نگاهی بر حضور ایران در نمایشگاههای جهانی کتاب در سالی که گذشت؛
بلاتکلیفی ناشران از عدم عضویت در قانون کپی رایت
سالهاست که مهمترین انتقاد ناشران به عرصه های بین المللی کتاب و نشر به عدم تصویب قانون کپی رایت در ایران برمی گردد و اینکه ایران در این پیمان نامه جهانی جایی ندارد.
نگاهی به «روزهای بهشت» ساخته «ترنس مالیک»؛
این فیلم توسط مردی ساخته شده که می داند چگونه چیزی را احساس کند و راهی برای بیرون کشیدن آن از ما بیابد.
خودی و غیر خودیهای ایوبی در آستانه سال نو!
هنوز هم در جمعهای دوستانه، جای برخی از سینماگران خالی است. هنوز هم - شاید - پشت درهای بسته برخی از اتاقها، نقشههایی برای راندن جناح مقابل طرح ریزی میشود که همه این اتاقها باید گرد گیری و خانه تکانی شوند و دکوراسیون آنان باید به گونهای چیده شوند تا صندلی برای همه جناحها به اندازه کافی وجود داشته ...
نگاهی بر بحث اشتغال زایی در حوزه ادبیات؛
اشتغال زایی و کارآفرینی در ادبیات از آن دست مباحثی است که همیشه در کشور ما مغفول واقع شده است.
نگاهی به «نبراسکا» ساخته «الکساندر پین»؛
نبراسکا بازگشت به سنتها، به خانه و به خانواده و دوباره دور شدن از آنهاست.
به مناسبت پانزدهمین سال درگذشت «اسنلی کوبریک»؛
استنلی کوبریک: فیلم بیشتر از داستان شبیه به موسیقی است(یا باید باشد.) باید پیشرفتی از حالتها و احساسات باشد. تم، آنچه که پشت احساسات است، مفهوم، همه بعدا می آیند.
نگاهی به «زیبایی بزرگ» برنده اسکار بهترین فیلم 2014؛
چیزهای زیادی وارد زندگی،این سیرک شگفت انگیز، می شوند اما در پایان همه چیز از بین خواهد رفت، به همین سادگی.
نگاهی بر تاثیرات همایشهای نقد ادبی در جامعه؛
تئوریزدگی منتقدین دانشگاهی سدی در برابر اعتمادهای مردمی
سومین همایش نقد ادبی که با محوریت نقد ادبیات داستانی در نیمه اول اسفندماه برگزار شد مجال خوبی برای بررسی ارتباط همایش های دانشگاهی با بدنه مردمی ادبیات است.
باستانشناسی ایران پس از انقلاب اسلامی/4
تخصص زدایی و بیثباتی مدیریتی میراثی برای میراث
تجربه دولتهای مهرورزی نشان داد که هیچ متخصص و رویکرد تخصصی و مشی نظری (حتی شناخت اساسی) در ردههای بالائی حاکمیت ایران (فراتر از دولت مثلا در تشخیص مصلحت نظام یا مرکز مطالعات استراتژیک، صدا و سیما یا قوه قضاییه) در موضوع میراث فرهنگی و باستانشناسی وجود ندارد.
نگاهی به فیلم «یک پلیس» ساخته «ژان پیر ملویل»؛
یک پلیس علاوه بر اینکه نوآر است در خود مینیمالیستی غیر قابل انکار از نئورئالیسم ایتالیا دارد.
آلن رنه: هرگز فکر نمی کردم کارگردان شوم، هنگامی که 12 سالم بود گذر از سینمای صامت به ناطق بر من تاثیر گذاشت. هنوز هم فیلمهای صامت تماشا می کنم.
نگاهی به فیلم «کلوب مصرف کننده گان دالاس»؛
این فیلم پرتره مردی است که در می یابد چگونه به زندگی چنگ بزند و به جهان اجازه وارد شدن به قلبش را بدهد.
کودکان و نوجوانان زیر چرخدندههای عملکرد مدیران؛
وعدههایی که به یک پول سیاه نمیارزد
مسئولان کشور در فضای مدیریتی موجود، خود را قائل و مقید به اجرای برخی برنامه ها میدانند و باقی برنامه ها را به امان خدا رها می کنند.
شاید فیلم کمی تخیلی به نظر برسد اما نگاه واقع بینانه ای است از آنچه که بر سر سیاهان آمریکا آمده، از تلاشهای بسیار و جانهایی که برای کسب حقوقی برابر فدا شده.
پاسخی بر اظهارات معاونت اداره کل میراث فرهنگی استان فارس؛
میراث فرهنگی را با نگاه یکسویه به پدیدهٔ توسعه از بین نبریم
مگر نه این است ما اطلاعاتی نه از تاریخ و نه از کارکرد سازهای که بخشی از آن به لطف بیل مکانیکی تخریب و ویران گشته نداریم. آیا چشم پوشیدن بر این قربانی و زخم خوردهٔ توسعهٔ یکسویه نگر و پوشاندن آن با خاک و اندکی انحراف مسیر لوله گذاری وظیفهٔ سنگین حفظ و حراست و همچنین کاوش و شناسایی این طفل بیپناه تاریخ ...
نگاهی بر انفعال طرح های کتابخوانی در سیستم مدیریتی؛
آیا طرح «ایستگاه مطالعه» با انتصابات جدید نهاد کتابخانهها پابرجا می ماند؟
طرح «ایستگاههای مطالعه» که نزدیک به دو سال است در بیشتر ایستگاههای حمل و نقل کشوری اجرا می شود حالا کارنامه ای از خود دارد که بد نیست بهه آن پرداخته شود.
