان فرانسوی که برای ساخت فیلمهایی با تم روابط خانوادگی، جنگ جهانی و معضلات اجتماعی شناخته می شود برتراند تاورنیه است.
مستند «نویسنده بودن» به کارگردانی مصطفی آل احمد دیروز سهشنبه دوم اردیبهشت ساعت ۱۸ در تالار ناصری خانه هنرمندان روی پرده رفت.
ماجرای دفترچه منتشر شده فرانسویها چیست
کدام کارگردانهای ایرانی از فرانسویها پول گرفتند؟!
چندی پیش اسنادی توسط فرانسویها منتشر شد مبنی بر اینکه از برخی کارگردانهای کشورهای مختلف حمایتهای مالی صورت گرفته است. این اسناد به صورت محرمانه در اختیار دولت فرانسه بوده و حالا پس از گذشت دورهای خاص، به صورت عمومی منتشر شده است؛ در این لیست نام چند سینماگر ایرانی هم به چشم میخورد.
نگاهی به فستیوال فیلم ترایبکا؛
یک فستیوال فیلم فجر داریم و این همه حاشیه، سی و دو سال از این فستیوال گذشته و هنوز آن طور که باید و شاید در سطح دنیا شناخته شده نیست. همین فستیوال را مقایسه کنید با فستیوال فیلم ترایبکا که سه نفر با کمک یکدیگر راه اندازی کردند و رفته رفته آوازه اش دارد دنیا را در می نوردد. دوازدهمین فستیوال فیلم ترایبکا ...
به بهانه بزرگداشت یگانه استاد شعر و ادب «سعدی»؛
از هرچه میرود سخن دوست خوشتر است
اول اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت استاد سخن سعدی علیه الرحمة است که نَقل او، نُقل مجالس است و سخنش شکرریز بیان در بین بزرگان و پیر و جوان.
نگاهی به فیلم «باید همینجا باشه» ساخته «پائولو سورنتینو»؛
شان پن اینجا بیشتر به «ریوک» شینیگامی انیمیشن دفترچه مرگ شبیه است خصوصا با نوع راه رفتن معلقاش.
کوئین با آن ابروهای پر کلاغی اش به آدمهای همه جا شبیه بود جز آمریکا و نژادپرستی آن روزهای آمریکا مانعی بود برای پیشرفتش در کار.
نگاهی به فیلم «تنن بام های سلطنتی» ساخته «وس اندرسون»؛
شخصیتهای فیلم های اندرسون غیر قابل پیش بینی هستند و شوخ طبعی این کارگردان در فیلم هایش به سمتی می رود که انگار کل فیلم یک شوخی بوده است.
«شورای عالی سینما» یادگاری شمقدری برای تاریخ سینمای ایران
«شورای عالی سینما» فرصتی است که باید اعضای جدید این شورا، بدون دخالت دادن نظرگاههای سیاسی و گروهی خود و صرفا با نگاه کارشناسی و سینمایی و ترسیم نقش راه، غنیمت بشمارند و برنامههای ارائه شده به این شورا را تا رسیدن به هدف نهایی، پیگیری نمایند.
نگاهی به زندگی و کارنامه «وس اندرسون»؛
تصورش سخت است اینکه کارگردانی فیلم موردعلاقه اش بچه رزماری باشد و از آن طرف فضایی در فیلمهایش خلق کند که غیر از متمایز کردن آنها به طور لذت بخشی دوست داشتنی هم باشند. یا «مارتین اسکورسیزی» از بزرگترین طرفدارانش باشد و او را اسکورسیزی دوم بنامد. وس اندرسون همچین آدمی است.
به مناسبت درگذشت «گابریل گارسیا مارکز»؛
گابریل گارسیا مارکز: تصمیمات کوچک را باید با مغز گرفت و تصمیمات بزرگ را با قلب.
کمتر از دوهفته تا بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛
ناشران دولتی قند در دلشان آب می شود
کمتر از دوهفته به آغاز بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران مانده است، نمایشگاهی که طیف زیادی بازدیدکننده دارد، بازدیدکنندگانی که شاید در طول سال اصلا کتاب نخوانند ولی دوست دارند سری به نمایشگاه کتاب بزنند.
مجلس هرگز ضرورت نظارت بر میراث فرهنگی را احساس نکرد
از آنجا که تخریب آثار باستانی نتیجه مستقیم فشار بر سازمان میراث فرهنگی است. با هر دید و دیدگاه نظری بنگریم چه ملی گرایانه و چه جهانی و بشری و انسانی، تخریب آثار باستانی در تعارض مستقیم با استقلال فرهنگی است.
دو خواهر شاید در ظاهر جدا از هم زندگی می کنند اما دلهایشان به یکدیگر نزدیک است.
از بوی پیپ تا پیک موتوری و پولهایی که در خانه سینما گم میشود
برخیها میگفتند شمقدری نباید این کار را میکرد و برخیها میگفتند شمقدری عجب جراتی دارد که یکه تنه زده به قلب رانت خوارها، کلمه رانت خوارها برایش جالب بود چرا که حالا میدانست که آنقدر تسهیلات و پولهایی که قبلا خانه سینما میگرفته چرا به دست امثال او نمیرسیده است؛ کار کارِ همین رانت خوارهای خانه ...