نمايش خبر در تاريخ :
بخش :  
روز :  
ماه :  
سال :  
۱۱ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۳۹
 

مکتب مطالعات فرهنگی

همان‏گونه كه در بخش زمينه‏ها و پيشينه‏هاي مطالعات فرهنگي به اجمال بيان شد، برخي از اين عوامل زمينه‏اي و نحوه تأثيرگذاري آنها بر شكل‏گيري اين مطالعات، نيازمند تبيين جامع‏تري است كه از حوصله اين نوشتار خارج است. در ادامه، نگاهي مجدد به برخي زمينه‏ها مي‏افكنيم.

 
۱۱ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۳۳
 

عناصر شادی‌آفرین در فرهنگ‌ها

بدون شک، مهم‌ترین عامل در میزان شادکامی یک ملّت را می‌توان در فرهنگ آن ملّت جستجو کرد. به طوری که رضایت در زندگی مردمی که فرهنگشان دارای عناصر شادی‌آفرین بیشتری باشد، بیشتر از مردمی است که فرهنگشان از این عناصر، کمتر بهره دارد؛ امّا این عناصر فرهنگی، کدام‌ها هستند؟ و میزان اهمّیت هر کدام در ایجاد شادکامی ...

 
۱۱ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۲۹
 

علما و فرهنگ سازی

فرهنگ عبارت است از مجموع عناصر عينيت يافته ميراث مشترك اجتماعي نسلهاي متوالي گروه‌هاي انساني كه به سبب ماهيت عيني قابليت انتقال و انتشار را در زمان و مكان دارد. به عبارت ديگر، فرهنگ شامل الگوهاي رفتاري عيني و ذهني است كه از عناصر ميراث اجتماعي به شمار مي‌آيند، زيرا همه آنها توليد تاريخي نسلهاي پي در ...

 
 

از آغاز داستان تا پایان فیلم

دشواری امر اقتباس و پیچیدگی فرایند تبدیل متن به تصویر ، تنها مشکل موجود بر سر راه دوستی ادبیات و سینمای ما در این سال ها نبوده است. یکی از مشکلات اقتباس ، عدم توجه به حقوق طرفین در این فرایند است.

 
جزئیات پروژه تاریخی سینمایی «محمد(ص)»

مجيد مجيدي تشريح كرد:

۹ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۵۱
 

جزئیات پروژه تاریخی سینمایی «محمد(ص)»

کارگردان سرشناس سینمای ایران پیامبر اسلام را مظهر یگانه اخلاق و معنویت دانست و تاکید کرد پروژه «محمد(ص)» را با تکیه بر جنبه‌های اعتقادی و به دور از جریان‌های تبلیغی و سیاسی خواهد ساخت.

 
ناگفته​های حاتمی​کیا از «به رنگ ارغوان»
۹ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۴۴
 

ناگفته​های حاتمی​کیا از «به رنگ ارغوان»

ابراهیم حاتمی​کیا، کارگردان فیلم سینمایی «به رنگ ارغوان»،​ این فیلم را تفسیر «امنیت» از نگاه فرهنگ دانست.

 
۹ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۲۷
 

اذان مشترک مسلمانان؛ سخت اما شدنی

هر سال هفته وحدت می آید و می رود و جز چند نشست پرخرج کم اثر، تقریبا کار ویژه ای صورت نمی گیرد یا لااقل بازتاب خاصی ندارد. البته نفس دور هم نشستن علمای شیعه و سنی و خوردن چای و ... خوب و مبارک است ولی چه نیکوست اگر دست اندرکاران امور، دستور خاصی را برای این نشستها طراحی کنند و عملی نمایند تا گامهایی ...

 

تهدید دخو به مرگ !

۸ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۵:۱۳
 

دهخدا و طنز سیاسی

وقتی چشم انداز طنز دهخدا را بر زمینه اوضاع و احوال حاکم بر دوره او در نظر بگیریم می بینیم در طنز او چند اتفاق افتاده است.

 
نگاهی به فیلم "عیار 14" ساخته پرویز شهبازی
۸ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۵:۰۲
 

نگاهی به فیلم "عیار 14" ساخته پرویز شهبازی

رفتن و دیدن فیلم «عیار 14» دلیل نمی خواهد. هم بازیگران سرشناس کنار هم ردیف شده اند و هم نام یک کارگردان خوش سابقه. مهم نیست که از این کارگردان بیش از پنج سال است اثری دیده نشده بود. هنوز طعم خوش فیلم «نفس عمیق» را جوانان اوایل دهه 80 به یاد دارند. فیلمنامه را پرویز شهبازی خودش نوشته و بارها و بارها ...

