نگاهی به وضعیت ترجمه در ایران؛
بحران تألیف با کاهش ترجمه مدیریت نمی شود
با نگاهی به وضعیت ترجمه در ایران و آنچه در بیست و هفتمین جایزه کتاب فصل درباره زنگ هشدار ازدیاد تعداد کتب ترجمه در ایران مطرح شد، این تصور پیش آمده است که اساسا در حوزه نشر کفه به نفع ترجمه سنگین تر است تا تالیف.
«همه چی آرومه من چقدر خوشحالم» اما هنوز بلا تکلیفیم
هنوز سیاست گذاریهای ما در سینما و مسیری که قرار است در طی این مدت چهار ساله طی شود مشخص نیست ما چهار سال دیگر سینمای مان در کجا باید با ایستد؟!
مدیریت شهری قزوین از بافت تاریخی چه تصویری دارد؟
خیابان انصاری، گذر از یک شهرسازی ایرانی-اسلامی به یک اشتباه تلخ
اگرچه در کشورهای پیشرفته و شهرهای کشور خودمان بیش از نیم قرن است که احداث خیابان در بافتهای تاریخی منسوخ شده است و اولویت با ارتقا کیفیت خیابانهای موجود در بافتهای تاریخی برای مردم است، متاسفانه در قزوین تخریب بافت های تاریخی به بهانه احداث خیابان همچنان دغدغه اصلی مدیران شهری است.
وقتی بیمه خبرنگاران، نویسندگان و هنرمندان به ملغی شدن نزدیک می شود؛
نگرانی برای جیب دولت یا دغدغه ملت!/سامانه «سمان» سامانه صرفا جهت اطلاع
مدت هاست که معاون مطبوعاتی با موضوع سر و سامان دادن به اوضاع مطبوعات به سامانه «سمان» و نا به سامان کردن آن و بیمه خبرنگاران، هنرمندان و نویسندگان پرداخته است.
وقتی دو سطر شعر در یک صفحه سفید ولخرجی کاغذ محسوب می شود؛
آیا شاعران مسبب اصلی اسراف کاغذ در مملکت هستند؟!
در کشور ما روزانه کتاب های زیادی منتشر می شود که شاید برای انتشار پنجاه درصد آنها دلیل قانع کننده ای وجود ندارد.
متروپل، اشباح و ... چقدر مورد استقبال قرار گرفتند
بزرگان سینما و فیلمهای کم رونق
بزرگان سینما اگر میخواهند همچنان نامشان با افتخار در ذهن و قلب مخاطبین باقی بماند باید عجلهای برای ساخت فیلم – به صورت هر ساله - نداشته باشند و از تولید فیلمهای شخصی خود داری کنند چرا که سینما صنعتِ گرانی است و کشاندن مخاطب به سینما با وجود در دست بودن انبوهی از فیلمهای مطرح در جهان، نیازمند هوشیاری ...
امام خمینی و فاصله گرفتن از قرائت های شخصی و جناحی
چرا مدیران سینمایی وقت با صرف هزینه های هنگفت، اقدام به ساخت فیلم « فرزند صبح » کردند درحالی که هیچ نظارت و پاسخگویی نسبت به این فیلم نداشتند و این درحالی است که بهروز افخمی هنوز بعد از گذشت 10 سال از تولید این فیلم ، نقدینگی را مشکل اساسی به اتمام نرسیدن این فیلم اعلام می کند!
باستان شناسی در ایران و باستان شناسی ایران پس از انقلاب اسلامی
بزرگترین آفات حوزه باستانشناسی و میراث فرهنگی انحصارطلبی است
پیشنهاد می شود به دور از نگاه منطقه گرایانه و دیدگاه های متعصبانه ی قومی و قوم گریانه با اتکا بر رویکردی تخصصی و انسانی – فرهنگی، معاونت میراث اقوام در سازمان میراث فرهنگی تاسیس شود.
وقتی عقبه شعر و سینما نسل آینده را فراموش میکنند؛
گذشتههایمان را به دوئل دعوت نکنیم
دوران معاصر در شعر و هنر ایران، با نام هنرمندانی پیوند خورده است که هر کدام گنجینه های عظیمی از خاطرات و زندگی چند نسل را تشکیل می دهند.