نگاهی به فیلم تازه نرگس آبیار؛
«شیار 143» مستندی از زندگی است
«شیار ۱۴۳» مسیری است که میتواند قدری خاکریزیهای فرعی که توسط برخی از فیلمسازان برای خارج شدن سینمای ایران از ریل اصلی ایجاد شده را همواره سازد.
نگاهی بر آنچه جشنواره شعر فجر از سر گذارنده است؛
خشکسالی شعر فجر در انتظار باران امید
جشنواره شعر فجر که امسال هشتمین دوره برگزاری خود را طی خواهد کرد، همانند سایر جشنواره های ادبی به بررسی و آسیب شناسی نیاز دارد.
از اکنون باید منتظر ماند تا دید دست پخت جشنواره فیلم فجر امسال، چقدر به مذاق صاحبان سینماها و تماشاگران خوش میآید. باید دید آیا این هیاهویی که به راه افتاد و پولهایی که خرج شد دستاوردی برای مخاطب داشته است یا خیر؟
نگاهی به رفتار غیرفرهنگی برنامه سازان
«صرفاً جهت اطلاعیها» هنرمندان را به جان هم نیاندازید
همه میدانند که بین سازمان صدا و سیما و رضا عطاران و برخی دیگر که مردم دوستشان دارند شکراب است. راستی میدانید مدیران با مدیریها چه کردهاند که دیگر تلویزیون را دوست ندارند؟
مروری بر سی و دومین جشنواره بین امللی فیلم فجر؛
مروری بر سی و دومین جشنواره بین الملی فیلم فجر و نحوه برگزاری بزرگترین رویداد سینمایی پس از گذشت هفت روز به نظر عادلانه است نه آنقدر از زمان جشنواره گذشته که چیزی یادمان برود و از قلم بیافتد و نه هنوز در گیر رویدادهای آن هستیم که از روی هیجان مطلبی را عنوان کنیم و نه این تهمت زده میشود که فضای جشنواره ...
نگاهی بر فروشگاه های کتاب در تهران؛
کتاب با طعم کافه در «کافه کتاب»
با توجه به کم رونق بودن بازار کتاب در کشور و نیز فاصله گرفتن و حتی گریز از کتاب در میان بیش از ۵۰ درصد افراد جامعه، عده ای از مسئولان حوزه کتاب و نشر اقدام به ایده پردازی های مبتکرانه ای در زمینه ی ارائه کتاب و جذب مخاطب بیشتر در این حوزه نمودند.
به مناسبت 60 سالگی «جان تراولتا»؛
تراولتا بازیگری است با توانایی های عجیب، او لیسانس خلبانی 11 جت مختلف را دارد.
«چرخ» نشر «چشمه» همچنان می چرخد
نزدیک به دوسال است که از لغو مجوز نشر چشمه در اواخر دولت دهم میگذرد و در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر صدور حکمی تازه برای این ناشر در رسانه ها دهان به دهان می چرخد.
باستان شناسی ایران پس از انقلاب اسلامی /3
عدم تعادل نیروهای متخصص و سیاسی در سازمان میراث فرهنگی!
کشورهایی که دو بخش گردشگری و میراث فرهنگی را با هم تلفیق کردهاند، یک نظریه اساسی دارند و آن این است که یکی از بهترین راههای حفظ میراث فرهنگی معرفی و نهادینه کردن آن از طریق گردشگری در بین مردم جهان و بین نسلهای مختلف است. براساس این نظریه، گردشگری ابزاری برای کسب در آمد از میراث فرهنگی قلمداد نمیشود....
نگاهی به فیلم «تمام مردان رئیس جمهور»؛
ساخت این فیلم ریسک بزرگی بود نتیجه کار ساخت یکی از هوشمندانهترین فیلمهای مدرن آمریکا در آن سالها و برانگیزنده علتهای شکست سیاسی یک ملت بود.
نگاهی به فیلم تازه کمال تبریزی؛
بازی عطاران در «طبقه حساس» ویژه نیست
فیلم «طبقه حساس» به نکته حساسی از جامعه اشاره دارد و آن هم تعصبات کورکورانه برخی از آدمهایی است که بیشتربرای در امان ماندن از حرفهای مردم به این عمل دست میزنند.
فیلم به کنکاش عمیقی در ارتباط الکترونیک و اثرات آن بر زندگی اجتماعی و فردی انسان دست می زند و آنچه که بر سر انسان امروز آمده را به خوبی به نمایش می گذارد.
«برداشتهای بیرویه شن و ماسه»؛
زخمهایی ماندگار بر پیکر زرینهرود
آیا نمیتوان مصالح لازم برای طرحها و کارهای عمرانی را از دیگر معادن و منابع موجود تأمین نمود؟ آیا در ازای احداث اتوبانی به طول ۴ کیلومتر باید شاهد نابودی و تخریب کیلومترها زمین حاصلخیر و منابع زیست محیطی مهم کشور باشیم؟ا
سور و سرور نا وزیران؛ سوگ میراثیان
اگر حوزویان در سنگر صیانت از حریم دیانت و معنویت و مرجعیت مجازند و متعهد تا نگذارند هر نافقیه نامتخصصی بر مسند و منبر حوزویان تحمیل شود، چرا آنان که سربازان سنگر صیانت از مرزهای تاریخ و فرهنگ و میراث ملّت و مردماند مجاز نیستند میراثناشناسان ناپرورده و ناآزموده و نامتخصص را بر مدیریت و مسند میراث ...