 
تحریف، تقلید، بزرگ نمایی و داستان سرایی
۸ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۵۷
 

تحریف، تقلید، بزرگ نمایی و داستان سرایی

مجموعه تلویزیونی «سال‌های مشروطه» آخرین بخش از سه‌گانه‌ای است که فازهای دوم و سوم آن به نام‌های «پدرخوانده» و «عمارت فرنگی» در سال‌های گذشته ساخته شده‌اند. آخرین قسمت مجموعه تلویزیونی «سال‌های مشروطه» که به نوعی راوی سال‌های آغازین سلطنت ناصرالدین شاه و صدارت امیرکبیر تا انقلاب مشروطه است، چند روز ...

 
 فیلم «عصر روز دهم»

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ

۸ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۳۴
 

فیلم «عصر روز دهم»

نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «عصر روز دهم» ساخته مجتبی راعی با حضور او، منوچهر محمدی و جواد طوسی پنجشنبه شش اسفند در تالار همایش سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

 
۶ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۲:۰۱
 

نقش شعری و استعاری زبان در رادیو

بررسي انتقادی یکی از آرای رومن یاکوبسن در مورد جایگاه نقش ارجاعی و نقش شعری یا ادبی و استعاری زبان در رادیو و همچنین نگاه گذرایی به جایگاه شعر در زبان فارسی و نقش مهم و تعیین کننده آن در صدای جمهوری اسلامی ایران.

 

سینمای گیس و گیس کشی

۶ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۵۶
 

نگاهی به ظرفیت های ژانر خانواده

همسر آزاری، بیکاری زوج ، فقر، اعتیاد، خشونت های خانوادگی، مهاجرت به غرب، معلول یا مفقود شدن یکی از اعضای خانواده در جنگ و سوانح طبیعی، این ها موضو عاتی هستند که موج بزرگی از فیلم های دهه شصت به بعد را تشکیل می دهند.

 
۶ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۳۷
 

در جلسه نقد وبررسي فيلم "‌نفوذي "

نشست نقد و بررسي فيلم سينمايي "‌نفوذي " چهارشنبه پنجم اسفند باحضور عوامل فيلم اصحاب رسانه در خبرگزاري حيات برگزار شد.

 
۶ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۳۱
 

افق‌هاي سينماي ملي

سينما و تلويزيون رسانه‌هايي تاثيرگذار و جريان ساز هستند كه هر تحليل پيرامون قابليت‌هاي والاي فرهنگسازي در اين دو رسانه مستلزم درك عميق نقاط قوت و ضعف، دارايي‌ها و كمبودها و آسيب‌ شناسي جريان مديريت فرهنگي است.

 
 

بسته های غیر اخلاقی در کمین کودکان مدرسه ای

تکنولوژی در دنیا چنان با سرعت در حال پیشرفت است که به یقین زندگی انسان تا اواسط قرن جاری دچار تحولی اساسی خواهد شد و طبق برخی گزارشها، هر بیست سال یکبار این سرعت رشد 2 برابر خواهد شد.

 
۶ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۰:۵۷
 

چگونه «آتشکار» به خاطر «هیچ» آبدیده شد؟!

در جشنواره‌ فیلم امسال، ما مثل هر جشنواره دیگری شاهد چند «اتفاق» بودیم که به یکی از آنها قبلاً اشاره کرده‌ام: همه‌گیری تریلر‌سازی؛ اما اتفاق دیگری که افتاد متأسفانه شامل «کمیت» نبود بلکه در «کیفیت» شاهدش بودیم.

 
یادداشت نیما حسنی نسب به مناسبت نمایش عمومی "عیار 14"
 

یادداشت نیما حسنی نسب به مناسبت نمایش عمومی "عیار 14"

سکانس شروع فیلم را از دست ندهید؛ یک صحنه ظاهراً معمولی در یک طلافروشی کوچک در یک شهرستان دورافتاده که پر از جزئیات جذاب در فیلم‌نامه و اجراست، بدون این‌که چیزی را به رخ بکشد یا سعی کند نشان بدهد که چقدر پرکشش و دیدنی از کار درآمده است.

 
۴ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۹:۵۵
 

کتاب، کتاب‌خوانی و عزم ملی

سال‌هاست که از پایین بودن نرخ مطالعه و ضرورت گسترش کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه سخن می‌رود. مقامات عالی از فواید آن می‌گویند و مدیران مالی از کمبود بودجه برای خرید کتاب و تجهیز کتاب‌خانه‌ها و ساختن سالن‌های جدید مطالعه در مناطق گوناگون. با این همه، عدد و رقم ناشران در ایران، نسبت به سال‌های قبل از انقلاب،...

 
۴ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۹:۵۳
 

جریانات فکری فرهنگی کشور

بحث از جغرافیای معرفتی جریانات سیاسی فرهنگی کار کوچکی نسیت و نیاز به بحث در جلسات متعدد و مفصل دارد. اما اجمالا قالب های فکری این جریانات که در ذیل آورده می شود قابل بررسی است. البته قصد خط کشی بین شخصیت ها نداریم لذا آنها را در برخی قالب ها بررسی می کنیم.

 
دوازده مرد (و زن) خشمگین!
 

دوازده مرد (و زن) خشمگین!