بخشی از بودجۀ دولت از مالیات ما کارمندان است من راضی نیستم
دکتر محمود فتوحی در صفحه فیس بوک خود نوشته است: من از این نهادها و متولیان آنها میپرسم چرا وضعیت فرهنگی کشور این قدر خراب است که صدای امام جمعههای محترم تهران و مشهد حضرت آیت الله احمد خاتمی و حضرت آیت الله علم الهدی در آمده است؟ بخشی از بودجۀ دولت از مالیات ما کارمندان است. من راضی نیستم.
نگاهی بر تغییرات مدیریتی در یک نهاد فرهنگی؛
جنگ سرد نهاد کتابخانههای عمومی کشور با عالیجنابان غیر خودی
اتفاقاتی که در سال گذشته پس از روی کارآمدن دولت یازدهم برای برخی سازمان ها پیشامد کرد، اتفاقات قابل تاملی است.
حاشیه ای بر اعلام نظر رئیس سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس
دغدغه امکانات از سر فیلم های دفاع مقدس رخت بر خواهد بست؟
امیدواریم بزودی شاهد بهره گیری از «ادوات جنگی سینمایی» و بدون خطر در پرتوی همکاری و تعامل سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس با فیلمسازان این حوزه باشیم به گونهای که دیگر شاهد جان باختن هنرمندان سرِ صحنه فیلمهای جنگی نباشیم.
خوشبختانه فعالیتهای رئیس سابق سازمان سینمایی – جواد شمقدری – در زمینه فراهم ساختن حضور روحانیون در عرصه سینما چه به عنوان مخاطب و چه به عنوان کارشناسان مسائل سینمایی و حتی تهیه کننده و کارگردان سینما؛ موجب نزدیکتر شدن اقشار روحانیت با سینما شده است به گونهای که هم اکنون جمع کثیری از طلاب ارتباط ...
گذری بر فروشگاه های کتاب در شهرستانها؛
تهران و فرهنگ پایتخت نشینی وجود فروشگاه های گستره ای را برای عرضه کتاب ایجاد کرده است که بخشی از آن در سوپرمارکت های کتاب متجلی است.
تحشیهای بر جلسه مقدماتی شورای عالی سینما در دوره جدید
کارهای نیمه تمام شورای عالی سینما جلسه مقدماتی نمیخواهد آقای ایوبی
اگر رئیس سازمان سینمایی دولت یازدهم، نگاه عمیق تری به عملکرد «شورای عالی سینما» میداشت و حداقل جلسهای را با اعضای این شورا که ۴ سال برای آن زحمت کشیدند برگزار میکرد شاید دیگر امروز لازم نبود برای شناخت مشکلات سینما و مطرح شدن آنان در شورای عالی سینما دست به تشکیل کمیتههای جدیدی بزند.
قابل توجه فیلمسازان ایرانیِ عشقِ خارج!
برنده نخل طلا: تمایلی برای ساخت فیلم خارج از ترکیه ندارم
نباید هنرمندان ما در مقابله با فضاهای پر کشش و هیاهوی جشنوارههای معتبر جهانی، ضعف از خودشان نشان دهند و همسو با دیگر همتایان خود، غرق در این فضاها شوند امری که متاسفانه گریبانگیر بازیگر خوب سینمای ایران «لیلا حاتمی» را گرفت و او با سوار شدن بر موج فضای این جشنواره دچار اشتباهی شد که میتوانست به راحتی ...
«سینما روایت» روایتی دیگر از فیلم های مستند
امید است که با افتتاح «سینما روایت» شاهد روایت جدیدی از این نوع سینما برای مخاطبین انبوه باشیم و سایه مظلومیت برای همیشه از سر فیلمهای مستند محو شود.
با نمایندگان ایران در بازار کن و چند پرسش
از حرف تا عمل سازمان سینمایی در «کن»!؟
سازمان سینمایی در زمانی که دولت و سیاستمداران تلاش دارند کوچک سازی را در دستور فعالیتهای مدیریتی کشور قرار دهند شکل گرفت و آغاز شد.
وظیفه بیمه کردن سینماگران با کجاست؛ اتحادیه تهیه کنندگان یا خانه سینما
خانه سینما پیش و بیش از اینکه هر کاری را بخواهد به سرانجام برساند فضای تبلیغاتیاش را مهیا میکند؛ این فضای تبلیغاتی باعث میشود حتی اگر کار انجام هم نشود اما تاثیر تبلیغاتی خود را برای هیات مدیره داشته باشد.
وقتی جشنواره شعر فجر را زیر خطکشی ها لگدکردند؛
مصاحفه دروغین برخی رسانهها با پیشکسوتان شعر ایران
هشتمین جشنواره شعر فجر عصر دیروز کار خود را آغاز کرد در حالیکه در ماه های گذشته حواشی پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته بود.