بیان‌ها و بازی‌های اغراق شده(یا به اصطلاح تئاتری) به خصوص در چند شخصیت و فریادهای گاهاً بی دلیل بازیگران به تماشاگر یادآوری می‌کرد که در سالن تئاتر نشسته و مشغول تماشای نمایشی است که بیشتر شبیه فیلم است، اما فیلمی به دور از استانداردهای سینمایی.

 

گزارشی از بزرگداشت بهمن جلالی

۴ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۹:۴۱
 

جلالی بر معیارهای اخلاقی خود استوار بود

بهمن جلالی انسانی بود که عمل صالح داشت او یک انسان خردمند بود به همین دلیل عکاسی او اهمیت داشت خود او بود که عکس‌های او را تبدیل به یک اتفاق می‌کرد.

 
آواتار؛ به سمت شرق، در مسیر غرب

بررسی فیلم‌های نامزد اسکار

۴ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۹:۳۹
 

آواتار؛ به سمت شرق، در مسیر غرب

مضمون آواتار منبعث از نوع فیلم‌هایی است که در چند سال اخیر در سینمای آمریکا ظاهرا منادی همزیستی در هراس آشوب‌های آخرالزمانی هستند. واضح است که هراس از پیشروی‌های دیوانه‌وار علم‌زدگی ذهن این فیلمسازان را به خود مشغول کرده، ولی قضیه مضحک اینجاست که فیلمسازان می‌خواهند با سلاح تکنولوژی و علم به مصاف علم ...

 
۳ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۴۶
 

سیمای حضرت زهرا در آینه شعر پارسی

حضرت فاطمه (س) سرچشمه رحمت الهی و دردانه آفرينش و جان پیامبر (ص) است آنچنان که پیامبر (ص) بارها به جان او سوگند می خورد و او را بسیار عزیز و گرامی می دارد و برایش همتایی نمی یابد.

 
۳ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۳۵
 

کتاب گویا چرا و چگونه؟

صدا یکی از مهمترین راه های انتقال پیام ها و مفاهیم در میان انسان‌هاست. کاربرد حس شنوایی در برخی از افراد به خصوص کسانی که موقعیت کاری و حرفه ای آنان (مانند نوازندگان، خوانندگان و...) و یا اقتضائات جسمی و فیزیکی ایشان (مانند نابینایان) ایجاب می کند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.

 
۳ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۳۳
 

مخاطب چند منظوره

یک مخاطب تلویزیون را تجسم کنید. روی مبل لم داده، در حال صرف شام یا نوشیدنی است. چشمانش به صفحه تلویزیون که مدام کانالهایش را عوض می کند، خیره شده و در عین حال در حال شنیدن صحبت های همسرش درباره اتفاقات آن روز است.مخاطب چند منظوره، وضعیت معمول یک مخاطب تلویزیون است.

 
۳ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۳۲
 

چه کنیم که مردم کتابخوان شوند؟

آمارها نشان دهنده این است که در سرزمین کهن فرهنگ و تمدن با نزدیک به پانزده قرن تمدن اسلامی که کتاب عظیم مذهبی اش به «قلم» قسم می خورد و پیامبر بزرگوارش به علم آموزی حتی در «چین» - دورترین نقطه- سفارش می کند؛ سرانه کتابخوانی ناباورانه بسیار پایین و غیر قابل پذیرش است.

 
نگاهی به «عصر روز دهم»
۳ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۱۷
 

نگاهی به «عصر روز دهم»

عصر روز دهم با حضور سیدمحمد خاتمی‌رئیس جمهور دوران اصلاحات و احمد مسجدجامعی و دیگر اصحاب هنر و سینما در خانه سینما اکران خصوصی شد. مدیران قبلی سینما همچون علیرضا رضاداد و جعفری جلوه نیز در این مراسم حضور داشتند و با هم به تماشای این فیلم نشستند؛ فیلمی‌که تیتراژ آن با عکس‌هایی از جنگ همراه بود و یادی ...

 
آقای هفت رنگ؛ قابل تحمل اما غیرقابل تامل
 

آقای هفت رنگ؛ قابل تحمل اما غیرقابل تامل

فیلم «آقای هفت رنگ» را، باید در گروه فیلم‌های موسوم به «سینمای بدنه»، دسته بندی کرد. یک کمدی گیشه ای که فیلم برداری اش در ۲۱ روز انجام شده و خیلی سریع در فرآیند از «تولید به مصرف»، به چرخه اکران رسیده است. کارگردانش ادعای زیادی ندارد و خودش هم اعلام کرده است که هدفش از ساخت سه فیلم اولش (کلاغ پر، زن‌ها ...

 
نگاهی به سریال جستجوگران
۳ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۱۲
 

نگاهی به سریال جستجوگران

محمدعلی سجادی زمانی سریال خود را روی آنتن برد كه همزمان فیلم تردست او نیز در سینماها اكران شد، اما میان این دو اثر به لحاظ ژانر و درونمایه تفاوت زیادی وجود دارد.