کارگردانهایی که خواستههای نامعقول از مرکز داشتند
چرا عطارپور، موسائیان و قاسمی دوباره به مرکز گسترش آمدند؟!
از اتفاقات دوره مدیریت جدید در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یکی این است که سه تن از فیلمسازان کشور که فیلمهای مستندی را در زمان محمد آفریده مدیرعامل اسبق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی کلید زده بودند با گذشت چند سال، اینک با دریافت بودجههای جدید در دوره مدیریت کنونی مرکز گسترش، قصد به پایان رساندن ...
حاشیه بر نشست امروز مدیر عامل انجمن سینمای جوانان
کاسه کوزهها سر میرزاخانی شکسته شد!
در این دوره ما شاهد حذف بخشهایی در انجمن سینمای جوان هستیم که دلیلی بر آن نمیتوان یافت پیش از این شاهد حذف جشنواره فیلم اولی ها بوده ایم و امروز شاهد حذف بخش های تئوری از دروس آموزشی مراکز انجمن هستیم.
فیلمهایی که علیه دولت قبل بودند یکی یکی میآیند!
مستند «الفبای سیاست» از آفریده تا طباطبایینژاد
فیلم مستند «الفبای سیاست» که به منظور زیر سوال بردن عملکرد دولت احمدی نژاد در زمان محمد آفریده در مرکز گسترش سینما مستند و تجربی ساخته شده بود حتی با زیر قیچی رفتن برخی از صحنه های آن باز هم نتوانست در آن زمان مجوز پخش بگیرد اما بعد از گذشت چندین سال و در زمان مدیریت جدید مرکز گسترش و با قدری اصلاحیه ...
کارگردان «لاله» در ایران چه میکند؟!
حال که قریب نُه ماه از دولت یازدهم سپری شده و گرد و غبار هیجانات انتخابات از تغییر دولت فروکش کرده است. پس چه بهتر که مدیران سینمایی کشور در یک فضای منطقی و بدور از نگاههای سیاسی، نگرش معقول تری به این پروژه داشته باشند تا این فیلم هر چه زودتر به خط پایان برسد.
لطفاً کار هایی را هم که باید انجام دهید بگویید
حذف جشنواره عکس و فیلم اولیها توسط انجمن سینمای جوانان!
مدیر عامل انجمن سینمایی جوان در مراسم معارفه خود گفت: قبل از اینکه بدانیم چه کار باید انجام دهیم باید بدانیم چه کارهایی را نباید انجام دهیم. آیا حذف جشنواره عکس و فیلم اولیها جزو همان کارها بودند؟! شاید به دلیل مشغله فراوان کاری حرفهای دوستانتان را درمراسم معارفه فراموش کردهاید؟!
ایستگاه مطالعه به دنیا آمد که بهانههای «بیکتابی» را بگیرد از ماهای شهرزدهی همیشه گرفتار، دستمان را بگیرد ببرد تا خیلی جاهای خوب. کتابها خودشان با پا، نه، با بالهای خودشان آمدند بر شانههای خسته و فرسودهمان از اینهمه ماشین و دود و شتاب نشستند. بی هیچ توقعی.
بازیهای ایران روی پرده سینما میرود؟!
حال که مردم، مهمان سالنهای سینما برای دیدن بازیهای فوتبال جام جهانی خواهند شد پس لازم است که هم سینماداران خود را برای این پذیرایی گسترده به لحاظ فراهم کردن مقدمات این حضور انبوه مجهز کنند و هم تماشاگران، آداب فوتبال دیدن در سالنهای سینما را رعایت کنند تا شاید این رسم بتواند به دیگر کشورها تسریع ...
مستند اجتماعی جذابترین ژانر از سینمای مستند محسوب میشود. چرا که مردم مشکلات خود را در اینگونه از سینمای مستند میبینند و در مسیرکشف حقایق به دیدگاههای جدید دست مییابند.
به مناسبت تولد روبرتو روسلینی؛
روبرتو روسلینی: فقط تلاش می کنم واقعیت را تسخیر کنم، نه چیز دیگری؛
نگاهی به مجموعه شعری که بعد از ده سال منتشر شد؛
خیابان آه بلندی است که بیتو کشیدهام
«خيابان آه بلندي است كه بي تو كشيده ام» دفتر شعري است از سروده هادی مومنی كه در همان ابتداي رويارو شدن با آن مخاطب را به چالش مي كشد.